AnimeS-bg.com
http://forum.animes-bg.com/

Видео размер
http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?f=31&t=73360
Страница 1 от 1

Автор:  rainbow [ Сря Авг 20, 2014 7:43 pm ]
Заглавие:  Видео размер

Здравейте. Бих искал да попитам и да видя мненията по следния въпрос : "Трябва ли да се ограничат видео файловете на 720p?"
Според мен да защото не всеки има пари и не работи като IT или като юрист. Не на всеки родителите му имат пари, че да им купят машини, монитори и телевизори, които да поддържат напоследък появилата се мода 1920x1080 h264 10bit. Бях нападнат за това, че толкова ли не мога да си купя машина. Ами да. Не всички взимат по 2000лв заплата и не са служители в HP или Инфраджистикс. Всеки, който живее отделно от родителите си, издържа се сам, плаща консумативи (някои и наеми ), данъци, такси, ремонти по развалилата се бяла и черна техника, знае колко е трудно да се издържаш, за семейство да не става въпрос, пък камо ли за нов компютър за 2000лв. Само вижте за една ОС, един браузър с някой сайт, скайп и анти-вирусна колко Рам отива.

Автор:  Ragnarök [ Пон Авг 25, 2014 3:32 am ]
Заглавие:  Re: Видео размер

>Трябва ли да се ограничат видео файловете на 720p?
Не, това би било много глупаво, да не говорим, че досега не съм виждал нещо да излиза само в 1080p.
>Според мен да защото не всеки има пари и не работи като IT или като юрист.
Защо пък технологията изобщо не спре да се развива, понеже ти не може да си позволиш нищо? (Колкото и злобно да прозвуча, ти питаш точно това)
>нов компютър за 2000лв (за да гледам 1080p)
Може да гледаш 1080p с компютър за по-малко от 500 лева, които със сигурност би трябвало да може да спестиш, а освен, че ще може да гледаш без проблем, ще може и да играеш почти всичко на ниски "графики" и резолюция.
Изображение
Процесора има много добра вградена карта и огромна процесорна мощ за цената си.
За 100-200 лева отгоре, може да си вземеш по-хубаво дъно и видео карта, с които ще може да ползваш dual graphics заедно с процесора и ще може да подкарваш игри на голяма резоюция със средни/ниски настройки, а в някой случаи дори и високи.
Изображение
Като цяло и двете конфигурации са overkill само за 1080p, но съм сигурен, че би искал и да може да играеш някоя игра от време на време.

Автор:  Wind_Falcon [ Вто Яну 27, 2015 3:33 am ]
Заглавие:  Re: Видео размер

Не, не трябва да се ограничават видео файловете до 720p.

2015 година сме for crying out loud. Internet illiteracy is not an excuse. Има google, има форуми (ето човека над мен без да е питан отговаря вече) - това кой какъв бил и какво знаел или не знаел не е аргумент/оправдание за нищо.

Хората които рипват така или иначе сами си решават в какъв вариант ще ги пускат, и много от тях понеже го правят най-вече като лични рипове/бекъпи/интернет архив, си избират качество най-близко до оригиналното - което е и най-смисленото да се прави. Разбира се всеки може след това да ги хване тези релийзи и да ги енкоудне на по-ниско качество също, така че не виждам и тук проблем.

Преди близо 10 години гледахме 1080p релийзи на тогавашните бъджет конфигурации, сега всичко закупено последните години ги подкарва без никакви допълнителни усилия.

А освен че не ти трябва и скъпа конфигурация за 1080p 10bit, ако човек се позапознае и с кодеците и софтуерно може да "свали изискванията" на тези релийзи - изпробвано лично от мен върху щайга на която и някои по-тежки 720p релийзи не върваха като хората, с правилните кодеци и плейъри съм подкарвал гладко 1080p.

Както и да го погледна е безсмислено да се ограничават до 720p релийзите. Както би било безсмислено да се ограничаваме само до physical media, cassete/VHS tapes, CDs/DVDs или каквото там е на изчезване вече. Няма лошо и от по-леките релийзи да ги има, но не сме ~2007, освен ако човек не ги сваля за телефона си или нещо такова е смешно да се твърди че настолният му компютър/лаптоп не може да подкарва 1080p. В такъв случай като при игрите - затягаш колана и правиш ъпгрейд и това е. Никой не е длъжен да изкарва релийзи за точно определени антични конфигурации.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/