|
Дата и час: Съб Фев 15, 2025 5:29 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Мар 29, 2006 1:27 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=330_1314878971.jpg) |
Mantzikert |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Сря Сеп 14, 2005 10:21 pm Мнения: 3194 Местоположение: Мidland
|
GoDSmAcK написа: Weebee ти човек го изкара все едно " Сърби ме гъза - Сащ са виновни." Да те светна че нито америка нито никоя западна страна не ни е виновна за мутренските години а комунягите. Нямаме нито земеделие нито индустрия щото въпросните симпатяги с тяхното 40 и кусур годиншно оправление успяха да съсипят всичко дето на което могат да си сложат ръчичките. Твоите твърдения са направо смешни. Голямата конспирация - дай да разсипем България, че няма какво друго да правим. Еми чист балкански манталитет - все някой друг да ни е виновен и все някой друг да ни е крив. Аве хора кога ще се осъзнаете - всяка нация си заслужава правителството. TheDutyCalls мислиш страшно повърхностно човече. И искам да ти кажа че американците далеч не са мързеливи. Пак казвам бях там - видях какво е. Всеки буквално си скъсва гъза от работа. Те си имат там един девиз - Аз живея за да работя. Е да точно това не ми харесва че са се превърнали в машина за пари без чувства.
абе пич я ми кажи тогава защо по соц времена Българеия няма външен дълг, защо няма просещи на улицата, защо е имало гиганско строителство и е нямало безработица. Защо е нямало глад и защо армията ни е била в добро състояни щом т. нар. комуняги са сасипали държавата. Драйфа ми се от такива като теб дето са толкова слепи и глухи да не забележат че заради САЩ сега едва успяваме да достигнем жизненото равнище и стандарти от средата на 80-те години.
_________________ SIR, I HAVE A CUNNING PLAN! Baldrick, let us not forget that your last cunning plan was solving the problem of your mother's low ceiling by cutting off her head.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Мар 29, 2006 2:18 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2891.jpg) |
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Mantzikert написа: абе пич я ми кажи тогава защо по соц времена Българеия няма външен дълг, защо няма просещи на улицата, защо е имало гиганско строителство и е нямало безработица. Защо е нямало глад и защо армията ни е била в добро състояни щом т. нар. комуняги са сасипали държавата.
Миии това си е само предположение ама може би защото Русия ни е спонсорирала? И защото от там сме си купували всичко на безценица? И затова въпреки че хранителните стоки, тока и т.н. са били безкрайно евтини откъм електроника всичко се е внасяло контрабандно? Ма не казвам, че е вярно де. Това си е само предположение. Очевидно ти си по-наясно с нещата.
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
![Изображение](http://www.picvalley.net/u/143/35517_123.JPG)
I pity the FOO!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Мар 29, 2006 2:38 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2684.gif) |
chosef |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
|
GoDSmAcK написа: chosef написа: weebee написа: ала-бала Добре че си ти, та ми спести писането, щото влизам от клуб ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) GoDSmAcK написа: Weebee ти човек го изкара все едно " Сърби ме гъза - Сащ са виновни." Да те светна че нито америка нито никоя западна страна не ни е виновна за мутренските години а комунягите. А комунягите кой мислиш че ги подкрепя?...или поне не им пречи - така по-неутралитетски( ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ) да се изразя ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif) . По принцип аз въобще не съм фен мисли от типа, че все някой друг ни е виновен, но точно в този случай... ОМГ. Яко изказване. Да знаете зад всичко това стоят малки сиви човечета който дърпат конците на света... Щото ни мразят те извънземните затова ние сме зле. Грешно си ме разбрал, пич... Цитат: абе пич я ми кажи тогава защо по соц времена Българеия няма външен дълг
Поне до средата на 80-те не е имала да. Ама знаеш ли откъде почна да се появява този дълг? По едно време в средата на 80-те когато вече управляващите във всички соц/комунистически(както си избереш), знаеха, че на комунизма не му остава много и затова са решили да се подсигурят за капиталистическото си бъдеще. За да стане това направиха следното: взимаха заеми от чужди държави и банки и вкараха тези пари във фалиращи чуждестранни предприятия, които пари след "демократичните промени"(тоя термин е егати гаврата), си ги взеха. Всичко тези парични транзакции бяха в един интересен архив на едно министерство, което го разформираха...БЕЗ да преместят архива преди това, и така архива замина някъде...а къде - не се знае. То оттогава още е почнала да се сформира тая сегашна политическа и икономическа ситуация, заради която сега България е един вид икономическа олигархия, а не демократична парламентарна държава...
А тия басни за високия стандарт, за нямането на глад и за гигантското строителство(мене ако питаш панелките са подигравка с човечеството, а не гигантско строителство...), са били все измислени и изкуствено поддържани неща(като ходенето на море без пари от работниците на някое предприятие. Ма как без пари бе? Тоя транспорт, тая поддръжка на сградите, тия заплати на персонал и т.н. без пари ли са? Това че работниците не са давали пари пряко не означава, че им е било безплатно. Ама егати и дългатаа скоба стана)
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Мар 29, 2006 6:53 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=330_1314878971.jpg) |
Mantzikert |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Сря Сеп 14, 2005 10:21 pm Мнения: 3194 Местоположение: Мidland
|
годсмак- защо тогава по времена когато в европа пламват огнища на Салмонела, луда крава и прочие. в соцялистическа българия няма подобни работи. Защо! Ами Защото има хигиена и качество ето защо!!! Изнасяме не само в русия хранителна продукция и електроника ами и в Африка, арабския свят и дори в западна европа.
Оф най добре направи някава тема да продължим спора без да сме офтопик.
_________________ SIR, I HAVE A CUNNING PLAN! Baldrick, let us not forget that your last cunning plan was solving the problem of your mother's low ceiling by cutting off her head.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Мар 29, 2006 9:15 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=1494.jpg) |
TheDutyCalls |
|
![](./images/ranks/rank4.gif) |
Регистриран на: Чет Дек 08, 2005 11:26 pm Мнения: 563 Местоположение: Nqkade tam
|
През комунизма пропаднала България ![=))](./images/smilies/=)).gif) етова беше яко.Просто такова до сега не го бях чувал.През комунизма имахме
Стабилна армия
ЗАКОНИ
ХЛЯБ
Безработица
ПАРИ
ДОМОВЕ
СИГУРНОСТ
с две думи щастие за народа за хората в даржавата.Пука ми на мен че след това сме се напикали ![Mad :x](./images/smilies/icon_mad.gif) ТОВА СТАНА ЗАРАДИ ПОЛЕТИЦИТЕ и наи важното заради идиотите които крещяха
"ИСКАМЕ ГЛАС!ИСКАМЕ ГЛАС!"
мили боже ти какво ще предпочетеш-да си имаш покрив над главата и хляб в устата или да пускаш листеча за някви караконджули които окрадаха държавата.Заради тая демокрация се появиха разнежените контета заради които тая даржава няма да се оправи.До колкото за Америка след 5-10 години няма да я има.
Освен ако не почне нова воина...
_________________ Im walking my way,dying a bit every day...
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Мар 30, 2006 3:40 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2684.gif) |
chosef |
|
|
TheDutyCalls написа: дъра-бъра
Тия хора(полЕтиците, както ги наричаш), на които сме им пускали листеча, са същите хора дето са ни управлявали и преди 89-а година(или синовете и дъщерите им), само са си сменили цвета и са си сменили посоката на дупеподаването от изток на запад, но някои хора очевидно още не са го разбрали това
A за да не е офтопик и да не почне поголовно триене(всъщност ми се чини, че по-правилното решение е сплитване на темата, щото все пак има някаква дискусия, а не е безсмислен флъд...) да кажа нещо за USA
А иначе това че САЩ щели да изчезнат след 5-10 години...Ми няма да стане. А освен това и нова война ще почне(ся Ирак, Сирия...ако са го много закъсали може да кажат фафла на Северна Корея, ама това им е Last Resort ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) )
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Мар 30, 2006 7:26 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=3485_1365159118.jpg) |
Mephisto |
|
![](./images/ranks/rank8.gif) |
Регистриран на: Съб Мар 11, 2006 1:01 am Мнения: 2112 Местоположение: Plovdiv, Bulgaria
|
Едно е да говориш наизуст,второ е да си го изпитал,а трето и четвърто да си се интересувал,чел задълбочено,комуникирал с властници и опозиционери от този период,следил статистическите данни,чел доклади на международни организации и прочие.
Някои от вас говорят назуст.
_________________ One has to conquer nothing but himself.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Фев 08, 2007 2:14 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=607.jpg) |
Meze |
|
Регистриран на: Сря Окт 12, 2005 11:39 pm Мнения: 1742 Местоположение: В хладилника на УБСЕ, до бирата.
|
МааааХлеейй, колко сте ми зльееее
Панелките може да са подигравка, но са най-земетръсно устойчивите постройки и с живот на експлоатация повече от 60 години ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) единственото им неудобство е че ако се появят хлебарки няма отърваване от тях.
Комунистите били разрушили държавата? хахаха... абе, вие знаете ли какво е ТКЗС? благодарение на плановата икономика никога не сме внасяли плодове и зеленчуци, а сега ядем турски, гръцки домати.
Знаете ли преди 44 година колко завода е имало? Тежката индустрия на Бългрия е развита до най-високата си точка именно по времето на социализма. Ами Енергетиката? благодарение на АЕЦ козлодуй печелехме МИЛИАРДИ от продажбата на ток на съседните ни държави. а в комплексите Марица-Изток се горят въглища с по-ниска калоричност отколкото е земята в Кипър! (не се ебавам, за това трябва бая акъл да го направиш!)
в завода в Казанлък се произвеждат най-качествените калашници на планетата!
до края на 80-те България е била тигъра на балканите и сме се надсмивали на Гърция, защото са били по-зле от нас!
Да споменавам ли Правец - 8 и Правец - 16, които за времето си са били ултимативната конкуренция на Apple и IBM за Източна европа?
Псувате, че нямало банани, че нямало касетофони, че нямало метъл, еми така е - който дава парите определя правилата. Но за сметка на това всяка година се е ходело на море, всяка зима на планина, и никой не си е заключвал вратите на домовете!
казват държавата колко ограбвала народа, но не казват колко народа е ограбил държавата - всеки си е присвоявал по нещо от мястото където е работел. питайте който възрастен искате и ще ви каже. и е имало достатъчно за всички.
Образованието беше безплатно. и качествено. сега на нищо не учат в училищата.
Здравеопазването беше безплатно! имам желязна пломба от училище на почти 10 години, която не е помръднала!
в градския транспорт билета е струвал 6 или 8 стотинки. колкото една боза. сравнете днешните цени.
ако не е било качествено производството щяха ли хората да гледат телевизия на телевизор на 20-25 години и до ден днешен?
айде спирам до тук, да оставя малко да поплювате още
_________________ The Tea Gonna Chew Come
![Изображение](http://chise.ludost.net/upload/meze/Snimki/GIFs/Diavola%20i%20Meze%20-%20Heavy.gif) Язе съм от там
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|