K, докарах ги до 130. Сегаа.... ПЪРВИ КРЪГ: 130/13 = 10 теми х 13 клипа, от които продължават по ПЕТ. Петте с най-мн гласове. ВТОРИ КРЪГ: 10 х 5 = 50 клипа = 5 теми х 10 клипа, от които продължават по ПЕТ. С най-много гласове. ТРЕТИ КРЪГ: 5х5 = 25 клипа = 2 теми х 10 клипа + 5 служебно продължили (с най-мн гласове от предния кръг). От които продължават по ПЕТ. ЧЕТВЪРТИ КРЪГ: 10 + 5 клипа = 1 тема х 15 клипа, от която продължават първите ПЕТ, останалите се класират според броя събрани гласове. ФИНАЛ: 1 тема х 5 клипа = ТОП 5 НА АНИМЕС обществото....
Продължителности (възможно е да се променят с по ден +/- в зависимост дали ще имам възможност да си играя с темите): ПК: 23.10.2010 - 20.11.2010 (приблизително 30 дни) ВК: 21.11.2010 - 04.12.2010 (приблизително 14 дни) ТК: 05.12.2010 - 11.12.2010 ЧК: 12.12.2010 - 22.12.2010 ФИНАЛ: 23.12.2010 - 31.12.2010 Обявяване на резултатите: Първите дни на 2011.
~~~ПРИНЦИП НА КЛАСИРАНЕ, ЗАПИСВАНЕ И ПРОДЪЛЖАВАНЕ~~~ Клиповете по темите ще се пускат В РЕДА НА ПРЕДЛАГАНЕТО ИМ. По-нататъчните кръгове ще се базират на принцип Начало-Край. Т.е. първите пет от ПК: първа тема и първите пет от ПК: десета тема, ще се срещнат в ВК: първа тема. 1+10; 2+9; 3+8; 4+7; 5+6. Нататъчните класирания са на същия принцип. Записванията ще се правят в специална тема, която ще пусна след края на първи кръг, в която ще се направи списък 1-130 и в обратен ред ще започнат да се записват в зависимост от събраните гласове, отпадналите от надпреварата клипове. ПРИ СПОР, тоест - Клип А има 10 точки/гласа и клипове Б,В,Г, имат по толкова, класирането им се извършва на база РЕДА НА ПРЕДЛАГАНЕТО ИМ. ОТ ПК до ТК гласуването ще се извършва с анкети и броя на гласовете от тях. От ЧК до Финала гласуването ще се извършва с ВОТ от потребители, регистрирани ПРЕДИ датата на СТАРТ на НОМИНАЦИИТЕ (тоест преди септември.2010) и ще се броят РЪЧНО.
МОЛЯ ИЗГЛЕДАЙТЕ ВЪЗМОЖНО НАЙ-МНОГО КЛИПОВЕ ПРЕДИ ДА ГЛАСУВАТЕ. Не сте длъжни да гласувате за собствения си клип, или този на другарчето. Важно е истински да се КЕФИТЕ на тия клипове, да ви радват, веселят, надъхват и прочее. А не да са технически перфектни, да се предложени от някой пич, да са световно признати с награди и прочее. Последните неща няма НИКАКВО значение. Това не е контест за награди, нито има "про" жури. ВИЕ оценявате за СЕБЕ СИ.
130 клипа х 4 минути средно = 520 минути ~9 часа клипове. НЕ ГИ ГЛЕДАЙТЕ НАВЕДНЪЖ. Не се предозирайте, за това давам на ПК 30 дни, макар, че идеята бе вече да сте изгледали голяма част от клиповете. Нека гласуването започне
За правила и разяснения, четете директно първия пост в номинациите, там са актуални!
ВАЖНО:
Спойлера:
МЕГА AMV написа:
- Това НЕ Е конкурс/контест, за който трябва да правите АМВ-та. За него трябва да имате ВЕЧЕ направени такива ИЛИ да харесвате такива! Независимо кога сте ги правили, къде сте участвали с тях и прочее, стига да са преди дата на старта;
Това което ще предложа е мега-трудоемко де... и може би заслужава и награди. Мързелите да четат само болднатото...
