Здравеите искам да попитам за една манга на която немога да си спомня името.Главния герои е момче което е тръгнало да обикаля света и има с него един малък робот като пътеводител.В началото на мангата спасява едно момиче в една пещера/лаборатория което се оказва някаква сила доколкото помня и ставаше на гривни или нещо такова. Малко по натам в мангата се разбира че тои обикаля да търси хората които са разрушили градът му.С единия от тях се вижда в една църква и там се бият до колкото помня силата е и някакув вирус.Момчето има и няколко сестри които са в армията и имат подобни сили на тази която тои намира в началото.Надявам се да не ви затрудня много цял час си блъсках главата да се сетя коя е мангата.
Публикувано на: Сря Яну 22, 2014 7:49 pm
Str3e7
Регистриран на: Вто Фев 12, 2013 7:54 pm Мнения: 1940 Местоположение: Тука ще напиша, че съм готин
Според мен за да е one shot трябва да е 1 глава. Самите one shot-и аз ги асоциирам като пилотните епизоди при сериалите (макар че много от тях са си самостоятелни, без да е имало намерение за преработка в по-дълга творба). Примерно Berserk прототипът е дефиницията на one shot за мен.
Гигантомакия е просто еднотомна манга, не е one shot по моите разбирания.
Има oneshots разделени на 2-3 части понякога, това обикновено е когато е по-дълъг 80-100 страници примерно и не могат да заделят толкова страници в списанието, затова пускат първата половина в единият брой, втората половина в следващият брой.
Gigantomakhia е мини-сериализация и не е oneshot, макар на някой места неправилно да броят 1 том = oneshot. Иначе други сравнително скорошни примери: Shuumatsu no Laughter (мини-сериализация, 5 чаптъра), Toujuushi Bestiarius (Part 1: oneshot на 2 части; Part 2: мини-сериализация, 4 чаптъра).
Не знам дали въпросът ми е тук, но не се сетих за по-подходящо място. Може ли в раздел "Общи дискусии (Manga)" да се правят теми на manhwa-и (например на някое от произведенията на Джудит Парк)?
Заглавие: Re: Тема за бързи въпроси
Публикувано на: Нед Фев 16, 2014 4:50 pm
realist
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 64 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения