Дата и час: Пет Фев 14, 2025 10:23 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 2 [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: BG: Mushibugyou OVA [on]
МнениеПубликувано на: Сря Дек 31, 2014 11:37 am 
Аватар

Ти хубаво правиш, но вземи попрочети малко първо,
пък тогава се оправдавай с израза "всеки прави грешки".
Да, грешки се правят - изпуска се запетая, буква (редовните, които правя),
но чак такива... :lol:

И осъзнаваш ли, че повтори едно и също нещо два пъти? :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 31, 2014 11:39 am 
Аватар

Това, че правиш грешки като нормалните хора, не означава, че трябва да ги пробутваш като превод, на който хората да разчитат, за да разберат един непонятен за тях език. Голяма грешка е да превеждаш буквално и да вярваш, че написаното в английските субтитри е най-вярното и че трябва да го следваш неотклонно. Още по-голяма грешка е да си вярваш и да се утешаваш, че пускаш достатъчно добър продукт, и да не слушаш за какво ти е направена забележка. Това "И аз съм човек, и аз греша." не е нормална реакция. Правили са ми и на мен забележка за превод и съм се вслушвал, преди да избълвам още нещо.
Също така превеждам отдавна, но свой превод пуснах за пръв път едва наскоро, когато бях убеден, че ако съм допуснал несъзнателни грешки, то те не са фатални. Твоите са фатални и мен лично би ме било много срам да се излагам така. Езиковата ти култура е под всякаква критика и това, че си на 19 (доколкото разбрах), не само не те оправдава, а още повече влошава положението. В този форум има по-малки преводачи от теб, сред които съм и аз, които се справят далеч по-добре и се отнасят много по-сериозно към процеса на превод.
Съвсем сериозно те съветвам - с най-приятелски намерения, да се скриеш за известно време, да си превеждаш сам, без да пускаш, и да се усъвършенстваш. Светът и българската аниме общност нямат нужда да стават свидетели на този процес. Аз постъпих така и мисля, че мога да кажа, че от първия ми пуснат превод досега не е било нужно особено голямо развитие.

А впрочем - относно сърцераздирателната история в сайта ви... :lol:
На кого му хрумна и кой съумя да реши, че е добро решение да се представите така в интернет пространството? :D

МнениеПубликувано на: Сря Дек 31, 2014 11:58 am 
Аватар

Цитат:
Имаме мрачно минало, шефът ни беше крадец на субтитри, но двама човек му помогнаха да се оправи и да спре.

=)) Кражбата на субтитри явно е била като наркоманията.

Цитат:
Изведнъж той започна учудващо да превежда, без да краде субс, а с негови собствени.

=)) Така написано излиза, че вече краде собствените си субтитри.

Цитат:
И превежда много добре и много бързо. Сега той е един много добър преводач на име Drakat.

=)) Тук направо ме оставихте без думи.

Цитат:
шефът ни не ни остава да си почиваме, не мързелуваме и свикваме с обстановката и всеки ден превеждаме

=)) А поне пари дава ли ви?

Цитат:
обещаваме, че винаги ще ви радваме с качествени субтитри.

Не давайте напразни обещания. Субтитрирането не е за всеки.

Цитат:
Не сме едни от най-добрите, не сме едни от най-лошите

От това, което съм виждал, оставам с впечатлението, че сте си баш от най-лошите.

В миналото съм казвал, че лично аз предпочитам някой да ми открадне субтитрите и да се подпише под тях с неговото си име, отколкото на зрителите да се предлагат такива боклуци като "по-бърза" алтернатива. Така че най-добре послушайте съвета на Я34L17У, скрийте се някъде, ограмотете се и пак опитайте. И ако някога се надявате наистина да станете добри преводачи, още сега забравете за Google Translate. Мир и весели празници.

МнениеПубликувано на: Сря Дек 31, 2014 12:02 pm 
Аватар

Цитат:
Сега той е един много добър преводач на име Drakat.

=)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) Не знам какво да кажа!
Това е като да призовеш божество в "Ю-Ги-О" - оставаш буквално без думи, зейваш уста и просто стоиш... =)) =)) =))

МнениеПубликувано на: Сря Дек 31, 2014 12:07 pm 
Аватар

Drakat написа:
Превел съм си Овата много добре. Щом не ви харесва винаги можете да я изгледате с английски субтитри и без това всички сте ''Англичани''. Колкото до грешките да имам грешки, но осъзнавате ли, че и вие грешите, когато пишете нещо? Може преди, да съм крадял субс, за което искрено се извинявам, но сега поне се опитвам да правя нещо за ваше удоволствие, ако не ви устройва винаги можете да гледате с английски субс, като мен. Колкото до превода нормален си, може да имам грешки да, но това означава, че съм човек и греша и, че ще ги поправя. Така, че щом не ви харесва превода влизайте в nyaa и си теглете английски релийз. А да, за малко да забравя. П.П genata891 в торента ти прочетох изречението и умрях да се смея, защо ми пишеш за грешки, а ти самия беше направил пълно грешки в едно изречение :o Приятен ден. :hat:

