Прав си, прави го кандидат-студент в НАТФИЗ. И съответно неуспял актьор след 5 години.
Цитат:
Чудех се дали да не те пратя да гледаш пак 12 ти епизод
Жена ми може да ме прати да хвърля боклука, но ти можеш да ме пратиш точно никъде. Все пак, от солидарност към теб, ще обясня. Аз не съдя за това дали Хачо е социопат по едно събитие, а от цялостното му поведение като индивид в социална среда, каквато е училището. А то е доста показателно и се изненадвам, че само случката в 12-и епизод ти е направила някакво подобно впечатление.
Публикувано на: Чет Апр 30, 2015 8:14 pm
Воркан
Прав си, прави го кандидат-студент в НАТФИЗ. И съответно неуспял актьор след 5 години.
Цитат:
Чудех се дали да не те пратя да гледаш пак 12 ти епизод
Жена ми може да ме прати да хвърля боклука, но ти можеш да ме пратиш точно никъде. Все пак, от солидарност към теб, ще обясня. Аз не съдя за това дали Хачо е социопат по едно събитие, а от цялостното му поведение като индивид в социална среда, каквато е училището. А то е доста показателно и се изненадвам, че само случката в 12-и епизод ти е направила някакво подобно впечатление.
Отново показваш, че не разбираш Оre Gairu, а аз нямам намерение да си губя времето да обяснявам повече.Искрено се радвам, че LN като този и monogatari няма да получат български превод, защото ще откажат хората от качествена продукция.
Заглавие: Re: Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru(Пролет
Публикувано на: Чет Апр 30, 2015 9:27 pm
Ragnos
Еми като не можеш да го обясниш по нормален начин, не се изненадвам, че развя бялото знаме. А ти зададох много прост въпрос - "Какво разбираш под социопат?". Не че държа да узная, честно казано. На мен значението ми е ясно. Само не разбрах защо намеси българския превод в цялата работа. За твое сведение, българският превод на първи сезон е доста приличен, а ти вероятно говориш наизуст, без да си го гледал.
Ениуей...
Велушка, обещах ти едни скрийншоти, но ще трябва да се задоволиш само със скрипта от 4-и епизод. Репликите са на Хачо, а към края съм подчертал важния момент. Мисля, че контекстът е ясен.
Спойлера:
262 00:15:15,020 --> 00:15:16,745 Don't put me on your level.
265 00:15:22,570 --> 00:15:24,400 Because I'm always alone.
266 00:15:24,780 --> 00:15:27,795 So what everyone else thinks doesn't mean a thing.
267 00:15:27,920 --> 00:15:31,940 Whatever happens in front of me happens to me, and me alone.
268 00:15:32,150 --> 00:15:34,897 Don't get weird ideas and try to butt in.
272 00:15:46,280 --> 00:15:48,230 Don't force your disgusting idea of sympathy onto me.
273 00:15:48,355 --> 00:15:49,896 I don't need your pity.
275 00:15:59,720 --> 00:16:01,220 Don't screw with me!
277 00:16:04,320 --> 00:16:07,871 Why the hell would I sacrifice myself for any of you?
278 00:16:08,550 --> 00:16:12,838 Even if I didn't say it out loud, I had my own solid conviction.
279 00:16:13,670 --> 00:16:16,645 The one conviction that I shared with someone else,
280 00:16:16,770 --> 00:16:20,450 and now I've lost it.
За тази промяна говорех. Малкото камъче, което обръща колата. Ако съм прав, в някой от следващите епизоди Хачо ще се кандидатира за кмет... пардон, председател на ученическия съвет. Тук просто гадая, разбира се.
Публикувано на: Чет Апр 30, 2015 10:35 pm
Воркан
>Zavulon, това в спойлера ми е някак дежа вю. Та или го намекват мощно в първи сезон, или съм чел подобни неща в MAL, или вече си го цитирал някъде тук.[/quote]
Вероятно си го чел в МАЛ. За мен придобива смисъл, заради начина по който Хаяма се отнася с двете. Всеки спор на Юкино и Миура, завършва като казва на русокоска да млъкне, но не си позволява коментар по отношение на принцесата. Когато Харуно му звънна веднага се отзова и после и свърши мръсната работа. Очаквам когато станат item да има някаква препратка към миналото с цел драма.
Публикувано на: Пет Май 01, 2015 2:18 pm
velush
Ragnos, може и да губя нещо от липсата на контекст (какъв е точно въпросния conviction), но така написано ми звучи - навремето е бил твърдо убеден в нещо и е споделял това убеждение с друг човек. Сега вече го е изгубил, най-вероятно заедно с доверието към този човек.
Ако питаш мен, става все по-голям нихилист. Доверието му в ближния деградира, вместо както твърдиш ти да се оправя.
Цитат:
ще се кандидатира
Би го направил под претекст, че така ще може да спаси харема си от месомелачката на политическите интриги.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
Публикувано на: Пет Май 01, 2015 10:50 pm
Ragnos
Не навремето, а преди откровения му разговор с Хаято. Човекът, от който най-малко е очаквал съчувствие и разбиране, е разклатил досегашното убеждение, че логиката и поведението му са правилни. Той никога досега не се е смятал за жертва. Това е било убеждението му. Ако досега е бил Friend of God, enemy of the World, вече не може да е.
Публикувано на: Съб Май 02, 2015 2:06 pm
velush
20те минути минават твърде бързо. Почти съм готов да му дам AOTS, но KyoAni дърпа с cgdct + Ongaku +tubacabra. Също така, сега е време да се качите на Iroha кораба, когато стане mainstream вече няма да е интересно.
Публикувано на: Пон Май 04, 2015 9:54 am
velush
Аз съм срещу Ироха при всички положения, дори да се окаже вакло агънце, дето се прави на вълк, така чеее...
Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru. Zoku ep. 5 - беше интересно да се види Хачимен в екип и като манипулатор на избори. Само ме притеснява, че даде на Ироха толкова власт. Не че с неговите способности не може да се измъкне, ако вземе да му прави кал. Епизодът ми напомни за главата от "Бай Ганьо прави избори". Юи в ролята на младият наивен кандидат депутат - Алеко Константинов.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
Публикувано на: Пон Май 04, 2015 10:53 pm
Воркан
С последното си изречение обиди един от малкото български писатели, които уважавам.
А за грешната контра - щом е въпрос на избор, дали да харесваш определен персонаж или не, значи "правилно" и "грешно" са просто начини за ограничаване на този избор.
BANG!
Публикувано на: Вто Май 05, 2015 6:18 pm
Воркан
>С последното си изречение обиди един от малкото български писатели, които уважавам.
От години имам проблем с българските писатели. Ако не бяха те, много по-рано щях да намеря качествената литература. Докато не ги разкарат от образователната система, няма да има напредък.Смисъл някви мейнстрийм работи като Вазов и Под Игото, ОК, ама некъв хейтър като Алеко или депресант като Далчев, хич нямат място.Особенно слабо ме вълнуват, някви крави, теленца, жици, баби, серафимовци, булгартабаци и подобни шитни.
>А за грешната контра - щом е въпрос на избор, дали да харесваш определен персонаж или не, значи "правилно" и "грешно" са просто начини за ограничаване на този избор.
Просто съвет, за best girl.
Публикувано на: Вто Май 05, 2015 6:34 pm
velush
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 56 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения