Дата и час: Чет Май 23, 2019 7:51 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
 Страница 2 от 2 [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Link: touhou easy link for 10,5 and 12.3
МнениеПубликувано на: Сря Авг 10, 2011 11:54 am 
Аватар
 
 

Регистриран на: Вто Юни 21, 2011 9:57 pm
Мнения: 255
да толхол рулз, а бойните игри рулз даже повече >_>.

Последните 10-на дни тука на работа като нямам клиенти реших да пробвам тоухоу шъмпс(шуут ем ъп/булет хел) и та >

Тоухоу 6 - нереално трудна и смотана, голям пенис за Зун през 2002, аз съм си casual в тоя жанр игри само че даже и на "easy" е почти невъзможно за човек без опит, аз викам да "видя историята" уж то с 300 зора стигнах до края и вика "bad ending: beat the game on normal or higher without using continues".
Е направо ме тръшна, хахаха..
Та накрая го бих със frame dropping(cheat), като спамя капс лока на нетбука ми тука дропи фпс-а до 20 от 60 и така патроните стават 3 пъти по бавни, и въпреки всичко ми отне цяла вечност.
Мъчих се на екстра нивото заради музиката на Фландре ама то е някво още по трудно, та се отказах накрая.

тоухоу 7 - вчера я почнах и превъртях още на първия ден(на най-малката трудност естественно), доста по-лесна и по нуб приятелска. Като изключим че Youmu&Yuyuko са последните босове беше добре, аз тях не ги харесвам нещо >_>.
Както и да е, ще се мъча на екстра нивото сега, само заради Yukari<3

тоухоу 8 - най-добрата от 3те според мен, пък и като са в дуо а не соло е по-яко, жалко че Алис и Мариса са най-слабите от 4те отбора, като се има на предвид че аз съм Мариса мейн >_>

и както всички тоухоута , музиката и на 3те кърти от всякъде.. само дето аз вече толкова ремикси съм слушал че като почне някое ниво още на първите 5 секунди в главата ми почва да звучи някой ремикс на песента която слушам в момента.

Лошото(и причината да не ги играя по-често) на тоя тип игри(шъмпс) е че не искат толкова скил колкото да умреш над 9000 пъти и да запаметиш патерна и къде да стоиш на всяка атака.. че и на всяка секунда от нивото, щото ако не знаеш патерна даже и с 3-4 пъти по бавни патрони пак е изключително трудно и почти невъзможно на Лунатик. Аз си падам по игри които искат скил >_>като игнорираме всичко безполезно казано до тук
> come join us, young padawan_________________
http://www.last.fm/user/incisorr
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Link: touhou easy link for 10,5 and 12.3
МнениеПубликувано на: Сря Авг 10, 2011 1:34 pm 
 
 

Регистриран на: Съб Сеп 11, 2010 10:41 am
Мнения: 236
Местоположение: Варна
Попринцип не съм играла от тези бойните игри на Тоухоу, може би ще се пробвам някой път когато ми е скучно и нямам работа.

Не, че много мога и аз да играя на шъмпс, по скоро най-много normal without continues.

Имам приятели (бг) които са много добри на Тоухоу, играят Hard&Lunatic и аз лично много им се възхищавам xD
Вече даже сънувам данмаку >.>

Радвам се, че все пак има няколко Тоухоу фенове във форума :3


Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Link: touhou easy link for 10,5 and 12.3
МнениеПубликувано на: Пет Авг 19, 2011 5:17 pm 
Аватар
Forsaken Failure

Регистриран на: Пет Сеп 29, 2006 3:53 pm
Мнения: 7578
Местоположение: В разпадащата се аура на БДЖ
Понеже успяваме успешно да зарибим незапознати с 10.5 и 12.3 и се налага всеки път да обясняваме едни и същи базови неща - реших да пусна едно уроче, с което да усвояват по-лесно новите играчи контролът над играта.

Ще почна с най-базовото управление над менютата в Тоухоу 12.3, на която и играем (същите контроли се ползват и в битка, но това малко по-късно).
Настройката на ползваните бутони по дефалт използва z, x, c a, s, d, escape, стрелките. Винаги могат да се променят в под-меню profile.
Z е от най-главните бутони в менютата - с него се скипва началното интро, влиза се в менютата, избират се настройките. X пък служи за излизане от менютата, или иначе казано - върши точно обратната работа на Z (и esc става). Esc пък в повечето случаи се ползва предимно за да се излезе от менюто за избор на героиня, но може да се ползва и във всяка друга ситуация за да се излезе от дадено меню. За допълнително инфо какво върши даден бутон винаги може да погледнете и малката лента в дъното, която се появява във всички под-менюта.

Сега, да обърнем внимание какво правят бутоните в битка. Най-базово:
z - физическа атака
х - първа магическа атака (предпочитам да я наричам нормална)
с - втора магическа атака (предпочитам да я наричам силна)
а - бягане/летене, обикновено се ползва в комбинация с бутоните за движение (arrow pad-a)
s - смяна на карта от тестето
d - активиране на избраната карта от тестето
- важно е да се отбележи, че има множество комбинации от атаки, които зависят от натискането на бутон за атака (z, x, c) и даден бутон от бутоните за движение. Трябва да се запомни, че почти всички комбинации стават огледални, когато играчът смени позицията си на екрана (например, атаката долу-ляво-атака когато играчът е отляво на противника става долу-дясно-атака когато мине отдясно)
- блокирването на вражеска атака става чрез бутонът за движание според страната на екрана, в която се намира играчът (ляво когато е отляво; дясно когато е отдясно). Блокирване на атаките става и когато играчът лети/бяга. Трябва да се знае, че не може да се блокирва постоянно вражеската атака, понеже това консумира енергия (за която ще се спомене след малко), а и някои от времевите ефекти премахват защитата (също ще се спомене след малко)

Интерфейсът по време на битка:
Най-горе, логично, са отбелязани баровете с жизненост на играчите, точките на спечелените рундове и малко по-особен елемент - таймер на времето. Този таймер най-общо показва климатичните промени в играта - когато е в бяло, показва колко време остава до смяна на времето, когато е в червено - показва протичащото в момента време и колко остава докато се смени. Климатът далеч не е козметичен елемент - от него може да се реши ходът на играта. За пример - по време на scorching sun, летенето нависоко съсипва здравето на играча, heavy fog вкарва "вампирски" елемент, регенериращ здравето на играча, когато нанася удари и така нататък.

Долу е и специфичното за тоухоу меню с карти и енергия. Петте таба постепенно се запълват за да отключат карта от тестето на играча. Запълването става чрез атакуване, нанасяне на удари, а в някои случаи - поемане на удари.
Менюто с енергия логично показва доколко играчът може да си позволи да атакува. Енергията бързо се изчерпва при атакуване с магии (x и c бутоните), при летене и бягане, при блокирване. При пълното й изчерпване, играчът временно не може да ползва магии и да лети/бяга. Важно е да се знае, че пълното изчерпване означава и уязвимост, понеже при поемане на удар, той не може да се блокира, а част от енергията се "троши" и не може да се ползва за известно време.

Сега, да обърнем и внимание на самите карти. Те са общо три вида:
- скилове (в сиво)
- магии (оранжево-червено)
- системни (оранжево-розови)
Скил картите се ползват за да се качи нивото, а оттам и силата на дадено умение на героинята (атака от дадена комбинация от бутони), но може да се смени с друго, което също да се качва по сила чрез повторното активиране на картата му. Всяка карта си има показана клавишна комбинация в информацията при настройка на тестетата (profile > deck construction)
Магическите карти активират дадена специална атака на героинята. Трябва да се отбележи, че почти всички карти не се активират самостоятелно, а искат към тях да се жертват от 1 до цели 4 активни карти в ръката (което ще рече всичките 5 карти в ръката). В описанието на всяка от тези карти е показано колко карти са нужни за да се активират
Системните карти са общи карти, които всяка героиня може да има. Те са главно за съпорт.
*Всяко тесте трябва да съдържа 20 карти. Всяка героиня може да има по три тестета (всяко различно оцветено канджи отговаря на дадено тесте, червеното канджи в менюто за избор на героиня пуска на случаен принцип едно от трите тестета).

