|
Дата и час: Съб Фев 15, 2025 8:04 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Kerensky SAS - програма за автоматичен таймкод ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 15, 2015 10:40 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=35646_1538937108.jpg) |
Ragnos |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
Попаднах на една програма, чиято цел е да "налучка" кога започва и завършва речта на всеки участник в разговора и по този начин генерира автоматичен таймкод за субтитри. Досега това ставаше само ръчно и процесът беше дълъг и адски досаден. Ето линк за програмата: цък. Изходният файл е с формат .srt и времето, необходимо за генерирането му, зависи от продължителността на филма. Например стандартен епизод за аниме изисква около 6 минути за извличане на тайминг, а 2-часов филм - около 25-30 минути в зависимост от възможностите на машината ви. В момента си играя с допълнителните настройки и се получават много хубави неща, които не са идеални, но са за предпочитане пред хамалогията и са доста по-прецизни. Дано да ви е от полза.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Kerensky SAS - програма за автоматичен таймкод ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Дек 16, 2015 10:08 am |
Ragnos |
|
|
След като направих няколко опита, това което се получи, беше доста добро като краен резултат. Все още я тествам, така че ще видим. Направих си експеримент с 10-ти епизод на Железнокръвните братя и понеже ползвам Пот плеър, пуснах сихнрото в горната част на екрана, за да видя дали съвпада със суба на Хорибъл. Разминаванията бяха пренебрежително малко. Като брой репликите на двата файла също бяха почти еднакви. Е, имаше и такива, където както казва Венци, програмата се подвежда от някой музикален мотив или говор на заден фон, но като цяло ако качеството на аудиото е добро, после донагласването на тайминга е около 20% от общия обем.
За 20 минути дори да свикнеш, не можеш да направиш идеален тайминг на аниме. Минимум 30 минути ще ти трябват и то ако има малко реплики. Примерно като правих тайминг на първи епизод на Терора, защото Фъни бяха вградили суба, ми отне 40 минути да набия 150 субтитъра. Ако има два пъти по толкова или повече, ще отнеме много време. За 2 часа филм с 1000+ реплики ще ти трябват минимум 4 часа да извадиш тайминг и после поне още час за донагласянето му. Тук програмата го прави за 25-30 минути и то без да си мърдаш пръста.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Kerensky SAS - програма за автоматичен таймкод ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Дек 16, 2015 10:40 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=48368_1501495806.jpg) |
v3nk0y |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
Регистриран на: Пон Май 28, 2012 6:41 am Мнения: 775 Местоположение: Earth
|
Това е защото нямаш опит. На мен 20 минути са ми напълно достатъчни за един нормален 20 минутен епизод, независимо колко реплики има. Но за да върви всичко по вода, трябва да ползваш няколко скрипта и да си знаеш бутоните - с кой пускаш аудиото, с кой преглеждаш последните 500 милисекунди от маркираното и т.н. Таймингът е най-лесната работа, но в началото винаги е малко тегаво. Веднъж оправиш ли си настройките и свикнеш ли, после си пушка. Даже съм правил и за 15 минути тайминг на един епизод, стига аудиото да е чисто и да няма много шумове. И ако ти се занимава, пробвай с програмата на това аниму - FLCL. Доколкото си спомням, то рейпваше предните програми.
_________________ Mai waifu is better than your waifu Korra a bess uh-vatar!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Kerensky SAS - програма за автоматичен таймкод ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Дек 16, 2015 12:04 pm |
v3nk0y |
|
|
Е, аз Уъркшопа го ползвам единствено за опцията, която проверява колко секунди е паузата между субтитърите. За друго не ми трябва. Аеджи съм си я направил супер удобна за работа. Обаче в началото беше малко зор да запомня клавишните комбинации за 30 и кусур скрипта. ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Иначе като я тестваш с някои от тези епизоди, качи епизода и буквите някъде и ми ги метни да ги прегледам.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Kerensky SAS - програма за автоматичен таймкод ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Дек 16, 2015 2:05 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6283_1559926008.jpg) |
KoP3Le7o |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 4:43 pm Мнения: 9766 Местоположение: J✯O✯J✯O
|
Дай и 'щото и баба знае да си губя още 3 часа в тайминг, при положение че разполагам с готов. Аниметата всеки ги гледа с титри още от време оно, или поне това е първото нещо, което излиза, тъй че винаги се намират. Няма нужда да викам никого, а просто е нужно да знам подходящите сайтове, а аз ги знам - автоматично съществуването на тази програма за мен се обезсмисля. Тази програма по-скоро би била полезна за хората, превеждащи филми, определено не виждам полза за хора, превеждащи аниме при наличието на готов тайминг, който просто да пипнат тук-там. Програмата също така би била полезна и на руските фенсъбъри, които вече нямат избора, който ние имаме, освен ако не се намери някакъв испански или немски превод, нали.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Kerensky SAS - програма за автоматичен таймкод ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Дек 16, 2015 2:19 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6283_1559926008.jpg) |
KoP3Le7o |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 4:43 pm Мнения: 9766 Местоположение: J✯O✯J✯O
|
Говориш ми за филми в аниме форум... Ние тука не превеждаме за студиа китайски филми.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Kerensky SAS - програма за автоматичен таймкод ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Дек 16, 2015 3:12 pm |
v3nk0y |
|
|
Ами, скриптовете са следните: разделяне на субтитър на два реда, съединяване на два субтитъра (един за един същ говорящ и за 2 различни с тиренце на втория ред), добавяне на стилове курсив, оня дебелия, на който му забравих името xD, разделяне на субтитър на два отделни на мястото на тага за делене на два реда и останалите няма да са ти нужни. Имам такива, които залепват субтитърите за кей фреймове, други, които добавят фейд ефекти, когато е нужно, както и други шукарийки, които при SubRip буквите не се виждат. В момента не се сещам да ползвам други неща. По принцип като таймвам правя и някой знаци, та малко са ми мъгливи нещата. Други неща, които трябва да научиш са копчетата за аудио плеъра: пускане на маркираното аудио, последни 500 ms, първи 500 ms (почти не ползвам), първи 500 ms след маркираното аудио, превъртане напред и запаметяване на промени и отиване на следващ субтитър. Общо взето с лявата ръка държиш копчетата S, D, F, G, понеже тях най-често ще ползваш, а с дясната ляв и десен бутон на плъха, за да задаваш колко да трае репликата. Ето едно клипче как работя: utube. Снимал съм го преди бая време, когато още бях на XP! ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Иначе по принцип най-бързо може да свършиш за 13-14 минути. Но може да си допуснал грешки, та затова без много зор 20-25 минути.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Kerensky SAS - програма за автоматичен таймкод ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Дек 16, 2015 3:32 pm |
Ragnos |
|
|
v3nk0y написа: разделяне на субтитър на два реда, съединяване на два субтитъра (един за един същ говорящ и за 2 различни с тиренце на втория ред), добавяне на стилове курсив, оня дебелия, на който му забравих името xD, разделяне на субтитър на два отделни на мястото на тага за делене на два реда и останалите няма да са ти нужни. Те и тези не са ми нужни, щото Шопа това го прави с 1 бутон. Клипчето ще го погледна. Цитат: китайски филми
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|