Дата и час: Вто Фев 11, 2025 9:01 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 9 [ 124 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 28, 2008 7:32 am 
Аватар
Цар Алко

А бе седях си и си гледах аниметата, и се чудих толкова защо страшно ми прилича на аниме н Ghibli. Пък то някои от героите (Ниаками както и онзи където изследва xam'dтата), бабката от OP-a, отделно дрехите, въздушните крепости доста докарват на Ghibli, a той режисьорчето бил асистенt на Миязаки в Spirited Away... :roll: . Отделно е и бачкал в Eureka 7 и явно ще се мъчи да прави нещо подобно, дано да му се получи.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 28, 2008 3:24 pm 
Аватар

spiralkinda написа:
...

Е, след тая пост fanboymeter-ът ми направо запуши. Ако аз не си направя скоро фенбойски профил на BONES, аз на XD . :lol: Вече почвам да му бая на това аниме *вади талисмани, амулети, прахове,.... *. :lol:

Haru, т'Фаа мАме, ми обра точките. <3 Такава серия вкара на войника, така и не разбра от къде му дойде.
Изображение

*Бате, 'зЕми тоя dropkick* :mm:
Пък момето е със сини очи <3 -> което ме кара да се замисля, дали и тя не от същата раса като червенокосата, само че не е "пробудена" (защото няма сини татуси по лицето) или просто Akiyuki разговаряше с нея чрез телепатия. Haru нямаше ли досег до "странна материя"?

Битката на Akiyuki беше яка. 8)

Шефката на кораба ме кефи, как нервничи. "Watch out for my mood ... !", she says :lol: И още, още .... как малкия нацепи онзи в "G"-точката (даже и аз из-"уффф"-ках :lol: ), а пък он'ва зИленИтУ ... "прасе" само в тенджера си го представям :mm:

Представиха ни и останалата част от героите - командира и онази дядка (който също има сини татуси по лицето); имаме си и семейна драма. Всичко е готово, трябва само историята да се "завърти".

BTW "Бабката от OP-то" прилича на "бабето" от Howl`s Moving Castle. :-)

Последна промяна Darkprince на Пон Юли 28, 2008 4:18 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 28, 2008 4:05 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Хм, как пък съм го проопуснал това :shock:
*отбелязва си +1 в on-списъка*

Шота е готин бтв :twisted:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 28, 2008 7:53 pm 
Аватар
Masaka?!

Цитат:
а пък он'ва зИленИтУ ... "прасе" само в тенджера си го представям :mm:

С печени картофки, ябълка в устата и бутилка отлежало вино... :cheverme:

Адскотооо.... :twisted:

Eureka 7 meets Науш'ка от Долината на вятъра O_____O
По плавност на анимацията, движения, char. design мяза на Джибри продукция, но си има и типичните за E7 животинки и малки хлапета T___T''' //да мрът... <.< Но като изключим тях, е адскотооооооооооо...

Единствено втората половина на втори еп като се почна с 'аз, ама ти', 'онова нещо', 'xamd', 'Free zone HQ', 'Humanform' и т.н.:

Цитат:
"Tell me - what exactly is this thing?" (great, даже военният лошко не знае... >.>)
"It resembles humanform, but it is not. We call it Xam'd." (Нирвашууууу, not rly... <.<)
"Tessik's God?" (К'воооооооо? Все пак знаеш за него, боклук >.>)
"Scientists have conferred upon it teh name of God, but much about it isn't explained." (демек - дори аз не знам нищу, но се кефя на сложен словоред... <.<)
"And that's the purpose of our mission." (ZAFT no tame ni!!! ... грешно аниме... Zaft на немски значи сок, що за тъпо име, чак сега ми прищрака... >.>)
"Yes, you are teh new sacrificial lamb." (О-хо-хо-хо-хо... хо... хо... хо? ... heeeh???!?!?)

