Дата и час: Вто Фев 25, 2025 12:48 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 29, 2008 10:15 pm 
Аватар

Интересно. Определено е различно. И ти давам плюс, защото главата беше добре оформена и не ме заболяха очите. Чакам втората :P :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 29, 2008 11:25 pm 
Аватар

като изключим 2 изключително набиващи се на очи грешки
"Чакраката "
"Позволи ли си тънка усмивка преди тихата си атака. "
и това че на някои места звучи доста, да речем, набързо написано( няма да влизам в подробности, но сцената с убийството е под всякаква критика) , това е най добрия наруто фик който съм чел (тоест от 4-те). Получаваш много бонус точки за оригиналноста на сюжета, но ,по мое мнение, щеше да е по-добре ако беше просто крими фикче, а не Наруто такова

Every fight is a food fight if you're a cannibal
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 30, 2008 11:26 am 
Аватар

Става , но не достатъчно ^^ Имаше едно-две повторения , както каза Фаранар , а действието е прекалено бързо и претупано на места :roll: Пък и стила на писане е доста познат , лол :roll:

Ich und du...
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 30, 2008 2:46 pm 

Добре, а защо примерно не пробваш да напишеш нещо за Death Note? Там повече ще вървят такива истории. Анимето е популярно и определено ще представлява интерес...

Ти си решаваш де, аз само давам идея...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 30, 2008 9:37 pm 
Аватар

Това е от Line, mandra, dumper, бе както го знаете. Аз само поствам, нямам нишшо общо...

2

Хокагето се наведе над мъртвеца, отметна назад спусналият се пред лицето й кичур и се вгледа в лицето, в пробилата плътта челюстна кост. Кръвта, стичаща се по врата на младия нинджа, бе все още прясна, плашеща с аленочервения си цвят. Тифа подтисна пристъпа на гадене, повдигна левия крак на жертвата и нави крачола малко над коляното. Там, в свивката, се забелязваше тънка прорезна рана, зацапана с кръв. Момичето не успя да се сдържи и шумно изпсува пред подчинените си.

-Кога е намерено тялото? – обърна се към известилият я мъж.

-Когато аз дойдох, хората вече се бяха струпали наоколо. Преди около двайсет минути.

Бе използван същия подход, като при останалите убийства, в това Тифа бе сигурна. Но що за човек би могъл с такава лекота да се справи с новото поколение нинджи на Коноха, обучени по системата на загиналия пред няколко години Учиха Саске? Петнайсет жертви, по дяволите, все млади момчета, доказали способностите си във всички тестове и изпитания. Селото бе в паника от месец насам.

Боже, в следовател ли се превръщам... Изправи се, пое си дъх, избърса потта от челото си и се обърна към заобиколилите я селяни. Върху лицата им се четеше страх и недоверие – това, което най-малко желаеше да види.

-Не сме убедени какво става – умората пролича много ясно в гласа на хокагето - , но искам всички да знаят, че от днес засилвам охраната тройно. Всички по-опитни бойци ще бъдат ангажирани. От вас се иска единствено да си отваряте очи на четири и да гледате за нередности. Обещавам, че това скоро ще приключи.

Нмяше недоволни възгласи, нямаше гневно крещене. Само плахи погледи, местещи се от хокагето върху обградилите я подчинени. Тифа смъмри на застаналия най-билзко до нея да се погрижи за ситуацията и се затича по каменистия път.

Прибра се в малката си къща, метна якето си върху прашния фотоьол в хола и влезе в банята. Завъртя кранчето и затапи сифона на ваната. Върна се в спалнята, седна на ръба на леглото и припряно започна да се разсъблича. Водата шуртеше силно, отблъсквайки тишината от мрачното помещение.

Тифа затвори вратата и тръгна, боса, по плочките. Влезе във ваната, завъртя кранчето и се облегна назад. Затвори очи. Разтри слепоочието си с дясната ръка. Всичко това не се случваше. Някой я бе поставил в кошмар. Тя не бе хокаге, бе малко момиче в розова рокля, стиснало малко плюшено мече под мишницата си. Щастлива е.

Отпусна се. Отдаде се на момента. Скоро нямаше да й се отдаде повторна възможност за това.

Дайтару Гецо не помнеше откога изпълнявава службата на библиотекар. Не помнеше и къде бе оставил ченето си тази сутрин. Но всичко в този живот се обяснява с възрастта.

Старецът стоеше в протрития си кожен стол, пушеше евтина цигара и държеше дебела прашна книга на колената си. “Престъпни организации. Архив.” – избледнелите букви все още се разчитаха от корицата.

“Акатски” бе четвъртото име в указателя на първата страница. Гецо отиде на посочената страница. Посрещна го дебел готически шрифт, петнайсет страници, писани на ръка.

-Интересно четиво – нежен женски глас за секунди развали тишината в задушното помещение. Два твърди пръста допряха брадичката на стария библиотекар.

Мъжът стъпка цигарата с крак и сложи ръце в скута си.

-Остави ме на мира, момиче, прекрати този фарс. Ако имаш да й казваш нещо, просто отиди и й го изкрещи в лицето. Убий я, ако искаш, все ми е тая. Искам да си отида от тоя свят тихо и кротко, без да прегрешавам.

-Бих могла – съгласи се Наи, пристъпвайки напред, пред стола на стареца. – Но не искам. – Иронията винаги ме е забавлявала. Хаосът... Момичето се е побъркало, намира се в невъзможна ситуация.

-И правиш всичко това, само за да я влудиш?

-Повече от това. Рано или късно, всички осъзнаваме в какъв цирк живеем. Някой – преди другите. Ти, в нашето малко изпровизирано шоу – Наи се наведе, опря ръце на коленете си и се приближи съвсем близо до библиотекаря - , си клоунът. Аз – танцуващата с лъвовете. Милата ми приятелка – почистващата манежа от фъшкии.

-Представлението не е ли вече към края си? – знаеше, че не е, но нищо не може да спре надеждите.

-Едва сега започва... Хайде, трябва да приключвам тук.

Наи се обърна и вдигна от земята малък споретн сак, който постави на ниската масичка пред библиотекаря.

-Само това ти оставям, този път.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 5 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]