http://store.picbg.net/pubpic/A3/5D/35588cdfc166a35d.jpg Това е строго юридически термин, който се ползва от доктрината, така че никак не виждам мястото му тук, нито пък публиката би разбрала значението му на първи прочит. "Местно" ниво е къде-къде по-разбираемо.
Благодаря за поправката. В началото беше "на градско ниво", но викам 'що да не използвам някой по такъв израз, след като говорят някакви политици. Като излезе и 12-а серия, ще има бач с коригирани запетаи, грешни изрази и т.н. Благодарности на Васто и Гоку, които ми сигнализираха за тях! Ако някъде нещо не ви харесва като изказ и т.н., пишете, все пак сам работя и имам само един поглед над нещата - своя изкривен.
Публикувано на: Нед Дек 14, 2014 5:25 pm
Ragnos
Да, сега го прочетох. "наркотици ли си почнал да употребяваш?" беше, наистина е дървено. Ще го преправя на "нали не взимаш наркотици". Искам да запазя малко японския смисъл. С друсането много ми идва хардкор. А за встъпителното изречение никакъв шанс да го променя, харесвам си го.
Публикувано на: Нед Дек 14, 2014 5:54 pm
Ragnos
На диалект? Сигурно имаш предвид на жаргон. Аз пък мисля, че има и такива родители. Освен това в семейната среда е нормално да говориш много по-неформално, отколкото извън нея. А въпросният татко е доста на "ти" с жаргоните, както се разбра от сцената с маймуната. Човекът е модерен - няма вестници, има таблет!
Публикувано на: Чет Дек 25, 2014 12:04 am
vilivili
И аз нищо не знам. Когато го направи - тогава. Реално аз проблем не виждам, тъй като си сваляте и гледате. Текстът няма да е по-различен от този, само ще има гаден стайлинг.
Публикувано на: Съб Дек 27, 2014 11:19 pm
Llabroe
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения