|
Дата и час: Вто Мар 04, 2025 1:38 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие:  Публикувано на: Съб Апр 19, 2008 8:42 pm |
 |
anAngel |
|
 |
|
Yeap! This is definitely a good stuff
Щом така радостно приветстваш критиката (както и аз) ще изкажа няколко мнения.
На 5402 беше хубаво чантата да е няма.
На 5415 лявата ръка на момичето е по-бяла (светла/размита от светлината) заради директно попадение на лъчи в/у обектива предполагам.
Като цяло поздравления за наистина хубавите снимки. Оползотворила си китака максимално. Много хубаво са се получили тези 18мм, особено на 5444 и 5415.
И поздравления, че си снимала на такива бавни скорости 1/25-1/40 (макар на широк обектив) без размазване. Имаш стабилна ръка.
@ vegetosayajin обектива не позволява по-отворена бленда за съжаление.
И аз бих ги предпочел по-дефокусни заради някои обекти и гледки от задния план, но и тези са интересни, което подкрепям на 100%  Пък и на някои снимки е хубаво да се загатне какво има на заден фон. Един вид все едно наблюдаваш обекта в неговата околна среда без да се разсейваш от него. Аз ги харесвам и така фотосите и им се радвам.
До колкото видях смяташ да си взимаш 85мм на f1.8. Имал съм възможноста да го подържа и да направя няколко снимки с него. Наистина много хубаво боке и фокусно разстояние при кроп от 1.6. За портрети е чудесен.
Като завършек -  Аз не мога да ги правя така портретите. Пък и от скоро си взех техниката та нямам моделчета. За сега тежката съдба да страда се пада на сестра ми
Дано да не съм бил прекалено критичен. Ако съм - гомен и кажете за напред.
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Съб Апр 19, 2008 10:59 pm |
 |
Mikki |
|
 |
Регистриран на: Пет Фев 29, 2008 3:41 pm Мнения: 1148 Местоположение: Paradise
|
vegetosayajin написа: http://i108.photobucket.com/albums/n28/AblazeStardust/IMG_5506.jpg тази ми харесва другите са хубави като техника,но някакси не може ли фокуса да е по-странен--->да кажем да се фокусира на най-предния план като другото остава по-замъглено(филтрирано) btw какъв вид снимки искаш да правиш-концептуални или просто потрет/ландскейп??? ако са портретни снимки стават макар да има още да се иска  е това зависи от фотоапаратчето и настройките =) много скоро време е си взема едно 50мм ф/1.8, малко практично и хубаво което създава този прекрасен размазан ефект за който говориш =) edit: anAngel написа: Yeap! This is definitely a good stuff  Щом така радостно приветстваш критиката (както и аз) ще изкажа няколко мнения. На 5402 беше хубаво чантата да е няма. На 5415 лявата ръка на момичето е по-бяла (светла/размита от светлината) заради директно попадение на лъчи в/у обектива предполагам. Като цяло поздравления за наистина хубавите снимки. Оползотворила си китака максимално. Много хубаво са се получили тези 18мм, особено на 5444 и 5415. И поздравления, че си снимала на такива бавни скорости 1/25-1/40 (макар на широк обектив) без размазване. Имаш стабилна ръка. @ vegetosayajin обектива не позволява по-отворена бленда за съжаление. И аз бих ги предпочел по-дефокусни заради някои обекти и гледки от задния план, но и тези са интересни, което подкрепям на 100%  Пък и на някои снимки е хубаво да се загатне какво има на заден фон. Един вид все едно наблюдаваш обекта в неговата околна среда без да се разсейваш от него. Аз ги харесвам и така фотосите и им се радвам. До колкото видях смяташ да си взимаш 85мм на f1.8. Имал съм възможноста да го подържа и да направя няколко снимки с него. Наистина много хубаво боке и фокусно разстояние при кроп от 1.6. За портрети е чудесен. Като завършек -  Аз не мога да ги правя така портретите. Пък и от скоро си взех техниката та нямам моделчета. За сега тежката съдба да страда се пада на сестра ми  Дано да не съм бил прекалено критичен. Ако съм - гомен и кажете за напред.
мерси много за коментара, оценявам го =)
иска ми се да си взема 85мм/1.8 но за жалост финансово все още не мога xD
а моделите, над път и под път, дори случайни хора по улицата питам хаха.
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Чет Апр 24, 2008 8:53 pm |
 |
IvCHoy |
Souten no mukou |
|
Мерси за поредната страхотна гледка за очичките ми, а инак честито за блендовото бебче, да си блендиш със здраве...
ЕДИТ: На някой снимки прекалено много размазан фон-а, ако се вгледа човек и боли глава...
Последна промяна IvCHoy на Чет Апр 24, 2008 10:54 pm, променена общо 2 пъти
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Вто Апр 29, 2008 11:08 am |
uchiha_sakura_chan |
|
 |
|
blurymind написа: цветове,композиция,светлина- 6/6
браво Х2
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Сря Май 07, 2008 9:55 am |
 |
IvCHoy |
Souten no mukou |
|
Аааааа, ъъъъъъъъъъъъ, мрака в снимките е Жесток!!!
Тези двете в Девиан-та са страхотни!!
Особено леятщите мъхове.. (rofl)
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Сря Май 07, 2008 10:39 am |
 |
Mikki |
|
 |
Регистриран на: Пет Фев 29, 2008 3:41 pm Мнения: 1148 Местоположение: Paradise
|
IvCHoy написа: Аааааа, ъъъъъъъъъъъъ, мрака в снимките е Жесток!!! Тези двете в Девиан-та са страхотни!! Особено леятщите мъхове.. (rofl)
глухарче е ! xD
миси :3
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Сря Май 07, 2008 11:05 am |
 |
IvCHoy |
Souten no mukou |
|
Знам, какво е...
И аз такива щтракало доста...
Инак блендовото Животно дето си ъпгрейднала кърти мифки....
Жалко, че на мойто системата за блендов ефект е трудна за изпълнение и това ме ограничава доста.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|