Дата и час: Съб Фев 15, 2025 12:37 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 8 от 8 [ 115 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Muv-Luv Alternative: Total Eclipse (Лято 2012)
МнениеПубликувано на: Пон Дек 24, 2012 6:52 am 
Аватар

Анимето завърши, надявам се да има шансове за продължение догодина.
Мен лично много ми хареса краят, общо взето е прекрасно анимето... като изключим главният герой(от него мъж не става :doh: ).

Muv-Luv Alternative: Total Eclipse 8/10

Изображение
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 24, 2012 5:34 pm 
Аватар

6/10 Още поначало идеята да гледам анимето ми куцаше нещо. Особено смахнатите чудовища. :huff:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 24, 2012 5:41 pm 
Аватар
SFS

Анимето ми хареса давам му 10/10 :) :kicking:

Дано има и друг сезон.

МнениеПубликувано на: Пон Дек 24, 2012 5:50 pm 
Аватар

Изображение
Не беше зле работата, особено в последните 5-6 епизода, но концентрирането върху харемчето, а не върху много по интересният свят и бакстори, му бутат точки.
Ако някой се чуди дали да го гледа - има добри моменти, има лоши моменти, има и дори EPIC, но не е Blue Gender..
Важното е , че не се усраха накрая, а бога ми такива тази година ги гледахме много - нали Еурека?!! :x

Kрайна сметка - 7/10
Щеше да е повече, но ОP-итата не ми харесаха -ако имаше малко Playing with the boys просто щеше да е 11/10 :lol: :lol: :lol:

Айде един музикален поздрав от мен :P
http://www.dailymotion.com/video/xs7e59 ... shortfilms

smal написа:
Дано има и друг сезон.

Доколкото знам анимето е за промоция на Виз.Новела и се води по нейния сценарий, така че продължение на баш тази история едва ли ще има.Може да се надяваме на Schwarzesmarken или на някоя друга част от франчайза.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 24, 2012 7:36 pm 
Аватар

Добре, ще му дам шанс и ще изгледам останалите ми 12 епизода... :idea:

edit:
уел......тъпотия xD 5/10

МнениеПубликувано на: Вто Авг 04, 2020 11:40 am 
Аватар

Muv-Luv Alternative: Total Eclipse ep. 1-8 - това като mecha дизайни и битки да кажем е среднисто, но сюжетът, персонажите и диалозите е част от най-лошо писаните заглавия с гигантски пилотирани роботи на които съм попадал. Бие бисери като Gundam Seed и Wing...май само Knight's & Magic е твърдо по-зле.
Тече световен апокалипсис заради извънземна инвазия, обаче всички герои са някакви нацупени тийнейджъри с тотално сбъркани приоритети за хора, които се принудени да оцеляват всеки ден. Примерно прекарахме цели два епизода на самотен остров където главният герой и още две дами облечени само в бански проведоха безброй аутистични разговори, в които никой не слушаше другите. Поне през 2/3 от времето ги валеше проливен дъжд. (Да успокоя читателя, никой не хвана простуда. :lol: )
Когато сценаристите решат атмосферата да премине в по-мрачна, всичко става невъзможно edgy и се случва поредица от най-идиотските възможни лоши съвпадения, което ми идва доста комично. Постоянното показване на задници и цици прави нещата дори още по-сюрреалистични.
Едно му признавам - лесно е за гледане. Смешно е, особено в най-драматичните моменти.

Мисля, че през 2012-на съм му отпуснал твърде много кредит накъде би се развило:
velush написа:
Светът в който се развива действието е интересен. Земните сили бавно, но сигурно губят войната с извънземните. И тук идват протагонистките - лигави гимназистки със сбъркани приоритети, моряшки униформи с къси полички, хиперсекси бойни костюми и всички останали аниме простотии, за които може да се сетите.
Не, заглавието не е лигаво. Сюжетът отива в доста мрачна посока...и това е най-идиотското. Явно главната атракция в шоуто ще е, как тези "пришълки от други жанрове" (като ечи училищна комедия), ще бъдат смачкани, предефинирани и превърнати в безмилостни убийци. Всичко това гарнирано със сълзи, сополи, ридания, крясъци и прочие душевни изстъпления :lol: .
Първо самата идея не е оригинална - всяка mecha с момичета, съдържа такива елементи.
Второ, нелогично е, защото те учат във военно училище за военни пилотки. Няма начин кадетки, като тях избрали сами военната професия, да са толкова наивни, крехки и чувствителни.
Анимацията е относително добре - в началото имаше няколко мизерни сцени (битката на луната), но нататък нещата се пооправиха. Обаче character design-ите, особено мъжките ме дразнят.
Според мен заглавието е правено за drama hog-ове със склонност към sci-fi и ечи.
На мен не ми върши работа - drop.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 05, 2020 9:51 am 
Аватар

Muv-Luv Alternative: Total Eclipse ep. 9-16 - прогресивно все по-малоумно.
Примерно: руснаците хем искат да помогнат в тестовете на новата mecha пушка (разбирай оръдие), хем да им попречат, хем да я откраднат. В ултимативния си план нарочно оставят прокопани преди месец (каква далновидност!) от извънземните тунели, разчитайки че тези ще нападнат, в най-подходящия за руснаците момент, което няма как да де предвиди, евакуират насила базата, пращат свои хора да я прочистят, решават изведнъж да бомбардират всичко заедно с експерименталното оръжие, пращат бомбардировачи с бомби от Втората световна, последните са дори още по-неефективни, извънземните унищожават бомбардировачите с Diabolus ex Machina и тогава идва единичната експериментална руска машина, която затрива собствения им отряд (за да им затвори устите...на тази абсолютно лоялни бойци) и извънземните.
Междувременно нашите хора се опитаха да взривят пушката, но решиха да я унищожат само частично и да вземат най-важната част...но не успяха. Два дена след това руснаците им върнаха отломките без въобще да се опитват да ги изучат.
А в момента тече някакъв mecha турнир, защото закъде без турнир?

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Авг 06, 2020 10:17 am 
Аватар

Muv-Luv Alternative: Total Eclipse ep. 17-22 - сценаристите си знаят един трик: лошковците имат лош предателски план, който смятат да осъществят с помощта на по-големи лошковци, рискувайки на всяка стъпка да изтърват контрола.
В това място на историята той е приложен два пъти. Веднъж от бунтовниците, които пускат на свобода експерименталните извънземни, втори път от американците, които оставят бунтовниците да си върлуват на воля.
Нашите хора бидейки тъпи и праволинейни, просто ще прегазят всички.
Въпросните сценаристи обичат и друг подход - колкото пъти едно събитие се види през очите на различен персонаж, толкова пъти то се обяснява отново и отново на зрителя. Има най-различни начини да се избегне или поне малко разнообрази това повторение, но тези хора не са ги чували.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Авг 07, 2020 10:51 am 
Аватар

Muv-Luv Alternative: Total Eclipse ep. 23-24 - част от американците направиха остър сюжетен завой, който обезсмисли цялата "дайте да оставим терористите да свършат мръсната работа". Какво постигнаха освен маса избит личен състав и цивилни? Малко, като в народното творчество "Защо ги ручахме жабетата?"

Schwarzesmarken ep. 1-2 - това е още от Muv-Luv, но с една идея по-малко фенсървис, а авторите са се опитали да пробутат аматьорските си усилия да напишат политически трилър на тема Студената война и Източна Германия, в алтернативен исторически план.
Да, Щази са злодеите, това са го разбрали, но никога не са били толкова карикатурни, тъпи и нерационални. Още хората са им се мазнели, а не са се конфронтирали директно, защото никой не е толкова тъп.
Шматката от Западна Германия пък военните я приеха веднага без никакви изолации и проверки, само попълни декларация. Ако искаха да са реалистични, тя трябваше да кисне в дранголника или да я пратят кашик в наказателна рота срещи извънземните, вместо да и поверяват скъпо и тежковъоръжено оборудване.
Не знам кой го е писал това, но нивото е "тийнейджърски неосъществени писателски мечти".

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 10, 2020 9:35 am 
Аватар

Schwarzesmarken ep. 3-12 - случиха се твърде тъпи и неадекватни неща, че да си струва да ги описвам.
Може да се каже, че е с една идея по-добро заглавие от Muv-Luv Alternative: Total Eclipse заради mecha битките, но пак си е твърде карикатурно.

BANG!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 8 от 8 [ 115 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]