Общо взето, това е базовата информация, която бих препоръчал да се запомни като по начало.
Сега и кратка информация за това как ние си цъкаме в мрежата, която сме си направили в хамачи.
Предпочитаме да играем в прозоречен режим (смяната от цял екран към прозорец става от менюто config), за да можем да следим чатът в мрежата. В началото е малко сложно да се свикне с цялото разсейване, но бързо се свиква.
Сега и за връзката между двама играчи в хамачи:
Тука ни е нужно менюто vs Network, там ще се появят много настройки, на нас базово ни трябват само първите две:
- server setup - оттук се хоства играта. При първото избиране се пита на кой порт да се направи играта. Ние не го променяме, оставяме го на 10800. След съгласие пита да се позволят ли наблюдатели. Обикновено даваме да, че да можем да се гледаме и да се гаврим един с друг :blush: И, общо взето - това е настройката! Само трябва да се изчака връзването от другия играч.
- assign IP/Port and еди-кво си - оттук се въвежда айпито на играчът, който е хостнал играта и към който ще се вържем. При избирането му се появява прозорче с айпи адрес и порт. Портът е ясен - 10800. Айпито в случая е айпито в хамачи и се въвежда чрез бутоните горе-долу от пада за управление. Трябва да се отбележи, че айпитата в хамачи не са винаги трицифрени, докато тука се иска айпи съставено изцяло от трицифрени айпита. За да стане връзката, просто се добавят нули пред единичните/двуцифрените части. Примерно: айпито на играчът, направил сървърът е 6.254.13.9, в случаят ще въведем 006.254.013.009. При съгласие се появява запитване дали искаме да играем - при отговор да, играта допуска играчът към сървъра като опонент. При отговор не, го допуска като наблюдател (ако е разрешено при настройката на сървъра). Трябва да се отбележи, че при наблюдаване на игра при надпис game has not started yet, най-вероятно играчите още не са се свързали. При това, просто трябва да се направи връзката отново докато не се свържат и започнат игра.
Еми, това е краткото ми обяснение, успех :hat:_________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Link: touhou easy link for 10,5 and 12.3
МнениеПубликувано на: Пет Авг 19, 2011 5:32 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Съб Май 26, 2007 3:24 pm
Мнения: 1365
Местоположение: Wonderland Състояние: Potatoes Допълнително: I'm gonna be an unicorn.
; w ;
След ... 1 месец опити най-накрая си свалих и инсталирах играта.
. -.
И брат ми ме би...няколко пъти >:_________________
Изображение
Why is my heart not beating
My lungs are clearly breathing
lovelyangel666 написа:
I like you too ;D You remind me of pancakes and nutella.
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Link: touhou easy link for 10,5 and 12.3
МнениеПубликувано на: Пет Авг 19, 2011 11:08 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Вто Юни 21, 2011 9:57 pm
Мнения: 255
Към това което таумата каза

> Тестетата са 4 а не 3.
> Може да се мине от прозорец на Full Screen с алт+ентър. Аз по време на битки си пускам пълен екран да не се разконцентрирам ненужно пък и да се кефя на играта малко повече.
> за времената незнам дали съм го постнал преди но ето отново( в случай че не съм постнал тук) http://touhou.wikia.com/wiki/Touhou_His ... u:_Weather
> всяка има 4+ "default" умения които могат да бъдат заменяни от скил карти, и така ако има мераклий могат да ползват и по 10+(напълно различни) умения във 1 битка, което е повече от които и да е друг файтър(!+!+). Силно съветвам да пробвате всички алтернативни скилове защото почти винаги те са по-добри.. или просто повече ви пасват на стила.

@++ за 1 момиче повече >_>

$съвет от мен на които му се занимава и иска да играе малко по-сериозно, пък и да не е толкова сериозно ами да си намери соул-мейтъ. Отивате на профил, едит тесте и в едно от тях слагате всички магий и скилове по 1 път, после на "practice" с F2 и F3 си пълните/махате картите и така може да видите всички скилове и кои ви пасват

примерно аз в началото се бутах да играя Сакуя понеже беше първата която бях чувал пък и е с най-къса пола(ако не бройм Suwako която ми е най-слабата >_>) само че разбрах че явно нямам гените за Сакуя и не ми се отдава и че ми е много по-забавно да играя някоя друга. Примерно към Тенши не изпитвам нищо специално(въпреки че е яка) само че май нещо ми се отдава защото дори и без да я играя много ми е по-силна от всички други.. и тинк(незнам дали съм по-добър с Мариса или с Тенши <,<) и така..

Ако някой му се играе и съм в хамачито винаги можем да играем, ще се оставам на по-слабите. (въпреки че дори и да се оставам не е достатъчно срещу пълни новаци >_>) Ако играем заедно винаги мога да давам съвети на място да казвам това така това унака , не че аз съм кой знае колко добър де само че и знам механиките на играта вече и знам какво се прави , на теория съм силен :Е. Опита куца , няма много хора с които да се играе

edit: http://www.youtube.com/watch?v=URLcCUi7 ... re=related_________________
http://www.last.fm/user/incisorr
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Link: touhou easy link for 10,5 and 12.3
МнениеПубликувано на: Вто Юли 31, 2012 1:49 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Съб Май 29, 2010 6:31 pm
Мнения: 2132
Местоположение: Велико Търново
Всичко е 6, сега остана някой да ме понаучи да играя (и като цяло просто да разцъкам с някой). Ако има доброволци - skype._________________
Chiffon Fairchild
Offline
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 2 [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на: