|
Дата и час: Пон Фев 10, 2025 5:47 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1 [ 7 мнения ] |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Базата на Пулсар и PCMania - Компрометирана! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Яну 07, 2015 7:24 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=17062_1535715482.png) |
Bastor |
Модератор |
Регистриран на: Пон Окт 01, 2007 7:56 pm Мнения: 1620 Местоположение: София
|
Такам. Това ми се струва доста важно, та го правя и важно. Изтекли са потребителските данни на user-ите на Pulsar.bg и PCMania Горещо ви препоръчвам, ако използвате или сте използвали техните услуги да си смените паролите навсякъде, където използвате същата или подобна (много хора използват еднакви пароли, не мога да кажа, че и аз не съм бил виновен в този грях в един момент или друг). Паролите от пулсар са в PLAIN TEXT, демек даже не са криптирани. Демек всеки може да ви види user-а и паролата. Иначе малко по-подробна информация за течът и източник: http://strangera.com/2015/01/07/pc-mani ... ar-hacked/
_________________ ...in my pants.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Базата на Пулсар и PCMania - Компрометирана! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Фев 06, 2015 2:35 pm |
Bastor |
Модератор |
|
Може и да е така, но все пак е хубаво хората да са информирани. В крайна сметка имаше и номера на карти (били кредитни или дебитни), защото Пулсар не е случаен сайт, а сайт за ПАЗАРУВАНЕ, което си е много неприятна ситуация. Като човек, който е пазарувал от тях ми беше малко неприятно да си видя номера на кредитната карта в документа, до nick-а.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Базата на Пулсар и PCMania - Компрометирана! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Фев 07, 2015 6:53 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6319_1693147043.png) |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Bastor написа: Паролите от пулсар са в PLAIN TEXT, демек даже не са криптирани. Демек всеки може да ви види user-а и паролата.
Ъм, според мен всеки спазващ принципа "ще ползвам една парола за навсякъде и всичко ще е ок" заслужава да пострада. Моята практика от лето 2000 насам е винаги да ползвам различни пароли за всеки един сайт. В последните 8 години пък вече нямам парола под 15 символа освен когато дадения сайт не ми позволи да ползвам големи пароли. Bastor написа: имаше и номера на карти (били кредитни или дебитни), защото Пулсар не е случаен сайт, а сайт за ПАЗАРУВАНЕ, което си е много неприятна ситуация. Като човек, който е пазарувал от тях ми беше малко неприятно да си видя номера на кредитната карта в документа, до nick-а. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Холи шет. Админите трябва да бъдат линчувани с вибратори клас див жребец. ![:death: :death:](./images/smilies/death.gif) === Уоу, чак сега се загледах, че първия пост е от преди месец. xD
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Базата на Пулсар и PCMania - Компрометирана! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Фев 10, 2015 5:42 pm |
Bastor |
Модератор |
|
Мда. Ще го оставя още малко и ще го сваля.
Те реално нямаха добър или никакъв sanitize и базата им реално плюеше яко.
Можеше да дропиш таблици etc.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Страница 1 от 1 [ 7 мнения ] |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|