|
Дата и час: Сря Мар 05, 2025 12:19 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Относно пригледността и добрия правопис  Публикувано на: Съб Сеп 05, 2009 5:35 pm |
 |
Morri D'in |
Masaka?! |
|
Диктатурата на нем във форума е желязна. Много зависи от вида грешки - грешни запетайки - все тая, но ако пишат неща като 'транбанд', 'углопявам' и т.н. Аз лично ако видя и една такава бих пратил писанията в кофата (добре че не съм мод на раздела). А относно прегледността - хубаво е да е четимо, но не задължително. Отделни параграфи, редче м/у тях и т.н.  Иначе просто не бих чел 1000 последователни изречения в тлъст пост без никакво допълнително визуално пространство...
_________________ wwwwwwwwwwwwwwwww
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Относно пригледността и добрия правопис  Публикувано на: Нед Сеп 06, 2009 1:43 am |
Beleg Kutalion |
|
 |
|
Darkterror написа: Също, господин nem13, подценявате силата на бързото печатане и разместването на буквите, което не винаги се забелязва, защото човек може да се ориентира за думата само по първата, последната буква и броя на буквите, за съжеление не мога да намеря материала, който имам предвид в момента.
Въснщсот се има пидверд рзмтасеване на вксичи олтнасаи бкуви овсен птърава и псалоднета.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Относно пригледността и добрия правопис  Публикувано на: Нед Сеп 06, 2009 11:52 am |
 |
dream_dragon |
|
 |
Регистриран на: Нед Авг 27, 2006 2:57 pm Мнения: 4124 Местоположение: dragon's land
|
_Glematic_ написа: http://i25.tinypic.com/vo1s9d.jpg
мисля, че за това говореше ... Тоест ако не можеш да го прочетеш, не си бил достатъчно в училище? Интересно. Може да се направи допитване, тоест тема и да видим колко хора ще се оправят. Хара, отдалечихме се иначе от същността на темата.
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Относно пригледността и добрия правопис  Публикувано на: Нед Сеп 06, 2009 1:02 pm |
 |
Ensenga |
|
 |
Регистриран на: Нед Сеп 04, 2005 4:06 am Мнения: 3381 Местоположение: cyber-sekai
|
_Glematic_ написа: http://i25.tinypic.com/vo1s9d.jpg
мисля, че за това говореше ... чете си се перфектно като нормален текст на 95% от думите ето ви едно доказателство, че е тъпо да се правите на бесни като някой сбърка правописа...
_________________ skype: zenscape
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Относно пригледността и добрия правопис  Публикувано на: Нед Сеп 06, 2009 3:51 pm |
Beleg Kutalion |
|
 |
|
dream_dragon написа: _Glematic_ написа: http://i25.tinypic.com/vo1s9d.jpg
мисля, че за това говореше ... Може да се направи допитване, тоест тема и да видим колко хора ще се оправят. Всеки човек, освен тези, чиито темпорален и слепоочен дял са увредени, е способен да го прочете. @Frostburn. Едно е да разбъркаш някоя и друга буква в бързината или да оцелиш погрешен клавиш. Случаите в този форум обаче не са такива. Мен би ме било срам да пусна фик с изречение като това например: "Наруто презкочи паднълия на земята Саске и хвърли своя конай по Ичибару със огромна сила."
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Относно пригледността и добрия правопис  Публикувано на: Нед Сеп 06, 2009 6:30 pm |
Beleg Kutalion |
|
 |
|
Това е под- форум ТВОРЧЕСТВО. Неслучайно има разделение, а не един общ форум "АНИМЕ", в който да се пише всичко. И като всеки раздел, и този си има правила. Правила, които се определят от модераторите.
Това, че сме аниме фенове не означава, че няма сред нас хора, които умеят да пишат грамотно, със стил... Още повече не означава, че като читатели не трябва да имаме претенции към това, което се поства тук.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Относно пригледността и добрия правопис  Публикувано на: Пон Сеп 07, 2009 12:51 am |
 |
Morri D'in |
Masaka?! |
|
dream_dragon написа: Чначи може да имаме оди за лайното, срането, за сопола и т.н., но не може да има фик, който да е има правописни грешки, които се оправят с бутона "едит", ако автора има желанието и е възприемчив? Пробвай да напишеш такова нещо и да видим дали няма да полети към кофата...  А относно неща, които могат да се оправят - ако авторът на съответната тема изрази желание да я оправи, би било хубаво да се върне обратно (но в такъв случай по-добра идея е заключване и след седмица, две - кофиране; сигурно е предлагано нещо такова преди, нз). В крайна сметка модовете решават - ако не сте съгласни с тях - обяснявате културно, прилежно (и без нападки) какво не ви харесва. Ако не стане - мръняте на главните модове. Ако и при тях ударите на камък се замислете колко добре се аргументирате и може да мръняте и на админа на ваша отговорност, но най-вероятно въпросът е бил обсъден вече в мод раздела... зависи как процедират, де - знам ли ги какви чудесии творят вече.
_________________ wwwwwwwwwwwwwwwww
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Относно пригледността и добрия правопис  Публикувано на: Пон Сеп 07, 2009 9:20 am |
Beleg Kutalion |
|
 |
|
dream_dragon написа: Чначи може да имаме оди за лайното, срането, за сопола и т.н., но не може да има фик, който да е има правописни грешки, които се оправят с бутона "едит", ако автора има желанието и е възприемчив? Да съм казал такова нещо? Да не говорим, че в процеса на сътворяване на въпросните шедьоври, Word е достатъчно умен, че да ти каже, че в българския език няма дума "чначи". Darkterror написа: Аз имам претенции американските комедии да не са толкова тъпи, но уви, те ще си останат такива, за това просто сменям канала Като имаш претенции, ставаш известен филмов критик с достатъчно публично влияние както в САЩ и пращаш филмите в кофата буквално с една статия. В момента обаче нямаш необходимото, за да зачеркнеш целокупно "творчество" като някоя тъпа, американска комедия, НО що се отнася до форумите ситуацията е съвсем различна. Всеки потребител има правото да каже директно на автора какво мисли за Fic-а му и това евентуално да промени нещо. Darkterror написа: Beleg Kutalion написа: Това, че сме аниме фенове не означава, че няма сред нас хора, които умеят да пишат грамотно, със стил... Да, но има такива, които не могат и понеже не е професионален форум за писане, те не бива да бъдат гонени, горени на клада, линчувани. Да могат! Пуска се във форум с цел оценка, независимо каква е тя. Ако някой пусне нещо, което не струва, аз имам правото да го накарам да забегне при майка си, облян в сълзи, хлипайки: - Мамо, те ми казаха, че за нищо не струвам и по- добре да си изгоря клавиатурата, за да не пиша никога повече. ... стига разбира се да не те обиждам пряко и да ти лепвам епитети. Това са правилата на форума. Това е играта. Ако не ти хареса може да използваш някоя/й от следните бутони/комбинации: Darkterror написа: BackSpace, Alt+F4, Mouse Button 1 на X-чето и това са само малко от възможностите на един браузър
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Относно пригледността и добрия правопис  Публикувано на: Пон Сеп 07, 2009 9:41 am |
 |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Подкрепям Beleg Kutalion с две ръце!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Относно пригледността и добрия правопис  Публикувано на: Пон Сеп 07, 2009 10:36 am |
Beleg Kutalion |
|
 |
|
@dream_dragon Защото е програма зависеща от потребителя, който трябва да я конфигурира да прави това само за български. А за накърняване на достойнството нещата стоят по съвсем друг и много по- оплетен начин отколкото го изкарваш, но по този въпрос ако искаш спретни една тема и ми дай link.
Dark, аз като начинаещ например, не бих си пуснал писанията в такъв форум, за да бъдат обект на критика. Първо бих го предложил на някой опитен да го редактира, да ме насочи и ПОСЛЕ да си играя с перото и хартията на заврънтулки. Отделно, че тук става въпрос за хора, които нямат елементарни познания по български език, през целия си живот са чели Хай-Клуб и каквото има в читанката за първи клас, и имат въображение колкото грахово зърно.
Когато си на 13 и искаш да се занимаваш с писане/музика/рисуване... каквото и да е, трябва да положиш много усилия, за да станеш добър*. Ако се допиташ до родителите си, те ще те посъветват да не даваш нещата си направо на вълците, за да те разкъсат. Това не е тийн форум, в който всички сме на 14 и имаме горе- долу еднакви критерии за творчество.
*Освен ако не си гений, но колко хора с име Моцарт гледат анимета?
Последна промяна Beleg Kutalion на Пон Сеп 07, 2009 3:34 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Относно пригледността и добрия правопис  Публикувано на: Пон Сеп 07, 2009 2:58 pm |
 |
dream_dragon |
|
 |
Регистриран на: Нед Авг 27, 2006 2:57 pm Мнения: 4124 Местоположение: dragon's land
|
Beleg Kutalion написа: Dark, аз като начинаещ например, не бих си пуснал писанията в такъв форум, за да бъдат обект на критика. Първо бих го предложил на някой опитен да го редактира, да ме насочи и ПОСЛЕ да си играя с перото и хартията на заврънтулки. Отделно, че тук става въпрос за хора, които нямат елементарни познания по български език, през целия си живот са чели Хай-Клуб и каквото има в читанката за първи клас, и имат въображение колкото грахово зърно.
Това не е тийн форум, в който всички сме на 14 и имаме горе- долу еднакви критерий за творчество.
А сега няма нужда да ни лъжеш. Виждал съм ти писанията във форума. Ако не греша преди година се сцепвахме да пишем баш в тоя раздел (преди да бъде създаден раздела Аниплей) и бяхме не един или двама. И имаше невероятни "драскачи" като Елфа (малко му се повтаряха, ама беше добър), Годсмак, Омега Дум, Ред Насмиш, Нимерия (още поства някой разказчета) и още куп хора, които правеха невероятни РПГ-та. Вярно само едно май го завършихме, но все пак не смяташ ли че леко ги обиждаш така? А и ти самия пишеш тук и то не малко. С втората част пак няма да се съглася. Ако имахме еднакви критерий нямаше да я има тая тема и нямаше да го има нем, който трие теми и възмутен от всеки и всичко.
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Относно пригледността и добрия правопис  Публикувано на: Пон Сеп 07, 2009 3:37 pm |
Beleg Kutalion |
|
 |
|
Не визирам себе си, а използвам определен похват, поставяйки се на мястото на въпросното лице. Не съм начинаещ определено и го знам много добре.
И не. Аз не пиша тук. Няма да намериш мой разказ в този раздел.
Също така не обиждам никого, защото не визирам конкретни лица.
А във втората част е много важна липсата на запетайки. Ако трябва да се чете така както ти си го разбрал щеше да е структурирано по съвсем друг начин изречението. Ето ти нова, по- ясна конструкция като за теб:
"Това не е тийн форум, в който имаме еднакви критерии за творчество и сме на 14."
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|