Става въпрос за организиране на ОНЛАЙН контест (и малко живване на амв-раздела, също) за АМВ-та, който да има доста грандиозни размери и с който да може да се сформира ТОП 100 АМВ-та поне, на АнимеС комюнити.
Тоест: - всеки потребител предлага по 2 амв-та. В зависимост от времето на подаване, те се делят на групи. В срок определен от организаторите се сформират няколко групи по да речем 20 АМВ-та на тема. Тоест може да са 10-20-30 теми за гласуване. От тях се прави анкета и потребителите гласуват. След което първите 10 преминават на 2-ри кръг и процедурата продължава по пътеката, по която се прави mr/ms AnimeS. Докато не останат 10-тте мега-яки, топ-10. На всяко АМВ се води статистика в една голяма тема, дори след като отпадне, като реда в който са били предлагани вече отпада след първото гласуване (само за общата тема) и започват да се записват според гласовете за тях. Тоест така може и топ 300 да се направи, но това си зависи от волята на организаторите. Повече от 200 няма смисъл, даже и 200 е множко, за това на първи кръг отпадналите си отпадат по принцип.
Тук става дума за фен-контест на комюнититуу, сешште ли съ. Тоест- жури не е нужно. Тук няма да се гледа липсинк, качество на видеото, използване на ефекти, подбор на музика - а цялостното усещане, което оставя у хората. Ест., всеки сам си преценява по какъв критерии да ги гледа, но потребителите решават. Аз лично ще си правя подбора на база атмосфера и надъхване =0
ФАКТ е, че има теми с рекоменедейшънз, че амв-та има безкрайно много и т.н., но това е различно и в началото казах - ще е трудоемко. Но веднъж направи ли се, за all times, от следващата година (не е задължително да се брои от НГ, но то може и до тогава да продължи този контест) ще може да се пускат ежегодни контести, които да се причислят към AsAA или пък да са си самостоятелни.
Това е груба скица на това, което искам да стане. Примерно амв-мейкъри и модератори може да имат право на 3 предложения, тъй като добрите амв-та са действително много. Но привилегиите свършват с предложенията. Другото е гледане от страна на хората и гласуване Ест. и популизиране де. Масс-мейли като за мр/мс анимес няма да е лошо, а и реални награди за мейкърите също. Но това ще оставя на екипа на сайта да си разнищи и прецеди. Дано потръгне, че ще си трябват добри срокове, за да мой да се изгледа и прецени всичко. Трябва си да има едни такива класации, инак какво аниме комюнити сме!
Original "the gathering post написа:
Спойлера:
Ето и мястото, където да си оставите предложенията и да се запишете за доброволци!
NotePadThisFirst: - Това е ФЕН-контест, организиран от ФЕНове за ФЕНове; - Това НЕ Е контест, за който трябва да правите АМВ-та. За него трябва да имате направени такива! Независимо кога сте ги правили, преди дата на старта; - Никой не е длъжен да Ви одобрява за каквото и да е; - [b]Това НЕ Е контест, в който трябва да сте AMV мейкър!
Просто трябва да имате любими АМВ-та и да ги предложите за "най-добри"!; - Дори да влезете в списъка с доброволци, не е казано, че ще имате кой-знае каква работа, или че ще трябва да я вършите в следващите 2 седмици; - Жури НЯМА да има, това все още не е AsAA! Когато стане част от тях, тогава ЩЕ! И тогава препоръчвам на организатора да направи задължително един от членовете на журито да е AMV мейкър. До тогава НЕ искам да чувам критики, че няма да ви харесат резултатите, щото масата не разбирала! Контеста е за НЕЯ, не за ВАС! Е, и за мейкърите де, от 3-та гледна точка, малко или много... - Жанрово разделение НЯМА да има, такова ще има когато наградите се причислят към АсАА. - Награди аз НЕ мога да раздам, финансово сакат съм. Наградите са единствено признанието на Анимес Комюнититу + hall of fame-а, който ще се сформира.[/b]
Приемам предложения за: - Колко да е дълъг целия контест. Аз смятам по Коледа да обявяваме победителите?! - Какъв обхват да има? - Как да се процедира, за да се изключват безсмислените действия на немислещи дечиня с повече от 1 рег и на кой етап да става това? - Колко да е дълъг всеки един кръг, колко кръга да има? - По колко АМВ-та ще могат да предлагат: потребители и вип/мод/мейкър/добровлец? - Ки цветове да е конкурса, предвид, че ще е уникален. После ще му се лепят логата на АсАА, тъй че сега е момента да блесне? - Кой ангаже-мейкър ще направи някво рекламно мини-интро-клипче? - Друго рандом? - Какви да са критериите за номинация на АМВ /какво да се иска от потребителите/ - Да има ли отделна БГ категория и на какви принципи да се сформира тя? - Да правим ли тема в Творчество за маскоти и артове? Някой навит да прави? - Топ Колко?
