|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 11:10 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: Re: Coppelion (есен 2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Окт 03, 2013 12:36 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=38361_1279880800.jpg) |
posteriori |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
|
Доста странно аниме, поне на ниво 1ви епизод. Бекграундите бяха страхотни, но някак си кара-дизайна стоеше не на място и изпъкваше по особен начин. Анимацията също. Историята... то каква история, за целия епизод не се случи буквално нищо, освен три мрънкащи девойки да се разхождат из руините на Токио. Та, малко съм на кантар. Има нещо, което ще ме задържи още няколко епизода, но дали ще е достатъчно за повече, тепърва ще се разбере следващите седмици. Дано все пак да е повече от дотук представеното.
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Coppelion (есен 2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Окт 03, 2013 7:42 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6319_1693147043.png) |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
HepMu написа: Девойките въобще не можаха да ме развълнуват.. Бе ти си жена и не е чудно това. По любопитното е, че и мен нещо не можаха да ме припалят Но все пак ще му дам шанс де. Заради бекграунда най-малкото xD
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Coppelion (есен 2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Окт 04, 2013 10:42 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4586_1691886832.jpg) |
velush |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
|
Е, има интересни неща в тази глупост. Красиви следапокалиптични пейзажи и сюрреалистичната гледка сред тези пейзажи да крачат нормални хора и да дрънкат за тривиални неща. Дори помня разни дърти арт филми с подобен сетинг и атмосфера. Решението керъктър дизайна - като светлосенки, ниво на детайлите и дебелина на контура да се разграничава рязко от фоновете (точно като в Shingeki no Kyojin...явно мода) също не е толкова скандално. Тук обаче свършват интересните неща. Тези "нормални хора" са тийейджърки в къси полички и дрънкат неща по-лоши и от най-глупавите аниме клишета на училищна тематика. Дори да приемем, че те са специални ГМО-та създадени да понасят радиация, все пак нямаше да е зле да обуят нещо по практично, щом ще се ровят из боклуци и руини. Екипировката им също е крайно непрактична. Всичките тези неща трябваше да ги носят в раници, а не в тези неудобни кутии. Това са дреболии, но демонстрират добре колко абсурден вместо абсурдистки е подхода. Има и други елемент в епизода - някои от тях положителни, но няма да задълбавам. Мисията на главните героини изглежда обречена на провал, а и те я изпълняват по доста странен начин. Предполагам целта на заглавието е, по-скоро разглеждане на човешката природа (през очите не нехора, които са по-хора то хората ![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif) ) , а не пълен реализъм, както и налагане на политическото послание "Nuclear power energy is baaaad"! Не бих казал, че им се отдава. Ще го следя още серия-две.
Последна промяна velush на Пет Окт 04, 2013 11:51 am, променена общо 2 пъти
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Coppelion (есен 2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Окт 04, 2013 11:26 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=35646_1538937108.jpg) |
Ragnos |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
Много обичам пост-апокалиптичните сюжети и имах големи очаквания за това аниме, но първи епизод имаше вкус на прасковена ракия от с. Триград, демек - доста слаб. Както каза Велуш по-горе, идеята да пратиш три глезли, макар и генно модифицирани, в зона с радиоактивно замърсяване без никаква по-специална екипировка, е твърде нелепа. Разговорите им пък бяха повече от досадни и несъдържателни. Много ми беше интересен и онзи уж газов пистолет, който изглежда като боен, а го ползват вместо спринцовка. Анимацията и кадрите на заден план първоначално доста ми харесаха, но после художникът си беше позволил онзи номер с дебелия контур, в което няма лошо, но поне да не изглеждаше като зашито върху статичния бекграунд. Ще го следя още седмица-две, пък ще видим.
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|