Дата и час: Пет Фев 21, 2025 3:10 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 3 [ 45 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 13, 2008 2:01 pm 
Аватар

So here comes a new one:

Затова, деца...недейте да се ориентирате към тази професия

Микрофонът изпращя при включването си, една ръка го вдигна от таблото и скоро из няколкото здрави колони в автобуса се разнесе не – дотам мелодичният, модифициран от системата глас на г – жа Стефка Изнапредвидова.

- Ученици, моля за вашето внимание! Моля за вашето внимание!
Внимание получи единствено от първите три редици, заети предимно от момичета в първи и втори клас, които, поставили ръце в скута си кротко я наблюдаваха. Добре, без проблем щеше да прибегне към груби мерки.

- Преди да започна, – продължи госпожата – моля Петър да остави на мира онзи, чиято глава виждам да се удря в пода и да дойде да седне при мен...Не ме чуваш, така ли? Чакай сега...

Изнапредвидова остави микрофона на мястото му, запретна ръкави и тръгна към задната седалка на автобуса, която в момента приютяваше 1/3 от учениците й. Част от тях навреме я съзряха и побързаха да се върнат по местата си, но останалите нямаха този късмет. Те доловиха присъствието й чак след като огромната й фигура се изпречи на пътя им, а главата й се провеси надолу, в опита си да различи момиче – момче.( Yeah…свити на кълбо седмокласници :D)

-Петре! – викна госпожата и всички погледи се втренчиха в ръката й, която в този момент се пресягаше над няколко глави, в търсене на ухото, принадлежащо на гореспоменатия.

По чудо не достигна целта си, но пък за сметка на това Петър остави настрана жертвата си и втренчи недоумяващ поглед в Изнапредвидова.

-Ся пък кво съм направил?

-Ела, ела! – прикани го госпожата. – Нищо не си направил, мойто момче, нищо. Ела да седнеш отпред да гледаш как кара шофьорът.
-Ма аз нали го гледах вече!

-Ела, де, той ще ти даде да кажеш нещо по микрофона.

Очите на седмокласника блесанаха, по което Изнапредвидова позна, че е улучила целта. Ако зависеше от нея, никога не би взела подобно същество на екскурзия. Притеснената за здравето на сина си мама и фрасканият с парички татко, обаче се оказаха доста настойчиви, заплашиха да отидат с оплакване в дирекцията, което вероятно би й струвало уволнението и госпожата се оказа принудена, заедно с останалите дечица да наблъска в рейса и тази грешка на природата.

Беше дребен и набит, с показалец, вечно насочен или към носа или към ухото му, с коса, чийто цвят бе трудно определим, заради всевъзможните гадини и лепкави предмети и течности, навъдили се из кичурите , със скъпи маркови дрехи, които без съмнение ненавиждаха тялото му, и намачкана шапка, килната на една страна върху главата му.

Дете за чудо и приказ.

-Ето, виж сега, натискаш това копче и...

.........................................................

-Е, та какво стана после? – полюбопитства Бирникова, поседнала на ръба на едно от канапетата в учителската стая.

-Ааа, хлапето сигурно я е подлудило в рейса... – със зле прикрито задоволство се засмя Чепаненкова.

-Рейса? – Изнапредвидова стана от стола и остави празната си чаша кафе на масата. – Никога...просто никога повече няма да резервирам в скъпи хотели.
..........................................................

-Ъ! Кво е тва бе?! – Пешо подаде измачканото парче хартия на един от по – изявените откъм знания ученици в класа му.

-Хотел „Сърцето на Родопите” - прочете онзи. – Дължиш 5147лв за счупени две нощни лампи, откъртена седалка на една от люлките, изпотрошен почти целият сервиз стъклени чаши на ресторанта, пробита дупка в дюшемето в апартамент 4, скъсване на четири възглавници, повредени два телевизора, счупване на общо осем стъкла, опустошаване на всички рекламни материали на хотела, бутане и в последствие счупване на хладилник с газирани напитки, изпускане на вредни вещества в басейна...нататък май си скъсал листа.

-Ъ...,че тия работи аз ли съм ги правил, бе?

Вранов 08

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 13, 2008 2:20 pm 
Аватар

напомня ми на нашите екскурзии xDDD само че завъртяното име е заместено с "Лилия Иванова" и разговори на немски от сорта на "Raus!"{къш!}, "Frische Luft schnafen" {дишай чист въздух/ къш} и още няколко подобни XDDD
иначе е веселко, браво ^-^

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 13, 2008 3:43 pm 
Аватар

Тъй като без съмнение това ще си остане единственият коментар под този разказ искам да ти благодаря. :ave:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 13, 2008 6:46 pm 
Аватар

Аз сега видях разказа и ми се струва много забавен. :D Харесва ми, браво. :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 13, 2008 7:02 pm 

На фона на повечето тук пишеш добре.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 13, 2008 7:12 pm 
Аватар

Благодаря, благодаря и на вас.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2008 2:19 pm 

Много готин разказ опредалено повдигна настроението ми след мъчителното училище.Опредалено имаш талант и знаеш как да го използваш наистина е доста забавно.Не забалязах правописни грешки което е чудесно като се има предвит ,че в доста от фиковете дори и в моя ги има.И да разлицно е аз много харесвам самото аниме"Наруто" ама към СасуСаку абе не ги харесвам много .Продължавай да пишеш защото наистина имаш талант.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2008 7:06 pm 
Аватар

Благодаря.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2008 7:31 pm 

ааа т'ва последното ме разби....тоя пешо е живо копие на момчетата от нашия клас :lol: :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2008 7:36 pm 
Аватар

uchiha_sakura_chan написа:
ааа т'ва последното ме разби....тоя пешо е живо копие на момчетата от нашия клас :lol: :lol:

Натрупал бях много опит от екскурзии, и реших да го приложа. Наистина, такова е положението.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2008 8:22 pm 
Аватар

Вече мисля, че определено трябва да се захванеш със сатира. За нещо по-тежко ти е рано, пък може и никога да не дойде, докато това ти иде отръки. Изчети някои... примерно Марк Твен.

ПП: Баси, само за Марк Твен ли се сещам? Изпаднала работа.

ПП: И нямам впредвид Том Сойер и сие, а сатирата му.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2008 8:30 pm 
Аватар

Nem, къде да го намеря тоз Твен, бре? Ше трябва д'се поровя из някоя библиотека.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2008 8:35 pm 
Аватар

Ми ще се наложи. Самюъл Лангхорн Клемънс обаче много си го бива....

Иначе виж и Ярослав Хашек, Луиз Карол... Имам тука един българин сатирик, книгата му обаче сигурно е ненамируема, ще ти пратя на ЛС няколко избрани негови разказа, много го бива.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2008 9:02 pm 
Аватар

Аз се намесвам малко нахално, но да кажа, че на Марк Твен е хубава "Глупаци в чужбина". :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2008 9:03 pm 
Аватар

Какво му е нахалното, това е форум... а препоръката ти е точна.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 3 [ 45 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]