Дата и час: Сря Фев 19, 2025 3:51 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 8 от 9 [ 121 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: BG: Ushio & Tora (2015) [OtakuBG] [on]
МнениеПубликувано на: Чет Окт 08, 2015 6:41 pm 
Отаку България

Ми мога и по-подробна статистика да ти дам, но да не се хваля сега. :lol:
И снимков материал мога да предоставя, че дори и колаж с всичките постери, но отново да не се хваля.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 08, 2015 10:35 pm 
Аватар

Моля модераторите да по разчистят темата.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 08, 2015 10:43 pm 
Аватар

Тихо ,тихо. Да си направим малко шоу и винаги ще се пръкне някой като тебе.. тц тц

МнениеПубликувано на: Пет Окт 09, 2015 12:08 pm 
Аватар

Моля Джоето да си държи езика зад зъбите! xD

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 09, 2015 9:55 pm 
Аватар

За разлика от вас си държа езика зад зъбите. Писна ми като вляза във форума да чета на 5-6 човека ''гениалните'' умозаключения. Доколкото виждам темата е за Ushio & Tora така че ако обичате пишете по темата. Не мисля че тук е мястото да си чешите езиците.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 09, 2015 10:22 pm 
Аватар

Стига мисли.. от много мислене една Жое'ба умряла. Тва е ФЕНсубинг и понякога трябва малко настроение да се вкара в преводачите за да се мобилизират да превеждат и като се има напредвид ,че се броят на пръстите на 1-та ми ръка в този момент, определено трябва да ги държим в добро настроение. Такива като теб само пречат на това.

МнениеПубликувано на: Пет Окт 09, 2015 10:43 pm 
Аватар

Прочети мненията на предходната страница ако обидите и заяжданията ти докарват добро настроение,толкова по зле за теб. Колкото до преводачите си е тяхна работа дали ще превеждат или не, но не мисля че целия форум е длъжен да се съобразява с инфантилните им настроения. А това, че им преча е вече върха не че нещо но на калпав уй космите му пречат.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 09, 2015 10:57 pm 
Аватар

>на калпав уй космите му пречат
Това не го бях чувал досега! :lol:

Иначе никой не те кара да четеш абсолютно всеки коментар, нали знаеш това?
Ако не ти се чете, просто го подминаваш. Не е трудно, пробвай. Работи 9 от 10 пъти! xDD

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 16, 2015 5:08 pm 
Аватар

Chep_92 написа:
Ами има си и платени фенсубъри колега. :lol: Не искам да споменавам имена. (Не казвам без подкупи, аххахахах.) :peace:

Райгарт, веднага те запознавам с моята кратка фенсубография. :) Илиян Илиев a.k.a Chep92. Преводач и редактор от 6/7 години. Завършени проекти 124, проекти в процес на завършване 4, наполовина готови 4, начален стадий 1, планирани 6. Съосновател, ръководител и член на Отаку България.

Георги Гинев a.k.a KoP3Le7o. Преводач и редактор от 9-10 години. Завършени проекти над 100.(не съм сигурен за точния брой.) В процес на завършване 2-3, наполовина готови - неизвестно, начален стадий 1-2, планирани - о, много са. Главен редактор и член на Отаку България. :hat:

Обичайте се, еччи фор лайф! :D

И ако всеки проект го караш 1 година за 12 епизода това добре ли говори ,че се хвалиш?Аз аниметата ги изгледах но искам да ви покажа какви сте в очите на повечето хора които чакат български субтитри.Но както се изрази един преди време не ви пука за тях така че наистина тоя спор беше безсмислен.Правете се на псевдо преводачи и това е аз спирам дори вече да посещавам форума и да се занимавам с детински глупости.

П.С Ако може някой модератор или администратор да ми изтрие акаунта.

МнениеПубликувано на: Пет Окт 16, 2015 6:12 pm 
Аватар

Един досадник по-малко. :lol:

МнениеПубликувано на: Пет Окт 16, 2015 6:32 pm 
Аватар

Raigart
Цитат:
какви сте в очите на повечето хора

Дъъъ.
Сто пъти ти казаха, че не ги касае, а превеждат за собствено удоволствие и когато могат (че дори когато и не могат, в ощърб на собствената си кариера и пряко сили).
И не гледай примерно как руснаците превеждат по-масово и бързо, защото си имат много по-голямо население и съответно много повече свободни фенсъбъри на аниме заглавие.

Апорпо, знаеш ли как изглеждат младите хората дето не знаят и бъкел английски в моите очи?
Хайде ти не си от тях, но за другите мрънкала говоря.
В съвременния свят не само е по-лесно и достъпно да се изучава (в сравнение със социализЪма примерно), а направо си е задължително.
Всъщност точно моето и още по-дъртите поколения имаме право да се оплакване от липса на български превод, а парадоксално не го правим и се справяме някак.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 17, 2015 1:12 am 
Аватар

Този коментар ми напълни душата. До такава степен садна пича,
че поиска да му изтрият акаунта от форума!
Доволен съм от себе си, че се заяждах с него. :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 17, 2015 11:49 am 
Отаку България

Значи не ми стана ясно как ги изчисли, че един проект го оправям за една година като бройката, която му посочих беше 124 анимета като 10 от тях са с по над 30 епизода да не споменавам и че едно от тях е с над 50, а в тези които оправям в момента има две, които са с около 100.

Това че изкарах на показ достиженията си не е с цел да се хваля колко съм велик, а да ти покажа потребителю Райгарт, че не всички преводачи зарязват субтитрите на първата година и че може да се труди човек, стига да иска. Изводите ти са ми много непонятни, не е нужно да си триеш акаунта или да спираш да посещаваш форума, това са крайни решения, които няма да дадат никакъв положителен резултат. Както Велуш по-горе ти е написал, руснаците имат около 300-400 активни фенсуб преводачи и всеки ден се пръкват поне по 10 нови и при тях има преводи на 2/3 от излезлите изобщо анимета, просто няма как да се сравняваме с тях. Да не споменавам пък колко анимета имат английски превод или дублаж.

За направата на само един аниме епизод отнема грубо казано от 2-3 часа превод, 1-2 часа редакция, 30 минути оформление. От 3 часа и половина до 5 часа и половина, че понякога и отгоре само за един-единствен епизод от 24 минути. 12 епизода по 3 часа и половина/5 часа и половина са 42 - 66 часа груби сметки, ако ги разделим на ден по 2-3 часа ти се получава един месец и половина груби сметки. Ако превеждаш редовно и всеки ден, добавяме и свободни дни, излизания и дни, когато не ти се пипа нищо и ето ти 2 месеца само за един-единствен проект от 12 епизода. Направи си елементарна сметка колко време отнема за един проект с 24 епизода или с 50.

В момента ти си човека, който образно казано се заяжда с хората, които отделят от свободното си време. Много хора се отказаха именно заради негативизма, който посрещат напоследък. Трудиш се, отделяш време и усилия и то за без пари, и накрая се появяват хора, които не стига, че не се радват на труда ти, ами ти намират и упреци защо това е по-бавно, а онова е в застой. Не става дума лично за мен, аз такива хора ги игнорирам, понеже знам какво е и още се занимавам, и ще се занимавам още колкото се може по дълго, но когато редовно се сблъскваш само с недоволни, проблема не винаги е само при фенсубъра.

Надявам се да си направиш труда да прочетеш това, което съм ти написал и да вникнеш в думите ми, които не са, за да се заяждам, а да ти отворя очите пред реалността, с която се сблъсква всеки човек, който се занимава сериозно с превод на субтитри, а има и хора, които отделят още повече време и усилия от това, което ти изредих по-горе.

Имам колеги, които са ми споделяли, че понякога не са спали по цяла нощ, за да могат да изкарат любимия си проект и да го пуснат първи само и само бързаците и най-върлите фенове да са доволни. На такива хора как може да имаш очи да им държиш сметка?!

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 22, 2016 12:59 pm 
Аватар

Започвам лека-полека да възобновявам работата по този проект, ето и какво съм постигнал досега:

Епизоди 10-14 - преведени, 15 - 10%

Анимето ще се качи цялото, когато стане готово.

МнениеПубликувано на: Сря Мар 02, 2016 12:41 am 
Аватар

Тъкмо се канех да го продължавам, че го бях поспрял, пък и предстои втория сезон.
Хайде ще ви изчакам. :P :roll:

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 8 от 9 [ 121 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]