Дата и час: Съб Мар 01, 2025 11:37 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 3 от 6 [ 84 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Упражнения в писане -2-
МнениеПубликувано на: Пон Окт 05, 2009 11:08 am 

Нова задача

Dancing with the devil

До 200 думи. На английски, стига да знаете езика.* А причините за това ще ви кажа след края на тази задача. Абстрактността се толерира.

*Приемете го за почти задължително условие.

П.П. Всичко е по правилата. Спазено е условието за 12+ часа след предишния ми post, както и това, че жълтото не е основен шрифт на текста. Модераторите няма нужда да ми редактират post-а. Очевидно има причина да double post-вам.

От модератора: Колегите явно са решили, че не си наблюдавам темата. Бих ги помолил в бъдеще да не се намесват, аз следя за реда така или иначе.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 06, 2009 5:31 pm 
Аватар

Ше ма исфиниш зъ далвинътъ. Инъче прафописни грежки знам че нема :lol:

Хареса ми, че задачата трябва да е на английски. Иначе надали щях да се тръгна да се занимашам :)

МнениеПубликувано на: Вто Окт 06, 2009 6:39 pm 
Аватар

Beleg Kutalion написа:
werewolf_girl

Прескочих няколко реда, за да мога по- бързо да се отърся от написаното, което освен, че беше изпълнено с повторения, граматически и правописни грешки, ми докара главоболие.

Освен ако не си на 12-13, нямаш никакво извинение да пишеш по този начин. Ако случаят обаче е такъв ще ти препоръчам да внимаваш в часовете по български и да си редактираш грешките от контролните... и да четеш книги... много книги. Ще ти помогнат да се ориентираш към стил на писане и в най- добрия случай да му подражаваш докато оформиш свой.

И не се увличай в дълги изречения.

не не съм на 13 и до колкото си гледах писането повечето са грешки допуснати по невнимание и то при печатането (освен пунктуационите, препинателни знаци не ползвам при печатане), а иначе повечето повторения ги сложих нарочно за да подсиля действието (има си и термин за това) ама явно не се е получило както трябва. Иначе до 3 -4 часа ще едитна и за втората задача.... готви се за още по голямо главоболие :lol: :lol:

Така ето го едита: -> на англиски

Ако не разберете смисъла ето го и на бг ->
(второто го слагам защото приципно съм зле с правописа по английски, постарах се да редактирам нещата ама не знам колко съм се справила)

Edit 2: А да тази задача ми мяза на домашното на тези от сипа по английски :lol: И те имаха да пишат разказ за нещо по английски, а пък като гледам темата май е вдъхновена от някоя песен :lol: щото имаше такава май май :P

Последна промяна werewolf_girl на Чет Май 26, 2011 1:01 am, променена общо 2 пъти

МнениеПубликувано на: Сря Окт 07, 2009 5:39 am 
Аватар

Само да отбележа - не е препоръчително да се дават задачи на чужд език, но когато се дават, нека тези, които пишат, да са наясно с познанията си в областта. Защото горното е фрашкано с тъпи грешки.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 07, 2009 8:55 pm 
Аватар

werewolf_girl написа:
....(второто го слагам защото приципно съм зле с правописа по английски, постарах се да редактирам нещата ама не знам колко съм се справила)....

почвам пак да редактирам, може даже да попитам даскалката ми :lol:

Последна промяна werewolf_girl на Чет Май 26, 2011 1:03 am, променена общо 1 път

МнениеПубликувано на: Нед Окт 11, 2009 9:48 pm 
Аватар

Аз, понеже съм едно шибано националистче, питам защо на английски?!? Нали тука всички сме българи? Друг е въпроса с правописа ми на анг. , но пак е тъпо ката да караме младто поколение да се бъхти да пише на чуж език като нашия си е толкова хубав и звучен.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 11, 2009 10:01 pm 
Аватар

е той може да е много хубав и звучен, и е, ама само с него до никъде няма да стигнеш, нали знаеш :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 12, 2009 1:12 pm 
Аватар

ем, Рая не е така^^ Нали уж упражненията в писане бяха продиктувани от факта, че форуму не мо'е да пише на български.... Сега изведнъж - хохо, а'е пишем на английски - нек'во много fake... Аре, следващата задача е давам аз и искам да е на старогръцки от 4-5в пр. Хр.... Що да не и на Hochdeutsch? Или на латински от късното средновековие... Ами на пакистански - хубав, звучен език :roll: Или щото е аниму форум - пишете на японски, все някой ще ви каже мнение...

Ich und du...
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 12, 2009 4:07 pm 
Аватар

да де, съгласна, и все пак английския се ползва навсякъде, има някакъв смисъл и в това :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 12, 2009 5:35 pm 
Аватар

Навсякъде? Ами немския, френския, руския, испанския, португалския, японския и т.н.? Конкретизирай навсякъде, защото не е така.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 12, 2009 10:03 pm 
Аватар

а китайския? Навсякъде има упътвания на китайски...

Ich und du...
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 12, 2009 10:34 pm 
Аватар

Да не говорим какви томове за изобразително изкуство има на чешки.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 13, 2009 3:11 pm 
Аватар

Не пълнете темата с глупости :? То хубаво, че сме българи и трябва да можем, и да говорим, и да пишем на български, но това не отрича значимостта на английския, японския или патагонския, ако щете :confused: Лингвистичната култура не се ограничава до един единствен език! Още повече, че в нашия форум - мнозинството трябва да са достъчно напред с материала, че да не бягат с опашка между краката при споменаването му :lol: :wink:

МнениеПубликувано на: Вто Окт 13, 2009 6:08 pm 
Аватар

Прав си. С риск да продължим с офтопика (но не и офтопик по зададената тема) ти можеш ли да напишеш нещо толкова добре като Шекспир? Може ли, който и да било от пишещите тук, да посмее (изключвам Белек Култилион и Нем13) да заяви, че владее толкова добре английския, че да напише някакво произведение въползвайки се напълно от всички изразни средства? Като имаме впредвид, че мисълта му тече на български. Или да преведе нещо от английски на български нещо, така че това нещо да не изгуби от своята стойност? Някой от вас да е толкова добър с английския, че да посмее да твори на английски без преводач, който най-малкото има бакалавърска степен за владеенето на гореспоменатия език? Аз не.

Знам, само един човек, ама той си е творец.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 13, 2009 6:42 pm 

И за да ви прекъсна детските караници за това кой бил националист и кой не е, и кой повече обича българския, но пък за сметка на това един пълен член не знае къда да си завре, ще обясня защо дадох задачата на английски.

Целта не беше да пишете като Шекспир, нито да използвате богата палитра от изразни средства на английски. Точно обратното. Забелязах, че много от УПРАЖНЯВАЩИТЕ се използват повече прилагателни, отколкото могат да обуздаят. И понеже една приятелка ми даде идеята да пиша на английски, за да станат текстовете ми по- малко орнаментирани и да наблегна на смисъла и действието, реших да ви подложа и вас на този тест. Няма значение какъв е езика, стига да го владеете на добро ниво. Предполага се, че повечето тук знаят английски до степен, че да четат субтитри без проблем, затова и беше единствения логичен избор.

П.П. Двете изпълнения на задачата ще коментирам в следващ post, защото съм сигурен, че някой ще ми опонира.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 6 [ 84 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]