Дата и час: Нед Фев 23, 2025 11:31 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Link: Classic AMVs
МнениеПубликувано на: Сря Мар 14, 2007 7:18 pm 
Аватар
клош antisleeper

Реших да направя тази тема където има линкове към всички АМВ класики по-стари от 5 години V инфо за някои "класици", амвта които днес хора които си мислят че много разбират не са гледали, такива клипове които дори и без умопомрачителните ефекти които днес се използват са успели да грабнат сърцата на феновете, истинските класики :)

ако някои има коментари или някое друго амв да пише =)

Като си говорим за класики няма как да не се спомене Kevin Caldwell - един от основателите на амвтата такива както ги познаваме днес.Навремето работил само с VHS, е ко поиче да кажа - FREEK.За съжаление от доста време неактивен в амв обществото :? Със създаването на http://www.animemusicvideos.org му е направен и прокси акаунт където са качени всички негови клипове, и може да прочетете интересна автобиографична информация за него.

Може би най-известната му творба - Engel - и линк към нейния последен и май най-добър римейк - Kaysow Remake - с очевидни подобрения по видео качеството, липсинка и в малка степен синхрона.Другите по-известни и според мен наложителни за гледане творби на бат` Кевин са Caffeine Encomium (което според мен и до ден днешен си остава едно от най-добрите инструментал AMVта, наред с творби като Naruto's Technique Beat, колкото и налудничево може да звучи това на някои хора), и Believe, като последното е мой личен фаворит :) Гледайки го сега осъзнавам всъщост колко много е изпреварило времето си Believe. Това всъщост е първият клип на Кевин правен на компютър (посредством Adobe Premiere, не знам по това време коя версия е била :lol: ). В него се забелязват голяма част от ефектите които днес все още са така впечатляващи, но по-лесно постижими благодарение на падането на технологичната преграда. Пример - множеството маски, липсинка, ефектът който симулира изображенията на екраните and so on. Последният клип на Кевин който искам да спомена е Phantom of the Opera. Използва едноименната песен, но в техно ремикс, и направо ме учудва колко точен синхрон е успял да постигне с метода на видео рекордерите. Must Watch

Друго амв което просто няма как да не спомена в подобна тема е Evangelion Opus.Ей на тфа му казвам аз видео.Чесно, извинете за израза, си ибало майката.Лирик синка е просто уникален.Атмосферата променлива - може да те накара да плачеш и да се смееш.А преминаването между класическата и лайв версията на Bohemian Rapsody на Queen е страхотно плавно.Изречението с което започва описанието е скромното "Well here is my Evangelion video.". Ама просто като го изгледах за 1ви пут и ченето ми се мандахерцаше из стаята после :lol: .Дори и 2та екрана текст на 1280х1024 написани от автора не могат да опишат този клип.2 думи - култово и легендарно.И той има римейк на Kaysow

Тъй и тъй съм на вълна NGE, да продължа с това аниме.ErMaC е друг творец който няма нужда от представяне.Според мен Soul of An Angel е неговата най-добра творба.Просто тя се откроява от многото еднообразни амвта.Тя е различна.Първия пит като видях видеото да се разбива бях така -> :shock: .Синхрона е страхотен.Звучението е рядко срещано при амвтата - транс.Ама от най-чистите транс парчета.Онези с наслагващите се елементи.Точно това представлява и картината - наслагващи се елементи.Не може да се опише, трябва да се види :)

Друг култов криейтър е Zarxrax.Макар по-известното му творение да е небезизвестния AMV Hell и неговите продължения, тук ще дам линк към една друга негова класика на която по БАКА мийтингите много сме се смяли - The Fanservice Video: Bouncing Back For More, която всъщност е римейк на оригиналното Fanservice Video.Tod е друга негова класика, с която доказва че има още гляб в доста овурюзваното тогава NGE

Tainted Donuts е друг клип, който попада в графа класики, макар аз лично да не му се кефя много.Един от първите опити, ако не е 1вия, да се смесят 2 анимета в 1 видео без това да си личи.Must See, макар и вече не толкова впечатляващо колкото на времето.

Odorikuruu пък може да се смята за един от основателите на денс амвтата, наравно с DDR Project

Next: dokidoki в часност с Right Now Someone Is Reading This Title.Това "right now" явно е било доста често, защото видеото се превръща в безспорен хит заради оригиналната си идея доброто изпълнение и неподправеното чувство за хумор :)

Нататък... идва ред на Shameless Rock Video - мноу готино фънче на което съм се сцепвал от смях при вида на танцуващите вежди. =))

Друг класически фън е Failed Experiments In Video Editing, което е било доста уникално за времето си, но сега има доста последователи и заедно с гореспоменатия AMV Hell са основатели на нов пожанр.

За Коор обяснения няма да пиша, всеки е гледал Euphoria(ако не, бързо поправете грешката :P ), но Damaged Rei Mix е сравнително неизвестно, а всъщност е видеото с което той си пробива път нагоре в класациите.Доста добро видео при това.Дори и до ден днешен уникално в някои аспекти.

Tака.. още класици... Vlad G Pohnert. Изруда прави видеота още от 87 година!!! :shock: Twisted Maafucka :lol: .С невероятни творби като Memories Dance и Transcending Love, още един пример за смесване на различни анимета, но този път и с изцяло нова история.Ето това е оригиналност :!:

Още... VicBond007, с доста добри творби като Shining Collection и This Isn't What We Meant.Пфф, почвам да се измарям да пиша тфа :lol:
EDIT: Денсищите Евангелиони а.к.а. Dance Dance Evangelion xD - уникално =))

Приближаваме края... на ред е Fluxmeister, с неговия характерен "епичен" стил на видеота - проверете сами - Souls of Rage and Sorrow и Endure.

