|
Дата и час: Чет Фев 06, 2025 11:50 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Дек 03, 2006 3:43 pm |
|
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Аааааааааа! Болнооооооооо!!!!!!!!!!! Type moon и nitro+! Това ако не го дръпна в момента в който излезе не съм пантсу мастър Не не не не не това ще е някакво убийствено!
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
I pity the FOO!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Дек 03, 2006 3:58 pm |
|
evilduke |
Henshin! |
|
Comiket 71
The world's largest comic convention
Dates: Dec 29-31, 2006
Time:10:00 ~ 16:00
Не знам, аз вече съм подготвил клъстерите
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Дек 03, 2006 5:57 pm |
|
ahl |
|
|
Регистриран на: Чет Фев 02, 2006 2:04 pm Мнения: 592 Местоположение: Чирпан
|
OMGx3 значи това CG от F/hat е било вярно.
Това ми идва като новогодишен подарък направо . Незнам какво ще правя, ама трябва да се сдобия с тази игра. Незнам как ще се оправя и с превода, но тябва и да я изиграя .
Btw само на мен ли ми се струва така или на официалния сайт на играта, има само един флаш и линкове към страниците на TYPE-MOON и Nitroplus?
П.С. Вдигам банкет тази вечер. Всички фенове са поканени .
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Дек 03, 2006 6:17 pm |
|
evilduke |
Henshin! |
|
Ми щом Safiir няма да може, аз ще се погрижа да го кача някъде веднага като се появи ;]
Иначе на сайта няма нищо, но най-важното се разбира - датата ;]
P.S. Идваме
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Дек 20, 2006 9:19 pm |
|
evilduke |
Henshin! |
|
Прав си ще е книжен новел 428 страници Б6 формат. Това ще е вол1 значи сигурно ще има и продължения... Дали ще се преведе по-бързо ме съмнява с тея 428 страници.... Аз пак си се кефя де, така ми е по-лесно да го чета, може да се екстрактне текста без да се хаква, а и арт-а изглежда по-красив от всякога ;]
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Дек 21, 2006 12:31 am |
|
ahl |
|
|
|
Аз за по-бързия превод имам в предвид, че няма да има нужда да се борят с енджина на играта, да се занимават с пачове и т.н.т. Ще трябва просто да преведат текста и да го редактират, което по мое наблюдение отнема най-малко време(няколко месеца), докато останалото бави превода и с години.
А и плюс това, за да преведеш една книга, ти трябват общо взето само преводачи, докато за превода на игра ти трябват и програмисти, и разни други специалисти, което поне според мен увеличава шансовете някой да се захване с превода на Fate/Zero .
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Дек 27, 2006 1:08 pm |
|
evilduke |
Henshin! |
|
TV АНИМЕ ПО KARA NO KYOUKAI!!!
http://d.hatena.ne.jp/moonphase/20061227
3-тата новина от горе надолу. Пише, че ще пуснат повече инфо във Февруарския брой на NewType, който излиза на 10ти Януари.
Цитат от the moonlit world:
"A 900 page novel by the Type-Moon writer, prior to Tsukihime. Having a main character that has the same name and same ability, it can be considered a prototype of Tsukihime. They have a lot in common, but the underlying theme in this book probably goes much deeper. The writer once said in an interview that games have an advantage over novels because it can use pictures and music on top of text. For a novel to be just as interesting, it needs to be three times as interesting. This is the novel that is three times as interesting as average games."
Няма какво друго да се каже, само остава да чакаме, 2007 ще е супер година. Аз лично се надявам да го възложат на J.C. Staff, които се справиха прекрасно с Tsukihime-то. ( или Kyoto Animation )
Който иска да се спойлне тук има около половината от новелите преведени. Аз лично съм чел вече 1 чаптър, но май няма да се въздържа и ще прочета всичко
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Дек 27, 2006 10:14 pm |
|
ahl |
|
|
|
Аз нямам думи просто. Имам чувството, че ще се пръсна от кеф. Не ме свърта на едно място направо. Никога не съм си дори и помислял, че може да решат да направят аниме по Kara no Kyoukai, да не говорим че и в същата година пускат нова част от Fate поредицата. Евала им правя на хората които имат заслугата за всичко това. Книгата е страхотна и ако се постараят, съм сигурен че и анимето може да постигне голям успех .
2007-ма явно ще е под знака на TYPE-MOON. Дано и завбъдеще да продължават да ни радват .
П.С. Поздрав: Tsukihime - ever after 2004(е ама много яки миксове им правят на TYPE-MOON на песните )
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Дек 27, 2006 10:43 pm |
|
Aerith |
|
|
Регистриран на: Сря Сеп 28, 2005 4:13 pm Мнения: 1115 Местоположение: USA
|
Аз преди да се радвам, ще си чакам НюТайп-а, за да не взема пак да "правя комплименти" после....не знам дали знаете, но преди няколко месеца (август май беше) Anime News Service пуснаха новината, че ще правят аниме по Rakkyo-то...то беше радост, то бе чудо ..дни по-късно ме попориха с вряла вода ...ядосвах се, ругах .../и други неща които не ми се изброяват/. Вчера гледам, пак някой нещо говори за аниме ..викам си, тоя пак нещо не е доразбрал и днес сутринта го виждам тоя линк /който е пуснал evilduke/ ...въпреки че на Moon Phase имам голямо доверие за новините, все пак ще си чакам "официалното потвърждение" .
Иначе новелата е нещо, което ми бе много интересно, поне докъдето съм я прочела де, но не знам как ще успеят да я пресъздадат точно ...то е малко/всъщност много / объркано ...докъде разбрах, докъде не можах Но лошо няма, поне на аниме по-ще го схвана като че ли ^^
Иначе и аз се надявам на J.C. /и KyoAni няма да откажа /... абе да го правят, пък все едно кой
ПП: Go, Shiki Ryougi, go !! ^.^
_________________ 『 t・o・r・n ♥ 』 //♥tumblr♥//♥last.fm♥
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Дек 28, 2006 9:31 am |
|
Aerith |
|
|
|
http://www.karanokyoukai.com/
Не че разбрах нещо, ама ufotable ...тия дето са правили Koyote Ragtime Show >.< ?!
Надявах се на нещо по-така ... ...въпреки че може и да се справят /доста трудна задача/ ..като гледам са имали участие в Honey & Clover, Черното неко, Ягодката Брей, те доста продуктивни през 2007 нещо...януари почва някакво Gakuen нещо си ...пък и ОВАта на Tales of Symphonia
Ще почакаме и ще видим ^^
P.S. Wait, wait ...филм ?! Ъъъъ, филм ?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Дек 28, 2006 1:42 pm |
|
evilduke |
Henshin! |
|
Превод на последния ред от стори-то:
"And this time to support all the readers' love to "Kara no Kyoukai", a screen version of the book will be arriving to the theaters."
А във новините до колкото разбрах пише че, на C71 ще раздават безплатни билети? (оказа се. че е чанти за пазаруване:Д) за филма. Представям си какво меле ще е ;]
Обаче тея ufotable, са ми много съмнителни дали ще се справят. Всичко тяхно съм гледал в смисъл изцяло техните неща, и общо взето всичките им анимета са на средно ниво и основно фенсървиз ориентирани... въпреки че футакой-а беше готино... ще видим
Прочетох и всичко преведено и останах без думи. Това наистина има в пъти по-интересна история от тсукихимето и освен това няма харемни елементи. И разбирам защо ще е филм, просто новела няма почти никакво действие, то е 80% монолог, 10% диалог и 10% действие.
Охх искам трейлър.... вече и мен не ме свърта на едно място... трябва да намеря останалите новели
P.S. Изглежда анимето се спонсорира от Аниплекс и Сони, значи за бюджета не трябва да се притесняваме
Последна промяна evilduke на Пет Яну 26, 2007 5:12 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Дек 28, 2006 7:26 pm |
|
Aerith |
|
|
|
evilduke написа: Охх искам трейлър....
Ъъъм, от това подобно на трейлър нещо в сайта нищо не видяхме, т.е. само картинки и малко музика, събрано в 1 минута ...пак ни занасят
Брей, какво казваш ...за посетителите на Comiket безплатни билети, за нас безплатни мечти
Колкото до това, че е филм, дам, може би е по-добре така ...въпреки че аз си се надявах на сериал ...какво като няма много действие, стига да искат, пак могат да го направят добър /визирам DN > повечето го бяха отписали, но /
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|