Заглавие: Cat Soup
Канджи: ねこぢる草
Тип: OVA
Жанр: Комедия,
Година: 2001
Аудио: Японски
Субтитри: Български и английски
Качество: DVDRip - 640x480
Линк: (bgshare) KAAЛинк: (4storing) KAA Качество: DVDRip - 704x528
Линк: (bgshare) niizkЛинк: (4storing) niizk Cat Soup. Името на това аниме звучи толкова просто колкото и всички неща които може да означава всъщност то. А именно една забъркана с пъстри цветове и блестящи въображаеми линии, картина от абстрактно прости идеи, в центъра на която са основните герои на това аниме двете котки.
Не знам как би изглеждало подходящото ревю на тази анимация. Може би ако можеше просто с няколко думи да се изкаже това, което се крие зад режисьорските умения на Татсуо Сато (Tatsuo Sato) те биха звучали, като тътен идващ от гърлото на планина пещера. Историята започва своето развитие, когато душата на малкото котенце на име Нияко (Nyaako) бива открадната от Смъртта. Нейният брат Ниата (Nyatta) тръгва заедно с нея да върне откраднатата й душа. По пътя на търсене те преживяват необикновени събития, които мога да сравня с приказни въображаеми обяснения за простота на света, неговото устройство и управление. Заедно с това всички препятствия по пътя на им пръв поглед непреодолими, но силната вяра и умелост на Ниата помага на него и сестра му да продължават да търсят открадната от Смъртта душа.
Анимето е късометражно, но в него се съдържа много. Точно този вид анимации, които по някакъв начин успяват да създаде импулс в главата ти, за мен са препоръчителни и желателни за гледане, тъй като те развиват въображението и със своето разнообразие от страна на изпълнение и в резултата на сравнение с околния продукт на пазара това аниме се откроява значително много. Колкото и да продължавам да пише за тази анимация не вярвам, че ще успея да покажа и дори обхвана малка част от всички идеи, които разглежда то в мълчаливите си минути. Филма е почти тих, без говор с малко музика, която се включва точно и допълва моментите идеално, като им предава чувство.
За мен това аниме е повече мисли отколкото каквото и да било друго. Не бих го сметнал за трудно аниме поради факта, че начинът, по който е показано всичко в него е прост и разбираем. Всеки един момент е като прашинка от цялото и когато тези прашинки се съберат се разбира, че новата вселена е сътворена.
Автор на резюмето: Нанера10x The PathoLoGiCal за превода!