Финал... най накрая! и то с 1 мн приятен romance :D - A Thousand Miles

Надявам се да съм бил полезен. :mrgreen:

EDIT: на Tsukin по-добрите работи са от 2003 нататък, което не ги поставя в моя лимит за 5+ години, но определено си струва да се гледат.Могат да се намерят от линка в името му по-горе

Feanor - Metropolis - Center of the Sun, FF8-Silence
Cloud-a написа:
Феанор....един не толкова известен крейтър...ама все пак олд скуул. Неговия клип Silence - Final Fantasy 8 е вдъхновил много хора (инклудинг ме) за романс амв мейкинг и също така е една класика в това отношение.

Последна промяна Funky-kun на Чет Юни 28, 2007 9:08 pm, променена общо 5 пъти

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 14, 2007 7:27 pm 
Аватар

:shock: (болят ли те пръстите от писане ааа а? а? :P ) Според мене тая темичка е много полезна , на едно място са събрани и инфото и линковете към download-ite на amv-та дето щом са класикс значи определено ще има какво да се види (: аз отсега почвам да тегля XD :spinin:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 14, 2007 7:29 pm 
Аватар

Местоположение: "BS" Занимание:Canceling Baiken's Youzansen for fun :P Професия:FMF
бааааааа*тииииииии дългото! :lol:
Еми по4ти си4ко съм глеал от тука останалите са работи които ти самия наскоро си драпнал и даже о6те неси ми ги показал.
Shamless rock video FTW!!! :headbang: :headbang: :headbang:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 14, 2007 7:31 pm 
Аватар

~soge :thumbsup:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 14, 2007 8:37 pm 
Аватар

последното - A Thousand Miles бе6е мн яко направо думи нямам :) :) :) :love:
а тва с веждите верно е убиец :lol: :lol: :lol: :thumbsup: (Shameless Rock Video)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 14, 2007 8:48 pm 

Има малък проблем - Evangelion Opus няма линк към амв.орг в момента от къде мога да си го дръпна от друго мяст --иначе изборът на амв-та е страхотен -- почти всички съм гледал от тях а което не съм гледал сега го свалям за бърза преценка )))

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 14, 2007 9:16 pm 
Аватар

ооок готина темичка ама кьм тези класики мисля че трябва да влезе и Tsukin :roll: :wink: :P и той е показвал добра работа :twisted:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 14, 2007 9:22 pm 
Аватар
Alice in Wonderland

Марио , страхотна тема си направил . Много богата информация и линкове , и мейкъри , всичко си има .

Казвала ли съм ти колко се радвам , колко съм ти благодарна и колко съм доволна от презентациите , които правиш ?! Толкова амв-та съм си преоткрила заради теб . "Достъпния " наичн , по който поднасяш информацията на нас ( на мен ) , по-невежите ( невежата ) в тези неща е просто прекрасен . Много уважам изборите ти и винаги се радвам да чуя мнението ти не само около амв-та и анимета , но и по всякакви други въпроси. Това беше малко оффтопик , обаче трябваше да си кажа ~ (;

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 14, 2007 10:06 pm 
Аватар

даите рег за амв.нещо си :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 14, 2007 11:00 pm 
Аватар
клош antisleeper

Grog написа:
Има малък проблем - Evangelion Opus няма линк към амв.орг в момента от къде мога да си го дръпна от друго мяст

еми за оригинала няма линк, аз лично съм го копал от ма майка си в гъза, но силно препоръчрам римейка.Ако държиш на оригинала, кажи да го ъплоадна някъде :)

Nevidimiq написа:
даите рег за амв.нещо си :)

ъм, регистрацията е безплатна :roll:

Super_Beast написа:
ооок готина темичка ама кьм тези класики мисля че трябва да влезе и Tsukin :roll: :wink: :P и той е показвал добра работа :twisted:

ще прегледам по-старите му работи и ще видя дали да включа нещо.Иначе последното му творение - More Mutant Than Human е супер лудо :twisted:

радвам се за позитивните отзиви от темата :mrgreen: :)

EDIT: на Tsukin по-добрите работи са от 2003 нататък, което не ги поставя в моя лимит за 5+ години, но определено си струва да се гледат.Могат да се намерят от линка в името му по-горе

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 15, 2007 1:04 am 
Аватар

Онии-чан,на теб колкото и пъти да ти кажа,че си златен,все няма да е достатъчноИзображениеА май си и единствения човек,с който имаме еднакво мнение за аниметата в 90% от случаите,единствения толкова зарибен по амв-та,че да има куп неизвестни за мен,изобщо - ти си моят идолИзображение

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 15, 2007 11:05 am 
Аватар

Good Work Funky! :lol:
Яко инфо ще се дърпа....
:wink:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 15, 2007 12:54 pm 
Аватар

Браво обхванал си наистина много важни неща:) Биг добавил Феанор....един не толкова известен крейтър...ама все пак олд скуул. Неговия клип Silence - Final Fantasy 8 е вдъхновил много хора (инклудинг ме) за романс амв мейкинг и също така е една класика в това отношение.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 15, 2007 3:25 pm 
Аватар
клош antisleeper

да, ще едитвам вече 1вия пост да добавя някои други криейтъри и творби които споменавате :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 15, 2007 8:15 pm 
Аватар

Funky намерих класика като за тебе мисля...но може и да я знаеш а и е от 2003 нз влючваш ли тогава амв тата или от по кьсно...както и да е говорех за http://www.animemusicvideos.org/members ... hp?v=23234

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]