Дата и час: Чет Яну 24, 2019 1:16 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
 Страница 1 от 1 [ 1 мнение ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Kонстативен протокол за неправилно паркиране - Решение
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 30, 2013 6:42 pm 
Аватар
Let there be SPAM!
Let there be SPAM!

Регистриран на: Съб Юли 16, 2005 8:28 am
Мнения: 19472
Местоположение: Out of Space
Слагам темата като архив, за да е от помощ на хората, които имат подобен проблем.

Става въпрос за Констативен протокол издаден от Столична община - столичен инспекторат. Това важи, ако сте получили такъв протокол на предното стъкло на колата си :)


Линк към наредбата в столична община - http://sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=55

Раздел 2.
Санкции при неправилно паркиране

Чл. 63*. /1/За нарушенията на правилата за паркиране на извършителите се налагат предвидените в Закона за движение по пътищата санкции, в размерите им определни със същия закон.
/2/При констатирани и/или установени нарушения на правилата за паркиране, за които няма изрично и конкретно определена санкция в Закона за движение по пътищата на лицата, извършили или допуснали нарушението, се налагат санкциите предвидени в настоящата наредба.

*/обявен за нищожен с Решение № 76 от 12.06.2007 година на СГС, Адм.отд. III-ж състав, влязло в сила на 15.08.2007 година/.

Чл. 64. (доп. с Решение № 148 по Протокол № 12 от 22.03.2012)
При явно маловажни случаи на нарушения, които са установени в момента на извършването им, на мястото на нарушението, на извършителят може да бъде наложена глоба с квитанция в размер до 10 /десет/ лв.
/1/ При маловажни случаи на нарушения, които са установени в момента на извършването им, на мястото на нарушението, на извършителят може да бъде наложена глоба с фиш в размер до 50 /петдесет/ лв. Издаденият за наложената глоба фиш трябва да съдържа данни: за самоличността на упълномощеният от Столична община служител, наложил глобата; за самоличността на нарушителя; за мястото и времето на нарушението; за нарушените разпоредби и за размера на глобата. Фиша се подписва от служителя, наложил глобата, и от нарушителя, когато е съгласен да плати на място наложената глоба. На нарушителя заплатил глобата доброволно, се дава екземпляр от фиша.
/2/ На лице, което оспорва извършеното от него нарушение и/или размера на наложената му глоба, откаже да подпише фиша и/или да заплати на място наложената му глоба, се съставя акт.


/3/ (отменена като незаконосъобразна с решение № 3702 от 17.11.2010 на АССГ по адм. дело № 7540/2009) Фиш за неправилно паркирано моторно превозно средство може да се издаде и в отсъствие на нарушителя. В този случай първия екземпляр от фиша се закрепва към моторното превозно средство, като се вземат мерки той да не се повреди от атмосферните условия. Закрепването на фиша към моторното превозно средство е равносилно на връчването му. Втория екземпляр се изпраща по пощата, а третия екземпляр остава за съхранение в службата за контрол.

/4/ (отменена като незаконосъобразна с решение № 3702 от 17.11.2010 на АССГ по адм. дело № 7540/2009) Издаден фиш, глобата по който не е платена доброволно в 7-дневен срок от датата на издаването му, се смята за влязло в сила наказателно постановление.

:hat:_________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 1 мнение ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на: