|
Дата и час: Вто Мар 04, 2025 6:40 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: MyArt:Temari121315  Публикувано на: Вто Яну 10, 2012 8:08 pm |
 |
dRa6k0 |
|
 |
Регистриран на: Сря Апр 01, 2009 8:03 am Мнения: 110 Местоположение: София
|
Нека и формалния "даскал" да каже нещо. Аз като гледам картинката виждам 2 десни ръце (нейно дясно). Т.е. от наша гледна точка лявата е направена добре ама дясната е като лявата все едно палеца е от ляво а в тази поза като си провреш ръцете през косите те фактически сочат на вънка. И ето едно уроче когато нещо не се вижда добре или пък не знаеш как би изглеждало погледни ръката си погледни как естествено застава и я нарисувай за да няма такива грешки. Аз го използвах това за да нарисувам ръцете на Морфлинг от ДотА-та -> всъщност това са мойте ръце
|
|
 |
|
Заглавие: Re: MyArt:Temari121315  Публикувано на: Сря Яну 11, 2012 3:45 am |
 |
Love child |
Feed you with a kiss |
Регистриран на: Нед Апр 23, 2006 11:49 am Мнения: 3363 Местоположение: Daten City
|
не, но можеш да опиташ да направиш същата физиономия
|
 |
|
Заглавие: Re: MyArt:Temari121315  Публикувано на: Чет Яну 12, 2012 5:11 am |
 |
dRa6k0 |
|
 |
|
dream_dragon написа: Ииии къде е авторското? В грешките? Прерисуването не е изукство. Ама пък вие си знаете деца... Ех как ми става едно тъпо като прочета "изкуство" и видя, че то изкуството е едно минимално... Никаква креативност, никакво авторство и едно плоскостно мислене... Е нищо. Поне са добре прерисувани. Хмм не карам момичето да прави невъзможното все пак с коментара си искаш да кажеш, че и дете на 8 години да "фана" трябва да рисува като учител по рисуване (т.е. да не гледа за да може да нарисува нещо) и още по важното да го нарисува добре в пропорции със някаква замисъл и в обем. Всеки почва със определен брой прерисувания преди да почне да рисува по въображение никой не се научил ето така със щракане на пръсти и чупки в кръста (мързел), да не споменавам че всеки велик художник е бил десетки пъти по моргите да разчленяват хората да гледат каква им е мускулатурата и след това се питаме как са правили тези мускулести сколптури и картини (по катедралите) П.П. Мога да ти дам задача за теб dream_dragon :Нарисувай нещо което да ме удиви, което да има някаква стойност и замисъл, и също така да е добре направена т.е. да няма никакви проблеми като стане въпрос за изпълнение на рисунката.
|
|
 |
|
Заглавие: Re: MyArt:Temari121315  Публикувано на: Чет Яну 12, 2012 11:38 pm |
 |
~wakashimazu~ |
|
 |
Регистриран на: Съб Сеп 19, 2009 8:06 pm Мнения: 438 Местоположение: Hogwarts
|
dRa6k0 написа: Нарисувай нещо което да ме удиви Щом критикува, задължително ли е да е художник или нещо такова ? Аз не мисля .. Като кажеш че не ти харесва някоя песен, по-хубава ли написваш, за да си защитиш мнението .. ? Мен лично ми се ще да видя нещо собствено на темари, понеже има изчистен стил и може да покаже нещо(което не е anime girl може би О.о) .. п.с. dream, не си ми писал в темата от 100 години
_________________ ▫衛。
 ▫世▫ ※
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: MyArt:Temari121315  Публикувано на: Пет Яну 13, 2012 1:01 am |
 |
dream_dragon |
|
 |
Регистриран на: Нед Авг 27, 2006 2:57 pm Мнения: 4124 Местоположение: dragon's land
|
dRa6k0 написа: Хмм не карам момичето да прави невъзможното все пак с коментара си искаш да кажеш, че и дете на 8 години да "фана"... Много ми е любопитно точно как се изживяваш като учител. Давайки й да прерисува и ограничавайки въображението й в рамките на анимето? dRa6k0 написа: да не гледа за да може да нарисува нещо и още по-важното да го нарисува добре в пропорции със някаква замисъл и в обем. Интересен критерии имаш. Рисуването не свършва (за хиляден път) с аниме стила и конкретиката на анатомията и геометрията. А доколкото ми е известно художниците гледат когато рисуват... примерно пейзажи, модели, сгради... dRa6k0 написа: Всеки почва със определен брой прерисувания преди да почне да рисува по въображение... Прескачаш цялото детство на детото попринцип. Децата пъво рисуват по въображение и пречупват света през своята призма и после... учителят ги учи как да рисуват "правилно". dRa6k0 написа: ...да не споменавам че всеки велик художник е бил десетки пъти по моргите да разчленяват хората да гледат каква им е мускулатурата и след това се питаме как са правили тези мускулести скулптури и картини (по катедралите) А спомени си го... Само дето не всеки художник го е правил и живеем в 21 век. Не е нужно да се ходи по морги. Което ме връща на мисълта ми... изкуството не се ограничава с манга стилът. А така както се питаш как са правили тези мускули по катедралите - закривали са нещата, които не могат да направят, с драперия. Микеланджело пък имал проблем да направи женска скулптура така че да прилича на жена... dRa6k0 написа: П.П. Мога да ти дам задача за теб dream_dragon :Нарисувай ... Айде пак се почна. Това май и преди си го предлагал. Иначе на когото трябва съм го доказал... Вече трета поредна година си следвам. Може да потърся една моя стара темата и там да постна нещо, че май няколко години не съм я закачал. П.П. В нито един момент не казвам на момичето да не рисува, напротив нека рисува, но да се развихри, а не да се ограничава.
|
|
 |
|
Заглавие: Re: MyArt:Temari121315  Публикувано на: Пет Яну 13, 2012 6:17 am |
 |
dRa6k0 |
|
 |
|
Мислех аз да прерисувам харухи но ме изпревариха  . до: dream_dragon Аз няма да споря по отговорите ти горе 'щото да не превръщаме темата на temari във публичен диспут на тема дали анимето е единствения жанр в рисуването или не. Само ще кажа че когато за 1-ви път ме срещна искаше да рисува като мен, имаше желание но само на думи не и на действия... За нещата които ми говориш съм ги преминал и изял с кориците още като съм бил 4-ти 5-ти клас, по мое собствено желание (тя не знам дали го има това желание и дали иска да го направи). Няма да ти обяснявам какво е даскалите да те учат на основата, а момчето казва като идиотче "Ама аз искам веднага да рисувам яките черепи и постановки, а не някъв куб поставен на масата" - аз мислех така първия си месец в 9-ти клас За всеки си има критика (за по-добрите има повече критика за начинаещите по-малко). Прав си за доста неща като пример (когато не можеш да нарисуваш нещо го прикриваш), но не съм такъв и приемам предизвикателството да го нарисувам. Прав си за въображението: В момента в главата ми се въртят такива картини (примерно дракони) че ако можех да ги нарисувам ще ти падне ченето. ето тези 2 картини ми бяха във въображението още когато бях 9-ти клас а чак сега умея да ги нарисувам 5 години по-късно (искам да кажа въображението ми изпреварва уменията със цели 4-5 години)Как тогава се очаква да рисувам по въображение  . И все пак Temari нарисувай нещо по-въображение  ние сме се уговорили днеска сутринта да се чуем в скайп и ще й дам идеята веднага. П.П. Критикувай малко моите рисунки, аз главно търся критика за да си намеря грешките по-бързо и следователно да задобрея далеч по-бързо. П.П. 2 И нека кажа може би най-умната мисъл в целия си пост: Без да знаеш нещо как изглежда (да си го видял имам предвид) няма никакъв шанс да успееш да го нарисуваш по въображение.
|
|
 |
|
Заглавие: Re: MyArt:Temari121315  Публикувано на: Пет Яну 13, 2012 12:28 pm |
 |
Temari121315 |
|
 |
|
Досега четох коментарите ви....да ви кажа честно, съгласна съм да нарисувам нещо, което да е мое.... ... от вчера вечерта ми се върти в главата един пейзаж, който мисля да нарисувам по спомени...сега не знам колко се е променил,но когато го видях за последно (и тва беше преди 6 месеца и повече даже...) си беше като в приказка  (надявам се да ви хареса....като кача рисунката ще видите).....довечера като се върна от даскало ще я кача...обещавам  [edit] Както обещах сутринта... http://temari121315.deviantart.com/#/d4m7lbk – това хора е яз.Доспат ....ако го знаете ^.^, ако не, намира се на най-прекрасното място в България– Родопите....^.^ Надявам се да ви хареса! мод: Слят двоен пост. Използвай бутон "Edit", когато имаш да добавиш нещо ;}
_________________ Temari121315
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: MyArt:Temari121315  Публикувано на: Съб Яну 14, 2012 1:47 am |
 |
dream_dragon |
|
 |
Регистриран на: Нед Авг 27, 2006 2:57 pm Мнения: 4124 Местоположение: dragon's land
|
dRa6k0 написа: Аз няма да споря по отговорите ти горе 'щото да не превръщаме темата на temari във публичен диспут на тема дали анимето е единствения жанр в рисуването или не. Не е, но тук рядко се показва. dRa6k0 написа: За нещата които ми говориш съм ги преминал и изял с кориците още като съм бил 4-ти 5-ти клас, по мое собствено желание Не си личи. Мини ги пак нещата... с някой който е примерно по-навътре в материята. dRa6k0 написа: П.П. Критикувай малко моите рисунки, аз главно търся критика за да си намеря грешките по-бързо и следователно да задобрея далеч по-бързо. Помня, че неща ти бяха интересни, но не мисля, че имаше някакво кой знае какво развитие. Тъпчеш малко на едно място. Забил си се и ти в анимето, поне според мен. Ама може би вече си голям, за да обяснявам същите неща в контекста на твоя опит и търсения. dRa6k0 написа: Без да знаеш нещо как изглежда (да си го видял имам предвид) няма никакъв шанс да успееш да го нарисуваш по въображение. Бъркаш памет и въображение. Temari, новата картина ми харесва (в контекста на нещата до тук). Най-накрая нещо, което да си е твое както и да се погледне. Пак стана. Спирам до тук. И тази тема ще я оставя докато не видя нещо интересно.
Последна промяна dream_dragon на Съб Яну 14, 2012 2:04 am, променена общо 1 път
|
|
 |
|
Заглавие: Re: MyArt:Temari121315  Публикувано на: Сря Яну 18, 2012 6:50 pm |
 |
dRa6k0 |
|
 |
|
dream_dragon написа: dRa6k0 написа: За нещата които ми говориш съм ги преминал и изял с кориците още като съм бил 4-ти 5-ти клас, по мое собствено желание Не си личи. Мини ги пак нещата... с някой който е примерно по-навътре в материята. Ако има такъв с удоволствие искам да му чуя критиката, но освен в художествената академия други по-компетентни по въпроса за рисуване ми няма да намеря (те за една консултация искат по 5-10 кинта) аз нямам пари да харча за нещо което го знам. dream_dragon написа: dRa6k0 написа: П.П. Критикувай малко моите рисунки, аз главно търся критика за да си намеря грешките по-бързо и следователно да задобрея далеч по-бързо. Помня, че неща ти бяха интересни, но не мисля, че имаше някакво кой знае какво развитие. Тъпчеш малко на едно място. Забил си се и ти в анимето, поне според мен. Ама може би вече си голям, за да обяснявам същите неща в контекста на твоя опит и търсения. Точно заради това си поставям рисунките постоянно в нета за да може свят да ги види и случайно някой критик да каже някоя лоша дума за тях, защото сам да си ги критикувам е лесно, но явно сам съм си виновен, че ме мързи да ги оправям грешките. Друг е въпроса когато някой друг ми ги каже, защото аз мразя да бъда критикуван и веднага ще си оправя пропуските. dream_dragon написа: dRa6k0 написа: Без да знаеш нещо как изглежда (да си го видял имам предвид) няма никакъв шанс да успееш да го нарисуваш по въображение. Бъркаш памет и въображение. Казах ти памет-а е нещо което си видял и искаш да го нарисуваш.Въображение е съвсем различно нещо, което главно можеш да го създадеш като комбинираш няколко "спомена" в нещо ново.И за да съм разбран правилно ще ти напиша конкретен пример. За идиалния дракон примерно избираш от някъде където си виждал перфектните крила, после виждаш от някъде другаде перфектно тяло и мускулатура, после 3-то място земаш перфектния външен вид за главата, вземаш още перфектната представа за опашка(шипове дължина люспи и т.нат.) също така избираш и перфектните цветове, избираш също и най-добрата и величествена поза която също си я видял преди от някъде другаде за да можеш да я нарисуваш.Ето примерно по този малък брой нахвърлени характеристики ти можеш да нарисуваш нещо добро.Аз съм се опитвал да нарисувам дракон, но във въображението ми дракона е далеч на по-високо ниво от всичко което съм виждал и което мога да използвам като модел за нарисуването му. За да не сбъркаш не говоря да взема всяко нещо и да го прерисувам.Всичко това е само за да знаеш че рисуваш нещата вярно по многото критерии.Примерно пропорциите се виждат от "новака", но рядко се обръща внимание на перспективата от неопитния наблюдател. П.П.Нека ти кажа едно нещо, не знам поради каква причина си намразил аниме стил-а, но това не значи че единственото "интересно" нещо трябва да е "реалистично" и нарисувано от натура което вероятно ти цениш така дълбоко в душата си  .Също така не се ограничавай от примерите които давам и по тях да съдиш за моето ниво на критика, те са нахвърлени набързо ако искаш цялостна картинка трябва да изписвам романи, а не искам. Аз ти казвам просто бъди гъвкъв и бъди професионалист и остави своите предпочитания на заден план когато гледаш рисунките на някой и ги коментираш  .
|
|
 |
|
Заглавие: Re: MyArt:Temari121315  Публикувано на: Сря Яну 18, 2012 8:33 pm |
c0brabg |
|
 |
|
Мога да потвърдя, че прерисуването помага в много неща. Конкретно при мангите, просто вече съм стигнал до ниво, където мога да нарисувам по простите положения, но хората го правят все пак хиляди пъти по-реалистично, дали ще е нещо свързана с физиономията или конкретно тялото си е въпрос на това колко си наблюдателен. Лично мое мнение е, че има хиляди добри хора, които могат да рисуват (просто са си го изградили), но освен че трябва да гледаме от различни картини от живота, то трябва и да гледаме от различни картини базирани на живота. Хубаво е да погледнеш света през очите на някой друг. А относно стила манга, еми невероятен е (лично мнение), но за да се измайстори се налага да се рисува множество пъти истински тела. И все пак като рисуваме да не забравяме, че най-важното е да се забавляваме. На авторката на темата и пожелавам още хиляди хубави моменти с молива.
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|