Nani, nani? Боунс обичат да вкарват повече от нужното мистериозни имена и организация за единица време и накрая нищо да не се разбира, щото и те си нямат идея. Леле, ще ги избия всичките ако го оакат като E7, където се запооочва да се разбира историята към 30ти еп, а в крайна сметка се оказва, че е нещо простичко като за 4 еп-а, само че пак има пробойни и недоизяснени неща.. ><'''''''''

Поне не всичко се върти около тия хуманоидните неща; технологията на кораба, въобще всички технологии в анимето - бият яко на стиймпънк и 40тте. :D Има потенциал да стане сериал на годината. Коуд Гиас ли чух? :lol: Да ходи да се застреля във master-maido фенсървиса...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 29, 2008 12:34 am 
Аватар

А явно тея био мехи идват от онези капсулки оня големия дето нашия човек (забравх му името..винаги става така) та оня големия имаше същия пръстен около това което трябва да му е уста....А и друго ми направи впечатление бащата на нашия имаше такива аквариуми в които гледаха тези капсулки...Абе анимето ще къти само да не заебат с тоя Playstation network епизодите....

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 29, 2008 12:41 am 
Аватар
Цар Алко

Ами нашия Xam'd си е humanform, но тоя, който ги нападна са вкарали xam'd в някакво животно без мислене и рефлекси единствено за унищожение. За това и нашия + онзи в подземието стана xam'd без да пуска пипала и тн, човеците се контролират повече, но xam'd животните са за масово унищожение. Май сивокосата мацка е имала мисия да предаде xam-a на някой от нейната секта, но нашето момче обрало червените точки и после на смъртно лого. Добре, че са героите от кораба, анимето доста радва. Момчето като стана хуманоидеn xam'd и се сбори с другия направи една тръба на резба, май доста малко са студията, които ще се досетят за подобно нещо. :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 29, 2008 11:47 am 
Аватар
Masaka?!

Относно пръстените: Начи тия пръстени още в началото на епизод 1 Науш'ка ги слагаше около орехчета и става на разни странни бабунести неща...
Същите пръстени (но мнооого по-големи) бяха около големите двукраки неща - около предната им част. Тия големите неща - humanform, обаче не са безконтролни и глупави - не видяхте ли, че всъщност в тях има човек~оподобен индивид, който ги контролира - накрая един го дадоха как се взриви.

...

Xam'd не е точно humanform или? И двете като се разпадат/умират образуват лилави кристали. Нз, ще видим... Също ми беше интересен огромния xam'd на края на 2ри еп и как дядката коментираше на военния, че бая експерименти треа да правят и всички жертви, прочее - ще му висят на главата на военния лошко.

Пак от първи епизод - баш в интрото дадоха ~Аянами Рей, ерм.. сивокосото с лилавите очета ^^' как погълна нещо като яйце - е като се взриви, същото яйце се показа над автобуса и облъчи нашия пич и го направи xam'd.
Наушка сега сложи друго ...ерм, нещо на нашия - ако му сложат ~ала пръстеноподобно на ръчото, ще може да си контролира трансформациите?

...

Историята: Има Север и Юг - две фракции, континентът се е разцепил на две (северна и южна част) след някаква брутална война?. Юга са по-технологични, докато явно севера разчитат на биомехи~humanform; предполагам, че тия от Севера са с готените татуси на лицата (дядката, бабката, Науш'ка) в стил Princess Monononke и са по-свързани с природата и т.н.... :lol:

Толкова крещи Джибри всичко, че не е истина; разтапям се от кеф :(

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 29, 2008 2:34 pm 
Аватар

Цитат:
с готените татуси на лицата (дядката, бабката, Науш'ка) в стил Princess Monononke

ВЕрно, че прилича на Mononoke. *щрака с пръсти*
Всъщност ние и така не видяхме, как изглеждат "северняците". Колкото до "Mononoke"-хората (поне аз така смятам) са или "изгнаници", или оцелелите от "древна" раса, която е ползвала "технологията" Xam'd и сега съжителстват с хората.

А колкото за Xam'd - за мен тя е "технология", която може да прави/създава ВСИЧКО - от растения, сем. Житни (:lol:), до biomech-и. Колкото до създаването на "оръжия" (или поне за тези, които видяхме), вече е ясно, че трябва човешки host. Пък "Науш'ка" спомена, че нашият момък е "завършен" Xam'd?
А видяхте ли каква е експлозията с Xam'd-оръжие? :shock:

Това, което сивокосото момиче направи направо ме заби "в оркестъра" O_o - значи за да се "роди" "завършен" човекоподобен Xam'd, "майката" (в случая сивокоска) се принася в жертва. Еммм, за мен това си беше чист атентат. O_o Или просто "яйцето" се "излюпи" преждевременно. *почесва се по главата* -_-

Колкото до военните, не командирът, а дядката е по-страшен. Много самодоволно говори. :mm:

Както и да е, много се задълбичих(ме) за информация от два епизода :lol: Отивам да му бая на анимето *kamisamaaaa :ave:, хвърля талисмани по пода* :lol:

//малко off
Цитат:
... и бутилка отлежало вино...:cheverme:

bottiglia di vino Biondi Santi ... '75, sì? :mm:

BTW "сок" на немски не е Zaft, а е der Saft (не ги мешайте понятията де :lol: )
//off

Последна промяна Darkprince на Вто Юли 29, 2008 7:21 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 29, 2008 7:11 pm 
Аватар

Ооо, адското, адскотоо~ *turbo fangirl mode on*
Анимацията страшно прилича на нещо на Джибли, много харесвам тоя стил. Лееекинко ми напомня и на Eureka 7, просто малко детайли като косата на Акиюки, очите на "Науш'ка" и онез хлапетии, които ако се наложи да търпим по-често, отколкото трябва, бога ми, ще откача >.< подчертавам >леко<, защото 1вия път когато направих такова изказване бях безмилостно схокана :lol:

За тия 2 еп-а нито един път не ми спадна интереса, действията бяха като поток, човек не може да си поеме дъх, много имена, много нови неща, много нещо и накрая оставам приятно неразбрала, но карай, все ще ми се проясни :lol: Въобще каква е идеята на цялата организация на сивокоска и Xam'd-овете? И от разговора със страшното джиджи на инвалидната количка нищо не схванах >_<""" Никой нищо не знае, включително и аз, тъй че ще си чакам търпеливо~

Относно героите:
Акиюки е сладур, не ме дразни, ненатрапчив и симпатичен тип^^ Майката е cool, трие сол на главата, но е грижлива. Отначало се зачудих защо е приготвила бенто и за мъжа си щом са разделени, но след като се сблъсках с бърлогата на "горилата" /колко подходящо, наистина :lol: / ми стана ясно XD Дори ужасът в моята стая не достига такива измерения, подмятащото се наоколо бельо беше върха :lol:
Колкото до Haru - честно казано 1вото ми чувство към нея беше доста неприятна досада, защото си помислих, че именно тя ще е съпортващата героиня, която все се мъкне след нашия човек и му натрапва някакво подобие на майчинска загриженост и въобще присъствието й не служи за нищо друго, освен да е дразнещото звено в сериала. Еми добре, че не познах :lol: Даже напротив, приятна е и изглежда добре когато раздава ритници наоколо ^^ Не мога още да кажа "Go Haru!", защото това по право си отива за "Науш'ка /май няма да я зовем Накиами/, но е доста обещаваща :nod:
Колкото до Науш'ка - не е оригинална за тоя тип героини, но това не пречи пак да е таргет за фенщина, супер сладка е на външен вид и си има cool държание, какво повече?
Шефката рулира :lol: Никога не ми омръзват тоя тип персонажи, много е стилна, точно Шеф. Умирам си от кеф да я гледам как ги командори наоколо, а като запсува Науш'ка, мале мале :lol:
Morridin написа:
Цитат:
а пък он'ва зИленИтУ ... "прасе" само в тенджера си го представям :mm:

С печени картофки, ябълка в устата и бутилка отлежало вино... :cheverme:

>< Hidoi desu, бяха много сладички, искам едно такова у нас <3 Жалко, че попадна в ръцете на дечурлята, горкото. Сега то самото ще иска да се направи на чеверме :lol:

Музиката върви страхотно :nod: ОP-а е брутално добър, Ендинга цепи мрака /макар той самия да е доста тъмничък :р/, страшни са и като музика, и като клип.

С едно изречение - много обещаващо аниме, дано Bones да си върши работата все така добре^^

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 30, 2008 2:27 pm 
Аватар
Цар Алко

Е нашия Акиюки явно доста инато момче ще е, но ще се научи. Обаче най-голямата изненада вкара бащата :shock: , пази някакъв xam за спешни случаи (черупката е същата като в първи епизод там при бабето) и той ли ще го ползва, на военния ли ще го дава не се знае. Военния от своя страна се опули като видя кой липсва, явно доктора и той е замесен в случилото се отпреди 17 години. Неизвестните станаха повече, интересно, интересно :).

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 30, 2008 3:57 pm 
Аватар
Masaka?!

