|
Дата и час: Сря Мар 05, 2025 12:17 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Относно пригледността и добрия правопис  Публикувано на: Пон Сеп 07, 2009 4:51 pm |
 |
dream_dragon |
|
 |
Регистриран на: Нед Авг 27, 2006 2:57 pm Мнения: 4124 Местоположение: dragon's land
|
Айде и ти почна да си удряш главата в тавана. А имено защото поставяш всички под общт знаменател е проблема според мен. И... само между другото: viewtopic.php?f=48&t=36595С теб не ми се спори. Ти си твърде хай. Тоя форум ти е под нивото. ЕДИТ: viewtopic.php?f=28&t=46738&start=0 Какво каза?
Последна промяна dream_dragon на Вто Сеп 08, 2009 10:54 am, променена общо 1 път
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Относно пригледността и добрия правопис  Публикувано на: Пон Сеп 07, 2009 5:27 pm |
Beleg Kutalion |
|
 |
|
dream_dragon написа: Ти си твърде хай. Тоя форум ти е под нивото. Само защото има такива като теб.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Относно пригледността и добрия правопис  Публикувано на: Пон Сеп 07, 2009 6:03 pm |
 |
crazy_little_crow |
|
 |
|
И като мен, и като 50% от пишещите тук  Има си "професионални" форуми ~ Тук нямаме претенциите да пишем "професионално" и още по-малко да даваме "професионално" оценяване - сори, но половината от оценките са "FAIL" или "мухахахаха", или "бравооооо!1!!!11" *сложи рандъм брой имоушънки тук* Никой няма право да ти каже каквото и да е било относно история (освен ако не нарушава Правила на форума -_-'''' ) - хубава, лоша, клиширана, 18+ - твоя си е, ти си й авторът и съответно ти си решаваш как ще продължи! И никой няма право да маха каквото и да е от форума щот е по Наруто  Мисля че всички вече се разбрахме по тази точка~ Не виждам смисъл да се "гонят" потребители само защото са на по 13 и не могат да пишат както на нас ни се иска. Нали затова изобщо пускат тук >.< - за да получат и друга оценка освен тази "на мама и на тате" и да разберат кое им куца . Beleg Kutalion имай предвид че и ти на тази възраст не си имал точна представа колко хубаво си пишел :> Доколкото аз разбрах темата е пусната именно защото след като Нем е писал на съответните "автори" да си оправят "творбите" като естествено им е казал къде са им грешките и какво да търсят - те или са го игнорирали, или са тръгнали да спорят,защото той се бил заяждал ~ Надявам се им е оставил достатъчно време за да го направят, защото в крайна сметка има разлика да оставиш 24 часа на някой да си оправи 20 реда текст и някой написал 20 глави (пресилен пример) ~ Ясно ми е че половината неща не са редактирани, когато им е направена съответната забележка и това е тъпото, но от друга страна не мога да ги обвинявам за това - то изцяло като те демотивират да пишеш вътре - е защо да стоиш и да пишеш, и да редактираш за този дето ще те нахейти и следващия път!? Кой ще иска да оправя каквото и да e при положение че от отсрещната страна се излива само хейт!? За кого ги пускаш тогава!? Та да, кажете си мнението по един "нормален" начин, но затриването на теми убива раздела :> Нека темите да се заключват - и да стоят една~две седмици докато човека си ги види и оправи, ако не - тогава да се кофират. НО нека критерия да е само правопис, пунктуация и прегледност ~ Е те, това е мнението ми като цяло ~ нека модераторите на раздела да си се разберат накрая какво ще става - да сменят нещо в правилата на раздела ако е нужно и да се приключи накрая с тази тема ~ Вече става безсмеслено и смешно >.>
_________________ Makoto by Erendis <3 <3 <3
 If life gives you lemons, make grape juice and let the world wonder how the hell you did it ^.~
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Относно пригледността и добрия правопис  Публикувано на: Пон Сеп 07, 2009 11:57 pm |
 |
nem13 |
|
 |
|
Darkterror, на твоите постове ще отговарям, когато се научиш как се пише "съжалявам". Я, виж ти, то стана.
Не знам защо смятате, че трия текстове, които са лошо написани от стилистична гледна точка... защото така излиза от постовете ви. Това само добавя към присъдата. И обикновено, преди да изтрия нещо, предупреждавам.
Досега винаги съм трил заради жестоки правописни грешки и такива за пригледност.
Горният пример с текста от картинката не е резонен, тъй като, ако и да са четими, това не значи, че е лесно да го правим - и то при един текст от 5 страници.
Истината е, че и аз, и Белег, и Линията сме писали слабо като сме били на по 12-13. То и сега не пишем чак толкова добре и никъде не парадираме с това. Но съм убеден, че и тримата сме имали отличен правопис.
И аз разбирам 12-годишните, които пишат слабо, но според мен след първите 5 години в училище, когато всъщност се вземат почти всички правила за правопис, човек е длъжен да пише грамотно. Това, че го мързи, че е учил в Мало Бучино, или че просто "тва е фором бя", ни най-малко не ме интересува.
