До 200 думи. На английски, стига да знаете езика.* А причините за това ще ви кажа след края на тази задача. Абстрактността се толерира.
*Приемете го за почти задължително условие. П.П. Всичко е по правилата. Спазено е условието за 12+ часа след предишния ми post, както и това, че жълтото не е основен шрифт на текста. Модераторите няма нужда да ми редактират post-а. Очевидно има причина да double post-вам.
От модератора: Колегите явно са решили, че не си наблюдавам темата. Бих ги помолил в бъдеще да не се намесват, аз следя за реда така или иначе.
Ше ма исфиниш зъ далвинътъ. Инъче прафописни грежки знам че нема
Спойлера:
At the end of a long passage stood young boy. He was dressed in a short jerkin, white shirt and fabric trousers. When a man in middle age came out from the other end of the passage on the lad`s face appeared a business-like smile. The boy was about to say something when a brusque voice told him otherwise: "Oh, God! At last! Boy, no tip for you! How long do you think I`ll wait for dinner!?" "The hotel staff is sorry for the inconvenience, sir. However please understand that this was the time needed for the meal to be prepared." "Don`t talk back to me, scoundrel! I could never guess that a five star hotel like this one could take on work a cheeky brat who has never even received a basic level of manners!" While almost hysterically shouting at the poor youngster, the man moved toward the car holding his dinner and took a bottle of red wine. It was Merlot 1976 – a good one, so the guy smiled satisfied. "Take the food in and leav..."
An odd second followed: The corridor`s door was still open letting through a tiny crack illumination from the outside. Most likely if someone was right now passing by he would have became witness of a tragedy beyond words. Eyes full with surprise and a mouth barely open - forever keeping the man`s last words in silence. The body laid spread across the passage and the incidentally broken wine bottle was mixing with the blood flowing from his forehead so one could not difference them. A woman`s voice came out from inside the flat: "Darling, what`s taking you so long?" A hot, much younger than the guy on the floor, woman came out with less than few clothes on. Before she could even comprehend the situation a new red point appeared on her head, and her body dropped at the floor level as well. The boy took with a sigh the silence gun back to his jerkin. Easy, way too easy! He stood for a moment considering what to say to this really irritating corpse in his feet, than again smiled most sincerely: "Thank you for staying in our hotel. Hope you have had pleasant time and if you ever come back from hell you`ll visit us again!"
Хареса ми, че задачата трябва да е на английски. Иначе надали щях да се тръгна да се занимашам
Прескочих няколко реда, за да мога по- бързо да се отърся от написаното, което освен, че беше изпълнено с повторения, граматически и правописни грешки, ми докара главоболие.
Освен ако не си на 12-13, нямаш никакво извинение да пишеш по този начин. Ако случаят обаче е такъв ще ти препоръчам да внимаваш в часовете по български и да си редактираш грешките от контролните... и да четеш книги... много книги. Ще ти помогнат да се ориентираш към стил на писане и в най- добрия случай да му подражаваш докато оформиш свой.
И не се увличай в дълги изречения.
не не съм на 13 и до колкото си гледах писането повечето са грешки допуснати по невнимание и то при печатането (освен пунктуационите, препинателни знаци не ползвам при печатане), а иначе повечето повторения ги сложих нарочно за да подсиля действието (има си и термин за това) ама явно не се е получило както трябва. Иначе до 3 -4 часа ще едитна и за втората задача.... готви се за още по голямо главоболие
Така ето го едита: -> на англиски
Спойлера:
"The beauty of the night”, were the only words that can describe this beautiful lady. She was not only dancing, but she even inflamed the hearts of people. Her dance collected all male eyes, and we, the womens, watch with envy how even our friends were looking her in ecstasy. But she didn't noticed their lustful glances, she was watching someone else, she was watching me. And then a new song started, and the lady start to dance. Suddenly she stopped and gracefully start to walk towards me. Without asking me, she grab my hand and pushed me on stage. Her hand was so hot, it was like fire was flowing in her veins. She start to dance with quick movements and I was like bewitched and followed Her steps. Everything around me disappeared, the song and the mysterious lady were the only things around me. But it doesn’t bothered me, I was fascinated by the beauty and the mystery. She erased everything from my mind. Nothing could take me away from dancing now, even after the lady stopped to dance. She watched with satisfaction, it was almost like she capture some little bunny. I realized that and still I couldn't stop dancing.
