Привет.
Не знам дали това е за този раздел ако мод намери за добре да го премести някъде другаде.
Та за какво иде реч. Издирвам няколко книжки но лошото е че не помня имена и автори. Помня само това което бях прочел набързо.
Та ако някой може да помогне да каже автор или заглавие на базата на това ще се раздават бири.
Книга 1:
Ставаше дума за един тип с космическо корабче дето щъкаше на някъде. В един момент някакво малко астероидче ама супер малко мина през някаква част от кораба му и маи засегна и двигателя или навигацията.
Както и да е в следствие на това нещо стана с кораба и зе да лети по някаква орбита и почнаха да стават шантави неща с времето.
Примерно в кораба се появи тои самия от след 5 години. После пък още негови инстанции сепоявиха съответно от различни времеви моменти. След 10 15 години.
Пасаж който маи помня сравнително точно е следния:
"Добре виждам, че в тълпата има и мен като старец което означава че сме оцелели така де, че съм опцелял но проклетите дъртаци не помнят как."
Е един момент пък толкова много копия станаха от различни времена, че трябваше нещо да се решава и той разказваше как са направили цял племенен съвет като най - старите са ги направили стареишини и т.н.
Книга 2:
От нея помня само основната сюжетна линия.
3-ма учени мисля че бяха математик,дизик и философ ама не съм сигурен седят на една маса и спорят на тема минаване през времето.
Май имаше и някаква стотинка или предмет дето уж го пратиха вбъдешето или миналото и после спориха дали е така и т.н.
Само това помня уви
Та ако някой може да помогне е добре дошъл
Поздрави
атк
Оправено заглавие
sayanmk