Дарктерър, тъй като вече си се научил, до края на този пост, как се пише "съжалявам" `(ако не си, сега е моментът), ще ти кажа това - аз не трия слабите неща в мига, в който ги пуснат. Правя именно това - оставям ги седмица-две, понякога и повече, хората виждат как са ги наругали. После предупреждавам, и след няколко дни трия. Простичко е.
Шиелши, оставял съм по седмица. Някои съм ги трил и така, след като автора дори не се е вясвал.

|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Относно пригледността и добрия правопис  Публикувано на: Вто Сеп 08, 2009 12:30 am |
 |
dream_dragon |
|
 |
Регистриран на: Нед Авг 27, 2006 2:57 pm Мнения: 4124 Местоположение: dragon's land
|
nem13 написа: Истината е, че и аз, и Белег, и Линията сме писали слабо като сме били на по 12-13. То и сега не пишем чак толкова добре и никъде не парадираме с това. Но съм убеден, че и тримата сме имали отличен правопис.
Изглежда не четеш темата или просто искаш да противоричиш на всички, дори застъпващите се за теб? Айде пак изчети всичко до тук и ще видиш, че сте малко далеч от "не парадиране" с не чак толкова доброто ви писане.
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Относно пригледността и добрия правопис  Публикувано на: Вто Сеп 08, 2009 1:30 am |
Beleg Kutalion |
|
 |
|
nem13 написа: Истината е, че и аз, и Белег, и Линията сме писали слабо като сме били на по 12-13. То и сега не пишем чак толкова добре и никъде не парадираме с това. Но съм убеден, че и тримата сме имали отличен правопис.
Хах... Гледай си работата. Че аз и на 7 пишех по- добре от вас, но правописа куцаше.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Относно пригледността и добрия правопис  Публикувано на: Чет Сеп 17, 2009 10:57 am |
 |
Vampire_Love |
|
 |
|
Да са редактирани добре и да нямат много грешки. Според мен последното е много преувеличено  .
|
 |
|
Заглавие: Re: Относно пригледността и добрия правопис  Публикувано на: Сря Мар 31, 2010 5:22 pm |
 |
duffy318 |
|
 |
Регистриран на: Чет Яну 14, 2010 8:47 pm Мнения: 386 Местоположение: по ръба на острието
|
Леле, наплашихте ме, ама аз съм мазохист и понеже обичам да ми е гадно мисля в най-скоро време да "зарадвам" с някое свое творение. Моят глас отиде за "Няма значение колко грешки има, важното е да са интересни!" с тенденция да мога да ги разчета, разбира се и ще обясня защо.Да, чела съм нещица написани от 12-13 годишни, чиито замисъл определено е добър, но не и правописът им.За пригледността се съгласявам, понеже какъвто и да съм мазохист не мога да си избождам очичките повече от 5 мин.По 3та точка "Да са редактирани добре и да нямат много грешки",е тука вече идва сложното, кого да викнем който да е по-на ти с нещата и по възможност да не ни е познат за да е безпристрастен и веднага да прецени на какво интелектуално ниво сме.Мисълта ми беше, че не всеки който е написал нещо дори и да е с добър замисъл и правопис,но лоша пунктоация примерно, познава някое гуру което да помоли за редакция.Тогава към кого да се обърнем?(тук е моментът някой желаещ да вдигне ръка и гласно да заяви АЗ.Мнозина ще му се зарадват предполагам, а грижите на мода значително ще намалеят).И 4та точка "Да са издържани перфектно във всички правила и подробности на българския език".Даа,на всички ни се иска да е така,ама нейсе, както вече споменах трябва да ни е гадно.Малцина са тези които биха могли да са сред тях и колкото и да ми се иска да съм сред тях, не съм и никога няма да бъда дори и да изчета правилата за правопис още веднъж няма да се науча на пунктуация повече от това което мога в момента, но успокойте се, усилията не са напразни, поне си поприпомних други позабравени нещица и така.Подкрепям всички които се наемат да пишат с две ръце и не се учудвайте когато даден фик се скъсват да го хвалят, а е писан от 10 год. напр., ами харесват го 10 год., но те ще го надрастнат, не се притеснявайте, иначе и аз съм твърдо против лошия правопис, понеже човек "помни" с очите и след толкова пъти написано "смарта" и аз вече взех да се съмнявам как се пишеше, а камоли някой млад читател.Отдавна не бях писала толкова, явно темата ме вълнува доста.Ем, дерзайте  Макар аз самата да проверих писанието си няколко пъти, след като го пратих успях да му открия още грешки, но няма да ги поправя.А сега една задачка за домашно,вие можете ли да ги откриете:)
_________________ Малцина виждат как плаче нощем онзи, който денем преминава през живота смеейки се.

"Не съм се провалил. Просто открих 10 000 начина, по които не става." - Томас Едисън
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|