|
Дата и час: Съб Яну 16, 2021 10:55 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
|
Заглавие:  Публикувано на: Пет Юли 06, 2007 8:18 am |
 |
lubz |
Tan Sao |
Регистриран на: Пон Сеп 05, 2005 9:52 am Мнения: 227 Местоположение: България на три кюфтета
|
chelev-kira написа: ето ти саита на моя клуб ако си от пловдив може да почнеш да транираш http://wushu-bg.com/
и аз се занимавам с вин чун!
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Чет Авг 09, 2007 10:02 pm |
 |
Ensenga |
|
 |
Регистриран на: Нед Сеп 04, 2005 4:06 am Мнения: 3381 Местоположение: cyber-sekai
|
аз лично съм на мнение че всяко бойно изкуство, което може да е и спорт, не е едно от най силните. Виждате ли, ако може да го биеш и след това да се изправи пак без повреждания значи не си го бил много добре. В окинавското карате, което е било първото, няма състезания например. В китайските бойни изкуства, в които се използва поразяване на виталните точки естествени също няма, защото то е достатъчно опасно че да не може да се тренира на човек с пълна сила. Едни от най слабите БИ, като боксът и тае куон до, са най популаризирани като спорт.
бтв кво тренират онея на снимките, изглежда малко дебилско
_________________ skype: zenscape
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Нед Сеп 02, 2007 3:46 am |
 |
Kakashito |
|
 |
Регистриран на: Пет Юни 01, 2007 2:09 am Мнения: 326 Местоположение: Варната ! Йухуу!
|
Frostburn написа: аз лично съм на мнение че всяко бойно изкуство, което може да е и спорт, не е едно от най силните. Виждате ли, ако може да го биеш и след това да се изправи пак без повреждания значи не си го бил много добре. В окинавското карате, което е било първото, няма състезания например. В китайските бойни изкуства, в които се използва поразяване на виталните точки естествени също няма, защото то е достатъчно опасно че да не може да се тренира на човек с пълна сила. Едни от най слабите БИ, като боксът и тае куон до, са най популаризирани като спорт.
бтв кво тренират онея на снимките, изглежда малко дебилско
Ако говориш сериозно прощавай ама бойните изкуства са със цел самозащита а не атака ! Целта е да се изъкнеш от ситуацията БЕЗ ДА НАРАНИШ ПРОТИВНИКА ! Докато в бойните изкуства и бойните спортове имаш 1000 пъти по голям шанс да нараниш съперника си отколкото в бойните изкуства които не стават за спорт и се учат само на теория с куци демонстрации и партнйори които естествено ти се оставят .
_________________ Give me a brake , have a TikTak
Eat my Chidori BIATCH !!!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Съб Сеп 22, 2007 10:49 am |
 |
gaikokujin |
|
 |
Регистриран на: Вто Юли 03, 2007 4:32 pm Мнения: 55 Местоположение: Токио
|
Akuma-kun написа: Аз тренирам кендо от 7 години но се наложи да прекъсна защото сенсея затвори доджото.
БТВ:Края на месеца получавам званието Роннин което ще рече че вече съм се изучил на макс [това е максималния дан в бившото доджо]
Тия глупости как ги измисли? Голям фантазьор си падаш
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Вто Сеп 25, 2007 7:07 pm |
 |
nem13 |
|
 |
|
Цитат: Ако говориш сериозно прощавай ама бойните изкуства са със цел самозащита а не атака ! Целта е да се изъкнеш от ситуацията БЕЗ ДА НАРАНИШ ПРОТИВНИКА !
Така е със повечето съвременни бойни изкуства, т.е. така ги предлагат. Но сри, пич, тъжната истина е, че бойните изкуства са с цел убийство. Или пребиване, айде. Ако проследиш съвременните бойни изкуства до началото, ще видиш, че никой не е тренирал карате за да се защитава... Айкидо е създадено наскоро, 20 век, за бога:V.

|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Сря Сеп 26, 2007 12:39 am |
ShApEsHiFt3r |
|
 |
|
Аз тренирам в момента таекуондо и съм си много доволен...
Щом можеш да повалиш човек с един удар значи бойното изкуство е ефективно... или по-скоро ти си... xD
Така де... колко е силно едно бойно изкуство зависи само от теб и на какво си готов докато го тренираш... ако те е страх от болката например и не можеш да се натиснеш над лимита си поне малко във всяка тренировка... малко няма смисъл да тренираш според мен....
nem13
Защо истината е тъжна? На мен ми харесва
Най-малкото времената тогава са били по-интересни от сегашните скучни политически игрички по целия свят
Някой някъде беше казал, че като махнеш главната цел на кендото - убийството, то става нещо скучно, а дори и проста детска игра... и аз така мисля. НО има и изкуства, които дори и да бъдат лишени от тази си характеристика пак остават интересни.
Frostburn кой го реши това че таекуондото е едно от най слабите бойни изкуства?
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Окт 15, 2007 9:13 pm |
 |
lubz |
Tan Sao |
Регистриран на: Пон Сеп 05, 2005 9:52 am Мнения: 227 Местоположение: България на три кюфтета
|
клубът ми е останал без зала и редовни членове. търся си нов в района на срелбище/борово/бъкстон. става дума за вин чун. чувал съм, че има в зала Триадица или там някъде?..
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Окт 15, 2007 10:36 pm |
 |
nem13 |
|
 |
|
Цитат: Най-малкото времената тогава са били по-интересни от сегашните скучни политически игрички по целия свят Някой някъде беше казал, че като махнеш главната цел на кендото - убийството, то става нещо скучно, а дори и проста детска игра... и аз така мисля. НО има и изкуства, които дори и да бъдат лишени от тази си характеристика пак остават интересни.
Щото за повечето хора е тъжна. Според мен, човек трябва да убива или с голи ръце, или с меч - защото само мечът е истинско оръжие. Затова бойните изкуства са нещо важно...
Кенджутсу-то, позволи ми да те поправя, като му махнеш главната цел, става Кендо. Тъй. И да, то е почти детска игра. Само най-добрите достигат някакво смислено ниво на умение.

|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|