Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:25 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 6 [ 85 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Исторя за бъдещи случки ;]
МнениеПубликувано на: Вто Авг 28, 2007 3:59 pm 
Аватар
Let there be SPAM!
Let there be SPAM!

Така. След като всеки разпитва какво подяволите става и защо има толкова баннати хора, сега ще взема да обясна накратко:

Има бая народ, които хейтват само и завиждат на прогреса на AnimeS-bg.com. Решиха да направят нов, който е апсолютно копие на нашият сайт, решиха да покажат селските си маниери, като оспамят нашият с реклами към техния недъгав сайт. Позволиха си да пишат с огромни шрифтове, с които псуваха потребителите на този сайт и отгоре на всичко пропагандират как аз съм против популялизирането на анимето, как искам пари от вас? Wtf ... и как през цялото време мисля само за пари, а в същото време още от първия ден в който им отвори врати сайта, те вече имат важна тема в новините, как събират 1 500 лв от потребителите си, за да стабилизират сайта си. И после аз съм мислил за пари? Яко нали?

Продължаваме с това, че се оплакват от това, че тук има прекалено много спам, но те имат раздел наречен Бърборилня за СПАМЕРИ? Не им харесва диктатурата на сайта тук и се оплакват как само се цензурирало, но като им се зададе въпроса защо лъжат всички "как съм искал пари от вас" и в същото време пускат новина, как те искат 1 500 лв за сайта си, те изтриха въпроса.

Да продължим към другата им напълно идиотска постъпка: Накараха една от модераторките ни да си даде паролата, защото е гадже с един от проблематичните хора, влезнаха и изтриха половината форум? Разбира се върнах backup-а и сега всичко е както преди, а тя е с вечен бан, но това е възможно най-идиотската и завистлива постъпка правена някога!

Открадната е цветовата гама на сайта, името на сайта, дори и разделите, а се опитват да направят нещо ново и по-добро, но всъщност е жалко копие на AnimeS-bg.com и никога няма да успеят да постигнат нищо по този начин, а всеки вързал се на техните идеи, ще получи директен бан, защото аз не искам само да влизат хилядите хора, а трябва да има ред и спокойствие във форума. Като иска някой да се прави на отворен и да разправя как не му харесва тук, ами просто ще му покажа къде е изхода!

Sorry trance, но ще ти ползвам темата за собствени цели ;D
Компилирах темата "Важно и е хубаво всеки да го прочете" заедно с "Край" на NeverDie - последните постове са от друга тема. Нека седи в архива, тъй като може би на 3тия 4тия път вече всички ще се усетим, че грешим ;]
History =>

Цитат:
ООооооооооооооооооок, предполагам страшно много хора се чудят какво по демоните става.
Така и аз се чудех навремето за скандалите между maniax / tomoe... но за да не се ровите сами или питате от къде ли не, реших да информирам всички, какво по демоните стана...

Внимание - не взимам страна в обясненията(където пиша за себе си, го слагам в скоби), давам ви инфото каквото аз го знам. Не смятам да споря с никого, просто излагам инфото за по-новите ни юзъри. Ако някой е проследил събитията по друг начин, от друга гледна точка - ок, нека каже своето виждане(цялостно). Но без повече хейт ок?!! Темата е за инфо, не за караници!!!

И такаа.....
Преди 3 години, трансер4о реши да направи сайт. animeS.data.bg. Еликс тогава съобщи весело в animeludost net, че има нов сайт за аниме(тогава бях uber-fresh boy и това супер ме зарадва ;D). Тази, като всяка друга новина, се приема поне по 2 начина. Някои я приехме като добър знак, други като лош. Тия които са я приели като лош, са се погрижили трансер4о да го разбере, хейтвайки него и AnimeS. За съжаление лог не мога да ви дам, транс също е човек и като се ядоса едва ли много му пука за логове и лс-та. Мина време, animes.data.bg стана animes.atspace.com, навъртя 50 човека, всичко бе нормално. След това data.bg падна и сайта изчезна за известно време.
Тогава, няколко месеца по-късно, трансер4о реши да инвестира в този сайт, да го направи нещо равно със световните. По това време бяхме 50 човека в AnimeS@Space, но и в лудост не бяхме кой знае колко повече - 100, 110 макс? Нямаше популярност, че има и други аниме фенове в България(в интерес на истината, ако не беше velush/alshu да ми каже за лудост, нз кога щях да разбера). И така трансер4о инвестира пари в animes-bg.com, колко пари е инвестирал, не мога да ви кажа, защото е цифра която аз никога не бих си позволил. Ест. появиха се реклами, google ads и тъй нататък. Направихме сървър - 2-30 човека дадохме по 10тина лв, един друг, решил да остане анонимен, даде 100, а трансер4о даде цял сървър и интернета му. По това време baka-rangers бе вече западнал, тогава IvailoSp реши да пусне свой торент тракър - на своя компютър и той вече работеше активно. Не след дълго торент тракъра и animes-bg.com набраха голяма сила и като 2 големи реки направиха една голяма, като се появи домейна torrents.animes-bg.com, или както му викаме понякога Anime Obsession. Не след дълго IvailoSp даде 2х250GB на сървъра. От сървъра взе да се тегли повече, отколкото можеше и да се предположи. Интернета в днешно време хич не е евтин да ви кажа, особено за такива цели. Не е моя работа да ви кажа колко пари месечно дават админите ни по тоя сайт. И така - много добре си вървиме...
До някъде това си е просто историята на AnimeS-bg.com, a ... е така е, но има общо с по-долните обвинения....
През това време, в което AnimeS-bg.com се развиваше, от анимелудост.нет, всички порастнаха ли как да кажа. Решиха, че са по-големи от animes-bg.com юзърите и някои лица започнаха откровенно да обиждат и/или игнорират юзъри от анимес - НОВИ юзъри, отишли на среща на лудост и прочее...Оформиха се 2-3 лагера, на големи, малки и малки, които се вписват при големите :lol: Но се живееше с това.

2006та година се състоя Ani(me)venture. За него имаше теми във форума на анимес, нп.
2007ма година организаторите му все по-насърчени направиха добър сайт за анивенчър-а.
Тогава тръгва големия раздор. Трансер4о поисква от организаторите на 'венчъра банер на техния сайт, имайки предвид, че има няколко важни теми за венчъра във форума на сайта си.
Сега ще преразкажа всичко, ест. както >аз< го знам... после ще постна ред блогове и нека всеки си знае вече. Ако някой от Animes.bg иска да си изкаже своето виждане или да даде още блогове/извадки ще е яко ^о^
Та. Трансер4о работи в тая сфера, не от вчера. Рекламата и медийното партньорство са важни неща, които той няма как да не приема на сериозно. Поради бързото развитие на нещата, обмяната на няколко ЛС-та, от неоторизирани лица на Анивенчъра и трансер4о, неащта се влошават много. Трансер4о си изгражда лошо мнение за целия екип на венчъра, нещата продължават да се влошават, когато разни "организатори" взимат да спамват forum.animes-bg.com и да обиждат него. Съответно той не седи да чака, и отвръща със същото. Отношенията трансер4о <-> венчъри се влошава още повече, 2те страни се понамразват. Допълнително огън се лее от разни теми в аниме.лудост, където се вижда как хора се наговарят да спамват анимес, обиждат трансер4о и той още повече им тегли майната. През проклетия спам-атак, виновниците обиждат не просто трансер4о, а и целия сайт и всички юзъри на анимес, което вече подпалва и юзърите на анимес. Става нещо като испанския сериал forum wars *o* , който дори не е създаден още....

за скандала с венчърите, ето гледната точка на Еликс :)
Elix написа:
Trancer4o:
"Не мога да разбера защо няма апсолютно никакъв линк към нас на сайта на anivanture-a, при положение, че има важна тема по въпроса във форума ни, а на някакви си малки сайтчета с 50 посещения на кръст има? Надявам се ще коригираш това. Ето линк към наши банери:
link"

Писах ми, че съм разбрала че не иска размяна на банери, а ако не съм разбрала няма проблем и ще разменим. Сега чакам да видим какво ще ми отговори.
---------------------------------------------------------------

Meze: А ти му пиши защо няма банер на Лудост в сайта му, при положение че ползва линковете от чизето. подметни му и че на сайтове с по 50 регнати юзъра може да сложи банерчета но на първия в България аниме форум няма

Получих отговора... защо ли не се учудвам от съдържанието:

"Ние сме сложили важна тема, която е видяна хиляди пъти. Мисля, че е достатъчно. Снощи обсъждахме с екипа как така не сме написани никъде, като ако не е нашият форум никога няма да успееш да събереш толкова хора."

Патриота:
Ако иска банери размяна приемам само 88х31... макар че ако са такива условията дето иска дори и вия да се съгласите аз няма да се съглася! Нека феърплей да има я! А па ако изтрият темата във форума само ще е признак на тоталитарност!!!
--------------------------------------------------------------
Поредното ЛС от него:

В крайна сметка ще сложиш ли нормален наш банер на страницата или да цензурирам всичко относно anivanture-а и да си събираш хората от другите форуми?
----------------------------------------------------------------

Таааааа това е в общи линии онова, което получихме като предложение - или слагаме банер при техните условия, или се трият и цензурират темите, и всичко свързано с тях.

~ при което усложненията на нещата споменати по-горе водят до цензуриране на думата Aniventure (<- see :lol: ) от форума, изтриване на важните теми за венчъра и събитията около него и ОЩЕ по- влошаване на отношенията трансер4о-венчъри.

Тук продължавам с малко инфо, предоставено с помоща на Мезето~
На анивенчъра, група хора, решили да се откъснат от animes-bg.com обявили, че ще създадат конкуренция на анимес, ползвайки анимес.бг за домейн. И съответно така са и направили, както знаем. Събрали са хора, разочаровани от animes-bg.com, търсещи... "нов дом" и съответно откриха официално сайта си с думите посочени в долния пост.
================
SiverBlue Dragon написа:
Преди 2 години този сайт (animeS-bg) беше една приятна среда, изпълнена с истински фенове на Японската култура. С течение на времето обаче нещата много се промениха. Той се напълни със спамери, които нямат представа какво представляват аниме и манга. Истинските фенове един по един се дистанцираха заради некоректното отношение на ръководството.
Станахме свидетели как в една демократична държава като нашата, поне такава се води, на място, където трябва да се поддържаме, се изгради една диктатура, която не толерира „другите”. В момент, когато трябваше да сме единни, за да помогнем на прохождащата в България аниме култура, този сайт почти явно прокламираше разединение.
Ние не можем повече да търпим това. Омръзна ни лицемерието, омръзна ни да ни цензурират без причина, омръзна ни да гледаме как това, което обичаме се потъпква. Не трябва когато подаваме ръка, за да направим нещо заедно да ни се отвръща с насмешка. Затова в името на Аниме общността у нас и нейното процъфтяване ние казваме СТИГА!!!
С откриването на един нов портал – ANIMES.BG – отваряме нова страница и искаме тържествено да се оттеглим оттук.

Моля всички, които имат мнение по въпроса да го напишат тук в темата и когато се организираме ще пуснем тази тема в стария анимес. Аригатоооо и БАНЗАЙ на новия сайт!!

Така, тук трябва да отбележа нещо важно. 'венчърите, поне оригиналните :roll: нямат пръст в създаването на самия анимес.бг. Те са просто от хората, които са разочаровани от анимес-бг.ком и са се прехвърлили в новия сайт ;)
Тоест 'венчъри <-> анимес.бг, просто Ани(ме)венчъра е ползван, за да обявят сайта си и 'венчърите, знаейки за него - се прехвърлят натам, излагайки свойте виждания и недоволства. Което до някъде ги слага в един кюп - недоволни.
При отцепването, хора от недоволните започват да спамят и сътоветно от предателството, нахалството трансер4о раздава на бързо 40тина баннана.
При отцепничеството обачеее, по една или друга причина, една от най-добрите ни модераторки - Mery Jane, се оказа от другата страна. Това е тъжно, но след като е факт - ок. Въпросът е - защо форума трябваше да се рестартира -> защото някой/всички смятаме, че не е била самата тя :roll: / е използвал акаунта й, за да затрие 1/2 от раздел Лафче, целият раздел за новини - и (най-тъпото нещо в аниме средите до ден днешен за мен) раздел Галерия(фенарт, фенфикове и т.н.). С което определено се сигнализира за присъствието на новия сайт (по най-грозния възможен начин).

