|
Дата и час: Пон Фев 03, 2025 11:53 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Noragami (Зима 2014) Публикувано на: Сря Фев 19, 2014 7:04 pm |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
KoP3Le7o написа: накрая го оставих "Клъцни-трепи". Това ми напомня "драсни-пални-клечица"
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Noragami (Зима 2014) Публикувано на: Съб Фев 22, 2014 1:25 pm |
|
Str3e7 |
|
|
Регистриран на: Вто Фев 12, 2013 7:54 pm Мнения: 1940 Местоположение: Тука ще напиша, че съм готин
|
Епизод 7. Типичен за това аниме епизод. Секи наистина започва да ме дразни. --- ОВА-та беше супер. Далеч по-забавна от ТВ сериите, на моменти успя да ме разсмее. Кофку е "нема такъв образ", so moe Хийори с очите на Ято е далеч по-'убава, не би било зле още някой и друг път да й влезе в тялото. Юкине продължава да се държи като мъжка кучка, на края като се обърна на страни, завъртя очи и изсумтя имах чувството, че гледам Тайга, Шана или за което друго цундере се сетите... Само един хубав бой ще го оправи туй момче.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Noragami (Зима 2014) Публикувано на: Сря Фев 26, 2014 11:43 pm |
|
faye |
|
|
|
Вероятно ще да има 2ри сезон. Въпреки, че има някои козметични разлики си върви по мангата и още повече че вече са представени герои, които имат по-сериозно участие доста след хипотетичните 12 епизода. Мен ми харесва как се развива. Юкине е такова пишлеме, че ако ти се изпречи на пътя няма как да не му дадеш няколко шамара, но докато при него има деградация видяхме развитие в персонажа на Хиори(най-вече) и Ято. Много добре си се развива
_________________ <3
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Noragami (Зима 2014) Публикувано на: Сря Фев 26, 2014 11:56 pm |
|
KoP3Le7o |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 4:43 pm Мнения: 9766 Местоположение: J✯O✯J✯O
|
8-и епизод едвам го изгледах...
За Юкине какво мрънкате, нямам представа. Я се поставете на негово място, дори може би вече зрял човек ще изперка, какво остава за едно дете? Моментите с момчето, което е обречено да остане вечно само, са много добре представени. Е, не баш само, има си Ято и оная малката мастия, ама пак си е голям удар за него.
|
|
|
Заглавие: Re: Noragami (Зима 2014) Публикувано на: Чет Фев 27, 2014 10:37 am |
|
velush |
|
|
|
Цитат: Я се поставете на негово място Ето това е трика. Не съм длъжен да се поставям и мога да си го мразя колкото си искам. Да, има сериозни причини да се чувства на дъното, но пък справедливо ли е да завлече всички със себе си? Тук шамарите биха дошли, не като изтезание, а като начин да го изкарат от дълбоката фрустрация с която загробва не само себе си. Обаче главната вина за ситуацията е основно в Ято. Той е най-наясно и можеше са опита да говори със "Снежко", да му обясни, да го прикотка, да го мотивира по-различни начини. Да му покаже, че не е сам и има алтернатива за социален живот. Ма и той се държи като пълен тъпанар и емо. Noragami ep. 8 - зи драма. Поне в анонса за следващия епизод обещават да направят нещо по основния проблем. Noragami OVA ep. 1 - егати тъпнята. Да, свърши си работата да представи основните герои, обаче го направи в ужасна светлина. Хуморът беше толкова елементарен и дебелашки. Мисля, че френчайзът можеше да мине и без тези OVA-та. Щом с такъв пилотен епизод авторите са успели да лансират идеята на телевизионните продуценти - браво. Обаче да бяха го държали за себе си.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Noragami (Зима 2014) Публикувано на: Чет Фев 27, 2014 12:10 pm |
|
KoP3Le7o |
|
|
|
И нали знаеш тийнейджърите как обичат да се вслушват в хората. Айде, моля ти се, Ято ако му каже нещо, той напук ще направи обратното. Виж, че и мацката се опита да му обясни да не краде, ама момчето си посегна. И на мене дядо ми викаше "Да не пушиш", ама аз си дърпах цигарките като малък. Сиреч в такива ситуации е най-добре човекът сам да осъзнае грешката си, особено момче в неговата възраст, а в момента Юкине мисля, или поне така ми се видя, се почувства достатъчно виновен да си извади минимална поука. Иначе ти не си длъжен да се поставяш на ничие място, но точно в тази ситуация мисля, че тия герои трябва да са представени точно по такъв начин, който го прави и реалистичен. А за шамарите, както и някой друг се изрази, аз разбрах, че просто искаше да му вкара няколко не като да слезе на земята, ами ей така за спорта. Има огромна разлика между тези два начина да шамаросаш някого.
|
|
|
Заглавие: Re: Noragami (Зима 2014) Публикувано на: Чет Фев 27, 2014 4:53 pm |
|
velush |
|
|
|
Цитат: И нали знаеш тийнейджърите как обичат да се вслушват в хората. Сигурно има начини да ги накараш...при това не задължително с шамари и бичуване... Най-малкото можеше да се пробват различни тактики и комбинации с положителни и отрицателни стимули. Да се правиш на идиот в началните стадии на играта, когато се определя кой алфа, кой бета...а пък после като стане напечено и при продължителните рецидиви, да не обръщаш внимание...каквото прави до момента Ято...това е още по-тъпо поведение. Цитат: и мацката се опита да му обясни да не краде Тя го прави прекалено меко, а авторитетът и пред Снежко е нулев. Цитат: И на мене дядо ми викаше "Да не пушиш", ама аз си дърпах цигарките като малък. Моят пък братовчед го беше закършил яко между 8-ми и 9-ти клас и след дългите приказки, които му дръпна цялото семейство от конско до хвалби, накрая се вразуми и си седна на задника. Цитат: в такива ситуации е най-добре човекът сам да осъзнае грешката си Има разумни граници на либерализма и търпението. В конкретния случай, на хлапето ще му е кеф да завлече, колкото се може повече хора с него. Хайде всеки се е лигавил през живота си, но поведението на Снежко е направо самоубийствено (нищо чудно да е такъв). Вярно, че технически и социално е мъртъв, но вариантът е по-добър от нищо. Действа срещу собствения си интерес и няма изгледи за подобряване. Цитат: тия герои трябва да са представени точно по такъв начин Те добре са представени, но не виждам защо трябва да съпреживяваш драмата им, за да ги разбереш. И така са си ясни като бял ден. Че е трудно да налееш разум на тийн е ясно. От другата страна, понякога обществото се опитва да налее на тийновете пълни глупости и те са съвсем правилно го игнорират. Т.е. има "меки" граници, които могат и дори трябва да се прекрачват, но има и "твърди", когато трябва да се бие по рогата (не задължително във физическия смисъл). То затова го има онзи виц за разликата между педагога и педофила: вторият поне в някакъв смисъл обича децата. Цитат: който го прави и реалистичен Манията за реализъм във форум за анимирани карикатури... На мен пък поуката от 8-ми епизод "Как да се справиш с хората, които те изтезават" ми дойде крайно нереалистична.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Noragami (Зима 2014) Публикувано на: Пон Мар 03, 2014 1:29 am |
ZleFox |
|
|
|
е, поне се свърши с тая драма идват и някакви нови герои вече
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Noragami (Зима 2014) Публикувано на: Пон Мар 03, 2014 10:07 am |
|
lovelyangel666 |
|
|
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 5:01 pm Мнения: 5243 Местоположение: Outer Heaven
|
velush написа: Той е най-наясно и можеше са опита да говори със "Снежко", да му обясни, да го прикотка, да го мотивира по-различни начини. Да му покаже, че не е сам и има алтернатива за социален живот. Ма и той се държи като пълен тъпанар и емо. ^ this. Точно тоя тип драма, в която чакат да се стигне до а-ха необратим момент (a.k.a. plot twist!) дърпа заглавието мощно надолу. Ясно е, че target audience-a са момченца и момиченца в тая възраст, в която са готови да си прережат вените за това, че мама и татко не са им купили iPhone 5 и им трябват такива fictional герои, с които да се описват сами себе си. Може би Noragami е спасило един-двама такива от самоубийство с punch-line-овете на Yato, който 8 епизода имаше сливи в устата и не можа да каже на Yukine да си седне на задника. Hiyori пък в половината време се държеше като пълна пача тип "Аз ще взема Yukine от теб, защото ти не се грижиш добре за него!" и всъщност му показа как живеят богаташките дечица. В този ред на мисли, вината за тия простотии които се случиха беше наполовина нейна, иначе Yukine можеше да си остане завинаги ignorant. Айде после да роним горчиви сълзи, че всичко се е оправило, YAY!
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Noragami (Зима 2014) Публикувано на: Пон Мар 03, 2014 7:43 pm |
|
KoP3Le7o |
|
|
|
За малко да заспа... Цял епизод крещят и реват...
|
|
|
Заглавие: Re: Noragami (Зима 2014) Публикувано на: Вто Мар 04, 2014 11:15 am |
|
velush |
|
|
|
Цитат: Цял епизод крещят и реват... Аз пак си мислех, че това е дефиницията ти за "силна история" ...явно вече си придобил резистентност. Noragami ep. 9 - и кво. Решението било, фигуративно казано да му ударят един хубав бой...или по-точно да го пържат с магия, докато си признае всички грехове и се разкае . Явно за японците няма такъв момент - "сам да осъзнае грешката си".
BANG!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|