Дата и час: Сря Фев 12, 2025 1:42 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 4 [ 57 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 02, 2008 1:21 am 
Аватар

ми то аз доколкото разбрах май и магата не е стинала много по-напред... но при всички случаи трябва да има продължение де, не може така да се остави... при заглавие с такъв потенциал...

а иначе анимето е класи над всички останали. по отношение на историята - супер извретена, без "добри" и "лоши". и арта/визията, и идеите...
и някои моменти особено.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 02, 2008 1:29 am 
Аватар
Цар Алко

HollowMan, ти остави аз онзи ден след като изгледах последния епизод си легнах, а по принцип много внимание на анимета не обръщам, но щом чак сънувах, че поне 3-4 OVA ще има. Значи продължението ще е на лице сто процента, та даже си спомням последната OVA щели да я дават август-септември 2009та и се възмущавах на сън как ще издържа дотогава :lol: . А бе отакувска работа. :twisted:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 02, 2008 1:46 pm 
Аватар

Хххх спирал ти пак си санувал че ще има ови ,аз сънувах че оня побъркан старчок кет им се води учител си пуска лигите в/у мен докат спя яко се филмирах :tv:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 02, 2008 8:09 pm 
Аватар
RyuKo FanSubs

Анимето е страхотно. Това вече може да се нарече пример за истински самураи, а не лигавите такива анимета с жалки опити за нещо подобно.
Едно от малкото смислови анимета, който не са никак повърхностни и те карат да се замислиш по-дълбоко над определена сцена. Но тук говорим вече за интерпретация на нещата. Внивайки в дадената сцена всеки извлича нейния смисъл именно по начина, по който той го разбира, което е и предпоставка за различни и много тълкувания.
Поне аз така мисля. А за хората, неспособни да мислят или ги мързи да мислят, нормално е това да е едно повърхостно аниме без история, единствено с масово клане и сеч.
Според мен анимето е страшно добро за гатегорията си, в която е правено. Едно от малкото изключение за 2007г., което да не спада към лиготийките и бозите. :)
А колкото до клането, ми да и на мен ми хареса много. На места даже щях да си изповръщам червата :mrgreen: Не сериозно, това да не си помислите, че се бъзикам, съвсем сериозно клането ме накефи много, макар и да те хваща погнуса именно защото самата сеч беше направена прекалено реалистична. Примерно теченето на кръвта, детайлите в чупенето на кости, рязането на крайници, изтичинето на мозъците, червата, органите и т.н.
Виждате ли, от всяка шитава сцена може да се извади и нещо положително. :wink: А вслучая тези сцени доказват колко реалистично е направено анимето.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 02, 2008 11:27 pm 
Аватар

Самото аниме си е фенсървис, тоест правено е за хардкор феновете, които гледат Seinen от много години и биха могли да оценят красотата в детайла, екстремността в поведението на героите и невероятната анимация.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 20, 2008 9:35 pm 
Аватар

Много добро. Ще е хубаво да пуснат 1-2 ОVA обаче, за да затворят кръга

Колкото до кървавите сцени, не ги оцених толкова (или по-точно - оцених ги откъм реазлизъм, но не и откъм фенсървис). Просто разсичането с меч и червата не ми пълнят душата толкова, колкото тъпия репетативен звук от пребиване на някой с - да речем - тръба.

Но самата атмосфера определено я оцених.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 22, 2008 8:34 pm 
Аватар

Мамицата им японска...:evil:
Защо все най-готините анимета не са завършени :bash:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 14, 2008 1:49 am 
Аватар

Стигнала съм до средата и така и не се накумвам да го продължа ..
А ми се иска ма се ми изниква друго да гледам.
Това е май единственото аниме което е останало в компа и си стой на почетноо място от бая време и чака да го догледам.

Изображение
~ Is this my reward for serving God's own war?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 14, 2008 10:34 am 
Аватар

последните 6 епизода някой преведе ли ги? Баах... доста време мина откакт о гледах първите шест :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 14, 2008 11:13 am 
Аватар

Не ми хареса много анимето. Вярно, че има бой и кървища, но историята е някакси незавършена. Ако не направят някакво продължение ще бъде жалко.

Фани ♥
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 14, 2008 12:01 pm 
Аватар
Модератор

Hirotama написа:
последните 6 епизода някой преведе ли ги? Баах... доста време мина откакт о гледах първите шест :lol:

Ако беше погледнал темата във връзки, щеше и сам да разбереш - http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?t=20735

Профил  

Заглавие: Re: Shigurui (лято 2007)
МнениеПубликувано на: Вто Дек 30, 2008 11:57 am 
Аватар

Това е най-доброто самурайско аниме ,което съм гледал (само отворения финал го разваля).Ако беше довършено щеше да е още по-добре, но пък винаги мога да прочета мангата.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 30, 2008 4:56 pm 
Аватар

Аз изгледах 10 епизода и не ме впечатли въобще...Дори ми беше случно през повечето време. Започна хубаво с онази битка, но не мисля че трябваше така да го направят миналото им. Като ги изгледам и останалите епизода пак ще пиша...

МнениеПубликувано на: Пон Юни 01, 2009 3:33 am 
Аватар

хареса ми- беше ми втръснало от самураи супергерои, на които им липсва само пурпурното наметало, свалящи проскубани котки от дървета за малки момченца с капещи сладоледи...все пак са били (меко казано) големи копеленца с промити мозъци...
разбира се изпаднах в бяс, че не са го завършили...ще се оглеждам за продължението...
персонажите Фуджики и Ирако са изключително добре развити- типичният японски неповторим антигероичен похват...всеки с причините си, демек... могат да ме накарат да оправдая и най-закоравелия психопат-извратеняк, който си похапва сукалчета на закуска...
две думи и за червата- да...хубави са...но в последния епизод са се оляли малко...
някъде четох, че из мангата се среща shigurui-the aesthetics of cruelty.....
в десятката... :thumb:

МнениеПубликувано на: Пон Юни 01, 2009 12:23 pm 
Аватар

Беше страшно яко и щях да строша клавиатурата от яд, че остана така отворено. Арта беше много добър, разфасовките направо като истински, супер реалистично, големи изруди направо. Трябва по-често да вядят такива ся чакам с нетърпение дали ще има продължение.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 4 [ 57 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]