|
Дата и час: Съб Фев 01, 2025 1:39 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Окт 08, 2008 2:39 pm |
Beleg Kutalion |
|
|
|
К'ви трупове ви гонят бе?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Окт 08, 2008 3:01 pm |
|
Beren |
|
|
Регистриран на: Нед Юли 24, 2005 11:10 pm Мнения: 4907 Местоположение: Rome-Berlin-Tokyo
|
Beleg Kutalion написа: К'ви трупове ви гонят бе?
майката на гътс го ражда мъртва, полуразложена и обесена на едно дърво.
реед дъ манга ^^
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Окт 08, 2008 11:31 pm |
|
spiralkinda |
Цар Алко |
|
Мангата се чете от първи чаптър, в сравнение с анимето имат разлики.
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Окт 09, 2008 8:13 pm |
Beleg Kutalion |
|
|
|
Gatler написа: Beleg Kutalion написа: К'ви трупове ви гонят бе? майката на гътс го ражда мъртва, полуразложена и обесена на едно дърво. реед дъ манга ^^ Да... А баща му сигурно някой го е кремирал и му е разпръснал прашеца върху момичето та я "оплодил". Това, че всичките бяха увиснали по дървото като коледна украса не значи, че го е родила мъртва, а че малчугана най- вероятно се е родил малко преди жената да издъхне. А на момъка/момата (знам ли ви вече) дето е пропуснал чаптъри. Слушай батковците. Тука лабаво нема. Всичко се чете, за да няма после "А... къв е тоя Puck" или Цитат: "За какво изнасилване говорите?"
Red, може ли да кажеш, че анимето не се гледа? Тц... тц... То оттам е най- голямата зарибявка.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Окт 09, 2008 10:42 pm |
Beleg Kutalion |
|
|
|
Щом толкова искаш да задълбаваш... Вярно. В началото на 3-ти Volume всички са изобразени като скелети, обесени на дървото, но погледни малко по- напред и ще видиш малкия Guts, който е в локвата, а над него виси пъпна връв и краката на майка му, които са си абсолютно нормални и по никакъв начин не са разложени.
Само аз ли не виждам всичко буквално, а търся и малко символика, но ето и за буквалистите аргумент. Да не би да се почувстват обидени.
Цитат: а за изнасилването => има само едно такова (показано в детаили)
Не разбрах само защо го казваш това. Още повече със знак означаващ "следователно".
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Окт 09, 2008 11:32 pm |
|
Beren |
|
|
Регистриран на: Нед Юли 24, 2005 11:10 pm Мнения: 4907 Местоположение: Rome-Berlin-Tokyo
|
Beleg Kutalion написа: Щом толкова искаш да задълбаваш... Вярно. В началото на 3-ти Volume всички са изобразени като скелети, обесени на дървото, но погледни малко по- напред и ще видиш малкия Guts, който е в локвата, а над него виси пъпна връв и краката на майка му, които са си абсолютно нормални и по никакъв начин не са разложени. Само аз ли не виждам всичко буквално, а търся и малко символика, но ето и за буквалистите аргумент. Да не би да се почувстват обидени. Цитат: а за изнасилването => има само едно такова (показано в детаили) Не разбрах само защо го казваш това. Още повече със знак означаващ "следователно".
ухуху почна се
оки оки, КРАКАТА не бяха разложени, но лицето беше. чесно казано създателя на мангата не се впукса в много детайли в началото. можеш да забележиш простите рисунки в първия волюм. така че не се учудвам че не е показал краката разложени.
МОЕТА ПРЕДСТАВА е че майката на гътс е обесена бременна и гътс е седял в нея извесно време (колко не искам да спекулирам седмица може би )
след което просто изпада от нея, като мокър сапун в турска баня
а за неразбирателството са щте светна.
понеже по горе се спомена изнасилване беше наложително да го поясня без да го споилвам
за целта може да се използва тире,скоби но аз предпочетох позабравената стрелка
случка => пояснение
ако може да говоря от името на всички амммм цитирам "буквалистите"
към "измислячите" че когато нещо ти е показано и решено от създателя няма смисъл да си играеш на фантазий и да променяш мангата.
за сравнение, такива неща можеш да ми говориш за рицаря скелет (нали как бил цар и как паднал и как стигнал до сегашното си дередже), нещо за носферато зоод (защо е толкова силен апостол, и защо оная всевиждаща патка (така тя си се представя, или се мислеше за сокол) му казва че се възхищава на Гътс)
но да ми казваш че "не е роден от труп" е все едно да ми казваш че гътс се облича в бяло ^^
и му харесва
дори и да не е разложена, дори да го е родила секундичка след като умира той пак е роден от мъртва майка (и тук не включвам сексизо и доктор акушер)
знак за съдбата която го чака. ^^
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Окт 10, 2008 12:18 am |
Beleg Kutalion |
|
|
|
Предвид, че не е дадено всичко ясно поразсъждавай и леко от страна на логиката. Бебе не може да оцелее и ден без майчината топлина и кърма. Да не говорим, че не може да се роди ако майката е мъртва, защото няма да има контракции, мускулите на матката няма да се разтворят и т.н., а пъпната връв няма как да се пререже сама под тежестта на детето.
Лицата на обесените по- вероятно са изкълвани от хищни птици- гарги, лешояди и т.н. като визуалния ефект е горе- долу същия, докато краката биха останали абсолютно непокътнати.
Е, винаги можем да приемем, че Миура си няма понятие от нито едно от тези неща.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Окт 10, 2008 1:26 am |
Beleg Kutalion |
|
|
|
Прав си. Не трябва да се търси изцяло логика. Ама не пречи да се пробваме, нали?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|