|
Дата и час: Съб Фев 01, 2025 6:56 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: One Piece Публикувано на: Сря Сеп 08, 2010 2:35 pm |
|
Logrus |
|
|
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
Всяко кралство си има своя армия, герои и тн. Както ни беше показано в Арабастра. Те може да не са ниво Адмирали, но кой е омг До сега никъде не съм засичал информация (или ако Иванков е обяснил, съм пропуснал) колко голямо всъщност е революционното движение. Те действат по много по-различни схеми и надали могат да разчитат на нещо толкова непредвидимо, като битката на ББ с Флота. Да кажем, че в шонен света на ОП, те са част, което много повече се доближава до сейнен и логиката на действията при тях е друго, по-реална.
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: One Piece Публикувано на: Сря Сеп 08, 2010 8:28 pm |
|
ArchLord |
|
|
Регистриран на: Чет Мар 26, 2009 10:34 pm Мнения: 254 Местоположение: Where The Gods can't see
|
не съм съгласен ако мислеха по-реално точно тогава щяха да нападнат.......представете си днешно време примерно Испания атакува Франция дали държави като Германия и Англия няма да се възползват(това е само пример...) а не както бяха написали по-нагоре че примерно Драгон не се меси защото това била войната на ББ или нещо подобно в битките днешно време няма чест можеби това иска да покаже и Ода че в неговия свят честта все още е жива но смятам че най-добрата възможност за Драгон беше тази и той я изпусна както се казва птичето каца веднъж на рамото(или нещо подобно ) като се има на предвид че седмица по-рано съобщиха за екзекуцията на Ace....Драгон е имал достатъчно време да организира свойте войски.....100 % е знаел че ББ няма да остави просто така да убият един от неговите "синове".... Възможно ли е Кид да е шичи след 2 години ако се е доказал в новия свят??? какво мислите дали ще приемe
|
|
|
Заглавие: Re: One Piece Публикувано на: Сря Сеп 08, 2010 9:17 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Не виждам никой от новите да е шичи като характер. Цялата групировка на шичитата се разпадна още с влизането на Черния в нея, не мисля, че трябва да я има и в новия свят...
Целта на Драгон не е да избива и подравнява територията на някакви нищо неподозиращи военни, биещи се за справедливост. Целта му е да накаже грешните~ ако в тая 1 седмица може да освободи робите строящи северния мост - това за него е много по-голяма победа от това да срути Маринфорд. Драгон спасява нуждаещите се, той се бори за революция и справедливо отношение, а не за слава и власт! Къде е логиката да избива, след като иска да спасява, дори и хипотетично да приемем, че има имби като самия него в екипа си, с които може да повали адмиралите...
А като сложим и този факт? Че може и да няма. Ива-чан е голямата работа, но нищо близо до адмирал, а е дясната му ръка! Кума не е тяхна страна вече.. е, да - нищо не знаем, но все пак не мисля, че Драгон разполага с "екипаж" от ранга на ЧБ.
А като добавим и изобщо, че това ВЪОБЩЕ нямаше да е добра идея... 1. Сенгоку и Гарп тепърва запретваха ръкави. Тия двамата можеха да изнесат черния САМИ. От трите адмирала единствения пострадал бе забития в подокеански лед със земетресение Акаину. Въобще не са и тръгнали да се взимат насериозно! Кой може да се мери с тях? Кой може да ги избие тия тримата на веднъж??
И чак след тези три факта идва не маловажната - ЧЕСТ. В която той няма как да стъпи в битката, докато Белия е там. Но това може да се регулира - или да дойде в края или след това, както Луфи и Ко направиха необезпокоявани. Но пак казвам, първото и най-важно - това да срине Маринфорд с нищо не му помага! Помисли малко по-политически. Каква слава ще си донесе с избиването на олицетворението на справедливостта, колкото и да е корумпирано и объркано в някои случаи?! Ест., че Германия и Англия няма да си мръднат пръста - дори ще обвинят Испания, че не са потърсили дипло-решение, а действат като първите хора. Но мнението ми се върти около това как аз разбирам революцията на Драгон де... тепърва има да ни се изясни, може и доста по-аргументирана да е, от undermining "case tenryuubito"~like "justice" ;]
|
|
|
|
Заглавие: Re: One Piece Публикувано на: Чет Сеп 09, 2010 12:10 am |
|
Kohinoor |
|
|
|
Много политика... Това е шонен, принципно Ода си ги изпипва нещата, но ми се струва, че ги мислите прекалено на дълбоко.
Иначе, на влизането на Мугивара крю в Лоуг таун, Смоукър беше казал на Люфи, че ако иска да премине, трябва да го победи и в крайна сметка битката така и не се разигра (или по-точно Люфи щеше да загуби). Това беше първият намек, че все още не са готови за грандиозната линия... Светът е така констуиран, че постепенно трябва да преминаваш през препятствията, а това просто го прескочиха и оттам нататък това явление се наблюдаваша все по-често и е някак... все едно са измамили. То дори самият Люфи го каза преди Литъл Гардън арката (като Робин им даде лог поус към Алабаста, а не го използваха, за да "извървят" пътя, който им е отреден). Може би от там им даде бъг в системата (Лоуг таун имам предвид)... Та ми се струва, че първата им битка (след събирането и Съни-арката) трябва да е със Смоукър - като символ, че вече са готови, дори и за втората част на Грандо лайн, макар че те ще вдигнат патрамелата на Шабонди, а после имат и Фишмен айлънд... може би на влизането има в Новия свят. И със сигурност трябва е много драматично.
