|
Дата и час: Вто Фев 11, 2025 4:37 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: .::Пътеводител на Галактическите Събъри::. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Авг 05, 2015 4:30 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6283_1559926008.jpg) |
KoP3Le7o |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 4:43 pm Мнения: 9766 Местоположение: J✯O✯J✯O
|
Ragnos написа: Vixlin, зарежи тоя спелчек и си свали IDI Spellchecker, безплатната версия. Подкрепям, доста е добър, аз също си го ползвам него.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: .::Пътеводител на Галактическите Събъри::. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Авг 25, 2015 2:38 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=48368_1501495806.jpg) |
v3nk0y |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
Регистриран на: Пон Май 28, 2012 6:41 am Мнения: 775 Местоположение: Earth
|
Да, това с имената си е реален проблем. На мен DGIndex ми създаваше ядове с тях, защото имаше канджи в имената. Свали си ffms2.dll и ffmpegsource.dll заедно с всичките им други файлчета и ги сложи в папката на AviSynth. Тя трябва да ти се намира в C:\Program Files (x86) или в папката на MeGui. След това, когато си вмъкваш файловете за енкод, вместо DirectShowSource, Напиши FFVideoSource и задай път до ffms2.dll най-отгоре в скрипта. Скрипта трябва да ти изглежда така:
loadplugin("dir/ffms2.dll") ffvideosource("dir/movie.mkv") assumefps(24000,1001) textsub("dir/subs.ass", 1) /Ако ще вграждаш субтитри във видеото./
Впрочем може да провериш дали самата програма не те пита някъде какъв филтър да ползваш за отварянето на видеото, преди да направиш всичко това. На мен directshowsource ми създава проблеми и не иска да ми отваря видео файлове от доста време. Така и не разбрах защо го прави, но не ме и интересува. ffms2 е много по-добър.
Ако енкодваш OP на HS, тяхното видео е май 29.97 fps, тъй че това assumefps трябва да ти е 30000,1001.
_________________ Mai waifu is better than your waifu Korra a bess uh-vatar!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: .::Пътеводител на Галактическите Събъри::. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Авг 25, 2015 5:06 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=54035_1436962312.jpg) |
Drakat |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
|
x_108 написа: ^ Опитаи да смениш името или имената на папките през които трябва да се мине за да достигнеш файла. Да не са на кирилица и да не съдържат някакви странни символи може би за това програмата показа пътя за достигане на файла като "????" защото не разпознава символите. Имал съм такъв проблем с имена на песни написани на кирилица и плеъра не ги пускаше. Мерси, както и на Венко или Венци за повечкото инфо, сигурен съм, че инфото дето даде Венко ще помога на доста хора в бъдеще, които ще се занимават с енкодинг
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: .::Пътеводител на Галактическите Събъри::. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Апр 10, 2016 5:12 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=53497_1441463555.jpg) |
MeRcEnAry98 |
|
![](./images/ranks/rank1.gif) |
|
Дракатче,при мен се появи долу-горе същия проблем,само че,мен ме изхвърля направо от самата програма - кодеци ли не бяха,AviSynth. И накрая к'во се оказва,ем ебал съм го и аз не знам.
Традициите не са това, което бяха.
Толкова ли е трудно всички да бъдат като мен?
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: .::Пътеводител на Галактическите Събъри::. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Май 22, 2016 5:25 pm |
v3nk0y |
|
|
Днес едно изненадващо прозорче ми изкочи на една програма, която ми върши много работа. Програмата е IDI Spell Checker и в прозорчето пишеше, че трябва да я регистрирам. В последствие разбрах, че програмата вече е платена и съм минал 60-дневния пробен период. Бих я купил, ама цените са "леко" височки за мен. 60 лева за леката версия и 120 лева за пълната. Аз с тея пари ще си вдигна сватба, бе! ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Поразрових се малко, обаче не успях да отркия някоя безплатна версия на програмата. ![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif) Някои случайно да знае други подобни програми като тази? EDIT: Намерих си стара версия, която работи, тъй че съм оправен!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: .::Пътеводител на Галактическите Събъри::. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Юли 28, 2016 7:35 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=52377_1695987142.jpg) |
bg_voin |
|
|
За AegisSub как автоматично да направя да ми подравни тайминга, че един ред ми се пуска и застъпва с предния за няква част от секундата. Има ли автоматизирана команда или да налучквам?
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: .::Пътеводител на Галактическите Събъри::. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Юли 28, 2016 8:02 pm |
v3nk0y |
|
|
Свали това - ShiftCut. Сложи го в Aegisub/automation/autoload. Рестартирай програмата. Отвори субтитрите, маркирай всички редове (Ctrl+A), отиди на падащото меню Automation и избери "ShiftCut". http://puu.sh/qhBmx/a251b27711.pngСлед това натисни бутончето Link lines. Така би трябвало да се оправиш. Има възможност да ти прецака тайминга на някои редове обаче! Няма да са повече от 5-10, но имай това предивд. Ако стилът на субтитрите ти не се казва "Default", избери го от падащото меню "Styles to apply to". Edit: Надявам се да не ти даде грешка скриптчето, че аз работя с леко пипната версия на Aegisub, а скриптовете ми са точно пригодени за нея. Тя си е същата като официалната с изключение, че има една шукарийка за сваляне и ъпдейтване на LUA скриптове.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|