Моите бързи предложения са: - До Коледа; - Всяко АМВ правено до сега, номинирано по правилния начин; - С броене на гласовете от доброволците + право на гласуване от дата на регистриране преди днешната, на последните 2-3-4 кръга; - Колкото АМВ-та се сберат. Колкото повече - толкова по-гъсти етапи и безпощадно елиминиране; - Нз, тряя почна да правя нещо за да реша... - 2 потребител, 3 от другия вид... - - - Трябва да има, но примерно да са от ТОП 3 на даден мейкър и да участва всеки записал се лично или номиниран според нормите. Ест. приоритет тук имат не номинациите на потребителите, а гласа на мейкъра. Той дава своя топ 3 и от там насетне се вкарват или разпределят по групи, ще видим как ще стане. - Мой да пробаме ;0 Мой и аз да издраскам някой покемон па в крайна сметка >.> - Топ 250 поне Надявам се ще има активност и в търсенето и предлагането, предвид, че е free for all... Но макс топ 300.
Underline Note1: GO & turn it up a uittle buit... Underline Note2: Организатор: Май шсъм аз, ако някой не ме предизвика на deathmach за което нямам против, не ми беше идеята да съм аз. KO-Организатор: Eri-нинджон Underline Note3: oh shi- there'z no line... ;0
Последна промяна SayanMk на Нед Окт 31, 2010 5:11 pm, променена общо 9 пъти
- Колко да е дълъг целия контест. Аз смятам по Коледа да обявяваме победителите?! + Съгласен. - Какъв обхват да има? + Тук не разбрах въпроса. Но правилно ли разбирам, че ще участвам само амв-та направени от българи, а не от обикалящи свободното интернет пространство. Обърках се. - Как да се процедира, за да се изключват безсмислените действия на немислещи дечиня с повече от 1 рег и на кой етап да става това? + Трябва ни поне един модератор. - Колко да е дълъг всеки един кръг, колко кръга да има? + Ако наистина се насеберат 200+ предложения, може би 4 кръга е достатъчно. Точно колкото са месеците до края на годината. - По колко АМВ-та ще могат да предлагат: потребители и вип/мод/мейкър/добровлец? + 2 е добро число или пък 3. Но все пак трябва всеки да предлага различен клип. Поле ще се гласува. - Ки цветове да е конкурса, предвид, че ще е уникален. После ще му се лепят логата на АсАА, тъй че сега е момента да блесне? - Кой ангаже-мейкър ще направи някво рекламно мини-интро-клипче? - Друго рандом? - Какви да са критериите за номинация на АМВ /какво да се иска от потребителите/ + Нали е просто за фенщината? Иначе ако има критерий нека е музика, визия и смисъл. - Да има ли отделна БГ категория и на какви принципи да се сформира тя? + Нали уж правим топ на всичко. За тях евентуално нещо отделно. - Да правим ли тема в Творчество за маскоти и артове? Някой навит да прави? + Ъ не? - Топ Колко? + 100 или 200?
Ей това са мойте предложения. ^
Обхваща всяко едно АМВ присъстващо в нет пространството, правено преди дата на старта, със сигурност. Друг е въпроса, че тъй като е МЕГА, може да направим и отделно обособена БГ категория "до 2010". Няма да коства кой знае колко, все пак сме БГ общество и е добре да се почеткат малко и БГ мейкърите, че нещо има спад..
dream_dragon написа:
+ Нали е просто за фенщината? Иначе ако има критерий нека е музика, визия и смисъл.
