|
Дата и час: Съб Фев 15, 2025 12:37 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Muv-Luv Alternative: Total Eclipse (Лято 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Дек 24, 2012 6:52 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=33311_1357672121.jpg) |
pikapika3 |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
Регистриран на: Пон Апр 06, 2009 4:35 pm Мнения: 1521 Местоположение: Кричим на Моста
|
Анимето завърши, надявам се да има шансове за продължение догодина. Мен лично много ми хареса краят, общо взето е прекрасно анимето... като изключим главният герой(от него мъж не става ![:doh:](./images/smilies/doh.gif) ). Muv-Luv Alternative: Total Eclipse 8/10
_________________ Т.1. Пика винаги е прав! Т.2. Ако пика не е прав виж Т.1.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Muv-Luv Alternative: Total Eclipse (Лято 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Дек 24, 2012 5:50 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=48680_1464973648.jpg) |
SpiritualLiege |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
|
![Изображение](http://0-media-cdn.foolz.us/ffuuka/board/a/image/1342/54/1342544321267.jpg) Не беше зле работата, особено в последните 5-6 епизода, но концентрирането върху харемчето, а не върху много по интересният свят и бакстори, му бутат точки. Ако някой се чуди дали да го гледа - има добри моменти, има лоши моменти, има и дори EPIC, но не е Blue Gender.. Важното е , че не се усраха накрая, а бога ми такива тази година ги гледахме много - нали Еурека?!! Kрайна сметка - 7/10 Щеше да е повече, но ОP-итата не ми харесаха -ако имаше малко Playing with the boys просто щеше да е 11/10 Айде един музикален поздрав от мен http://www.dailymotion.com/video/xs7e59 ... shortfilmssmal написа: Дано има и друг сезон. Доколкото знам анимето е за промоция на Виз.Новела и се води по нейния сценарий, така че продължение на баш тази история едва ли ще има.Може да се надяваме на Schwarzesmarken или на някоя друга част от франчайза.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Muv-Luv Alternative: Total Eclipse (Лято 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Дек 24, 2012 7:36 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=44989_1414869499.png) |
Elionande. |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
Регистриран на: Пет Юни 17, 2011 9:47 pm Мнения: 459 Местоположение: завод за комини
|
Добре, ще му дам шанс и ще изгледам останалите ми 12 епизода... ![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif) edit: уел......тъпотия xD 5/10
_________________ ♫ // ✿ // ✖
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Muv-Luv Alternative: Total Eclipse (Лято 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Авг 04, 2020 11:40 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4586_1691886832.jpg) |
velush |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
|
Muv-Luv Alternative: Total Eclipse ep. 1-8 - това като mecha дизайни и битки да кажем е среднисто, но сюжетът, персонажите и диалозите е част от най-лошо писаните заглавия с гигантски пилотирани роботи на които съм попадал. Бие бисери като Gundam Seed и Wing...май само Knight's & Magic е твърдо по-зле. Тече световен апокалипсис заради извънземна инвазия, обаче всички герои са някакви нацупени тийнейджъри с тотално сбъркани приоритети за хора, които се принудени да оцеляват всеки ден. Примерно прекарахме цели два епизода на самотен остров където главният герой и още две дами облечени само в бански проведоха безброй аутистични разговори, в които никой не слушаше другите. Поне през 2/3 от времето ги валеше проливен дъжд. (Да успокоя читателя, никой не хвана простуда. ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ) Когато сценаристите решат атмосферата да премине в по-мрачна, всичко става невъзможно edgy и се случва поредица от най-идиотските възможни лоши съвпадения, което ми идва доста комично. Постоянното показване на задници и цици прави нещата дори още по-сюрреалистични. Едно му признавам - лесно е за гледане. Смешно е, особено в най-драматичните моменти. Мисля, че през 2012-на съм му отпуснал твърде много кредит накъде би се развило: velush написа: Светът в който се развива действието е интересен. Земните сили бавно, но сигурно губят войната с извънземните. И тук идват протагонистките - лигави гимназистки със сбъркани приоритети, моряшки униформи с къси полички, хиперсекси бойни костюми и всички останали аниме простотии, за които може да се сетите. Не, заглавието не е лигаво. Сюжетът отива в доста мрачна посока...и това е най-идиотското. Явно главната атракция в шоуто ще е, как тези "пришълки от други жанрове" (като ечи училищна комедия), ще бъдат смачкани, предефинирани и превърнати в безмилостни убийци. Всичко това гарнирано със сълзи, сополи, ридания, крясъци и прочие душевни изстъпления ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) . Първо самата идея не е оригинална - всяка mecha с момичета, съдържа такива елементи. Второ, нелогично е, защото те учат във военно училище за военни пилотки. Няма начин кадетки, като тях избрали сами военната професия, да са толкова наивни, крехки и чувствителни. Анимацията е относително добре - в началото имаше няколко мизерни сцени (битката на луната), но нататък нещата се пооправиха. Обаче character design-ите, особено мъжките ме дразнят. Според мен заглавието е правено за drama hog-ове със склонност към sci-fi и ечи. На мен не ми върши работа - drop.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Muv-Luv Alternative: Total Eclipse (Лято 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Авг 05, 2020 9:51 am |
velush |
|
|
Muv-Luv Alternative: Total Eclipse ep. 9-16 - прогресивно все по-малоумно. Примерно: руснаците хем искат да помогнат в тестовете на новата mecha пушка (разбирай оръдие), хем да им попречат, хем да я откраднат. В ултимативния си план нарочно оставят прокопани преди месец (каква далновидност!) от извънземните тунели, разчитайки че тези ще нападнат, в най-подходящия за руснаците момент, което няма как да де предвиди, евакуират насила базата, пращат свои хора да я прочистят, решават изведнъж да бомбардират всичко заедно с експерименталното оръжие, пращат бомбардировачи с бомби от Втората световна, последните са дори още по-неефективни, извънземните унищожават бомбардировачите с Diabolus ex Machina и тогава идва единичната експериментална руска машина, която затрива собствения им отряд (за да им затвори устите...на тази абсолютно лоялни бойци) и извънземните. Междувременно нашите хора се опитаха да взривят пушката, но решиха да я унищожат само частично и да вземат най-важната част...но не успяха. Два дена след това руснаците им върнаха отломките без въобще да се опитват да ги изучат. А в момента тече някакъв mecha турнир, защото закъде без турнир?
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Muv-Luv Alternative: Total Eclipse (Лято 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Авг 06, 2020 10:17 am |
velush |
|
|
Muv-Luv Alternative: Total Eclipse ep. 17-22 - сценаристите си знаят един трик: лошковците имат лош предателски план, който смятат да осъществят с помощта на по-големи лошковци, рискувайки на всяка стъпка да изтърват контрола. В това място на историята той е приложен два пъти. Веднъж от бунтовниците, които пускат на свобода експерименталните извънземни, втори път от американците, които оставят бунтовниците да си върлуват на воля. Нашите хора бидейки тъпи и праволинейни, просто ще прегазят всички. Въпросните сценаристи обичат и друг подход - колкото пъти едно събитие се види през очите на различен персонаж, толкова пъти то се обяснява отново и отново на зрителя. Има най-различни начини да се избегне или поне малко разнообрази това повторение, но тези хора не са ги чували.
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Muv-Luv Alternative: Total Eclipse (Лято 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Авг 07, 2020 10:51 am |
velush |
|
|
Muv-Luv Alternative: Total Eclipse ep. 23-24 - част от американците направиха остър сюжетен завой, който обезсмисли цялата "дайте да оставим терористите да свършат мръсната работа". Какво постигнаха освен маса избит личен състав и цивилни? Малко, като в народното творчество "Защо ги ручахме жабетата?"
Schwarzesmarken ep. 1-2 - това е още от Muv-Luv, но с една идея по-малко фенсървис, а авторите са се опитали да пробутат аматьорските си усилия да напишат политически трилър на тема Студената война и Източна Германия, в алтернативен исторически план. Да, Щази са злодеите, това са го разбрали, но никога не са били толкова карикатурни, тъпи и нерационални. Още хората са им се мазнели, а не са се конфронтирали директно, защото никой не е толкова тъп. Шматката от Западна Германия пък военните я приеха веднага без никакви изолации и проверки, само попълни декларация. Ако искаха да са реалистични, тя трябваше да кисне в дранголника или да я пратят кашик в наказателна рота срещи извънземните, вместо да и поверяват скъпо и тежковъоръжено оборудване. Не знам кой го е писал това, но нивото е "тийнейджърски неосъществени писателски мечти".
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|