|
Дата и час: Чет Фев 06, 2025 6:52 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Юни 20, 2008 4:52 pm |
|
velush |
|
|
|
Може да имат общ произход, но имат и разлики (придобити по-късно). Какво ще кажеш за това, че има зентради със заострени уши, с различен цвят на косата и за това, че дори микронизирани пак са адски яки копелета и могат да издържат известно време в безвъздушното пространство.
Цитат: Да ти кажа ... може. Но мисля, че миналата серия беше просто майтап със Зеро. Да знам че е майтап и че уж снимат исторически филм по "истински събития". Принципно Macross The Movie се води точно такова нещо - "исторически" филм заснет от кино екипа на Macross с участието на истинските Хикаро, Минмей и Миса. Някой от героите в Macross 7 казваше "Оооо, Макрос Филмът...гледал съм го сто пъти!". Просто сума време се чудех от къде ми е позната тази фамилия Nome...и покрай 10-та серия се сетих, че мацките от Zero се наричаха Sara и Mao Nome. Цитат: Сега се опитвам да изгледам всичките макроси в хронологичен ред
Ако още не си се минал, ще ти предложа да скипнеш Macross 7. Пълно дърво е. Аз го гледах от чист мазохизъм. Вярно в него имаше няколко интересни факти за произхода за протокултурата и малко фенсървис на тема Мирия и дъщерите и, но сюжетът е отврат и се точи като свински черва.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Юли 23, 2008 2:49 pm |
|
faye |
|
|
|
Изгледах 15ти епизод и дотолкоз ми хареса сцената на Ранка, Шерил и Алто, че трябваше да пусна един коментар
Иначе както вървят нещата даже има шанс историята да свърши в един сезон(този), което може да бъде интерпретирано като добре и не чак толкоз добре ><
Алто взе да ми става симпатичен от няколко епизода насам. Преди това беше мъжко тсундере и човек се чудеше да го коли ли да го бие ли. Нещата дано да вървят към битки и любовни обяснения в следващите епизоди! Не съм вярвала че второто може да е интересно в такъв жанр аниме
_________________ <3
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Юли 23, 2008 9:57 pm |
|
Haruka |
|
|
|
faye написа: Изгледах 15ти епизод и дотолкоз ми хареса сцената на Ранка, Шерил и Алто, че трябваше да пусна един коментар
Същото и при мен ^^ Чудех се всъщност дали някой още го следи след като темата не е особено активна. Ноо просто състезанието за Химе си го биваше . Който мисли, че на бишитата им е лесно, и, че е хубаво да си в центъра на вниманието на 2 idol-ки, много се лъже. Лошото е, че в такъв случай най-често бишито избира по-младата и ме е яд за това, защото харесвам Шерил много повече. Ранка в момента се опитва да я измести не само в личен план, но и като нова звезда. И се получава много странно това с айдолките. Преди сякаш беше само Шерил, сега изведнъж Ранка се появи на всякъде, точно все едно нямат никаква конкуренция и са способни да боготворят само 1 айдолка. Оу, и тесктовете на песните са очарователно смислени XD
Иначе за анимето като цяло, добро е. Причината въобще да го почна - а именно подбора на сеютата- си остава най-хубавото в него. Почти всички второстепенни герои са обрали най-добрите озвучители и ми е удоволствие да ги слушам. На главните не са толкова впечатляващи, но песните стават, чак има и приятни попадения. Историята Макрос доста я повтарят, амаа не ми пречи особено.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Юли 24, 2008 12:57 am |
|
LooneR |
|
|
Регистриран на: Чет Юли 13, 2006 10:19 am Мнения: 40 Местоположение: Bath, UK
|
Хм, не мисля, че е редно да пасувам при все , че гледам анимето като едно от основните за сезона.В началото ми се стори интересно и доста ме заинтригува и наистина то са едни мистерии, едни чудесии.Но след това изгледах (повечето) други Макроси и наистина ми стана адски интересно.А с препратката към Zero се навързаха нещата.
По относно въпроса кой ще избере Алто , не мисля че отначало имаше каквото и да е съмнение(за жалост).На мен донякъде ми допада повече характера на Ранка и външния вид на Шерил и може би някъде по средата е истината .