Човек, щом искаш да правиш нещо за нечие удоволствие, спокойно може да прочетеш някоя книжка, за да си ограничиш грешките, и най-малкото да си спестиш подобни спорове. След като смяташ, че си готов с това, пишеш на преводач, който се е занимава от повече време със субтитри. Има хора, които са готови да помогнат. При мен така се случи, че дори няколко човека ми помогнаха страшно много и излезнаха пичове, макар да издават иначе някаква аура на надути типове. :mrgreen: Естествено, оправи си малко и държанието. Никой не би си хабил времето да ти помага с нещо, ако на всяка критика отговаряш с репликата за тегленето от ня. На няколко пъти съм получавал съобщения с извадки, заради мои некадърни преводи, даже някои груби, но просто не съм упорствал и всъщност всъщност точно тези хора са ми помагали. :lol:

МнениеПубликувано на: Сря Дек 31, 2014 12:09 pm 
Аватар

'Що да забравят Гугъл преводача?
С изречения не се справя добре, но за единични думи го бива.
Дори на мен ми е много полезен, когато търся синоними на някоя дума.

Даже левела на един превод, който го има там, е над 9000. :lol:
Изображение

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 31, 2014 12:26 pm 
Аватар

Drakat написа:
Превел съм си Овата много добре. Щом не ви харесва винаги можете да я изгледате с английски субтитри и без това всички сте ''Англичани''. Колкото до грешките да имам грешки, но осъзнавате ли, че и вие грешите, когато пишете нещо? Може преди, да съм крадял субс, за което искрено се извинявам, но сега поне се опитвам да правя нещо за ваше удоволствие, ако не ви устройва винаги можете да гледате с английски субс, като мен. Колкото до превода нормален си, може да имам грешки да, но това означава, че съм човек и греша и, че ще ги поправя. Така, че щом не ви харесва превода влизайте в nyaa и си теглете английски релийз. А да, за малко да забравя. П.П genata891 в торента ти прочетох изречението и умрях да се смея, защо ми пишеш за грешки, а ти самия беше направил пълно грешки в едно изречение :o Приятен ден. :hat:

Човече, ти пак бръщолевиш глупости. =)) =)) =)) Ако обичаш ми кажи кое му е много доброто в превода на тази ова? Показах ти по-простите и тъпи грешки, които някой може да допусне. Знаеш ли колко още глупости си писал? Това не е само на тази ова. Правиш същи глупави грешки и на останалите анимета, които превеждаш. Това оправдание, че ти се е случвало да правиш грешки не минава. И преди да раздаваш акъл на някой, който е доста по-грамотен от теб вземи се вслушай в това, което са ти казали не да се правиш на интересен.

П.П. Доста грамотно изречение, няма що.... :lol:
Drakat написа:
П.П genata891 в торента ти прочетох изречението и умрях да се смея, защо ми пишеш за грешки, а ти самия беше направил пълно грешки в едно изречение :o Приятен ден. :hat:

МнениеПубликувано на: Сря Дек 31, 2014 1:34 pm 
Аватар

Добре, и аз реших да погледна какво толкова му има на превода и реших, че няма да е толкова зле. Всъщност да, зле е. Много. Ъм... да. Но не го нападайте така все едно не може да се поправи, аз бих послушал Я34L17У на твое място и ще се опитам да подобря превода си. Правете си преводи ей така измежду хората в групата и се упражнявайте, не е казано като преведете нещо без редакция, без нищо да го пускате. Оформете текста, намерете си тайпсетър и т.н. Никой не се е родил научен. Също, няма да е зле да махнете тая история от сайта си, защото никой няма да се присъедини така. :lol:
Направих темата за да почета труда на хората, не за да го откажем от превода. Нека продължи, НО след като се научи за да има наистина някакъв смисъл. :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 31, 2014 2:27 pm 
Аватар

Drakat написа:

Драк,аз поне са уча от грешките си,не блокирвам хората като теб ;). И преди да ми казваш как пиша,вземи погледни мой проекти който съм качил,не претендирам че са грамотни както на колегите тука,защото те са със светлинни години напред,ама сравнение с теб,дори и моите преводи са на светлинни от тебе ;) ,така че приеми критиката на по горно писалите,и тогава може наистина да станеш преводач,а не както в момента правиш - буквално да отказваш хората да гледат със Бг суб ;) ,тва че разни пишлимета ти пишат коментари във вбокса колко си страхотен и прочие, изобщо не е предпоставка че си качествен преводач,щот тия от вбокса разбират от качествен превод (макс 20 30% да разбират) колкото и магаре от коли ;)

МнениеПубликувано на: Сря Дек 31, 2014 3:42 pm 
Аватар
Модератор

Все стари теми дъвчете, ама този път май е различен случая. Той не си е взел поука от предните пъти и продължава в същия дух като преди. Съгласен съм с всичко, което написа Я34L17У. Обаче не мога да не спомена, че като четях историята ви се смеех яката. :lol:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 2 [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]