|
Дата и час: Нед Фев 02, 2025 11:56 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Пон Апр 02, 2012 7:01 pm |
|
CaBa |
Модератор |
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 12:17 am Мнения: 14913 Местоположение: Сливен
|
Това ли е новия спор, дали си приличат или не >.> Еми за мен си приличат никак малко даже: очи, носове, лицева структура, устни, брадичка. Всички тея неща са доста близки едно до друго. Да не са 100% еднакви, но си приличат доста. И щом толкова хора намират прилики, явно има не малка прилика. И все пак какво значение има дали си приличат или не? Иначе математическия пример, не беше много уместен, защото математиката е точна наука, там или е правилно или не. Докато дали си прилича или не, не е точна наука. При сравняването на приликите на човек, има накрая някаква прилика в проценти (и 100% освен може би за еднояйчни близнаци, е малко невъзможно да стане). Арта на анимето е малко по-различен и придава друго излъчване, такаче и сравняването с аниме картинката също не беше уместно.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Пон Апр 02, 2012 7:17 pm |
|
realist |
|
|
|
Те тия, като две капки вода. То бива бива Кубо да няма идеи, ама това вече е прекалено. Новите герой копия на старите, ползват техниките на старите и на всичкото отгоре пак някой трябва да се спасява. Вече започвам да се съмнявам, че човек с интелекта на Кубо е измислил началните арки. Най-вероятно ги е откраднал от някъде. Обаче сега вече, като няма от кой да краде и трябва сам да измисля историята, виждаме, че вече е изкопал няколко километра под дъното. Ако това го е мислил 5 години, не мога да си представя колко тъпо и безинтересно щеше да е, ако сега измисляше всичко. И на всичкото отгоре и арта му е на средно ниво, не може и с него да компенсира липсата на каквито и да е нови идеи.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Пон Апр 02, 2012 7:18 pm |
|
Ice-Man |
|
|
Регистриран на: Нед Сеп 28, 2008 10:44 am Мнения: 5256 Местоположение: Стара Загора/Варна/Албена/Златни пясъци/София
|
CaBa написа: Еми за мен си приличат никак малко даже: очи, носове, лицева структура, устни, брадичка. Ти изкара фейсовете им 1:1... Освен брадичката и очите, нищо друго не виждам, по което да си приличат. Ама ако за вас да прилича означава дадено лице на един човек да наподобява 10-20% лицето на друг човек - добре, тогава аз приличам на Ичиго За процентовата прилика съм съгласен, ама за да кажеш, че нещо прилича на друго нещо, то минималния процент на прилика трябва да е поне 50%. А математическият пример мисля, че беше уместен за това, което исках да кажа, било то дали математиката е точна наука или не.
_________________ Powered by SFP+ 650 Gold Modular|ASUS Z170-A|Intel i5-6600K| CM Hyper 212 EVO|CORSAIR DDR4 2400MHz 2x4GB| SAPPHIRE R9 380 4GB|SEAGATE 1TB Barracuda| Samsung 850 EVO 250GB|Fractal Design R5 White Window
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Пон Апр 02, 2012 7:39 pm |
|
CaBa |
Модератор |
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 12:17 am Мнения: 14913 Местоположение: Сливен
|
Математическия пример беше ясен за какво искаше да го използваш, но не беше уместен за ситуацията. Защото ето и моя пример тогава: ако 10 човека кажат 1+1x0=1, а един каже 1+1x0=0, това не означава, че тоя който се цепи е прав От който пример излиза, че мнозинството е право? Затова казах и че не е уместно да се дава такъв пример. И не ги изкарвам 1 към 1, казвам, че има не малко прилика между нещата които споменах и определено минава 50% като цяло. Освен брадичката и очите, трябва да си забелязал и лицето и по-точно вдлъбнатите бузи, откроявайки скулите (което добавя още процентна прилика към цялото). Устните също са доста еднакви. Както и носовете, само където и на двете снимки Зангетсу е наклонил глава леко напред, което нормално под такъв ъгъл удължава неговия нос леко повече.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Вто Апр 03, 2012 6:31 pm |
|
Ice-Man |
|
|
Регистриран на: Нед Сеп 28, 2008 10:44 am Мнения: 5256 Местоположение: Стара Загора/Варна/Албена/Златни пясъци/София
|
CaBa, ем да де, ама аз го използвах в обратната ситуация за конкретното нещо, което исках да кажа За скулите - ок. За устните и особено за носа не мога да се съглася(ъгълът на лицата им от 1-вия пик, който си дал, г/д си съвпада). Не мисля, че се доближава до 50% изобщо, най-вече защото цялостната форма на лицата им е много различна. Logrus was ignored
_________________ Powered by SFP+ 650 Gold Modular|ASUS Z170-A|Intel i5-6600K| CM Hyper 212 EVO|CORSAIR DDR4 2400MHz 2x4GB| SAPPHIRE R9 380 4GB|SEAGATE 1TB Barracuda| Samsung 850 EVO 250GB|Fractal Design R5 White Window
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|