Дата и час: Чет Фев 13, 2025 4:52 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 3 от 4 [ 47 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: BG: Mobile Suit Gundam Thunderbolt [c]
МнениеПубликувано на: Чет Яну 05, 2017 11:43 pm 
Аватар
AnimeGod

Тоя раздел май има за цел да откаже хората от анимето... Отивам да си намеря нещо за четене та да си оправя вкуса след тоя шедьовър на малоумието!

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 06, 2017 12:04 am 
Аватар

Naruto написа:
Тоя раздел май има за цел да откаже хората от анимето... Отивам да си намеря нещо за четене та да си оправя вкуса след тоя шедьовър на малоумието!

За анимето ли говориш или за моите коментари? :lol:

velush написа:
Що спойлер ве?
Нали вече си чел най-най-най-най-най-най-великата фантастика на всички времена? (Ендър ли беше, Бендър ли беше?).
Нямаш нужда от някакви там мухлясали поредици. Господин Кар не те ли е научил на всичко, което трябва да се знае?

Първо се казва КарД, не Кар. Второ, трябва да си много спрял, за да си мислиш, че го смятам за най-великата фантастика на всички времена. Азимов е неоспорим лидер в жанра и въпреки това не се ограничавам само с него.

velush написа:
И как да го кажа, това хич не е спойлер. Не и за някой дори маргиално запознат с Азимов. Читателят ги знае тези неща още от Стоманените пещери. Героите се лутат, защото за тях ранните колонии са отдавна изгубено минало.

"Маргинално" не съм запознат, каквото и трябва да значи това. Чел съм Стоманените пещери, Голото слънце, Роботите на зората и не намирам паралел между тях и Фондация, която чета сега, и тъкмо стигнах до момента където споменават, че човечеството отдавна е изгубило познанието и името за родната си планета. Точно си мислех, че ще е яко на някакъв етап да зачекнат темата по-подробно. И ето бай велуш дойде и ми се изака на разсъжденията. :huff:

МнениеПубликувано на: Пет Яну 06, 2017 12:44 am 
Аватар

All of this has happened before. All of it will happen again.

МнениеПубликувано на: Пет Яну 06, 2017 12:51 am 
Аватар

Махнете се от мен словосподелящи говеда,
Помия ще забъркам и излея във вашите уста.
Грознеете ми с ваще изпилени редове
Загасете, заспете, оставете ме да мисля без да спирам.

МнениеПубликувано на: Пет Яну 06, 2017 1:00 am 
Аватар
AnimeGod

Коментарите са даже любопитни за анимето ставаше дума.
Между другото "Играта на Ендър" е най-тъпата книга от поредицата но покрай филма явно е добила известност.
А това с Азимов звучи като Толкин и фентъзито. Това че някой някога е написал нещо не значи че няма и по-добри писатели.

п.п. KoP3Le7o предлагам ти да зарежеш преводите и да направиш едно сборниче със стихове ще се радва на голям успех.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 06, 2017 1:32 am 
Аватар

Naruto
Цитат:
шедьовър на малоумието

Може би говориш за паралела между между двете фантастични поредици?
Круши с ябълки?

ПП
А да, добре.

Ragnos
Цитат:
КарД, не Кар

Не беше ли Чар? Един такъв носи гъзарски очила.

Цитат:
за да си мислиш, че го смятам

В интерес на истината не помня да си споменавал други фантасти.

Цитат:
Азимов е неоспорим лидер

Малко е пресилено, може би "Най-представителната фигура за поколението писатели"?
Ето Станислав Лем е горе-долу в края на "старата вълна" и ми е по-присърце, Стругацки почват да творят по същото време (цикъла за Зората, който преминава по-късно в Пладнето) и пр.
Да не говорим, че по-новите фенове на фантастика не признават нищо от Златната ера (щото са галфони).

Цитат:
И ето бай велуш дойде и ми се изака

Ми извинявай за спойл на книга от преди 35 години, но в повечето sci-fi компании на които съм попадал, често се отваря дума, че през 80-те Азимов е решил да обедини повечето стари негови книги, в обща митология...при това от хора дето съм ги засичал, че не са чели нищо от него :shock: ... Нещо като начин да се пишат начетени.
Както и да е, мислех че всички знаят.
Все едно да кажеш "Поредният Чар Азнабел клонинг." (то и не му е това името) пък някой да те наплюе "Ти ме наспойли, че има клонинги!".

KoP3Le7o
Цитат:
Махнете се от мен...

Белостишие?
Има ли още?

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 06, 2017 10:46 am 
Аватар

velush написа:
Цитат:
Азимов е неоспорим лидер

Малко е пресилено, може би "Най-представителната фигура за поколението писатели"?
Ето Станислав Лем е горе-долу в края на "старата вълна" и ми е по-присърце, Стругацки почват да творят по същото време (цикъла за Зората, който преминава по-късно в Пладнето) и пр.
Да не говорим, че по-новите фенове на фантастика не признават нищо от Златната ера (щото са галфони).

Въпроси по темата за личния вкус не виждам смисъл да коментирам. Все пак кое на Станислав Лем те е впечатлило повече от Азимов? Питам за референция, понеже съм чел само Соларис.

МнениеПубликувано на: Пет Яну 06, 2017 11:51 am 
Аватар

Ragnos
Цитат:
не виждам смисъл да коментирам

Пък аз и не го налагам, казвам че има много други, Лем е просто първия, за който се сетих.
Азимов е просто най-популярния, може би защото е първопроходец, но да кажем Артър Кларк е на половин стъпка за него.

Цитат:
референция

Соларис навлиза в много по-дълбоки теми от всичко на Азимов - психология, контакт с извънземен разум, Лем тук изгражда цяла псевдонаука - соларистииката, само за еднократна употреба в този роман, за разлика от психоисторията (да те спойлвам ли и за нея? =)) ), около която Азимов прави поредица от поредици.

Непобедимият - океан от идеи: технически (облакът е абсолютно гениална концепция за времето си), научни, едва ли не детективско разследване "кой е убиецът", екшън и дори елементи на ужас.

Цикълът за пилота Пиркс - като горното, но в богат набор от истории, разследване на инциденти, морални дилеми, психология и "технологичен екшън".

Цикълът за Ийон Тихи - външно е абсолютна гротеска, но се заиграва велико с безброй сериозни научни и научно фантастични концепции, всичко това през призмата на човешката глупост и тесногръдие. Примерно на някаква планета местния разумен живот имал пет пола. Католическата църква била в затруднение да реши, кой от тях е подходящ за ръкополагане в свещенически сан, пък друга разумна раса трябвало да се кръсти с опашката си, защото намала ръце...

Кибериада - нещо като народни приказки, но с роботи и високи технологии. Странно и идейно.

За мен Лем е едно ниво над Азимов и в литературно и в научно отношение. Това се дължи донякъде, че вторият твори от много по-рано и напрактика създава жанровата среда за творчеството на първия и още цяла плеяда писатели.
Като първопроходец чичо Исак (и някои други помагачи) е голямата работа, всички работещи в жанра му дължат много, а и множество от оригиналните му идеи нямат равни, но да го гледаш, като непостижим връх е малко фенбойщина.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 06, 2017 12:19 pm 
Аватар

velush написа:
Соларис навлиза в много по-дълбоки теми от всичко на Азимов - психология, контакт с извънземен разум, Лем тук изгражда цяла псевдонаука - соларистииката, само за еднократна употреба в този роман, за разлика от психоисторията (да те спойлвам ли и за нея? =)) ), около която Азимов прави поредица от поредици.

Както казах, Соларис съм го чел, там няма какво да ми оспойлиш. :lol:
Личният ми вкус - наречи го фенбойщина, щом искаш, клони повече към Фондацията отколкото към Соларис, въпреки че първото все още го чета, а второто съм го прочел сравнително наскоро и имам пресни впечатления.

За другите примери - ашколсун. :hat: Ще си набавя каквото намеря от тях.

МнениеПубликувано на: Пет Яну 06, 2017 1:41 pm 
Аватар

Ragnos
Цитат:
Соларис съм го чел, там няма какво да ми оспойлиш

Не, аз за психоисторията на Хари Селдън говорех.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 06, 2017 2:01 pm 
Аватар

velush написа:
Ragnos
Цитат:
Соларис съм го чел, там няма какво да ми оспойлиш

Не, аз за психоисторията на Хари Селдън говорех.

E, аз за нея вече имам хабер, освен ако по-нататък в книгата няма някакъв уникален туист за нея. 8)

МнениеПубликувано на: Вто Апр 04, 2017 2:07 pm 
Аватар

Първи епизод от втория сезон на "Тъндърболт"

МнениеПубликувано на: Нед Юли 30, 2017 10:35 am 
Аватар

МнениеПубликувано на: Чет Авг 10, 2017 9:50 pm 
Аватар

Някой може ли да е ориентира от къде да започна тази история?

Качвайте си субтитрите отделно в сайтове за субтитри, че накрая и вие няма да си намерите буквите.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Авг 10, 2017 11:50 pm 
Аватар

KoP3Le7o написа:

Цитат:
Филмът "Декемврийско небе" е компилация от четирите епизода, които излизат в периода 2015-2016 година. В края на филма също така има допълнителни кадри. Обявено е и продължение за тази година.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 4 [ 47 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]