|
Дата и час: Сря Мар 05, 2025 12:15 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Относно пригледността и добрия правопис  Публикувано на: Сря Юни 23, 2010 1:43 pm |
 |
Chocolate_Cookiee |
|
 |
|
Само искам да кажа, че от няколко седмици насам, наблюдавам заглавието и просто ме човърка, та не издържах. Пише се ''прЕгледността'', а не ''прИгледността''. Не обърнах внимание, кога е направена темата, но като й гледам съдържанието ( става въпрос за правипис ) и има грешка още в заглавието, някак си странно ми се струва. Не съм много добрата по - български език, ама това е елементарно, според мен.. и трябва да се знае. Иначе ако е нарочно написано така, моя грешка. Иначе аз бях за последното, щот няма смисъл.. Ако само историята е яка, ама нищо не се разбира, и ако само начина, по който е написан е як, пак няма смисъл. Айде, ако ше правим нещо, да го правим както трябва : )
|
 |
|
Заглавие: Re: Относно пригледността и добрия правопис  Публикувано на: Съб Юли 10, 2010 12:37 am |
 |
elvenom |
|
 |
Регистриран на: Пон Яну 22, 2007 3:42 pm Мнения: 1042 Местоположение: My own private Imbaland
|
Да са редактирани добре и да нямат много грешки.
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Относно пригледността и добрия правопис  Публикувано на: Нед Юли 18, 2010 7:24 pm |
 |
fenka na animeta_9 |
|
 |
|
Добре е, че модератора държи на правописа и граматиката, но... не се ли впрягаме малко повече? Лично аз имам приятели,които допускат елементарни грешки,когато пишат коментар в сайт и каквото и да е. Ако седнат с лист и химикал е друго, разбира се. Срещала съм доста грешки тук дори и при коментарите,да кажем: "заштото" на какви ли не чудесии съм ставала свидетел,но да напишеш "защото" със "ш" и "т" просто окончателно разби представите ми за правопис. Дори се сещам,че коментара със "заштото" беше написан относно (забележете) правописните и пунктоационни грешки във фика,както и че той "не струвал". Реших да напиша този коментар сега,защото ако има фик с грешки се трие,но ако е коментар се подминава. В началото се дразнех от подобни груби грешки,но вече ми е все едно. Ако е написан увлекателно,един текст ще ме завладее и няма се "ядосам" на допуснатите грешки.
_________________ Yesterday is a history,tomorrow is a mistery,and today is a gift... Kung Fu Panda
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Относно пригледността и добрия правопис  Публикувано на: Нед Авг 01, 2010 11:28 pm |
Vigilante |
|
 |
|
Аз не бих о.О Всъщност даже не разбирам хората дето биха. Колко трябва да си лишен от творчески сензори, за да ти пука дали има правописни или пунктуационни грешки. Всъщност най-талантливите хора, които познавам не са особено грамотни.
Последна промяна solecito на Пон Авг 02, 2010 1:17 am, променена общо 1 път |
Reason: Не цитирай горното~ |
_________________ Пътешествие из въображението на една скарида : http://jconfederation.blogspot.com/2011/03/4.html
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Относно пригледността и добрия правопис  Публикувано на: Сря Ное 16, 2011 3:27 pm |
 |
StormBlade |
|
 |
Регистриран на: Вто Дек 27, 2005 11:21 pm Мнения: 295 Местоположение: Midland
|
Цитат: Да са редактирани добре и да нямат много грешки. Беше моят избор. Няма нужда всеки да е стопроцентово перфектен, но ако влага желание в творбата си мисля, че грешките ще са нещо рядко.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Относно пригледността и добрия правопис  Публикувано на: Вто Дек 18, 2012 6:07 am |
 |
Love child |
Feed you with a kiss |
Регистриран на: Нед Апр 23, 2006 11:49 am Мнения: 3363 Местоположение: Daten City
|
 много ясно, че така ще кажеш, при положение, че правописа ти е под всякаква критика; на някой като теб, грешките не биха му правили впечатление... за останалите, обаче, това си е ударна доза тръни в очите и убива всякакво желание да се чете, та ако ще и по-добре от Шекспир да пише >.>
|
 |
|
Заглавие: Re: Относно пригледността и добрия правопис  Публикувано на: Пет Май 10, 2013 11:03 am |
 |
Love child |
Feed you with a kiss |
Регистриран на: Нед Апр 23, 2006 11:49 am Мнения: 3363 Местоположение: Daten City
|
така е, да. но едно е да допуснеш някоя грешка тук-там, съвсем друго е всяка трета дума да има грешка в себе си...
|
 |
|
Заглавие: Re: Относно пригледността и добрия правопис  Публикувано на: Пет Май 10, 2013 6:05 pm |
 |
Lawliet |
|
 |
|
И мен ме дразнят толкова зле написаните текстове, но по-скоро зле оформената история ме кара да го зарежа, а не лошата граматика. Да, съгласен съм с теб, граматиката е изключително важна, все пак това е родният ни език. Просто искам да кажа, че вместо да се нападаме може да се пробваме да си помагаме. Е, да и аз няма да тръгна да поправям текст с грешки във всяко изречение. Аз по-скоро искам да кажа, че за мен текстовете не трябва да са напълно идеални. Ако се притесняваш прекалено много за прегледността, има шанс да си убиеш творческата идея. Въпреки че не съм качвал нещата си тук, мога да те уверя, че с мен се е случвало. Имал съм добре написани текстове, но някак си скучновати и обратното.
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|