До тук ще спра с фактите, погледнати от мойта точка, и ще говоря вече от хептем мой изглед :lol:
Начи казвам го в прав текст - дреме ми за лафчето и новините, дреме ми, че има бакъпи, да се изтрие раздел за творчество, от който и да е ш*%#@н форум е престъпление. Не съм човек, който ще мрази или ще помни, дори и да узная кой е бил, но поне веднъж, откровенно да си кажа- МАЙНАТА ТИ, на човека, който направи тая изцепка :] Надявам се някой ден да осъзнаеш жеста си и да съжалиш за стореното. Не е голямата драма, да - имаме бакъп, но това не е от значение, от значение е грозния жест =(

Не ме бърка особено, че някой ни е копипастнал домейннейма, цветовете дори на сайта, напротив- пожелавам ви успех. Напротив - щях и аз да се регна да ви пожелая успех! Но само заради тая изцепка, това няма да стане. Но тъй като съм късопаметен, все пак - Успех :D Това, че конкуренцията прави силата е глупост за мен лично, но... според много хора е правилно тъй че - нека! Нека има конкуренция :) Надявам се да успеете и да си е заслужавало, това, че се отцепвате :)

Колкото до критиките, които са отправени, аз като жител на AnimeS-bg.com ще изложа виждането си по вашите неволи. И моля не бъркайте мен и трансер4о ;) Аз съм просто юзър. Тук има много юзъри! Не слагайте всички под общ знаменател, защото това е просто още едно от много идиотщини, които човек може да прави ;)
Ще използвам реторични въпроси, просто както аз прочетох вашата гледна точка, ще ми се и вие моята да погледнете :)

-> Сайта се е напълнил със спамери. Мда - това и мен дразни, яко ме дразни, че раздел "Лафче" е с 2 пъти повече мнения от Аниме. Но какво от това? Как се задъжат юзъри иначе? Как се набира популярност иначе? Имате ли някаква представа въобще? Баси, дори като напишеш "дързост и красота" сигурно AnimeS-bg.com ще ти излезе някъде в търсачката. Какво по-добро от това, да имаш популярност? Как се печели тази популярност - ТРУДНО. Но така и така ще го узнаете скоро :) Да, на 30 човека регнати, може да има 1 реален аниме фен, 5 неосъзнати, 4 спамери и 20+ заблудени, но само тоя 1 реален си струва!!!!
Следващото недоволство е свързано с 'венчър проблема, въпреки, че не знам до колко всички са информирани - и 2те страни направиха грешки, нека не се изкарваме ангели и дяволи ;)
Трябва да има баланс и толерантност. Приятели приятели, но сиренето е с пари, са казали хората. Рекламите по сайта не покриват и половината от месечните разходи, нито могат да изплатят направените навремето такива. Твъъъърде грубо е да казвате на такъв човек, че е тоталитарист и иска парите на юзърите си. Нормално е реакциите от негова страна да не са по-добри от тези на обикновенните "ваши" юзъри.

С това приключвам. Надявам се никой да не се обиди. В крайна сметка като се видиме по улицата и НИЕ и ВИЕ ще седнем да пием бира, ако ще на 8 съседни маси ;) Тук вече говоря на всички-----
Мразенето е лошо нещо! С усмивка живота е по-лесен, честно ;) . Всички от един кюп сме се изклюпили, не забравяйте. :) И пак в тоя кюп ще си джопаме, no choise.
Поуката от цялата бълвоч знаете ли каква е, ДЕЧИНЯ.... не гледате достатъчно аниме :roll: Ако гледахте достатъчно, нямаше да имате време да се занимавате с подобни глупости, а щяхте да си коментирате по аниме разделите в момента. Проклетата цел на тия сайтове/форуми е да коментираме всички заедно аниметата които гледаме! Ако тръгнете да го забравяте -скарайте с някой и идете да гледате аниме, че ви се невидело :lol:
/off да гледам нещо, съветвам ви и вас да го направите.

