|
Дата и час: Пет Фев 14, 2025 2:17 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Occultic;Nine (есен 2016) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Окт 19, 2016 3:31 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4586_1691886832.jpg) |
velush |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
|
lovelyangel666 Цитат: Откровената некрофилия е особено досадно качество? Достатъчно масово срещана е в аинме/манга историите - онова там с кокалите, типът с мъртвата приятелка, Нещо-си-там-с-Рампо-в-заглавието с мебелите си от хора и т.н. Като почнат да се лендзят и кефят на нечии останки, са ми страшно досадни. Поне да си държаха тези емоции за себе си. Предполага се зрителят да е погнусен, но е просто тъпо и нелепо.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Occultic;Nine (есен 2016) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Окт 19, 2016 5:19 pm |
![Аватар](https://i.imgur.com/ZiBF4De.gif) |
lovelyangel666 |
|
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 5:01 pm Мнения: 5243 Местоположение: Outer Heaven
|
Аз лично не се гнуся от кокали, а 2/3 от заглавията, които изброи, не съм ги гледала. Само мога да предположа, че е някаква тенденция в последно време, която на теб ти е дошла в повече. А за зрителя като цяло не мога да предполагам.
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Occultic;Nine (есен 2016) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Окт 19, 2016 11:51 pm |
lovelyangel666 |
|
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 5:01 pm Мнения: 5243 Местоположение: Outer Heaven
|
lovelyangel666 написа: Няма нито един герой от главните, който да не е дразнещ. Че аз к'во казах
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Occultic;Nine (есен 2016) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Окт 20, 2016 12:09 am |
velush |
|
|
Това евентуално е plot point. Предполагам не трябва да ги харесваме точно в стил меланхолията на Харухи. Последната е най-противният генки персонаж на всички времена, ако я вземеш сериозно, но пък шоуто с нея ми хареса. Поне първа серия на Occultic;Nine показваше, че авторите могат да постигнат интересни неща с това. Втора обаче - цъ.
Все още има известен шанс, де.
Последна промяна velush на Чет Окт 20, 2016 12:26 pm, променена общо 1 път
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Occultic;Nine (есен 2016) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Окт 20, 2016 12:00 pm |
lovelyangel666 |
|
|
Което просто доказва защо е било случайно - защото в първа серия са претупали материала и са пуснали всичко на speed up и са ти го направили хаотично, а във втора серия не ти е толкова интересно, щото вече е с нормален пейсинг.
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Occultic;Nine (есен 2016) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Окт 20, 2016 12:23 pm |
velush |
|
|
Добре де, интересното в първа серия, не беше само темпото, а това че всички са идиоти и реагират неадекватно/забавно на различни събития, включително такива са със свръхестествен характер. Като оставим настрана компресирането на материала (за която информация трябва да благодарим на LN феновете, които са друг вид идиоти ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) и които никога не са доволни дори и от най-добрата адаптация), с първата серия авторите доказаха, че имат нещо за мен. Във втората серия обаче демонстрират, че не искат да се напъват много и началото е просто стандартната зарибявка. Относно пропуснатия материал не виждам проблем да го доадаптират с поредица от флешбекове (и лудо скачане между настоящето и миналото)...ако въобще им се занимава. Накратко - това, което аз харесвам и нехаресвам в Occultic;Nine няма нищо общо с масовата обществена реакция. Нито ме дразни бързото темпо, нито ме разбива рязкото забавяне. Циците определено не са фенсървис. Героите не е задължително да са симпатични (и не са). Не ми дреме, че са клиширани. Не държа на всяка цена да има любимият на всеки псевдо разбирач character development (само в две серии?). Не ми дреме за адаптацията (още повече, че не знам оригинала). Просто непредубедено си реагирам "Ааа, това ме кефи, щото е шарено и шумно!" или "Скукааа!".
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Occultic;Nine (есен 2016) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Окт 20, 2016 4:50 pm |
lovelyangel666 |
|
|
То не е нужно да си гений или да ти съобщава някой, който чете LN-a, че са направили том.rar. Самият епизод носи крещящото послание: "яко са ме рязали и яко са ръшвали". Иначе не мисля, че толкова им сече пипето, че да доаптират нещо с флешбекове, просто изкарват парички на гърба на популярността на Steins;Gate. velush написа: няма нищо общо с масовата обществена реакция. Никой не те е обвинил в това. А масовата обществена реакция всъщност каква е? velush написа: Нито ме дразни бързото темпо velush написа: Не ми дреме, че са клиширани. velush написа: Не ми дреме за адаптацията Още неща, в които никой не те е обвинил velush написа: Циците определено не са фенсървис.
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Occultic;Nine (есен 2016) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Окт 20, 2016 5:57 pm |
velush |
|
|
lovelyangel666 Цитат: Самият епизод носи крещящото послание: "яко са ме рязали и яко са ръшвали". Аз пък го пропуснах това. Реших, че темпото ще си е такова френетично. Цитат: никой не те е обвинил Не се защитавам, просто пиша за разликите. Цитат: А масовата обществена реакция всъщност каква е? Плюят изброените, които аз не смятам за непростима обида ![=))](./images/smilies/=)).gif) . Цитат: просто изкарват парички на гърба на популярността на Steins;Gate Това беше изпортено още по времето на Robotics;Notes. Ако някое заглавие с ; иска да печели кинти или трябва да се казва Steins;Gate 0 или да покаже някакви свои качества.
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Occultic;Nine (есен 2016) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Окт 21, 2016 10:31 am |
lovelyangel666 |
|
|
velush написа: Реших, че темпото ще си е такова френетично. Wishful thinking? Единственото заглавие, което приемам за естествено френетично, е Yojouhan Shinwa Taikei и там им се е получило. velush написа: Плюят изброените, които аз не смятам за непростима обида Живи и здрави. Но щом е масово, може би имат някакво credibility. На мен лично не ми хареса, че всички герои са дразнещи, защото се опитваха да ги пробутат като уникални качества (примерно, че млекоцентралата има млекоцентрали, или че edgelord гномът е с наполовина различен цвят яке, че да можеш да го отличиш). velush написа: Това беше изпортено още по времето на Robotics;Notes. Което не им пречи да го повтарят. Впрочем R;N става ли за гледане?
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Occultic;Nine (есен 2016) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Окт 21, 2016 12:21 pm |
velush |
|
|
lovelyangel666 Цитат: Wishful thinking? Ако не изпадах периодично в такива самопрецакващи самозаблуди, сигурно въобще нямаше да гледам аниме...и сигурно щях да бягам от реалността с много по-съмнителни и глупави методи. (Да, според мен има и по-глупави занимания от това да гледаш аниме.) Цитат: Yojouhan Shinwa Taikei и там им се е получило Щяха да ти повярвам, ако не го бях гледал. Да, супер оригинално е, но постига обема си с безкрайни повторения на едни и същи неща. Вярно с малки, но значими разлики, вярно понякога от различна гледна точка, но все пак, ако го бяха реализирали, като 6 серийно OVA, би ми харесало доста повече. И да, меря го с много взискателни критерии от стандартния аниме-шит, точно защото е амбициозно и сейненско (по човешки сейненско, а не gore feast). Цитат: Но щом е масово, може би имат някакво credibility. Ма те хората и масово харесват Хари Потър, пикаят в обществени басейни и още какви ли не свинщини. Цитат: Впрочем R;N става ли за гледане? Краткият отговор - не. Отговорът с ненужно отклонение към личните ми предпочиталия - в началото ми харесваше. Някои от героите ме кефеха (особено хакерката с хикикоморщината и нърдщината си), а в атмосферата имаше някакво далечно сходство с Lost (и то в края си на зле отиде), ама се разви глупаво и неинтересно.
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Occultic;Nine (есен 2016) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Окт 21, 2016 1:49 pm |
lovelyangel666 |
|
|
velush написа: според мен има и по-глупави занимания от това да гледаш аниме При всички положения. И далеч по-hazardous. velush написа: безкрайни повторения на едни и същи неща. Вярно с малки, но значими разлики, Yeah, like... that's the whole point. А ако го бяха реализирали като 6-еп ова, бабичката нямаше да може да достигне феноменалната цена от 12000 йени на предсказание. velush написа: хората и масово харесват Хари Потър, пикаят в обществени басейни Да харесваш Хари Потър не пречи на никого, но тия, които са on the receiving end на пикнята в басейна, едва ли се кефят (а и тоя дето пикае, обикновено не влиза в басейна след това).
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Occultic;Nine (есен 2016) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Окт 21, 2016 4:51 pm |
Воркан |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
|
-
Последна промяна Воркан на Пон Окт 24, 2016 12:35 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Occultic;Nine (есен 2016) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Окт 21, 2016 5:35 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=35646_1538937108.jpg) |
Ragnos |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
Воркан написа: velush написа: според мен има и по-глупави занимания от това да гледаш аниме May I doubt that ? Боркане, наистина ли си толкова спрял, че да го казваш това?
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|