Дата и час: Чет Фев 13, 2025 2:02 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 4 от 4 [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: BG: Dimension W [on] [LastAlliance]
МнениеПубликувано на: Нед Дек 31, 2017 1:03 pm 
Отаку България

Отрезвеай малко, мъжки, ти си забравил май колко проекти съм превел и редактирал, и на колко хора съм помогнал да си довършат проектите, работил съм с не една-две фенсуб групи и въпреки това ми предевяваш претенции да говоря с делата си? Ама така изобщо отстрани не ти ли става неудобно, че го казваш точно на мен?

Ти така ми говориш, все едно от мен зависи всички анимета в България да бъдат преведени. Аз не заплашвам, ако те заплашвах щеше да разбереш. Просто маниера ми на разговор е грубоват. Особено неприятно ми става, когато някой, който ми пише, че един вид не съм свършил нищо и трябва да почна да превеждам и пускам повече и да се доказвам с дела, вместо с приказки. При такива думи кой нормален човек няма да се жегне или ти очакваше разскаяние, или да те поканя на по бира?!

Като евентуален потребител всички изискват, НО като евентуален производител ти казвам, че това не е даденост, а труд безплатен и този труд не се цени от повечето потребитеби като теб, (има се предвид, че са потребители като теб, а не, че ти не цениш труда който се полага) за това и бройката на работещите намаля.

Относно превежданните проекти, преводите се правят от хора, които имат преводите за хоби и те превеждат това, което им харесва, що се отнася до мен - аз примесвам полезното с приятното и превеждам за пари, но това е друга тема.

Хората се менят, интересите също, децата порастват, нормално е и наплива на хора да спре. Опитваме се да привлечем колкото се може повече аудитория, но повечето хора вече се интересуват от игри, ютуб и прочие неща, но не и от аниме преводи. Вибокс 7 замря след новия дизайн, в Замунда тегленията на аниме са 2 пъти по-малко от преди, Анимес тракера умря, Анимес форума също. Няма как да се продължава да се превежда масово аниме като няма кой да го гледа.

Всяко хубаво нещо си има своя край. Цени поне малкото усилия, които се полагат. С негативизъм и без тях може да останем. :(

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Дек 31, 2017 1:24 pm 
Аватар

Пуснах сълза

МнениеПубликувано на: Пон Яну 01, 2018 2:34 pm 
Аватар

Chep_92
Цитат:
Ама така изобщо отстрани не ти ли става неудобно, че го казваш точно на мен?

Ни най-малко, защото не те обвинявам за това (ти си имаш твои си трески, но не говоря за тях...то кой ли няма).

Цитат:
Ти така ми говориш, все едно от мен зависи всички анимета в България да бъдат преведени.

Не, казах че визирам целия български фенсъбинг, не лично теб.
Основната ми идея беше да обясня защо има смърдели.

Цитат:
Просто маниера ми на разговор е грубоват.

Ето вече за това те критикувам лично...и то не заради някакви сбъркани норми за поведение и морални представи, просто не работи в писмен вид.

Цитат:
При такива думи кой нормален човек няма да се жегне или ти очакваше

Очаквах да разбереш, за какво говоря?

Цитат:
за това и бройката на работещите намаля

Не съм съвсем съгласен.
Това си е съвсем нормално за България, никой тук не цени труда. Според мен човек, който иска да се занимава с фенсъбинг и държи усилията му да бъдат отбелязани, няма какво да търси в тези среди. Признание няма да получи.
Остава единствено удоволствието от самата работа.

Основната причина за намалелите усилия в тази насока според мен са на друго място - намалялата популярност на анимето у нас.
Ето, няма и достатъчно хора, с които да се карам дори в основния форум.

Цитат:
Хората се менят, интересите също, децата порастват, нормално е и наплива на хора да спре.

На теория не е нормално, защото както знаеш анимето не е само за определена възрастова група, произвеждат се заглавия за всички. Просто вече анимето не е така на мода у нас.
Старите фенове се отказаха, нови не възникват. Донякъде това се дължи на споменатото от мен по-горе: поначало твърде тесни интереси, обаче и кризата в аниме индустрията се отразява лошо.
Друг фактор е, че разглезеният съвременен зрител гледа само "нови" заглавия, а всичко по-старо от 2 години се игнорира.

Последна промяна velush на Вто Яну 02, 2018 9:45 pm, променена общо 1 път

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 02, 2018 1:41 pm 
Отаку България

Не обичам да казвам какво ще работя в бъдеще и изобщо какво ще работя - такъв съм си бил винаги, но от тази година ще отърся пепелта от Аегито и ще се заема с ъпдейт на превода на самата програма, ще помогна на колегите да довършат проектите, които са забоксували и ще пусна 10-на проекта ей така за крастата! :lol:

Призовавам старите преводачи да се засрамят малко и да скокнат да пуснат поне един-два проекта, за да събудим духовете в бозайниците и да пораздвижим спящия аниме мечок! Не се излагайте, празници, курви, пиене, екскурзии до Гърция и Турция винаги ще има - проекти пускайте, събудете интереса в атрофиралите тела на 14-15 годишните келеши.

Хайде един по-здрав от мен за вас и се стягайте - не се излагайте!

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 4 от 4 [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]