Дата и час: Чет Фев 13, 2025 4:50 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 14 от 37 [ 541 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 37  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 13, 2008 6:38 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

覇気 (хаки) означава амбиция, стремеж... в случая може би идеята е воля/устрем. Като вложиш аурата си в нещо и то придобива нови характеристики....

Oda: No, no, no. He has a birthday every year, just like everyone else. It's just that, in Luffy's case, every year is his 17th birthday.
Деюре - независимо колко години минат в OneP или в RL, той ще е на 17 .... Въобще отговорът му абсолютно опровергава въпроса! С други думи - не, Луфи си е имал рожден ден и то не веднъж("всяка година")... значи са минали ПОНЕ 1-2 години...
Лъфи е единствения, който не се състарява, но тва е щото е от гума. Другите ясно си им личи израстването, което искренно се надявам, да е в съзнанието на Ода, а не просто изкривяване в арта му се времето :roll:
Та мерси за цитата, оправда всичките гадни теории, че ония ден сме дошли ..

Бях забравил, че трябва да имаш чувства към нея, за да може да те вкамени... Начи една възможност за разкаменяване е, статуите да спрат да я харесват по някаква причина...
По принцип не виждам как някоя от тия жени би могла да бие Лъфи. Всъщност единствената причина те да са толкова "силни" е, че са в тихия пояс.... просто няма кой да им е опонент, щом някво си коте(=морски крал все едно) използват за избиване на хора.... Не казвам, че не са силни, но не би трябвало да могат да наранят Лъфи. ОТ др. страна е истина, че и оная бабичка трябва да й дойде реда да се появи пак..... :?

Нз, се ми е тая, само по-бързо мацката да се отправя към битката за Ейс, че ми писна вече....

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 13, 2008 8:39 pm 
Аватар

Ако не разказват историите на останалите би трябвало след месец - два да приключи тази арка - и дано... По-интересно ми е какво се случва на архипелага и отвъд ;>

И най-изкусната ръка е само слугиня на мисълта. (О. Реноар)
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 15, 2008 11:36 am 
Аватар

SayanMk написа:

Oda: No, no, no. He has a birthday every year, just like everyone else. It's just that, in Luffy's case, every year is his 17th birthday.
Деюре - независимо колко години минат в OneP или в RL, той ще е на 17 .... Въобще отговорът му абсолютно опровергава въпроса! С други думи - не, Луфи си е имал рожден ден и то не веднъж("всяка година")... значи са минали ПОНЕ 1-2 години...

я па го разбирам иначе... в началото на мангата Луфи е на 17 г. - т.е. 5 май 1998 е отбелязан 17-тия му рожден ден
въпросния SBS е от 2002 г. и Луфи още е на 17 - на 5 май 2002 пак се е празнувал 17-ия му рожден ден
по същата логика на 5 май 2008 пак би трябвало да се е празнувал 17-ия рожден ден на Луфи, защото в мангата не са казали да е пораствал
т.е. независимо коя година сме IRL, докато в мангата не кажат, че Луфи е порастнал - той все ще е на 17, и от началото на приключението не е минала и една OP година :lol:

Цитат:
Деюре - независимо колко години минат в OneP или в RL, той ще е на 17 ....

Ода подчертава, че няма връзка между възрастта на Луфи и RL години - не казва нищо за OP годините :roll: май си разбрал това, което ти се иска :P (той и отговорът на Ода си е доста абстрактен и двусмислен де)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 15, 2008 11:14 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Ест., разбирам което ми е по-удобно, но все пак :hmm:
Ако Ода не е разбрал въпроса, негов проблем..

"Question: It takes while for time to pass in manga, doesn't it? Since it's a weekly thing. So, should we wait like 2 more years for Luffy's birthday?
Въпросът ясно подчертава, кога ще видиме РДто на Лъфи. Въпросът е ицяло базиран точно на тези вярвания, че в мангата не са минали и 5 месеца и тепъъъърва има да видиме още първия РД на Лъфи... Тъй като е 1/седмично, доста по-бавно върви, нъл тъй(демек - теориите), колко още ще чакаме, че да мине 1 година...??

Oda: No, no, no. He has a birthday every year, just like everyone else. It's just that, in Luffy's case, every year is his 17th birthday. Doesn't that make you jealous?"
Не, не, не(тия теории са грешни). Има РД всяка година(не се уточнява кои години, но по подразбиране трябва да е в RL, защото въпросът е зададен за годините в RL, които ще чакаме...). Просто съм напрайл Луфи такъв, че на повече от 17 няма да стане...

"Due to the nature of the One Piece timeline against the real world timeline, Luffy does not age, remaining 17 no matter what the year is in real life."
С това по-скоро може да се интерпретира, че в OneP "1 година = 100 наши..." Просто цикълът на земята е по-огромен да речем.... и да - минали са няколко наши години в мангата, но в света на мангата, това не се знае колко години са....

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 15, 2008 11:58 pm 
Аватар
Masaka?!

Лъфи е гумен и не расте. :lol: А и не знаем колко дена продължава една година в света на OP.

Относно последните събития - може би това разделяне на героите им бе нужно, за да станат по-силни. Нз какви трикове ще ползва Ода, но 1, 2 тома събиране не им мърдат. И все пак това време им е нужно - те бяха на ръба на Червената линия, още не бяха стъпили в Новия свят и едва се оправяха (всъщност въобще не се).

Зоро е най-силен, ама толкова неща му се струпаха. T____T Единствено той и Робин наистина осъзнават според мен колко са нищожни сравнено с противниците пред тях.

Робин поне винаги се е измъквала, умее да плува около много по-силни от нея и не са и нужни преки конфронтации.

Пътят на Зоро е много по-унищожителен. В Thriller Bark най-много бой изяде той, най-много работа свърши, накрая само той можа да издържи известно време на Кума, а за капак понесе целия dmg от Лъфи ;/ Лъфи беше пребит и заспал - Зоро му понесе и неговите поражения и стоеше прав и в съзнание.

Мисля, че от всички 11 души пред Червената линия само той не беше капитан и само той нямаше Дяволски плод.

А Лъфи сериозно трябва да осъзнае колко са слаби той и по-голямата част от екипажа си, че...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 16, 2008 11:46 am 
Аватар

Morridin написа:
Лъфи е гумен и не расте. А и не знаем колко дена продължава една година в света на OP.

не расте, но израства :P и на сила и на опит, т.е. време си тече - иначе щеше да е оня фъстък от преди 10 години като изяде плода :lol:
а щото Ода е дал все нормални дати за рождени дни (вместо пр. '42-ри юли' или 'петък, 15-ти месец') може да предположим, че дните в годината са си нормален брой - без грам сигурност, разбира се, но да кажеш обратното е още по-несигурно

номера е, че тоя SBS-цитат хич няма отношение към въпроса: Колко време е минало от началото?, поне не пряко, тъй че да си вадим изводи от него

SayanMk написа:
Въпросът е ицяло базиран точно на тези вярвания, че в мангата не са минали и 5 месеца...

Саяне, това го приемаш за факт, но на каква база - щото въпроса изобщо не закача такива теории, че то може и да ги е нямало тогава >.> Въпроса идва две години след като Ода е обявил рождените дати на няколко Мугивари и звучи: Та, трябва ли да чакаме примерно още две години за да видим РД-то му? Това >like< ако го нямаше можеше и да е по-сериозен въпроса, ама то подсказва, че зад цифрата 2 не седи никакво по-дълбоко значение - можеше да пише "няколко/n/Х на брой години" и смисъла ще си остане. въпроса е шеговит и отговора е шеговит - класически случай за SBS-а
аз не виждам в него никаква връзка с каквито и да е теории за изминало време
още повече, че най-логичните отговори на тоя въпрос са 'Да' или 'Не' - и двата отговора не допринасят за никакви теории за време, едва ли някой който уж е бзаирал въпроса си на определени теории и търси отговор за тях би задал точно този въпрос и то така, нали

(сори за дългото изложение, ама тъй и тъй няма чап тoз уикенд :lol: а бтв миналата седмица четах, че в Шонен Джъмпа Ода се е извинил на феновете задето е забавил да предаде някакъв скрипт навреме и затова няма глава тая седмица)

а Килър и Уроуге също може би нямат Дяволски Плод... е това не прави Зоро по-малко бадасс, разбира се 8)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Окт 24, 2008 7:14 pm 
Аватар

:clap: :ave: :ave: :love: Баси главата баси чудото...ААА хвърли ме в тъч ....Ама тея трите са дъщери на Голд няма начин.....А и Това с дъ кинг аура ааа кефско ся тея ще излязат лели на Лъффй....ААААА ТЪЧ ДАУН......НЕЕЕ ааа искам още тея страници 2х трябва да са.......Лъффй излиза внук на Роджър което се знаеше и преди .... А това с дъ чоузън уан малко ме изнерви....

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Окт 24, 2008 10:03 pm 
Аватар

Вече разбрахме името на тая мошна аура която тъмния крал и шанс използват... якото е... че и луфи явно може да я използва :).

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Окт 24, 2008 10:36 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Д'ох, хаки би следвало да може да се ползва от всеки нормален човек влагащ емоция и воля в думите/действията си ;/
Т'ва ми заприлича на няква RPG игра за геймбой... Лъфи е вече lv36 и може да научи нова атака и т'ва е интрото към нея >_>'
Справка: Шанкс е lv72
Черната брада: lv74
...
Нищо ново според мен нямаше в тоя чап . . . . само се надявам в следващия вече ония змийчета да са събрани в некой аквариум и да се продължава нататъка вече към края на арката с Лъфи...
Ще е удачно, ако стигнеме до момента "Ок, в знак на благодарност - ще те научим как да използваш хаки пълноценно!" и следващата последна стр. от същия чап да е "3 days earlier" *zoro sleeping in mid-air....*

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Окт 24, 2008 10:44 pm 

But still... Лъфи лъхаше на awesomeness накрая, признай сиии :P

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Окт 25, 2008 12:00 am 
Аватар

На мен доста ми хареса чапа последната страница ми напълни душата. :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Окт 25, 2008 11:06 am 
Аватар

просто разби ..... който ми каже,че разни там Нарутовци и блийчове са по-добри ... :bash: Лъфи ще ги избие ей сега .... ще каже истината на племето,че това са дяволски плодове и те ще го няучат на хаки (а дано :lol: )

П.п. Абе кой е тоя панда-ман ... не микаше ли Лъфи така на Кума? и ак не е така - кой е панда-ман и с какво е важен в историята ?и къде го видяха в 519 чап? нещо съм изостанал с материала :(

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Окт 25, 2008 1:04 pm 
Аватар
Модератор

Как може да си чел мангата (или дори само гледал анимето) и да не си виждам пандамана ?
http://en.wikipedia.org/wiki/Pandaman#Pandaman
Иначе за 519 доколкото видях, е на 12та страница горе в ляво панела, ама е по скоро panda-girl :>

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Окт 25, 2008 8:49 pm 
Аватар

Кума не изпрати ли луффи към ханкок за да се научи той на хаки? :hmm:
И всъщност шанкс е знаел ,че луффи притежава хакито на царя или квото е там. :hmm:
И има различно хаки...чудя се дали екипажа му също ще се научи на хаки. :hmm:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 26, 2008 3:06 am 
Аватар
Цар Алко

Шанкс си го показа още в първите чаптъри, че владее хаки, стига сте спекулирали кой колко от него владеел, но просто Луфи когато си направи онзи белег с ножа показа колко е сериозен и не му пукаше, че щеше да остане с едно око, явно смелостта и емоциите са вързани към хакито. За разновидностите има време, последния чаптър всеки реве като магаре колко велик бил, е ми за мен си беше напълно нормален, да прочетохте някоя от амазонките да го беше споменала по име? Просто Ханкок толкова се е вглъбила покрай своите, че яко изпуска мисълта за Луфи с 300те милиона глава на острова и от там подценява. Накрая ще се получи като с Белами и онзи вестоносеца. Аз лично очаквах този чаптър, но с 2-3та предавка и без хаки. Сега ако бабето се провикне и научат на кои носи кръвта маймунката ще е интересно.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 14 от 37 [ 541 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 37  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]