Беше Обградено С Дървета. Почти Винаги Птиците Пееха, Водата Се Носеше Плавно И Се Плискаше В Камъните, А Меката Трева Допълваше Картината И Я Правеше Същински Рай. Вятърът, Който Разнасяше Примамливия Аромат На Шоколад И Боровинки Ме Водеше Към Онова Мое Място. Листата Пропускаха На Места Слънчевите Лъчи, А Те От Своя Страна Огряваха Влажната Земя.
Публикувано на: Нед Апр 18, 2010 2:07 am
duffy318
Регистриран на: Чет Яну 14, 2010 8:47 pm Мнения: 386 Местоположение: по ръба на острието
Насред Нищото И Тъмнината Той Призова Хаоса, И Създаде Миналото, Бъдещето И Настоящето, Извиквайки Мрачния Ужас Наречен Живот. И Дните Се Занизаха - Понеделник, Вторник, Сряда, Четвъртък, Петък, Събота, Неделя. И Ето: Светлина, Въздух И Вода, И Изкупителната Жертва, Нещото Изкупващо Греха За Напред. И Създаде Той Творението, И Нарече Го Човек.
Кратичко е, ама не можах да се въздържа да не напиша нещо. Знам, че тук цаката не е само да напишеш всички думи в текста с главна буква, а всяка дума да има тежест, сама по себе си да е центъра, смисъла на изречението, да се натъртва, ако трябва на нея. Не бих казала, че това е по възможностите ми, но се пробвах все пак. Просто към себе си съм пристрастна и не мога ясно да разбера справям ли се или не, макар да знам какво се изисква от мен, така че разчитам на вас да кажете.
_________________ Малцина виждат как плаче нощем онзи, който денем преминава през живота смеейки се.
"Не съм се провалил. Просто открих 10 000 начина, по които не става." - Томас Едисън
Заглавие: Re: Упражнения в писане -2-
Публикувано на: Сря Юли 20, 2011 3:50 am
Aspirin4o
Регистриран на: Чет Юли 05, 2007 9:28 am Мнения: 4552 Местоположение: Manchester, United Kingdom
Земята Опустя. Растителността Увяхна. Животните Изчезнаха. И Хората. Пустинята Се Разрастна По Целият Континент. Всичко Свърши Бързо. Потресаващи Щети. Виновникът Беше Мистерия. Природата - Извратена И Непредвидима, Намери Място В Хрониките На Събитието - Записки, Нямащи Нищо Общо С Реалността. Истинският Извършител, От Плът И Кръв, Бе Легенда. Той, Наричан Още "Героят, Който Веднъж Спаси Света".
Публикувано на: Пон Окт 31, 2011 1:05 am
LoL0
Защо Се Раждаме След Като Знаем, Че Един Ден Просто Ще Умрем, Кой Запомнен, Кой Забравен? И В Този Ред На Мисли, Какво Трябва Да Сторя За Да Не Бъда Като Всички Останали, След Като Без Значение Какво Сме Направили В Живота Си, Ни Очаква Една И Съща Съдба Накрая? Шумът От Реката До Мен Ме Разсея. Водата Е Онази Стихия, Която Колкото И Да Се Опитваш Да Намразиш Просто Не Можеш, Понеже Те Дарява С Живот. Тази Същата Река Отне Домът Ми, Семейството Ми, Вярата Ми, Но Все Пак Тя Ме Спаси. Спаси Ме От Самия Мен, Защото Винаги Щом Се Взра В Дълбините И Сякаш Намирам По Парченце От Разбитото Ми Сърце. Аз Знам, Че Някъде Там Има Някакъв Смисъл В Това Просто Да Съществуваш...
Знам, че е много тъпо, но много исках да се включа...но ако искате просто го изтрийте и аз не знам защо си мисля изобщо, че мога да пиша прилично...
Заглавие: Re: Упражнения в писане -2-
Публикувано на: Пон Окт 31, 2011 12:44 pm
Strid3r 9Y0
Регистриран на: Нед Окт 01, 2006 12:34 am Мнения: 1083 Местоположение: South Town
А Какво Остава, Ако Махнем Подробностите? Точно В Пълнежа Се Предават Мислите И Чувствата. Ходете четете научна статия.
П.П. ровейки се из архивите, ми стана малко смешно, така че ще спомена нещо оффтопик.
Спойлера:
dream_dragon написа:
Прав си. С риск да продължим с офтопика (но не и офтопик по зададената тема) ти можеш ли да напишеш нещо толкова добре като Шекспир? Може ли, който и да било от пишещите тук, да посмее (изключвам Белек Култилион и Нем13) да заяви, че владее толкова добре английския, че да напише някакво произведение въползвайки се напълно от всички изразни средства? Като имаме впредвид, че мисълта му тече на български. Или да преведе нещо от английски на български нещо, така че това нещо да не изгуби от своята стойност? Някой от вас да е толкова добър с английския, че да посмее да твори на английски без преводач, който най-малкото има бакалавърска степен за владеенето на гореспоменатия език? Аз не.
Знам, само един човек, ама той си е творец.
Why yes, yes I do. Actually, since I am a complete newb when it comes to creating, I would even say that my nonexistent ability is greater in English than in Bulgarian. And yes, my thought process is more often conducted in English than in Bulgarian. Why am I ready to assume it's not that different for the rest of us? Because we read, watch, listen to English. Not everything is translated to Bulgarian, our little country just doesn't have the resources to do so. Thus, especially us, the anime fans, use quite a lot of english literature, films and so on. Of course, you cannot really call a translation from Japanese "good use of the English language", but I highly doubt our only touch to English text are the fansubs. It would be pretty sad if it was.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения