AnimeS-bg.com
http://forum.animes-bg.com/

Криеница сам
http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?f=22&t=71539
Страница 1 от 1

Автор:  Love child [ Пет Юни 14, 2013 2:12 am ]
Заглавие:  Криеница сам

Точно преди броени минути попаднах на това в Тъмблр и реших, че е супер интересно (макар и плашещо), so... sharing~
Сама никога не бих го опитала и се съмнявам, че който и да е нормален човек би го пробвал, но пък знам ли какви психари има :lol:

--
Да играеш криеница сам е доста популярно в различни части на Азия. Тези, които са опитвали, потвърждават, че наистина действа и са усещали опасност за живота си.
  Нужни са ви:
 • Кукла с крака (служи като място, в което да се всели духа, затова е препоръчително да не е човешка кукла, или кукла, която много харесвате, тъй като духа може да откаже да напусне).
 • Ориз (твърди се, че духът, консумирал ориза става по-силен)
 • Червен конец (символизира кръв и служи за възпиране на духа)
 • Нещо от тялото ви (най-често се употребяват нокти, но някои от играещите ползват косата, кръвта си, кожа и т.н. Не използвайте нещо чуждо, тъй като тогава се превръща в проклятие)
 • Оръжие (нещо, с което да прободете куклата, за да я разярите. Истински ножове са прекалено опасни, затова повечето играчи ползват игли или молив, например)
 • Солена вода или алкохол (без тях, играта не може да свърши; използват се за прогонване на духа)
 • Скришно място
 • Име (да се даде име на духа е най-силното нещо, което човек може да даде. имената дават невероятна сила на духовете)

Стъпка о1: Срежете куклата и заменете вътрешността й с ориз.
Стъпка о2: Сложете нещо от себе си в куклата.
Стъпка о3: Увийте куклата с червения конец, сякаш да я възпрете.
Стъпка о4: В банята сипете вода в голяма мивка и намерете място да се скриете.
Стъпка о5: Поставете купа солена вода на мястото преди да започнете играта.

  Начало на играта:
Стъпка о1: Започнете в 3 сутринта, защото тогава духовете са най-активни.
Стъпка о2: Дайте име на куклата.
Стъпка о3: Когато часът удари 3, затворете очи и изречете "Първият криещ се е (име на куклата)" три пъти. Ако говорите на куклата, трябва да говорите строго.
Стъпка о4: Отидете в банята и поставете куклата в мивката.
Стъпка о5: Излезте от банята и загасете светлините.
Стъпка о6: Затворете очи и бройте до десет. Подгответе оръжието си и отидете в банята. Отидете при куклата и кажете: "Намерих те, (име на куклата)!" и я прободете. След това отново затворете о1и и кажете "Сега (име на куклата) търси" три пъти.
Стъпка о7: Оставете оръжието до куклата и отидете при скришното си място. ВСИЧКИ врати и прозорци трябва да бъдат заключени.
Стъпка о8: Изпийте солената вода, но не я поглъщайте или изплювайте. Солената вода ще ви предпази от духа.
  Край на играта:
Когато искате да приключите играта, вземете останалата солена вода/алкохол и потърсете куклата. Запомнете, че е възможно куклата да не е в банята, в някои случаи е била откривана навън. Когато откриете куклата я напръскайте със солената вода/алкохола, които имате в устата си. Направете същото с остатъка, който носите. Затворете очи и изкрещете "Спечелих! Спечелих! Спечелих!" Духът на куклата ще се предаде и играта приключва. Препоръчително е да се отървете от куклата като я изгорите.
  Важно!:
 • Не продължавайте играта повече от 2 часа. След 2 часа, духът на куклата ще стане прекалено силен, за да бъде премахнат.
 • Трябва да играете сами. Колкото повече хора се включат, толкова по-голям е шансът някой да бъде обладан от духа.
 • Не излизайте навън.
 • Когато се криете, бъдете тихи.
 • Изключете всякаква електроника, преди началото на играта.
 • Когато бягате, не поглеждайте назад. Също така не заспивайте - куклата може да ви прободе.
 • Когато куклата ви открие, има вероятност да ви прободе или да ви обсеби. Ако куклата ви открие, внимавайте, тъй като е много вероятно оръжието ви да е някъде по пода или в джоба ви.
 • След края на играта е важно да се изправите хубаво. След края на играта поставете сол във всички ъгли на къщата, особено ако сте поставяли или откривали куклата там. Твърди се, че солта плаши духове.

Хора, които са играли разказват за някои от следните неща, случили се по време на играта:
- телевизор сменя канали от само себе си
- напълно нормални светлини да премигат
- отваряне/затваряне на врати
- чуване на нечий смях

Автор:  BlackRose24 [ Пет Юни 14, 2013 1:14 pm ]
Заглавие:  Re: Криеница сам

Ъъъ....Това е много...Страховито или как да кажа...
Напомня ми по някаква причина на "Хрониките на Спайдъруик" и още няколко филма (все такива духовски и демонски работи), в които участват еднооки кукли, кукли убийци, кукли шпиони и всякакви други живи озлобени кукли...
Невероятно е, че децата си играят така.Но аз нямам намерение да го ползвам, сестра ми е по-опасна от всякакви "изперкали" кукли. :D

Автор:  Bastor [ Пон Юни 17, 2013 12:59 pm ]
Заглавие:  Re: Криеница сам

Ммм.....5ти клас "дама пика ела".


Аз си мислех, че ще засегнеш темата за истинска криеница.

Аз често си тренирам криеница сам в случай, че някой път спонтанно избухне игра на Криеница.

Автор:  DarkWolf34 [ Сря Юни 19, 2013 12:56 pm ]
Заглавие:  Re: Криеница сам

Въх.... Не, не ми харесва. Защо им е на азиатчетата да играят на такива страшни неща?! Аз не бих рекла да се самоубия по такъв начин... Или поне да направя опита...И откъде ще се вземе тоя дух? И по време на играта той не може ли някак си да...да стане така че той, нали е дух, да направи някоя беля? И наистина ли е възможно да се играе така? И все пак може някой път да пусна някоя кукла дух на моята сестра.... :mrgreen: :D

Автор:  kujiro [ Сря Юни 19, 2013 10:35 pm ]
Заглавие:  Re: Криеница сам

Имах желание да го пробвам, но нямам повечето неща (не солта) :) Пък и ще го изтърва тоя дух, после ... мъка

Автор:  DarkWolf34 [ Чет Юни 20, 2013 8:55 am ]
Заглавие:  Re: Криеница сам

Ей, изобщо не те съветвам да го пробваш!Ако наоколо има човек тоя дух може (забележи) да го убие! Как ли? По всякакъв начин!Може да го обладае, да го ...въх... наръга с нещо! С една кукла може да се убие човек! Пък и за теб самия/самата е много опасно. Никога не е сигурно дали духа ще излезе, дали после няма да се ВЪРНЕ и да ти ОТМЪСТИ! (Извинявам се за главните букви, но трябва някак да го отбележа, просто е много опасно!) Солта да не мислиш, че сама ще те предпази от завръщане на един или друг дух? А и някъде съм чувала някакви митове с кукли, ориз и духове и там, както казах , една единствена кукла отново може да убие!(И пак бяха някакви азиатски работи! Бре! Тия азиатчета много обичат да се самоубиват с кукли!) И още неща съм чувала: едното е (някъде го прочетох това) , че куклите са много опасно нещо. И като се замислиш, колко много неща, лоши и добри, са свързани с тях... Май също някъде четох някаква легенда за куклите, малко беше страховита, на места привлекателна, а в крайна сметка малките деца си играят с кукли. Няма нищо лошо в това, но мисля , че няма да е хубаво , ако се вживяват прекалено (демек за 6-7 годишна възраст става въпрос)... Само някой да не ме помисли за накаква стара бабичка с този пост. :)
Тъй де, внимавайте с куклите.

Автор:  BakaNoKen [ Пет Юни 21, 2013 8:56 am ]
Заглавие:  Re: Криеница сам

Сега е момента да си направя армия от кукли убийци, да завладея Америка и още няколко страни дето не ме кефят и да инвестирам всичко в сладкарници... Да, много сладкарници! :icecream: Обратно към реалността... Звучи интересно, даже ме подсеща за онзи тип без лицето Слендерман ( май така се казваше ), но... Ами не бих си играл така освен ако не се казвам Джон Константин, Данте или Гералт от Ривия ( е може и Корусаки - кун, ама нещо баш не ме кефи това Корусаки -кун ), разбира се да съм въоръжен с новия ултра - непобедим - хипер - мощен - гънблейд - занпакто - екскалибур - разрушител на вселени и да видим кой кого ще намери. Пък и няма да е проблем като глътна водата, защото това със сигурност ще се случи. Може да ви се струва " малко " преувеличено, но съм имал неприятни преживявания от такъв тип и предпочитам да съм подготвен. :lol: Другият варянт е като остарея и вече живота ми е дотегнал толкова много, че ми идва да се гръмна всеки път когато... Е! Сега това няма да е особено добър пример във форума, за това ще си го премълча. И тъй значи, остарял съм и ми се мре, та тогава защо да не си поиграя. И един съвет: много неща от този тип са пълни глупости, но понякога се оказва, че това не е съвсем вярно, та за това най - добре не си подритвайте здравната книжка... :lol:

Автор:  Ludicross [ Пет Юни 21, 2013 12:16 pm ]
Заглавие:  Re: Криеница сам

Ако глътна тази "вода", няма ли да ме предпази да не ме обладае куклата ? Поне докато не отида до тоалетната :lol:

Автор:  Cha0s [ Чет Юли 11, 2013 6:49 pm ]
Заглавие:  Re: Криеница сам

Това звучи интересно, някой път трябва се пробва, само от къде ще намеря кукла :D Ай трябва да науча правилата иначе :taz: :pokey:

Автор:  Eien Ryuu [ Чет Юли 18, 2013 4:29 am ]
Заглавие:  Re: Криеница сам

Това... е някаква мнооого луда игра, въобще наистина трябва да си доста шантав, че да пробваш такова нещо. Че и на всичкото отгоре сам. Е не, мерси, нямам нужда от изперкване. :lol:

Автор:  ivcho1212 [ Пон Сеп 02, 2013 2:29 pm ]
Заглавие:  Re: Криеница сам

Доста плашещо :twisted: но как така телевизорът е сменял канали или лампите са премигвали, след като всички електрически уреди трябва да бъдат изгасени. Някъде другаде четох, че ако играят двама човека трябва да се скрият на различни места и че ако единия бъден намерен духът ще напусне куклата и ще обладае него, а след това започва да търси и теб. Не бих го пробвал, а ако някога се реша да го пробвам няма да съм сам (ще се крием на едно място).

-Играл ли си някога Криеница сам?
-Не само съм чувал. Защо?
-Ами вчера пробвах, но нищо не стана, само дето куклата ми изчезна :(
- Точно затова не трябва да използваш кукла, която харесваш :D

Автор:  flssdd [ Чет Мар 13, 2014 8:42 pm ]
Заглавие:  Re: Криеница сам

Love child написа:
*Оръжие (нещо, с което да прободете куклата, за да я разярите.
Sounds totally reasonable, what could possibly go wrong :lol:
The good old days of games with friends are over :( Now you need an angry ghost to play.
И дефакто не е криеница сам, а с дух в кукла :P
Ако си пиян като играеш и после повърнеш върху куклата, пак ще стане, нали?
Ако нищо не стане и куклата не мърда, колко време трябва да седиш сам в тъмното в очакване на нещо?
Става ли с кукла барби? Може ли да е с батерии? А трябва ли да има батерии вкарани? Може ли да е еротична аниме фигурка?
Може ли да играеш с 2 кукли и 2 духа? Може ли те да играят, а ти да си съдията?
Ако е приятелски настроен дух, може ли да играете на нещо друго? Мортал Комбат?
Ако те обсеби като по филмите ли е или сте 2 съзнания в 1 тяло борещи се за контрол със свръх естествени способности?
Някой познава ли обсебени от духове? Някой познава ли духове? Някой да е обсебен от дух?
Някой да е пробвал играта? Някой да се опитал да го запише с камера?
Come on, ppl... I need some info here.
И хващам бас с всеки, че ако го пробва и абсолютно нищо не се получи, колкото и като идиот да се чувства и "естествено, тва са глупости, така си и знаех, пълни измишльотини", ще:
Край на играта написа:
Вземете останалата солена вода/алкохол и напръскайте куклата със солената вода/алкохола, които имате в устата си. Направете същото с остатъка, който носите. Затворете очи и изкрещете "Спечелих! Спечелих! Спечелих!" Духът на куклата ще се предаде и играта приключва. Препоръчително е да се отървете от куклата като я изгорите.

Автор:  AHuMe_FeH [ Нед Юни 01, 2014 12:15 am ]
Заглавие:  Re: Криеница сам

Sounds legit. LOL. Наистина ли някой го е пробвал това? Колкото и идиотско да ми звучи да си говоря с кукла и после да се опитва ме убие, не ми се иска го пробвам, за да не изглеждам като идиот пред себе си. LOL. LOL.

:lol: Не намерих в нета нещо история за това. Link pls?

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/