|
Дата и час: Пон Фев 10, 2025 2:43 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Термини и Бързи въпроси - бърза редакция Публикувано на: Сря Яну 10, 2018 6:05 pm |
|
lovelyangel666 |
|
|
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 5:01 pm Мнения: 5243 Местоположение: Outer Heaven
|
Eurosport от много време е на български, а докато беше на английски не съм се заслушвала как го наричат. Българските коментатори казват "първи пост, втори пост.." и т.н. и за останалите. А често не става въпрос за най-бързия най-вече защото ако най-бързият е слаб стрелец, може да прецака цялата щафета, за това за последен пост обикновено слагат някой балансиран играч (хем да кара сравнително бързо, хем да може да стреля).
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Термини и Бързи въпроси - бърза редакция Публикувано на: Сря Яну 10, 2018 9:01 pm |
|
Ray-kun |
RyuKo FanSubs |
Регистриран на: Съб Окт 22, 2005 10:10 pm Мнения: 518 Местоположение: Somewhere in N-City, Japan...
|
lovelyangel666 написа: Не знам това дали ще ти е от полза, но в биатлона го наричат "последен пост". Да, прегледах още веднъж в нета и наистина, anchor е този, който се състезава на последен пост. Така че преведено като "последен пост" е съвсем правилно.
_________________ ФБ страница на "Светът ви очаква" - авторски фентъзи роман.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Термини и Бързи въпроси - бърза редакция Публикувано на: Чет Апр 26, 2018 10:44 pm |
|
Cha0s |
|
|
|
The Hollow Shrine написа: Докъде я докарах. Търся си някой запознат с правилата на родния ни език - да ми изчете един малък брой епизоди с по 300-400 реплики за грешки - печатни, граматически, пунктуационни, прочее. Без време и възможност съм. Някой навит? Моля. IDI Spell Checker 4.28 Ext
_________________ arghhhhhh
Качвайте си субтитрите отделно в сайтове за субтитри, че накрая и вие няма да си намерите буквите.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Термини и Бързи въпроси - бърза редакция Публикувано на: Пет Апр 27, 2018 12:02 am |
|
Ragnos |
|
|
|
Cha0s написа: The Hollow Shrine написа: Докъде я докарах. Търся си някой запознат с правилата на родния ни език - да ми изчете един малък брой епизоди с по 300-400 реплики за грешки - печатни, граматически, пунктуационни, прочее. Без време и възможност съм. Някой навит? Моля. IDI Spell Checker 4.28 Ext И ти сериозно ли мислиш, че не я знае? Той очевидно търси редактор на текста, не корекции на някакви запетаи и елементарна граматика.
|
|
|
Заглавие: Re: Термини и Бързи въпроси - бърза редакция Публикувано на: Пон Апр 03, 2023 6:45 pm |
|
KoP3Le7o |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 4:43 pm Мнения: 9766 Местоположение: J✯O✯J✯O
|
Представяме ви втора версия на речника, допълнена и оформена от Rinto-kun - Трудов речник v2 (речникът е файл с име main.pdf)
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|