Не не, имах предвид критерии за номинация, не за подбор. В смисъл такъв:
Португлео написа: Ми аз предлагам онва на ония от ОП-то дет' са бият с лошия -> клипче --- Не стаа. Нинджон написа: Name: Kawabanga; Maker: P-b; Year: 2010; Animes: OP, Baki; -> клип --- Too muchhh~os grasias. Става ма това не може да го искаш от маса народ. Рандомео написа: Име: Smilie -> Клип --- GOOD&Nuff.
То че има такива хора, има, но ме съмнява някой да му се занимава, нищо не печели от това? Не е като да речем мъстър фъглимес. Освен ако некое бг амв макерче не иска си буустне самочувствието, като сам гласува за себе си/помоли френдз, лол.
Публикувано на: Сря Авг 11, 2010 3:17 pm
erejnion
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:35 pm Мнения: 4828 Местоположение: that one universe with answer 17/7
От бързия преглед на темата (бърз, защото сега нямам време да чета подробно, това ще се случи довечера/утре вечерта), реших да спомена само две неща:
Аз сега си прося модераторски права тук от транса за да помагам с това нещо; edit: done desu~
и, този пасаж ме накефи:
Perfect-Blue написа:
Критерии: Имам само един критерий - да ми хареса, за да го гледам пак. Има супер яки амв-та, от към едитинг и ефекти. Но някакси стават да ги гледаш веднъж, не те грабват да си ги пускаш поне по веднъж всеки ден.
indeed
Публикувано на: Сря Авг 11, 2010 7:05 pm
tovida
Нинджон написа: Name: Kawabanga; Maker: P-b; Year: 2010; Animes: OP, Baki; -> клип --- Too muchhh~os grasias. Става ма това не може да го искаш от маса народ.
Мислех си за това снощи след като прочетох темата... Ще правим доста сериозна и трудоемка класация. Поне според мен, ако имаш топ 2 амв-та, то ще знаеш и малко повече информация поне за тези две видеото, да речем име и създател (но може би това съм само аз). Та, за мен сериозно класация би било име, създател и клип.
Продължавам да съм много ентусиазиран доброволец за каквото мога да помогна !
Ми да, ма супер слаба активност -_- Нит' амв мейкъри се обаждат, поне да кажат "нека има отделна БГ мейкър мега контест 2010 класация ор смтхн", нито подкрепят идеята изобщо, нито нищо... Модератори само erejnion и Moon им имам мнението и подкрепата, ама това не е особено малък проект, че да го пускам без другите да са се и обадили >.> Мейлинг листа аз няма как да пусна на хората, дори и да пусна темата тука... До сега единствените заинтересовани са общо взето желаещите да помогнат <.<
Не че не мога да забутам нещата и да ги правиме в движение или да зарежа проекта ако за месец се сберат само 2-30 предложения, ама... Не ми е пък мн сгодно така... Освен да попретупам нещата пък да видиме
Ма аз правя МЕГА амв-контеста. Въпроса е дали да има по СЪЩИТЕ правила И категория БГ ONLY. Награди не се раздават, но и никой не иска да се правят спец. АМВ-та за тоя конкурс. Не става въпрос да се сбере топ 250 бг амв-та...
- Това НЕ Е контест, за който трябва да правите АМВ-та. За него трябва да имате направени такива! Независимо кога сте ги правили, преди дата на старта;
Тъй като това звучи малко объркващо наистина, добавям и:
Цитат:
- Това НЕ Е контест, в който трябва да сте AMV мейкър! Просто трябва да имате любими АМВ-та и да ги предложите за "най-добри"!
колко предложения на ден от един потребител. четох но не всичко а това мисля че е важно. защото аз на компа си пазя само AMV-та които харесвам и бих гледал почти всеки ден поне по веднъж и имам цяла папка и не е трудно да намеря инфо и да дам и линк. ама може ли да блъсна 10-15 предложения за един ден?
Заглавие: Re: Mega-AMV contest 2010 AsC: The Gathering
Само няколко въпроса. Мога да предложа 3 амвита? Няма значение какви са по жанр и кой ги е правил? Но може ли две АМВ-та на един и същи човек, разбира се различни?
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения