Дата и час: Пет Мар 07, 2025 3:04 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 5 от 5 [ 73 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Художественолитературни двубои
МнениеПубликувано на: Сря Авг 18, 2010 3:53 pm 

И междувременно предизвиквам още някой о.О

МнениеПубликувано на: Сря Авг 18, 2010 8:08 pm 
Аватар

Местоположение: Тръгвам си от мястото, на което ти продължаваш да живееш!
Искам аз!!! Само да не със стихотворения.

Изображение
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 18, 2010 11:46 pm 

Ок и аз съм кьопав в поезията ^^
Ако е без тема ша е най-добре няма смисъл да се ограничаваме. Дай само срок о.О

МнениеПубликувано на: Чет Авг 19, 2010 12:57 am 
Аватар

Местоположение: Тръгвам си от мястото, на което ти продължаваш да живееш!
Ами, всъщност за мен няма никакво значение, но да кажем 21-ви, защото като гледам утре започва "двубоя" с Дрийм?

Изображение
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Авг 19, 2010 12:59 am 

ок ^^

МнениеПубликувано на: Чет Авг 19, 2010 1:37 am 
Аватар

Вдруги ден.

Оказа се, че нещо съм в седмицата на бирата. Може би ще отложим пускането на разказите с един два часа. Зависи. Моя иначе е готов.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Авг 20, 2010 12:26 pm 

Еми аре да ги пускаме тогава о.О

МнениеПубликувано на: Пет Авг 27, 2010 12:04 pm 
Аватар

Ех, няма ме няколко дни, и работата се е опошлила.

Първо, няколко бележки за целта на тези двубои.

Идеята им е да създават приятелска конкуренция и да предизвикват хората да критикуват и да дават мнение. Последните няколко се превърнаха в бойни полета за обиди между потребителите и безмислени коментари от типа "Разказ еди-койси по ми ареса".

Оттук нататък - първият, който обиди опонента си по време на двубой някъде в Раздела, или някой от гласуващите, губи автоматично. Джентълменски, дами и господа, джентълменски или отива по дяволите.

Второ - всеки, дал глас в анкетата, длъжен да напише коментар, който е повече от 1 изречение. Да отбележи какво му е харесало и н му е харесало и в двата разказа. Некоментираните гласове не се броят.

Vigilante, бих ти казал браво за последната победа, ако разказът ти не беше отчайващо слаб. Още по-забавното е, че сюжетът е краден от много по-добър от теб писател, и никой не го забеляза - може би защото имат елементарно литературно образование. Или може би не си го крал, а просто е толкова простичък, че може да влезе във всякакъв по-така сюжет.

Не ме разбирай погрешно - не го казвам, за да те обидя. Нито пък особено ми пука от твоята победа. Ако в крайна сметка прегледаме темите, ще открием, че съм получил гласовете на хората, които имат някакъв бъкел от проза в главата си, и не напират да харесват нещо, само защото има трагична любов в него.

Но, предполагам, може да се каже, че улавяш елементарните тийнейджърски болки с размах, който спокойто може да те нареди до Стефани Майер (сериозно, това не беше пригодено за обида, ама скивай как прозвуча...).

Отношението ти е това, което ме дразни. Хубаво е да го оправиш. Ако някога искаш да се занимаваш сериозно с писане, и то с твоето ниво, трябва да си намалиш арогантността малко. Моята има покритие, твоята - едва ли.

Относно един коментар за моя стил, който бил много лесен - и твоят е елементарен. Това е логично. Не очаквай да си давам какъвто и да е било зор за някаква форумна битка с някой си. Нито ще издавам, нито ще превеждам за чужбина това, така че не заслужавата повече от един предиобед от времето ми. И пак, според скромното ми мнение, е много по-добър от твоя.

Сега, по въпроса за последния рунд. Ако искаш да го изиграем интересно, нека аз ти поставя едно по-засукано условие.

В началото на всяка седмица (идва понеделник, например тогава) всеки автор публикува 1 глава от разказ или повест, или поредица от разкази. Всеки автор има право да спре на 10-та глава, като противника има право само на още една, 11, след което първият спрял има право и той да си напише финална 11-та глава.

Естествено, не е нужно да казвам, че разказите трябва да се сюжетно свързани. Не става въпрос за единични драмички по две листчета, а за сериозен разказ със сериозен сюжет. Би могъл да го наречеш новелета. Всяка седмица след пускането и на двата разказа се слага анкета, в която всеки коментира и така гласува. Рейтингите на разказите се изчисляват в неделя.

Никой от гласуващите няма право да гласува за глава номер 5, ако е пропуснал главите 1, 2, 3, 4.

Тъй като става въпрос за голямо състезание, в обсега на два месеца, след първите 5 глави, ако авторите го желаят, може да има една седмица почивка. Ако някой автор се забави поради физически или други подобни причини, другият е желателно да задържи малко разказа си.

Защо това условие? Чисто образователно. Хубаво е да се научиш, че добрата литература е нещо със сюжет, логика и стил, а не сълзливи флаш-фикшъни (защото твоите са това, досега не си изпълнил условията въобще) за 14-16 годишни създания от женски пол.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Авг 27, 2010 4:57 pm 

От кой е краден? о.О
Може да е елементарен. Но гарантирам, че е 100% мой.

Иначе съм навит ама срока е доста притискащ затова нека не е кръвожадно ако не мога да пусна точно па тогава. Никъде не казах, че стилът ми не е елементарен. Казах, че твоят е елементарен. Защото твоят е елементарен. И сериозно разказа ми си е 100% мой. Убеден съм, че има и друг разказ с прераждания и т.н. и мита с лодките е легендарен не е авторски навярно си го срещал и на други места, но до там. И освен това легендата няма нищо общо с прераждане х) то е моряшко суеверие. Сигурно си построил поне три космически кораба и затуй не се притесняваш, че арогантността ти е с покритие щото покритието ти няма как да има нещо общо с литературата.

Последна промяна Vigilante на Съб Авг 28, 2010 12:18 pm, променена общо 1 път

МнениеПубликувано на: Пет Авг 27, 2010 6:05 pm 
Аватар

Окей, малка промяна - в рамките на една седмица се пуска първата глава. Гласува се 7 дни, след това, отново рамките на 1 седмица, се пуска втората глава, гласува се седем дни и това продължава докрая. Естествено, е желателно главите да се пускат веднага след края на гласуването, но при невъзможност няма да има санкции.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Авг 28, 2010 3:50 am 

Тъй като явно не съм достатъчно як за нем (който наистина явно е много добър писател, но го е криел умело и глупавите разкази са били само камуфлаж) предизвиквам някой друг. Той реши, че съм твърде под нивото му, за да се занимава с мен х)

МнениеПубликувано на: Съб Авг 28, 2010 8:47 pm 

Не схващам, с него ме предизвикваш или?

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 07, 2010 11:24 pm 
Аватар

Много весело :)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 5 от 5 [ 73 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]