|
Дата и час: Пон Фев 10, 2025 5:52 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: Re: BG: Fate/stay night [Unlimited Blade Works][on] ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Май 03, 2015 4:57 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=44561_1613820851.jpg) |
VastoLorde96 |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 7:34 pm Мнения: 4127 Местоположение: Lawrence, Kansas
|
Не е само това, самите линии са по-тънки и другата разлика е ето тук. Вътрешността (под надписа) също ми изглежда странно, ама не виждам ясно и не мога да кажа със сигурност.
_________________ SAVING PEOPLE, HUNTING THINGS - THE FAMILY BUSINESS
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: BG: Fate/stay night [Unlimited Blade Works][on] ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Май 03, 2015 7:15 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=35646_1538937108.jpg) |
Ragnos |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
The Hollow Shrine написа: От епизод на епизод се убеждавам, че влагам сто пъти повече усилия да направя диалога разбираем и нормално звучащ от хората в Крънчирол, на които им плащат за тая работа... Нормално. Те го правят по задължение, докато ти го правиш за кеф. Всяко нещо, в което се влага достатъчно чувство и се прави редовно, в един момент започва да бъде по-добро от заводското. Изкуството във всичките му проявления е доста образен пример за това. Едно е да си купиш ваза от серийно производство с над 10 000 копия, друго е майстор да ти я изработи ръчно. Може би затова се дразня толкова, когато виждам, че някой преводач влага повече усилия в тайпсета, караокето, стайлинга и всичко друго, но не и в самия превод. Имам приятели, които станаха професионалисти, но чат-пат превеждат по нещо за удоволствие. Разликата в платения и безплатния труд е... чувствителна и не е в полза на платения. Точно това му е чарът на фенсубинга - не те гонят срокове, можеш да си позволиш да разчупваш диалога, превеждаш, когато имаш муза и настроение, изпипваш си нещата. И, вярвай ми, зрителят усеща разликата. Може би не всеки път ще го изтъква на всеослушание, но ще го оценява, макар не на висок глас.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: BG: Fate/stay night [Unlimited Blade Works][on] ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Май 04, 2015 2:29 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=48368_1501495806.jpg) |
v3nk0y |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
Регистриран на: Пон Май 28, 2012 6:41 am Мнения: 775 Местоположение: Earth
|
The Hollow Shrine написа: Линковете към Замунда са оправени. Добавен е линк за гледане онлайн. Също така пробвах да сложа логото. Не мисля, че стои добре... ![Изображение](http://store.picbg.net/thumb/D7/61/670ceb48f659d761.png) Ама вие ума ли си изгубихте? Защо сте прерисували символа? ![=))](./images/smilies/=)).gif) Сложете го като текст отдолу, ще изглежда 10 пъти по-добре. Плюс това добави малко blur, не се стискай. Ако си го направил, тогава раздели знаците на 2 слоя - един за основния цвят и друг за bord-а. Отгоре за името ти добави малко alpha&H--& на bord-а, за да го направиш да изглежда като на логото. Отдолу увеличи bord-а и пак добави alpha. И най-вече - ползвай blur! Целта е буквите да се слеят с картината сякаш винаги са били там, а не да изпъкват.
_________________ Mai waifu is better than your waifu Korra a bess uh-vatar!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: BG: Fate/stay night [Unlimited Blade Works][on] ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Май 04, 2015 11:40 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=46242_1547931948.gif) |
The Hollow Shrine |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
Регистриран на: Пон Окт 17, 2011 7:55 pm Мнения: 1635 Местоположение: Akasha
|
Мерси, че ме просветли как се прави тайпсет! Мислиш ли, че съм си дал какъвто и да е зор само за да направя примерно лого, което знам, че няма да сложа? (Логото също така го имам отдавна, благодарение на VastoLorde Свърши прекрасна работа в трейлъра и в #00.) Also, @Ragnos - ![:hat:](./images/smilies/hat.gif) Вдъхна ми повече увереност и мотивация.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: BG: Fate/stay night [Unlimited Blade Works][on] ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Май 04, 2015 12:46 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=48368_1501495806.jpg) |
v3nk0y |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
Регистриран на: Пон Май 28, 2012 6:41 am Мнения: 775 Местоположение: Earth
|
Знам ли, аз поне преди да върша каквото и да било, първата ми работа е да сложа blur, та сметнах, че си го пропуснал.
_________________ Mai waifu is better than your waifu Korra a bess uh-vatar!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: BG: Fate/stay night [Unlimited Blade Works][on] ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Май 18, 2015 1:36 pm |
The Hollow Shrine |
|
|
Понеже тук е най-удобното и подходящо място... Превод на опенингите на Съдба/празна атараксия! Обожавам ги, обожавам и Aimer(изпълнителката на втория опенинг в UBW), so here goes... ^_^
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: BG: Fate/stay night [Unlimited Blade Works][on] ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Май 23, 2015 8:12 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=49636_1413117687.gif) |
Anubiss |
|
![](./images/ranks/rank4.gif) |
|
The Hollow Shrine написа: Сам си пиша в тая тема. Хората просто са срамежливи да пишат. Иначе е ясно, че следят, като вътрешно изпитват чувство на благодарност.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: BG: Fate/stay night [Unlimited Blade Works][on] ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Май 24, 2015 9:52 am |
The Hollow Shrine |
|
|
Edit: [СПОЙЛЕР] Ето я и кулминационната битка в епизода заедно с новата песен на Aimer!
Също така искам да напомня, че е възможно следващият епизод да се забави с един ден.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: BG: Fate/stay night [Unlimited Blade Works] [on] ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Май 30, 2015 12:19 pm |
The Hollow Shrine |
|
|
Искам най-нагло да ви се похваля! Излезе сингълът на Brave Shine(опенинга), а с него и официалният текст на песента. И с гордост заявявам, че аз съм единствената група в интернет, която по слух разпозна целия текст на песента без грешка. Това, за което най-много настоявах и така и не промених в текста на караокето, макар всички английски(и чуждестранни) групи да бяха написали друго, беше "te wo nobaseba mada stay the night", което всички бяха чули като "my saviour light". И... да. Горд съм. ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Да ми е честито, че няма да правя поправки и v2 на епизодите. Тук е и моментът да благодаря на shade.seeker за помощта, която ми указа с insert-a в епизод #20. Мислех, че вече съм го направил, но явно не. Е, Last Stardust е страхотна песен и без него нямаше да видим превод на красивия й текст. И пак да напомня - утре съм зает, така че епизод #21 по всяка вероятност ще бъде качен в понеделник. За да се оправдая - минах си всички матури и изпити, без да отложа и епизод. ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Bear with me this time.
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|