Заглавие: Pluto l プルートウ
Тип: ONA
Излъчване: 26.10.2023
Епизоди: 8
Жанр: Sci-fi, Psychological, Detective, Mystery
Производители: Studio M2
Web:
AniDB MALРезюме:European robot detective Gesicht attempts to solve the case of a string of robot and human deaths. The case becomes more puzzling when evidence suggests a robot is responsible for the murders, the first one in eight years.
---------------------------------
Pluto ep. 1 - може би поради липса на контекст за света на Тезука, където са развива действието (нищо, че авторът на мангата е Урасава), всичко ми се струва бая хаотично и нелогично. Може би не трябва да гледам на това аниме, като на научна фантастика, а като на един вид приказка, притча...метафора? Още го имаме типичното за Урасава местене на фокуса от по-интересната сюжетна нишка, към нещо, което точно в момента не ни интересува. Трябва отново и отново да инвестираме вниманието си нови персонажи и нови ситуации. Като капак продукцията е неравномерна: детайлни фонове и плоски предни планове с леко различна цветова палитра или обратното, безлични фонове с детайлен преден план. 3D CGI елементите са смехотворни, а изкачат и изчезват без предупреждение и логика. Анимацията е от недодялана, до детайла и ротоскопирана. А има сцени и, в които всичко пасва перфектно.
Личи си, че са вложени много средства, но понякога различните ингредиенти не са един за друг.
Не съм особено впечатлен, но става за гледане и съм донякъде заинтригуван. Обърнете внимание и че епизодите са малко длъжки, около 70 минути всеки.