|
Дата и час: Пет Мар 07, 2025 3:04 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Художественолитературни двубои  Публикувано на: Пет Авг 27, 2010 12:04 pm |
 |
nem13 |
|
 |
|
Ех, няма ме няколко дни, и работата се е опошлила.
Първо, няколко бележки за целта на тези двубои.
Идеята им е да създават приятелска конкуренция и да предизвикват хората да критикуват и да дават мнение. Последните няколко се превърнаха в бойни полета за обиди между потребителите и безмислени коментари от типа "Разказ еди-койси по ми ареса".
Оттук нататък - първият, който обиди опонента си по време на двубой някъде в Раздела, или някой от гласуващите, губи автоматично. Джентълменски, дами и господа, джентълменски или отива по дяволите.
Второ - всеки, дал глас в анкетата, длъжен да напише коментар, който е повече от 1 изречение. Да отбележи какво му е харесало и н му е харесало и в двата разказа. Некоментираните гласове не се броят.
Vigilante, бих ти казал браво за последната победа, ако разказът ти не беше отчайващо слаб. Още по-забавното е, че сюжетът е краден от много по-добър от теб писател, и никой не го забеляза - може би защото имат елементарно литературно образование. Или може би не си го крал, а просто е толкова простичък, че може да влезе във всякакъв по-така сюжет.
Не ме разбирай погрешно - не го казвам, за да те обидя. Нито пък особено ми пука от твоята победа. Ако в крайна сметка прегледаме темите, ще открием, че съм получил гласовете на хората, които имат някакъв бъкел от проза в главата си, и не напират да харесват нещо, само защото има трагична любов в него.
Но, предполагам, може да се каже, че улавяш елементарните тийнейджърски болки с размах, който спокойто може да те нареди до Стефани Майер (сериозно, това не беше пригодено за обида, ама скивай как прозвуча...).
Отношението ти е това, което ме дразни. Хубаво е да го оправиш. Ако някога искаш да се занимаваш сериозно с писане, и то с твоето ниво, трябва да си намалиш арогантността малко. Моята има покритие, твоята - едва ли.
Относно един коментар за моя стил, който бил много лесен - и твоят е елементарен. Това е логично. Не очаквай да си давам какъвто и да е било зор за някаква форумна битка с някой си. Нито ще издавам, нито ще превеждам за чужбина това, така че не заслужавата повече от един предиобед от времето ми. И пак, според скромното ми мнение, е много по-добър от твоя.
Сега, по въпроса за последния рунд. Ако искаш да го изиграем интересно, нека аз ти поставя едно по-засукано условие.
В началото на всяка седмица (идва понеделник, например тогава) всеки автор публикува 1 глава от разказ или повест, или поредица от разкази. Всеки автор има право да спре на 10-та глава, като противника има право само на още една, 11, след което първият спрял има право и той да си напише финална 11-та глава.
Естествено, не е нужно да казвам, че разказите трябва да се сюжетно свързани. Не става въпрос за единични драмички по две листчета, а за сериозен разказ със сериозен сюжет. Би могъл да го наречеш новелета. Всяка седмица след пускането и на двата разказа се слага анкета, в която всеки коментира и така гласува. Рейтингите на разказите се изчисляват в неделя.
Никой от гласуващите няма право да гласува за глава номер 5, ако е пропуснал главите 1, 2, 3, 4.
Тъй като става въпрос за голямо състезание, в обсега на два месеца, след първите 5 глави, ако авторите го желаят, може да има една седмица почивка. Ако някой автор се забави поради физически или други подобни причини, другият е желателно да задържи малко разказа си.
Защо това условие? Чисто образователно. Хубаво е да се научиш, че добрата литература е нещо със сюжет, логика и стил, а не сълзливи флаш-фикшъни (защото твоите са това, досега не си изпълнил условията въобще) за 14-16 годишни създания от женски пол.

|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Художественолитературни двубои  Публикувано на: Пет Авг 27, 2010 4:57 pm |
Vigilante |
|
 |
|
От кой е краден? о.О Може да е елементарен. Но гарантирам, че е 100% мой.
Иначе съм навит ама срока е доста притискащ затова нека не е кръвожадно ако не мога да пусна точно па тогава. Никъде не казах, че стилът ми не е елементарен. Казах, че твоят е елементарен. Защото твоят е елементарен. И сериозно разказа ми си е 100% мой. Убеден съм, че има и друг разказ с прераждания и т.н. и мита с лодките е легендарен не е авторски навярно си го срещал и на други места, но до там. И освен това легендата няма нищо общо с прераждане х) то е моряшко суеверие. Сигурно си построил поне три космически кораба и затуй не се притесняваш, че арогантността ти е с покритие щото покритието ти няма как да има нещо общо с литературата.
Последна промяна Vigilante на Съб Авг 28, 2010 12:18 pm, променена общо 1 път
_________________ Пътешествие из въображението на една скарида : http://jconfederation.blogspot.com/2011/03/4.html
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Художественолитературни двубои  Публикувано на: Съб Авг 28, 2010 3:50 am |
Vigilante |
|
 |
|
Тъй като явно не съм достатъчно як за нем (който наистина явно е много добър писател, но го е криел умело и глупавите разкази са били само камуфлаж) предизвиквам някой друг. Той реши, че съм твърде под нивото му, за да се занимава с мен х)
_________________ Пътешествие из въображението на една скарида : http://jconfederation.blogspot.com/2011/03/4.html
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|