AnimeS-bg.com
http://forum.animes-bg.com/

Най-добрият възможен конвертер .... ?
http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?f=31&t=50344
Страница 1 от 1

Автор:  The Good Old Time [ Чет Яну 28, 2010 12:45 am ]
Заглавие:  Най-добрият възможен конвертер .... ?

От 1 година сигурно търся някой конвертер за клипчета.
От всички дсоега,който съм намирал ето този мога да го препоръчам на тези,който също търсят.
Avi Recomp

Обаче сега имам малко дни и след това няма да имам интернет,а трябва да конвертирам към 50-100 серий общо от 2 анимета.И този конвертер по-горе,който съм дал много малко разваля качеството,а смалява двойно големината на клипа,но се конвертира една серия около 1 час - 1 час и 20 минути.
А аз нямам толкова време и ми трябва някой подобен,като него да не разавля качеството толкова.
Но да конвертира по-бързо за 20-30 минути.

Повечето клипчета,който трябва да конвертирам са около 230 мб големи,всяка една серия и ги конвертирам в 95 мб. някъде.

Много благодаря на всеки,който малко или много се опита да помогне :) !

Автор:  D@rkz0n3 [ Чет Яну 28, 2010 5:03 am ]
Заглавие:  Re: Най-добрият възможен конвертер .... ?

Хмм много относително обясняваш. В каква резолюция ти трябват клипчетата, фрейм-рейт(fps), в какъв формат ги искаш(с какъв кодек да се енкодират) и естествено за какво ги смаляваш- за качване на телефон, псп, или просто за да поспестиш място на харда или да ги качиш на двд. Конвертори има много. повчето са бози с едни и същи функции, но с различен интерфейс (тип avi magic shit etc).Друг въпрос е че хубавите неща стават бавно, а ако искаш да запазиш максимално качеството на видеото ще ти трябва време(в зависимост от системата която имаш-cpu+ram). Та ако търсиш добра програма се приготви да чакаш, ако ли не се приготви за лош резултат за кратко време, особено ако ще конвертваш аниме епизоди (~25min) в 90мб. Програми: Моите любими (не казвам че са най-добрите) са Mediacoder (google-ни си го безплатене.), Modern Media Encoder a.k.a. MeGUI, и StaxRip.
Mediacoder-а конвертира в много (ама много) формати и имаш богат избор. Можеш да resize-ваш картината, да режеш, да добавяш аудио тракове, да вграждаш субтитри (хард и софт) и мн други. Най-важното е че е безплатна и има най добрите фронт ендове като x264 с който можеш да енкодираш с h.264 без проблем във всеки профил. Препоръчвам ти да го ползваш заедно със Nero aac encoder-a (един от многото аудио енкодери) в mkv контейнер за максимални добри резултати. Програмката е добра, но и има доста бъгове които може да ти изкарат нервите, но е сръвнително лесна за използване.
MeGUI - Може би най-добрата от трите изброени. Има много вградени кодеци+филтри+пресети, което прави нещата по-лесни ако не си запознат с настройките на даден енкодер. Може и ръчно да вкарваш avs скриптове, но това не ти трябва. Програмата е безплатна в гуугъл можеш да си янамериш. А за повече инфо в doom9 форума.
StaxRip - Също безплатна(съответно няма да е проблем да си я намериш чрез гуугъл) и много удобна, но поддържа ограничени формати. Но на мен друго и не ми трябва защото си я ползвам за енкодинг в avc формат.
Общо взето това за мен са добрите програми за енкодинг+ може би virtual dub-а но той поостаря. Най-добре захващай Mediacoder-а и почвай.
Mediacoder
MeGUI
StaxRip
Doom9

Автор:  The Good Old Time [ Чет Яну 28, 2010 12:50 pm ]
Заглавие:  Re: Най-добрият възможен конвертер .... ?

Начи първо ще кажа,че си супер пич !
Това рядко някой може да си хаби тука времето да пише толкова много думи за някой,който не го е грижа за него и дори не познава !
Мерси много :).

Да не обясних въобще с подробности.
Но няма много такива просто,защото ми трябва формат на клипчетата с който просто ще мога да ги кача във vbox7 няма значение,кой от всичките там.
Мерси много за всичко,което ми предложи,но не разбирам много.
Ето това неможах да го разбера "Най-важното е че е безплатна и има най добрите фронт ендове като x264 с който можеш да енкодираш с h.264 без проблем във всеки профил. Препоръчвам ти да го ползваш заедно със Nero aac encoder-a (един от многото аудио енкодери) в mkv контейнер за максимални добри резултати." ...

Ако можеш да ми кажеш дали тези аудио кодери трябва да ги тегля или си ги има в програмата ?
Или ако се теглят от къде мога да ги истегля ?

Можеш ли да ми дадеш ако имаш време едно примерно конвертиране в mkv формат-а в който ми препоръча да приложа ?

Сега истеглих конвертера,а можеш ли да ми кажеш г-д колко продължава едно конвертиране на серия 20-25 минути ?
Аз ще пробвам де ама по твоя начин с другите кодеци може и да е по-различно времето.

Автор:  D@rkz0n3 [ Чет Яну 28, 2010 6:30 pm ]
Заглавие:  Re: Най-добрият възможен конвертер .... ?

Значи за качване във вибокс до колкото разбрах от самия сайт можеш да качваш видео в mkv контейнер и предполагам поддържа h264, та за медиакодера няма нужда да сваляш допълнителни кодеци. Всичко си го има вътре, просто от табовете video, audio, picture, container си избираш настройките : видео формата, аудио формата, резолюцията. Значи скоростта на енкодинг зависи от много неща. Това мисля че ти го казах. Зависи от формата в който енкодираш, зависи от резолюцията която си избрал, зависи от настройките на видео енкодера(b-frames, motion estimation mode, reference frames и др. ). Но най-важното е каква ти е машината. Ако имаш слаб процесор просто забрави да стане бързо. По принцип с моя процесор(АМД х2 5000+ на 2.7гхз) на стандартна SD резолюция от 720х400 (16/9) и настройки на х264 енкодера както следва: Motion estimation mode: exhaustive, b-frames: 8-10 (все пак говорим за аниме а в анимираната картина повече б-фреймове значително подобряват компресията, не като при кадри от реалността. Predictor frames/reference frames: 16, Bitstream level - 4.1-5.1. Има и другинастройки, но тези са ти изкарани на главния панел а за другите трябва да се ровиш в допълнителните настройки, но не ти трябва. Та това за мен поне са най-добрите настройки, за най-добро качество и компресия при нисък битрейт. Можеш да намалиш Motion estimation mode на Hexagonal, ше ускори процеса на конвертиране, като няма да забележиш особена разлика в качеството. С тези настройки на енкодера на моята машина един 25мин аниме епизод при енкодинг в режим 2-pass за по-прецизно разпределяне на битрейта и уцелване на определен размер на файла отнема около час: 10-тина минути за първия пас и 50-1ч за втория пас. Та зависи каква ти е машината. Скоростта може да се вдигне но за сметка на качеството при компресията в такъв малък размер. Ако намалиш б-фреймовете и Предикторите ще се вдигне скоростта, ако намалиш и резолюцията също може да постигнеш по-бърз енкодинг но за сметка на качеството. Има и другфактор за качеството, което можеш да очакваш при този малък файл сайз и той е самият видео материал.При аниме видеото и изобщо анимацията се постига по-добра компресия и особено с х264 тъй като има много сектори от един фрейм които са еднотипни, или по-просто казано едноцветни и съвпадат със същи сектори от следващия или предишния фрейм. Така енкодера чрез б-фреймовете така да се каже използва тези еднакви пространства и може да спести колямо количество битрате и съответно става по-добра компресия при добро качество. Гах но достатъчно, че не ми се обяснява нататък защото ми се спи много. Надявам се да се оправиш с разясненията ми и все пак ако можеш да ме светнеш какво представлява машината ти за да мога да ти подскажа какви настройки ти трябват.

Автор:  The Good Old Time [ Чет Яну 28, 2010 8:59 pm ]
Заглавие:  Re: Най-добрият възможен конвертер .... ?

Отново искам да ти кажа много много много мерси за всичко за което помагаш :).
Ето тези настройки доколкото разбрах от тебе,ти ако можеш ми каже дали съм ги направил както трябва.

Изображение


Това е тъпия компютър.


Изображение

Автор:  D@rkz0n3 [ Пет Яну 29, 2010 3:36 am ]
Заглавие:  Re: Най-добрият възможен конвертер .... ?

Ами с тази машина е невъзможно да станат бързо и качествено. Вече ти решаваш кое ще избереш.иначе така както си направил настройките на снимката ще е бърз енкодинг за сметка на качеството.А и пропуснах да напиша, че можеш просто да ползваш дадените presets ако не ти се занимава с тестване на различни настройки, въпреки че това е интересната част на енкодирането :)

Автор:  The Good Old Time [ Пет Яну 29, 2010 11:50 am ]
Заглавие:  Re: Най-добрият възможен конвертер .... ?

Мерси много за цялата помощ.
Пожелавам ти успех в живота за напред,хора като тебе трябва да успеят в живота !
Чао ;).

Автор:  vili_70 [ Сря Дек 29, 2010 8:59 pm ]
Заглавие:  Re: Най-добрият възможен конвертер .... ?

Здравейте колеги,ползвам Media Coder от около година и не я заменям за нищо.Ползвам я да конвертирам филми най вече заради аудио файла.Конвертирам ,записвам на флаш памет а след това в колата на 9 инча Sang гледам филми понеже 6-7 часа от деня сам в колата.Но тв-то не чете AC-3 аудио формат та ги правя в MP3.В началото някаде пипнах в настройките не знам , филми които са над 1 гигабайт ги правеше на 2 папки по 600-700 МБ примерно филма.Програмата ме попита дали да я обновя и аз естествено Да ,Грешка.След което конвертирам филм 1 гигабайт и нагоре и става 1 папка конвиртираш 1 получаваш с разлика 20-100 МБ не е проблем,но установих че моето ТВ не чете филми над 1 гигабайт до края.Като стигни до 1 гигабайт мисля и филма спира остатака от 10-15 минути го доглеждам в къщи и вече ми писна.Филмите 600-800 МБ ги чете целите проблем няма ,та въпросът е ако може някой да помогне да ги правя пак на 2 малки папки по 600-700 МБ да казва къде да бутна. :roll:

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/