От самото начало се загатна за някаква по-дълбока връзка на Ранка с важрите , ама това което се случи в последните епизоди вече би всякакви очаквания.Много повече ме изненада обаче това, че Шерил е остатъчен продукт(каква ирония).НЕ стига, че Ранка й отнема лека-полека всичко - слава, величие и популярност,ами и Алто,а на всичкото отгоре се оказа, че тя е кралицата.Това беше просто шах мат.Не знам какво ще й се случи на горката като разбере.А сега, който пък си мисля, че може да се повтори и клишето от първия Макрос - именно :
Цитат: отиди до лошите с героя и се върни като герой с ясна представа кой обичаш .
Така и да завършим този пост да се изкажа за Алто.Той горкичкият хич не е наясно със себе си да не говорим , че го припират от 2 + страни.В началото ми харесваше, но сега някак си не ми допада.Имах надежда за възмажаване ч/з подстригване, но и това не се получи накрая за жалост.
Както и да е очаквам отсега нататък нещата да получи развитие със скоростта на светлината (дай Боже) и да видим най-сетне нещо различно от типичното макросовско бий, за да не те бият.Мисля, че онзи човечец( с прическа като на патешко гнездо) иска да разбуни духовете и да предизвика някакъв конфликт неизвестно какъв - евентуално м/у Зентради и хора.
P.S : Добре, че са gg иначе , ако се надявах на качеството на Lunar нямаше да му видя края скоро на това аниме.
EDIT :
P.S2 : Ако някой не е гледал първия Макрос имам ДВД качество - най -добрият рилиийс за момента - мога да го кача в тракъра.
Последна промяна LooneR на Вто Юли 29, 2008 2:22 am, променена общо 1 път
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Юли 24, 2008 10:55 am |
|
velush |
|
|
|
На мен пък 15-ти не ми хареса...имаше маса рекапове и някъкви завоалирани намеци, какво предстои...но нищо конкретно.
Не че ми падна мнението за анимето, ама другите епизоди са малко по-съдържателни и динамични.
Alto-kun е типичният Macross герой - има много добри качества (включително и пилотски), но някък не успява да блесне, а в повечето битки или яде бой или се отървава на косъм. А понякога си пада и малко мърляч - т.е. относително реалистичен образ, а не някакъв супергерой в стил Kyra от Gundam Seed.
Другото характерно Macross нещо е, че попада в любовен триъгълник с две от готини по-готини мацки.
Загледайте се в Hikaru (от оригиналния Macross) или в Shin (от Macross Zero) и ще видите същия типаж.
(Май във филма Mcross: Do You Remember Love - дето е алтернативен свят, положението беше същото, а в Macross Plus и Macross 7 е обратния случай на триъгълник - мацка и двама пичове.)
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Юли 26, 2008 9:46 pm |
|
Haruka |
|
|
|
Това, че толкова си повтарят сюжетите, развитието и героите не знам колко е хубаво; освен за старите Макрос фенове. Аз лично само Macross до сега съм гледала, но явно триъгълниците са редовни в програмата. Може би просто Ранка и Шерил трябва да се вземат и да оставят Химе на сухо XD Така или иначе сега е момента на обрата когато Ранка измества Шерил, но всичко ще се уравновеси, новите звезди винаги се посрещат бурно. Е сега Ранка е и нещо повече, но ревността на Шерил няма да остави нещата така. Имам чувството, че тя е минала през много повече, за да стигне до положението си, а и има още интересни неща за нея- сега като Алто забеляза камъка на обецата й.
16 еп беше по-добре от миналия, станаха интересни неща без много екшън. Брера ще е по-редовен вече, което е добре. Само Алто да дават писва. А и аз лично очаквам развитието на нещата с Нана-чан и Лука, те са сладки ^^
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Юли 29, 2008 2:35 am |
|
LooneR |
|
|
|
Kaname Chidori написа: Цитат: Имам си своите подозрения, че ще се окаже брат на Ранка, което е малко жалко защото се надявах да поизмъчи Алто, карайки го да ревнува от него... P.S. Аз ще се радвам ако наистина качиш "първия Macross" (нямам и представа кой се пада, но така или иначе смятам да изгледам всичките) ^_^
Хм, ами първият Макрос е SDF(Super Dimensional Fortress, duh).От самото заглавие си личи от кога е, но си струва според мен.Значи Макрос това, което съм гледал и знам, че е важно и като продукция не е провал е така:
Macross Zero>
Macross SDF>
Macross Plus>
Macross Dynamite 7(това за жалост е пълен fail - така съм чувал)>
Macross 7(и това като горното)>
Macross Frontier
Иначе сигурно ще се окаже, че този Ведра, който ме дразни изключително с елитарското си поведение(не че женчото с дълга коса е по-добър от него де), почти 100 % е братът на Ранка станал полу-човек,полу-машина(киборг е все пак).И си мисля, че Алто има много да ревнува, тъй като той ще си мисли, че те са близки и т.н. , а те са си брат и сестра и ще го разбере едва в края.Има да си трови нервите дотогава(и не може да го удари даже ).
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Авг 24, 2008 6:43 pm |
|
LooneR |
|
|
|
Е не знам това аниме никой ли не го гледа или всички ги мързи да коментират, ама епизод 20 беше направо епичен, брутален, трогателен, драматичен, абе направо чист Макрос от класа. Направо бях шокиран, че това направиха.
Цитат: Да убият така Мишел!Хванаха ме напълно неподготвен. Адската драма направо. Иначе имаше развитие на героите и стана ясно долу-горе вече кой лош, кой добър и какви са плановете. Иначе и на Кати баща го убиха(какъв преврат само). Доста неочаквано. От пълно лигавене преминаха към драма, смърт, сълзи и емоции малко Гиаса.Това определено ми дигна оценката за анимето, било то и един епизод. Да се надяваме, че следващите епизоди ще са >= на този.
П.С. Хайде някой да напише нещо да заприлича на дискусия това.Просто не бива да се пропуска едно такова, поне прилично, продължение на класика.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Авг 24, 2008 7:13 pm |
|
White7ider |
|
|
Регистриран на: Нед Окт 14, 2007 7:09 pm Мнения: 249 Местоположение: Столицата
|
Наистина , като че ли дискусията малко позамря ... Първо да започна с новия ОР - много е добър, както и целия ОСТ изобщо !
Колкото до епизодите м/у 10-18 ми беше леко скучно , не за друго просто всичко беше... еднотипно. Колкото до шокиращите неща, еми те започнаха още от 18ти някъде... там с нещата около Шерил , а 20 направо ме разби , този развой на събитията не го очаквах или поне не толкова рано! Стана ми кофти за Клан , която е изключително сладка и в двете си форми... Единственото, което ме притеснява е да не забият анимето от едната крайност в другата, т.е от нещо разпускащо и леко драматично да направят трагедия...
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Авг 25, 2008 9:28 am |
|
velush |
|
|
|
Ъъъ...ми гледаме си анимето, кефим му се...защо трябва да спорим по него? И какъв е смисълът от тема подобна на Soul Eater-а
"Иии, последния епизод, къв беше як...беше як...як беше...пълна тъпя...млъкни ти не разбираш...як...як...". Някой ако има по-сериозна мисъл, ще я сподели.
На мен новото интро не ми харесва. Анимацията е супер, само да не беше гадния джей-поп...блях...
А някой забеляза ли, малкия бъзик на преводачите в края на 20-ти епизод. Съвсем в края на серията имаше шот на Мишел и под него надпис (всъщност два надписа, но един от тях гласеше) "See you again space playboy". Това предполагам си е бъзик на преводачите с финалните наднадписи "See you again space cowboy", от Cowboy Bebop.
Последна промяна velush на Пон Авг 25, 2008 1:14 pm, променена общо 2 пъти
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Авг 25, 2008 11:10 am |
|
LooneR |
|
|
|
Е то дискусия не значи непременно спор. Просто да се споделят впечатления и т.н. . Нали все пак затова е направен форумът .
Иначе единственото, което още не ми е станало ясно е дали принцеската ще избере лолито или надарената девойка.Както и да е де, но този епизод просто не можех да си представя просто така да го подмина без да пусна едно коментарче.Ако след това се чуда дали да го гледа, или не ще знае, че си заслужава.
А от превюто май става ясно, че Клан полудява и само да не вземи и тя да последва Мишел в отвъдното.
Относно за See you next space playboy - според мен gg просто засилиха ефекта от героичната смърт на мачото, което си е добре и аз лично се радвам.Добро допълнение беше .
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|