Мисля че трябва да ни разяснят как точно се приема титлата Кайзоку оу ни. Стигането до Рафтел - да, ама все трябва да има някой, който да го документира това събитие. И по тази логика, дали има маринки там и ходят ли когато си искат? И в такъв случай и те може да се считат за крале на ... океаните. Трябва да има още нещо... Ще ми се през тези две години някой да е станал Пиратски Крал, а защо не и някой непознат... Както обясниха има пет маршрута, които можеш да поемеш при навлизането в Гранд лайн, после при Новия свят, мисля че бяха по-малко, но както и да е... Та едва ли има само 11 супер нови... или просто има постояно някакви. Това е постоянно течение на прииждащи пирати. Може някой от суперновите преди тях, да е стигнал до последния остров и да е извършил ... нужната процедура. Това естествено изисква нови персонажи и бла бла, а при положение, че не е разработил новодошлите, едва ли ще го има като вариянт (все пак Е.О. не си изоставя героите), но би било готино.
Точно това обичам в Уан Пийс - светът е толкова голям и пълен с всякакви възможности, за които дори и Ода не е помислял. Много работа е избачкал в началото, защото да се сътвори един такъв свят е направо невероятно. Велик!
|
|
|
Заглавие: Re: One Piece Публикувано на: Чет Сеп 09, 2010 5:21 pm |
Kesshou |
|
|
Регистриран на: Пет Мар 06, 2009 11:16 pm Мнения: 638 Местоположение: Heaven
|
ArchLord написа: добре до някаде съм сагласен с вас но не разбирам едно нали той се бие срещу Световнатo Държавно управление(в това число влизат и маринките казано е повече от 1 път) след като те са част от това управление защо да не ги срине? не се знае дали няма силата да го направи не сме виждали целият потенциал на Ivankov и изобщо на революционерите като цяло Защото, както казахме по-нагоре, ако Драгон срине маринките и правителството, мангата ще свърши!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: One Piece Публикувано на: Чет Сеп 09, 2010 5:36 pm |
dataa |
|
|
|
Ха,от къде ви доиде тази глупава идея че ако революцията победи правитеството мангата ще свърши.Точно обратното тогава ще започне,сегашното правитество ще стане утрешни бунтовници,маринките ще отслабнат и питатите ще се намножат.Вище какъв хаус настана след смърта на един от императорите,а ако падне правителството единственото сигурно нещо ще е натрупването на богатства у бандюгите.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: One Piece Публикувано на: Чет Сеп 09, 2010 5:48 pm |
Spark35 |
|
|
Регистриран на: Нед Авг 08, 2010 2:51 pm Мнения: 1013 Местоположение: Киото
|
Започнах и мангата. Страхотна е, вече изчетох 1 том. По-късно продължавам с 2.
Поздрави към всички фенове на Уан Пийс =)
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: One Piece Публикувано на: Чет Сеп 09, 2010 5:57 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Дъъ, няма да си пиша поста втори път... та няма да отговарям на въпроса на А-Лорда. Но добавката на dtaa е доста адекватна - малко или много маринките пазят реда! Което им е бая трудно вече... А революцията (както аз си я представям) не цели да замести маринките с друга сила или Горосей с Драгон, но тук вече почвам да се повтарям... Kohinoor - доста добре казано, за Смоукър и чиитването. Съгласен съм. Лъфи не стига това, ми е и общо взето най-големия връзкар на тия води... което ми е леко тъпо, но все пак е шонен. Би било чудесно и Ода да е забелязал това, което казваш - но не ми се вярва. Смоукър е мн голямо препядствие и най-вероятно ще е качил яко левъл до тогава. По-скоро той може да е един от последните препятствия от страна на Маринките срещу Сламените шапки... Аз също нямам против някой вече да е стигнал до там за тия 2 години, предвид, че Белия разбуди ерата на пиратите със същия бум, с който го направи и Роджър. Но едва ли. На този остров вероятно е записана историята или по-скоро може да се разбере по пътя до там, а там да се свърже пъзела, щом са нужни изводи(нали Рейли каза "може да стигнете до друго/и заключение/я"). И си прав, че реално за това време трябва да има нови "над 100 мил.", които да са "нови"... реално наще би трябвало да са стари след скипа, ако всичко това е станало за година (ТЪПО). ПП: кайзоку оу = крал на пиратите. Без "ни", то е вече приставка да го връзваш в изречение. Ако не е печатна грешка само да знаеш...ПП2: Spark35 чети умерено, много е да се поеме наведнъж! Дай му време да те повлече историята и да закиснат героите в съзнанието ти
|
|
|
|
Заглавие: Re: One Piece Публикувано на: Чет Сеп 09, 2010 6:02 pm |
|
Logrus |
|
|
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
хмм на мен би ми се понравил един райд на SH пиратите vs сборная на Смоукър, веднага след тайм скипа. Предвид, че нашите никога не нападат първи, по-скоро си представям Смоукър да държи Таузент Съни за заложник, и/или просто случайно да се озоват при него Или може би губернатор на рибешкия остров ... това, че искаше да отиде в Новия свят, не значи, че не може и да се върне от там или въобще да не го пратят.
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: One Piece Публикувано на: Чет Сеп 09, 2010 10:24 pm |
Spark35 |
|
|
Регистриран на: Нед Авг 08, 2010 2:51 pm Мнения: 1013 Местоположение: Киото
|
SayanMk написа: ПП2: Spark35 чети умерено, много е да се поеме наведнъж! Дай му време да те повлече историята и да закиснат героите в съзнанието ти Аз вече съм гледал анимето, но мангата със сигурност е по-различна (в положителния смисъл) от анимето.
Последна промяна CaBa на Чет Сеп 09, 2010 10:29 pm, променена общо 1 път |
Reason: Цитирай само това което коментираш или се обърни към него, а не цитирай цялото обемно мнение, за да коментираш един ред от него. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|