Шестте Рейчета от първи еп. са се взривили всичките явно, при това са се образували 2 xam'd-a... Кой е втория - remains a mystery... Предполагам не е онзи огромният пуклясал xam'd или е?

Черупката не е от при бабето, Науш'ка нещо ги гъбаркаше тия неща... черупките са по-скоро свързани с хюманформу (оръжие с/у него?), докато зилените яйца са xam'dъ.

ОМГ, капитанката: "keep a lock on your house and your crotch" Изображение

Изображение
^ Буаахахахахахааха... :hotl:

Btw, явно частта хваната от пръстена им е слабото място на humanform нещата - яко. :D

//И както казах - не ми пука как се пише, важното е как се чете; ако беше doppelt s щеше да е 'с', с 1 s се чете 'з'.

А наш'те са пощальони - логично кат се замисли човек, но anyway, засега ми харесва повече динамиката от тази на Gecko State... Малко по-малко разкриват дребнички нещица още от сега, тъй че съм доволен. ^^^

А зиленуто прасе има 'fat no jutsu', umeee... Изображение

Последна промяна Morri D'in на Сря Юли 30, 2008 7:37 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 30, 2008 4:56 pm 
Аватар

Хубаво е и бих го препоръчал :-)

Засега приятно ,интересно, дано има повече екшън и действие като напреднат епизодите , а да не го мотат.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 30, 2008 9:43 pm 
Аватар

Браво на вас, кръстихте ги вече. Имаме си Рей Аянами х 6+, Наушка, Гекко Стейт... защо пренебрегваме Рентон обаче? Вярно, че страшно много прилича анимето и дори във всеки епозад има по още нещо отмъкнато, но хубавото е, че това ни най-малко не дразни за сега.
Та скоро и сценарий ще измислите като гледам, тъкмо няма да се напрягам да се опитвам да разбера всички детайли от историята /и без това почти винаги пренебрегвам историята като страничен елемент и за това ще се въздържа от спекулации за сега.
А капитанката страшно радва, на бързо вкара нашия в ред :lol: Той пък бързо си прие съдбата без терзания и много въпроси. Тъй или иначе скоро ще трябва да има някакъв контакт с родното място, трябва да отмъкнат Хару щом я дават главна героиня.
xam`d 2 Raigyo Tsunomata, който споменават в края ли трябва да е? Казват, че леко е откачил и говореше в минало време за него, но не е сигурно, че е мъртъв. А и това измъкване от темата значеше, че сигурно е деликатен въпрос. Хващат интереса с това. Бащата също ще се окаже важен като гледам, "..who served at Barador", взеха да се усещат, че нещо става.

И най-важното... не яжте зелено :( kawaii dakara >.<

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 31, 2008 12:15 am 
Аватар

2 свърши интересно, 3 също ... макар и уж спокойно ...
Хубаво епизодче, макар и да мислех, че ще е скучно като видях как се развива в началото.

Ще видим еп4 по preview-то ще смесват пак нормален живот и специални моменти и умения ... уж

Засега се очертава интересна история.
Дано само не направят голяма драма, че наистина това с бащата,че и той бил на острова през първата война бла-бла ...

пс: @Харука сори, да не се обидиш
не следиш историята, хаха ми какво само гледаш картинките , стига де ;-) :P и кое зелено да не се яде, онова летящо човекоподобно(humanform?) ли което се разпръсна на "дъжд" след като го гръмнаха ... Мърда ли става за ядене 100%

:lol: :lol: :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 31, 2008 12:38 am 
Аватар

Някъде четох че 12 епизода ще е първи сезон и след туй до 26 втора част на историята. КАквото и да правят сега значи е без особено значение тъй като веротно въвеждат в историята, която ще да е втората част ;)
Иначе добре беше епизода. Доволна съм макар да предпочитам да имаше малко повече мрънкане и да с изяснеше защо всички хлапета мразят новопочвилия се батко :?
Най-странно за сега обаче ми е Хару. Викате тя е глвната героиня :? Не знам защо(може би защото...) съм приела главна да е мистериозната мацка която се появява от никъде, често с трагично минало :lol:
Как да е малко да изяснят нещата ще съм доволна ^^
Тоз военния най-накрая предизвика някво любопитство къв е?! Знае за бащата на нашия. Като нищо ако следват обичайния модел може да се окаже някой роднина или поне тясно свързан до наще хора. ^^

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 9 [ 124 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]