Последна промяна Tra[n]ceR на Вто Авг 28, 2007 4:56 pm, променена общо 2 пъти

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 28, 2007 4:01 pm 
Аватар

Тия отрепки заслужават ли изобщо да ги обсъждаме?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 28, 2007 4:02 pm 
Аватар
Всепризнат Спамър

Аз не мога да разбера как такива дългогодишни потребители на този сайт са направили това?!?!? :shock: :shock: :shock:
А знаете ли какъв е най-големият смях?!?
Потребителите от тук се регистрират там, и търсят нещо различно :lol: :lol:
Айде няма да споменавам колко народ от тук се е регнал.. :evil:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 28, 2007 4:03 pm 
Аватар

И аз това се чудя, паднал.
Неблагодарници и толкова

Едит: всъщност и повече ,но не искам да псувам в момента

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 28, 2007 4:04 pm 
Аватар

Аз само ще добавя моя изтрит пост от темата им за събиране на пари :

"
Първо си купете тоя INVISION POWER BOARD който ползвате,
После вижте колко пъти е бил ъпгрейдван на анимеса сървъра и колко точно е мощен, щото с тия 1500 лева да направите по мощен значи или че зимате на по 10 стотинки Гигабайта, или че с тях ще платите на цигани да откраднат нашия
После дайте на сайта да поживее няколко месеца преди да почнете да събирате на малкото си юзъри паричките... Щото да не земат да си помислят че и вие сте комерсиалисти като шит анимеса ;>

А после Трансерчо мислел за пари...
Колко кренвиршки сме си спестили с Мишака, тепърва ще го разбирате ;>
Моля ви отнасяйте се добре с юзърите които ще дойдат при вас защото за първи път са искали да напишат анимес-бг а са написали анимес.бг
Нека те бъдат подаръка ни за нулевия ви рожден ден ;>

Конкуренцията бута все нагоре... тамън беше станала безинтересна сцената... все ние огоре... скука...
Когато ударите четирицифрени уникални посещения на главната страница ви черпя бира,
Когато станат повече от наще, ви предоставям кафявата си халка {}
"

:whistle:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 28, 2007 4:05 pm 
Аватар
Всепризнат Спамър

Да конкуренцията мотивира, а пожелавам дано се освободи още място на сървъра! :D

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 28, 2007 4:12 pm 
Аватар

Никога няма да направят саит по-добър от нашия анимес,защото тук сме нещо като общност,а не просто потребители на сайт.

А и другото е че Транса постоянно вкарва свежи подобрения по сайта.

Такаче да са махат тия нещастници :lol:

п.с. Това с изтриването на форума показва колко са смешни и отчаяни. :P

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 28, 2007 4:14 pm 
Аватар

Е най-накрая разбрах за какво точно е ставало дума =))
И мога да кажа само БОЖЕ :shock: и какъв е смисъла да се прави такова нещо ние тука да не водим война кой ще да е най-отгоре.
Нека си ги има саитчетата потребителите избират каде се чувстват най-добре :lol: смис ако не ти харесва тука скачаш другаде и така докато си намериш гьола :lol:
Ама да ни нападат да ни трият да ни псуват.Хммм ми това според мен е доста детинска постъпка ноо какво да се прави :roll: всеки избира начина да се представи :lol:
Иначе щом всичко е наред вече съм много щастлив и спокоен :lol:
А могали да запитам сега кои ще стават модове или ще си разберем по нататъка :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 28, 2007 4:16 pm 
Аватар

Транс мисли по въпоса.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 28, 2007 4:17 pm 
Аватар
Let there be SPAM!
Let there be SPAM!

Засега е обявен само TUO. Скоро ще обява и другите модератори. Още не можем да решим кой за къде е най-подходящ.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 28, 2007 4:17 pm 
Аватар

trancer4o написа:
Засега е обявен само TUO. Скоро ще обява и другите модератори. Още не можем да решим кой за къде е най-подходящ.

оооки благодаря за бързият отговор :D

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 28, 2007 4:19 pm 
Аватар

Ми аз на тва му викам "Храни куче да те лае!"
Незнам кво повече да кажа,тва тяхното за мене е брутално лицемерие.

Последна промяна Blinkers на Вто Авг 28, 2007 4:20 pm, променена общо 1 път

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 28, 2007 4:20 pm 
Аватар

само че как хейтърите ша го прочетат като повечето са баннати? :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 28, 2007 4:23 pm 
Аватар
Let there be SPAM!
Let there be SPAM!

Само никовете им са деактивирани и могат да четат безпроблемно :wink: Вчера бяха баннати :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 28, 2007 4:25 pm 
Аватар

знаете ли какво е децката градина :lol: е тяхният админ преди месец навърши 15.
нека си играят децата, да си ги мерят на кого му е по-голяма и т.н.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 6 [ 85 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]