Дата и час: Сря Фев 19, 2025 11:52 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 6 [ 82 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 30, 2006 1:36 am 
Аватар

Orochimaru_sama написа:
Цитат:
Чели ли сте мангата, която 100% знам, че се води сайбърпънк

Не съм я чел,но въпреки това не мога да си представя че е чак толкова по-различна от анимето че да стане сайъбрпънк.

Мангата е много по-различна, много по-дълга, и МНОГО по-добра.

Всъщност анимето направо си sucks веднъж като прочетеш мангата... :wink:
Но честно казано не виждам какво толкова сайбърпънко има в коя да е от двете версии на Акира, понеже NONE of the action takes place online, in cyberspace, blurring any border between the actual and the virtual reality yada yada bla bla.

P.S. Wikipedia sucks за такива специализирани проблематики. Там само най-елементарни неща от обща култура май са точни по мои наблюдения 8)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 30, 2006 10:25 am 
Аватар

Според мен и този спор се изроди подобно на спора "комиксът нарисуван от кореец в Канада, дали ще се води манга или не...".

Не съм чел мангата, но подозирам, че е обявена за Киберпънк, чисто и просто за да я промоционират пред тъпите американски тийнове, които не биха прочели нещо, което не принадлежи към модерен жанр (говоря за времето, когато са я издали в щатите...нищо чудно след Акира и други японски заглавия, да са почнали да търсят и по-жанрово неопределени неща, защото мангите често са смесица от много жанрове, съчетаващи примерно sci-fi, psychic powers, cyber и fantasy елементи).

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 30, 2006 2:28 pm 
Аватар

Цитат:
Аз по тази логика мога да си твърдя че Death Note примерно също е сайбърпънк,айде спорете с мен

Ами няма да споря. :D Мнението си е твое,моето е различно и животът продължава.Защо да си хабя нервите. :wink:
Цитат:
Едно от не много любимите ми cyberpunk анимета

10x за името.Не го бях срещал досега.Като го погледнах в анидб малко останах разочарован,но само заради графиката ще му видя поне първата част.Да видим дали си струва.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 28, 2007 2:46 pm 
Аватар

Добавих и Ергото.Наскоро го изгледах и наистина е силно към този жанр според мен. :wink:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 28, 2007 9:54 pm 
Аватар

cyberpunk-най-общо-"high tech and low life"

повечето забравяте пънка в понятието...акира според мен си е точно сайбърпънк.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 29, 2007 2:55 am 
Аватар

braingrinder написа:
повечето забравяте пънка в понятието...акира според мен си е точно сайбърпънк.

нали (exactly!...)... дори и без класическата рецепта (човек-киборк-т.н.) сайбър пънк нюанса is there... man, i wanted to post in this topic...

а по темата - мнението ми за жанра:
the best. my personal top of the list
заради философията предимно. атмосферата, визията...винаги са емблематични, whenever LAIN or TEXHNOLYZE is mentioned it is the brilliant atmosphere that inevitably comes to mind, the peculiar and unique visualization... а и може би просто имам пристрастия към пост-апокалиптичните картини, а сайбър пънка е пост-апокалиптичен by default... (а какво по-емблематично заглавие от AKIRA...). не че с пост-апокалиптизма се изчерпва всичко, но когато е поставена в подобни обстоятелства историята (поне за мен, де) е някак си по-appealing... доста... (ужас, почнах да се размечтавам...)
PS:в този ред на мисли и едно заглавие, което не е АНИМЕ, но за сметка на това пък е брилиянтна илюстрация на гореспоменатото...: Blade Runner ... ok, i won't go any more offtopic now...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 29, 2007 3:33 am 
Аватар

дам энам 4е вси4ки много се въэхищеват на тоэи стил но май трябва да се 4уе и малко по-раэли4но мнение-определено много малко неща от тоя стил ми допадат и със сигорност едно от тях не е Акира-энам 4е эа пове4ето от вас е реликва ама на мен така ми го бяха хвалили и така се раэо4аровах...а що се отнася эа Гоуст ин дъ шел другата реликва-криво-ляво става.
:roll: ех ама явно не ме кефи тоя стил - хи4 даже :mrgreen:
ха дано приемете и едно малко по-раэли4но мнение- ерес :wink:

http://ladycat-sephirothslover.spaces.live.com/
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 29, 2007 11:11 pm 
Аватар

Защото обикновено в сайбър пънк филмите става дума за това как днешната действителност е отстъпила пред машинизирания хаос на бъдещето,а пънкът символизира хаосът и анархията в най-висшата им форма :wink:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 30, 2007 2:36 pm 
Аватар

lady_cat написа:
...едно от тях не е Акира-энам 4е эа пове4ето от вас е реликва...
Мдам, множе наистина Акира да е някакъв пионер в жанра, но и мен не ме кефи...

Относно темата: МНОГО МЕ КЕФЯТ.... За мен това показва на къде сме се запътили. Аз искрено вярвам в това което го има във всичките тези АНИМЕТа. Разбира се не трябва да се взимат нещата за чиста пара и буквално, но ОПРЕДЕЛЕНО темите и проблемите дискутирани в този жанр ИМАТ пряко (но не конкретно) проявление в днешния и утрешния ни живот.

Давам елементарен пример:
Матрицата 1, оня лошя, дето беше от нашите - гологлавия: Директно си го казва: Не му пука, иска да се върне в МАТРИЦАТА, да забрави всичко и само да е богат.... (сцената с пържолата където преговаря как ще предаде НЕО на агент СМИТ).

Ние умишлено сме склонни да си затваряме очите защото така ни е по-угодно, В реалния живот нима не е така. Как се борим да уцелеем и мислим само (ок малко крайно: предимно) за себе си.

Четох една статия (мисля в "Капитал"), че един анализ на някакви наблюдатели от европейския съюз ни изкарват едни от най-големите работохолици (в момента) в ЕУ.

В "До Чикаго И Назад " Алеко се учудва как американците работят като добре смазани части от един голям механизъм. Надявам се, че успявате да ми следите мисълта.

Сега съпоставете към всичко това факта: В БГ ИНТЕРНЕТ инфрастукурата е на много добро ниво (не навсякъде) и че цена качество (чети скорост) е едно от НАЙ-ДОБРИТЕ в цяла Европа. Освен това си имаме БГ Википедия. Шефът на ГЛОБУЛ пък каза, че много по-бързо усвояваме новите технологии.

Т.е. кой знае как ще стоят нещата след 10тина години.

Не е задължително да си беден, за да си герой на CYBERPUNK история. Тук става дума за духовна нищета и липса на собствено мнение, едно от проявленията на които може да бъдат финансовите затруднения. Недай си Боже пък да си от малък град...

Завършвам с един цитат от Викито:

Punk ideology is concerned with the individual's intrinsic right to freedom, and a less restricted lifestyle. Punk ethics espouse the role of personal choice in the development of, and pursuit of, greater freedom. Common punk ethics include a radical rejection of conformity, the DIY (Do It Yourself) ethic, direct action for political change, and not selling out to mainstream interests for personal gain.

Т.е. ти можеш да си следващият CYBERPUNK герой.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 31, 2007 1:05 am 
Аватар

Боже повече няма да поствам такива ПОСТОВЕ, то тук хората се отказаха да отговарят само като ми видят ника...:oops:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 31, 2007 1:33 am 
Аватар

според мен стила мирише... :o

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 31, 2007 11:18 am 
Аватар

kimera написа:
според мен стила мирише... :o
Що? поне дай някакво обяснение (както едно време в даскалото викаха) ОБОСНОВИ отговора си :twisted: :P 8)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 31, 2007 2:20 pm 
Аватар

за да е хубаво едно аниме трябва да се изгражда от много компоненти които го правят истински добро...от добрата анимация до дълбоката история и драматичните герои...ако един от тях липсва анимето вече не може да повлияе...
а най-важното на всяко аниме е да влияе и да те кара да се замислиш поне малко...
надявам се на тройка за отговора даскалче^^ :wink:
сори че обидих стила...сигуро е добър но просто на мен не ми повлия :o

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 31, 2007 2:40 pm 
Аватар

Т.е. според теб в киберпътка няма нито добра анимация, нито нито дълбока история, нито драматични герои...
Или пък липсва някой от тези елементи?

Не виждам пречка киперпънк заглавие да съдържа и трите.
Или пък ти знаеш някъкво теоритично ограничение?

Примерно: Продуцента се нахвърля върху главния аниматор "Простак, идиот...как така си сложил "добра анимация"...не знаеш ли че правим "киберпънк"? Това означава, че анимацията трябва да е дървена и да представлява нещо, като Power Point презентация."

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 31, 2007 3:14 pm 
Аватар

Цитат:
за да е хубаво едно аниме трябва да се изгражда от много компоненти които го правят истински добро...от добрата анимация до дълбоката история и драматичните герои...ако един от тях липсва анимето вече не може да повлияе...
а най-важното на всяко аниме е да влияе и да те кара да се замислиш поне малко...

Разбира се,че това са факторите.Само че всеки ги пречупва през субективния си поглед,затова примерно ти не харесваш сайбърпънк-а. :wink:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 6 [ 82 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]