|
Дата и час: Сря Фев 12, 2025 1:42 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Фев 02, 2008 1:29 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4756_1235402323.jpg) |
spiralkinda |
Цар Алко |
|
HollowMan, ти остави аз онзи ден след като изгледах последния епизод си легнах, а по принцип много внимание на анимета не обръщам, но щом чак сънувах, че поне 3-4 OVA ще има. Значи продължението ще е на лице сто процента, та даже си спомням последната OVA щели да я дават август-септември 2009та и се възмущавах на сън как ще издържа дотогава ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) . А бе отакувска работа.
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Фев 02, 2008 8:09 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=302.jpg) |
inuyasha |
RyuKo FanSubs |
Регистриран на: Пет Сеп 09, 2005 12:02 pm Мнения: 1070 Местоположение: Някъде в пространството
|
Анимето е страхотно. Това вече може да се нарече пример за истински самураи, а не лигавите такива анимета с жалки опити за нещо подобно.
Едно от малкото смислови анимета, който не са никак повърхностни и те карат да се замислиш по-дълбоко над определена сцена. Но тук говорим вече за интерпретация на нещата. Внивайки в дадената сцена всеки извлича нейния смисъл именно по начина, по който той го разбира, което е и предпоставка за различни и много тълкувания.
Поне аз така мисля. А за хората, неспособни да мислят или ги мързи да мислят, нормално е това да е едно повърхостно аниме без история, единствено с масово клане и сеч.
Според мен анимето е страшно добро за гатегорията си, в която е правено. Едно от малкото изключение за 2007г., което да не спада към лиготийките и бозите.
А колкото до клането, ми да и на мен ми хареса много. На места даже щях да си изповръщам червата ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif) Не сериозно, това да не си помислите, че се бъзикам, съвсем сериозно клането ме накефи много, макар и да те хваща погнуса именно защото самата сеч беше направена прекалено реалистична. Примерно теченето на кръвта, детайлите в чупенето на кости, рязането на крайници, изтичинето на мозъците, червата, органите и т.н.
Виждате ли, от всяка шитава сцена може да се извади и нещо положително. ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif) А вслучая тези сцени доказват колко реалистично е направено анимето.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shigurui (лято 2007) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Юни 01, 2009 3:33 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=1771_1244675128.jpg) |
deedacus |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
Регистриран на: Сря Дек 28, 2005 2:00 am Мнения: 249 Местоположение: magrathea
|
хареса ми- беше ми втръснало от самураи супергерои, на които им липсва само пурпурното наметало, свалящи проскубани котки от дървета за малки момченца с капещи сладоледи...все пак са били (меко казано) големи копеленца с промити мозъци... разбира се изпаднах в бяс, че не са го завършили...ще се оглеждам за продължението... персонажите Фуджики и Ирако са изключително добре развити- типичният японски неповторим антигероичен похват...всеки с причините си, демек... могат да ме накарат да оправдая и най-закоравелия психопат-извратеняк, който си похапва сукалчета на закуска... две думи и за червата- да...хубави са...но в последния епизод са се оляли малко... някъде четох, че из мангата се среща shigurui-the aesthetics of cruelty..... в десятката...
_________________ Buy the ticket, take the ride and if it gets a little heavier than what you had in mind, then put it down to forced consciousness expansion.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|