![Изображение](http://store.picbg.net/pubpic/DC/EE/cfdaea4b6ab2dcee.png)
COLORFUL / МНОГОЦВЕТЕН
AniDBРежисьор: Кеичи Хара
Сценарий: Ето Мори
Музика: Коу Отани
Ролите озвучават: Казато Томизава, Акиоши Накао, Аои Миязаки и др.
Времетраене: 127 минути
Държава: Япония
Превод и субтитри: Mike & Ragnos
Лирика:Taumaster
Резюме:
*Анимето е базирано по романа на Mori Eto - Colorful.
Вярвате ли в прераждането на душата?
Историята започва с Душа, която няма право да се прероди, заради греховете и грешките, които е допуснала приживе. Чакайки своя ред на АВТОГАРА, която води към Ада, тя е спряна от ангел на име Пурапура, който и съобщава, че ще й бъде предоставен втори шанс за живот, но трябва да премине определено изпитание. Душата се вселява в тялото на 14-годишно момче на име Макото, което току-що се е самоубило. Тя трябва да си спомни своя най-голям грях в предишния си живот.
ТРЕЙЛЪРСУБТИТРИЗа изданията:
Colorful.(2011).1280x720.h264.BD.AAC
Colorful.1080p.BDRipx264.DTS.HD.MA-DECAY
Лично мнение:
Няколко думи и за филма. Вярно е, че артът е по-груб (все пак режисьорът е от старата школа), но пък вниманието към детайла е нечовешко. Невероятни текстури, всяка стая е изпипана до най-малката подробност, Пейзажите буквално спират дъха, а огромно впечатление ми направи визията на градските улици - все едно беше рисувано върху истински снимки (направо си подозирам, че е било така). Музиката е подбрана с много чувство, особено моментите с цигулките ми легнаха на сърце. Персонажите са пипнати, всеки е уникален и пълнокръвен, нямаше нито един излишен. Сюжетът е разказан плавно и много майсторски. Филмът определено ме докосна.
Горещо препоръчвам и предишния пълнометражен филм на режисьора Хара Кеичи
"Summer Days with Coo" (с великолепния превод на ckitnik), само два часа и половина е, но определено този човек умее да прави необикновени филми.
Няколко думи и за субтитрите - пуснали сме ги в srt и ass формат. Разликата е, че във вторите сме запазили голяма част от страхотните ефекти, дело на братушките от Dreamers Team & RG Genshiken, като на караокето съм оставил руската транскрипция, щото вече ме домързя да си играя и с нея.