|
Дата и час: Сря Мар 05, 2025 1:03 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1 [ 9 мнения ] |
|
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: MyFic:Поредната глупост родена в моята глава  Публикувано на: Чет Май 08, 2008 12:39 am |
 |
Hasegawa Kumiko-chan |
|
 |
|
Както си седях и си четях из няколко форуна едновременно, в главата ми започна да се оформя текст. Естествено, напълно лишен от смисъл. Но реших, че точно днес съм в настроение да пиша глупости. Така че, ето го и него. Смейте се наволя, той е за това.
ПРОЛОГ
Нощ. Защо е нощ? Може би защото вампирите ловуват нощем и спят през деня, а да разказваш история за спящ вампир е тъпо. Е, фактът че вампирите са нощни птици няма нищо общо с това че е нощ, просто защото това не е история за вампири. Но да продължим с нашия разказ.
Вини, както всяка друга вечер, беше работил до късно и се прибираше по вече тъмната като негърски задник улица “Марагидик” нейде из забутания квартал “редута”.
Нека го поясня от сега, като кавам че е тъмна, нямам никакво желание да й придавам какъвто и да било зловещ елемент или мистериозност. Улицата е тъмна, чисто и просто защото столична община няма пари, които да отдели за уличното осветление на една толкова завряна улица. Разбира се, имайки в предвид факта че “Марагидик” никога не е била асфалтирана, е разбираемо и защо бюрократите не смятат за нужно да я осветяват. Ще попитате “Как така не е била асфалтирана?”. Отговора е, че в завряните квартали като редута, повечето улици са павирани. Да, павирани в смисъл, че вместо асфалт пътят е постлан с не много гъсто наредени големи безформени каменни късове, наричани за по-благозвучно “павета”. И за разлика от хубавичките жълти павета, безформието и грубата изработка на нашенските, не им позволява да бъдат плътно и спретнато наредени. Не, трябва да има големи цепнатини и по възможност още по-големи дупки от липсата на някое и друго паве, отдавна изкъртено от веселите каруци на циганите в съседната махала. Тази идилична картина сигурно обяснява и факта, че за всеки цивилизован гражданин на света “източна европа” е мръсна дума.
Но да оставим абсурда на собствената си действителност за момент и да се насочим към фарсът, в който се бе превърнал все още краткия и не съвсем пълноценен живот на Вини. Той беше изключително надарен петнадесетгодишен младеж с отлични оценки и обещаващо бъдеще. Беше до преди две годни. Сега е един седемнадесетгодишен лентяй с психически отклонения и хронична пристрастеност към алкохол, цигари и няколко различни вида наркотици. Повечето хора около него се чудеха как е възможна такава колосална трансформация за по-малко от две години.
Майка му беше склонна да вярва, че бащата, който е заклет алкохолик, е виновен за промяната на Вини. Баща му от своя страна отдавна беше развил тежка форма на деменция и едва ли имаше достатъчно сиво мозъчно вещество за да изгради толкова сложна идея. Бабата на Вини пък обвиняваше майка му за пълната й липса на майчински инстинкт, честите й отсъствия за повече от седмица, а също и заради онзи ужасен инцидент, когато Вини беше още малък. Без съмнение да завари майка си под душа с напълно непознат в разгара на любовната им игра беше голям шок за Вини-първолака, но той го преживя. Винаги си е знаел че баща му е идиот, а майка му е обиколила спалните на всички съседи и приятели, а също и приятелие на съседите и съседите на приятелите им. Това не му пречеше. Имаше нещо друго, което тровеше съзнанието му. Нещо, което беше много по-ужасяващо и много по-важно. И Вини би дал всичко да разбере какво всъщност беше това нещо.
ПС: Има и продължение, но ме беше мързел да пиша. В смисъл имам идея за следващите 5 глави за Вини и неговите наркомански прозрения, но за сега пролог ви стига. (А и не мисля че това е най-стойностното четиво ама карай)
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Чет Май 08, 2008 8:05 am |
 |
mandra |
|
 |
|
Цитат: А и не мисля че това е най-стойностното четиво ама карай
Ти си го каза. Закачливият стил обаче ми допадна.
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Страница 1 от 1 [ 9 мнения ] |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|