Ако не разберете смисъла ето го и на бг ->
Спойлера:
„Красавицата на вечерта”, това бяха единствените думи можещи да опишат превъзходната Дама, която като че ли не само танцуваше, а разпалваше сърцата на хората с не опустошим огън. Нейният танц събираше мъжките погледи и ние, жените, наблюдавахме с завист как дори нашите приятели я гледаха в захлас. Но Тя не забелязваше похотливите им погледи, а наблюдаваше някой друг, наблюдаваше мен. Започна нова песен, а Дамата продължаваше да танцува, докато в един миг не се спря и не завъртя грациозно към мен. Без да ме попита, ме хвана и ме избута на сцената. Ръката И бе гореща, все едно огън течеше във вените И. Тя затанцува следвайки бързия ритам, а аз като омагьосана последвах Нейните стъпки. Всичко около мен изчезна, песента заедно с тайнствената Дама бяха единствените неща около мен. Но това не ме притесняваше, опиянението от красотата и тайнственото И излъчване промиваха мозъка ми. Вече нищо не можеше да ме откъсне от танца, дори след като Дамата спря да танцува. Тя ме наблюдаваше със задоволство, сякаш бе уловила някое зайче, а аз не можех спра да танцувам.
(второто го слагам защото приципно съм зле с правописа по английски, постарах се да редактирам нещата ама не знам колко съм се справила)
Edit 2: А да тази задача ми мяза на домашното на тези от сипа по английски И те имаха да пишат разказ за нещо по английски, а пък като гледам темата май е вдъхновена от някоя песен щото имаше такава май май
Последна промяна werewolf_girl на Чет Май 26, 2011 1:01 am, променена общо 2 пъти
Само да отбележа - не е препоръчително да се дават задачи на чужд език, но когато се дават, нека тези, които пишат, да са наясно с познанията си в областта. Защото горното е фрашкано с тъпи грешки.
Аз, понеже съм едно шибано националистче, питам защо на английски?!? Нали тука всички сме българи? Друг е въпроса с правописа ми на анг. , но пак е тъпо ката да караме младто поколение да се бъхти да пише на чуж език като нашия си е толкова хубав и звучен.
Заглавие: Re: Упражнения в писане -2-
Публикувано на: Нед Окт 11, 2009 10:01 pm
solecito
Регистриран на: Пет Фев 01, 2008 8:18 pm Мнения: 2230 Местоположение: София
ем, Рая не е така^^ Нали уж упражненията в писане бяха продиктувани от факта, че форуму не мо'е да пише на български.... Сега изведнъж - хохо, а'е пишем на английски - нек'во много fake... Аре, следващата задача е давам аз и искам да е на старогръцки от 4-5в пр. Хр.... Що да не и на Hochdeutsch? Или на латински от късното средновековие... Ами на пакистански - хубав, звучен език Или щото е аниму форум - пишете на японски, все някой ще ви каже мнение...
_________________ Louise - mein Herz Jetzt komm zur Ruh Mit meinen Tränen decken wir uns zu, Ich und du...
Публикувано на: Пон Окт 12, 2009 4:07 pm
solecito
Регистриран на: Пет Фев 01, 2008 8:18 pm Мнения: 2230 Местоположение: София
Не пълнете темата с глупости То хубаво, че сме българи и трябва да можем, и да говорим, и да пишем на български, но това не отрича значимостта на английския, японския или патагонския, ако щете Лингвистичната култура не се ограничава до един единствен език! Още повече, че в нашия форум - мнозинството трябва да са достъчно напред с материала, че да не бягат с опашка между краката при споменаването му
Прав си. С риск да продължим с офтопика (но не и офтопик по зададената тема) ти можеш ли да напишеш нещо толкова добре като Шекспир? Може ли, който и да било от пишещите тук, да посмее (изключвам Белек Култилион и Нем13) да заяви, че владее толкова добре английския, че да напише някакво произведение въползвайки се напълно от всички изразни средства? Като имаме впредвид, че мисълта му тече на български. Или да преведе нещо от английски на български нещо, така че това нещо да не изгуби от своята стойност? Някой от вас да е толкова добър с английския, че да посмее да твори на английски без преводач, който най-малкото има бакалавърска степен за владеенето на гореспоменатия език? Аз не.
Знам, само един човек, ама той си е творец.
_________________ True evil is silent.
Публикувано на: Вто Окт 13, 2009 6:42 pm
Beleg Kutalion
И за да ви прекъсна детските караници за това кой бил националист и кой не е, и кой повече обича българския, но пък за сметка на това един пълен член не знае къда да си завре, ще обясня защо дадох задачата на английски.
Целта не беше да пишете като Шекспир, нито да използвате богата палитра от изразни средства на английски. Точно обратното. Забелязах, че много от УПРАЖНЯВАЩИТЕ се използват повече прилагателни, отколкото могат да обуздаят. И понеже една приятелка ми даде идеята да пиша на английски, за да станат текстовете ми по- малко орнаментирани и да наблегна на смисъла и действието, реших да ви подложа и вас на този тест. Няма значение какъв е езика, стига да го владеете на добро ниво. Предполага се, че повечето тук знаят английски до степен, че да четат субтитри без проблем, затова и беше единствения логичен избор.
П.П. Двете изпълнения на задачата ще коментирам в следващ post, защото съм сигурен, че някой ще ми опонира.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 40 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения