Chep_92
Цитат:
Ама така изобщо отстрани не ти ли става неудобно, че го казваш точно на мен?
Ни най-малко, защото не те обвинявам за това (ти си имаш твои си трески, но не говоря за тях...то кой ли няма).
Цитат:
Ти така ми говориш, все едно от мен зависи всички анимета в България да бъдат преведени.
Не, казах че визирам целия български фенсъбинг, не лично теб.
Основната ми идея беше да обясня защо има смърдели.
Цитат:
Просто маниера ми на разговор е грубоват.
Ето вече за
това те критикувам лично...и то не заради някакви сбъркани норми за поведение и морални представи, просто не работи в писмен вид.
Цитат:
При такива думи кой нормален човек няма да се жегне или ти очакваше
Очаквах да разбереш, за какво говоря?
Цитат:
за това и бройката на работещите намаля
Не съм съвсем съгласен.
Това си е съвсем нормално за България, никой тук не цени труда. Според мен човек, който иска да се занимава с фенсъбинг и държи усилията му да бъдат отбелязани, няма какво да търси в тези среди. Признание няма да получи.
Остава единствено удоволствието от самата работа.
Основната причина за намалелите усилия в тази насока според мен са на друго място - намалялата популярност на анимето у нас.
Ето, няма и достатъчно хора, с които да се карам дори в основния форум.
Цитат:
Хората се менят, интересите също, децата порастват, нормално е и наплива на хора да спре.
На теория не е нормално, защото както знаеш анимето не е само за определена възрастова група, произвеждат се заглавия за всички. Просто вече анимето не е така на мода у нас.
Старите фенове се отказаха, нови не възникват. Донякъде това се дължи на споменатото от мен по-горе: поначало твърде тесни интереси, обаче и кризата в аниме индустрията се отразява лошо.
Друг фактор е, че разглезеният съвременен зрител гледа само "нови" заглавия, а всичко по-старо от 2 години се игнорира.